צפייה בגרסה מלאה : בעיית 4X4+תיקון מוסך
שלום לכולם.
ביום שבת נסעתי עם הגימני בחול, יש לצייון שזאת לא הפעם הראשונה שירדתי איתו לחול אבל אני יחסית חדש ( יש לי אותו רק חודש )
אחרי 5 מטרים שקעתי. יצאתי מהרכב וראיתי שגלגל אחורי ימני שקוע עמוק. הייתי על 4L.
המנורה דלקה רצוף ולא מהבהבת. מישהו שהגיע למקום חילץ אותי עם כננת.
עכשיו לשאלה, משום מה ה4X4 לא משתלב לי, הידית נכנסת טוב למקום והנורה דולקת קבוע.
הכנסתי את הגימני למוסך ( לא אגיד איזה בינתיים ) והם אמרו לי שבאמת יש בעיה והיא בצינורות ואקום, שאלתי אותם " אז איך הנורה לא היבהבה כאשר לא היה לחץ?" אז הוא ענה לי שזאת לא היתה בעיה חשמלית אלא רק בעיה בוואקם , הוחלפו הצינורות ונוקתה המערכת 350 ש"ח.
האם זה נשמע לכם הגיוני? יש איזה שהיא סיבה אחרת שה4X4 לא מחובר והנורה דולקת קבוע?
איך אני יכול להדוק את האוטו כדי לדעת אם הבעיה באמת תוקנה? אין לי יותר מדי רגש כדי לדעת אם אני מחובר או לא.
יש לי קורס נהיגת שטח בשבוע הבא ואני חייב לבוא עם אוטו פרפקט , אם מישהו יכול לעזור לי אני אודה לו מאוד.
תודה
שלומי ( גימני 2001 שמור מרופא :-) )
לאיזה מוסך לקחת ?
תעשה לעצמך טובה ותיקח למוסכניק שמבין בג'ימני / ג'יפים
מורי בראשון, ליאור בנתניה.. ועוד המלצות יש פה בפורום.
לביא סמו וסומו
06-09-09, 21:42
לעניות דעתי ייתכן שפשוט שקעת , אבל כמובן שיש סבירות טובה שיש בעיה ב4*4
כדי לבדוק אם העסק עובד מה שאני ממליץ זה לעלות על דרך עפר לתת גז בראשון ולהרגיש את המהירות הסופית הגבוהה יחסית והיעדר הכוח (יותר מהירות אבל פחות מומנט)
אח"כ לשלב low4*4 ולתת גז בראשון (אחרי עצירה מוחלטת מהטייק הקודם כמובן) ואז אתה אמור להרגיש הרבה יותר דחף אבל מהירות סופית נמוכה הרבה יותר האוטו שואג אבל מסרב לעלות מהירות - אל תגזים כמובן! זה מורגש בוודאות גם אם אתה לא בקיא בכל רזי הנהיגה ,אם אכן זה המצב אז 4*4 תקין-או לפחות התמסורת !!!(יש עוד מכלולים כמו לוקרים וציריות אבל שים את זה בצד בינתיים ) .
ובכלל סע למוסך שתיקן לך , עלה את הרכב על ליפט , שלב 4*4 תן גז ותראה שכל הגלגלים מסתובבים!!!!! לא מסתובבים אז תן למוסכניק בראש!!!!
אז ככה,לא סתם התחפרתי, התפחרתי כי לא עבדה המערכת של ה4X4.וגם שחלצו אותי אז בגרירה הגלגלים הקדמיים לא הסתובבו, לא ראיתי אם הציר הסתובב או לא בגלל שהאוטו היה על חול ולא ראיתי מה קורה מתחת.
במוסך אמרו שיהיה שמן בצינורות הוואקום ובלוקרים, הם הוציאו את השמן,ניקו ועכשיו הלוקרים ננעלים.
המוסך הוא "דרך השטח" תל אביב.
העלנו את הרכב על הליפט וכל המערכת עבדה, גם בH וגם בL.
הם לא ענו לי על שאלה אחרת, האם יש מצב שבלחץ ( נסיעה בבות ובחול וכאלה ) המערכת יכולה להתנתק או שהלוקרים מתנתקים מעצמם? האם אפשר ודאי להתקין לוקרים ידניים או שלא להתעסק עם זה?
אם יש מישהו שיודע אשמח לתשובה מלומדת.
שלומי
איציק - 4X6ZH
07-09-09, 13:25
ובכלל סע למוסך שתיקן לך , עלה את הרכב על ליפט , שלב 4*4 תן גז ותראה שכל הגלגלים מסתובבים!!!!! לא מסתובבים אז תן למוסכניק בראש!!!!
לפני שאתה שולח אותו לתת למוסכניק בראש . כדאי להיות בטוח שהצעות שלך מדויקות .
ואיך בודקים שילוב 4X4
ואיזה סוג שילוב יש לו ברכב .
ולמה בכלל לתת בראש ?
אולי צריך ללמוד איך נוהגים בחול . ( להוריד אויר ) .
ואיך מתנהג החול בסוף הקיץ .
איציק
תריץ חיפוש לגבי הצינורות ואקום האלה, הם נוטים להתנתק לפעמים.
לביא גם אני לא מבין למה אתה כותב דברים סתאם ??
לביא סמו וסומו
07-09-09, 21:12
שום דבר ממה שאמרתי לא נאמר סתם הכל נכון !!ובכלל פתחתי בצמד - לעניות דעתי , ככה אני הייתי בודק אם ההנעה 4*4 עובדת.....זכותכם לתת דעה יותר מלומדת וכן אם טיפלו לו ולא הסתדרה הבעיה צריך ללכת שוב למוסך ולבקש שיבדקו לו שוב.!
לגבי אם הלוקרים יכולים להתנתק פה כבר אין לי מושג אז אתם מוזמנים להסביר לבחור...
יכול להיות שהכול פיקס ועל אותו מטבע ניתן גם להחמיא למוסך!!!
גימיני 99 אוטו..
אצלי הייתה בעיה דומה רק שלפעמים הנורה הבהבה ולפעמים קבועה ..
היה לי ואקום קרוע ולוקר דפוק אז צריך לבדוק את שניהם.
בזמן השילוב בלוקרים אוטומטיים אתה אמור לשמוע נקישה קלה משני הלוקרים.
אצלי הבעיה הייתה יותר מורכבת והרכב טופל אצל ליאור מנורדיה ..
כרגע אין לי בעיה ..
תנסה את הבדיקה הזאת אולי זה יועיל ..
תעמוד עם הרכב סובב את ההגה וסע טיפה ..
אחר כך תשלב תקשיב ללוקרים תסובב הגה ואם אתה מרגיש שיש התנגדות מסויימת אז הרכב משולב..
כה אני בודק.
אני עדיין בחיתולים של עיניין הג'יפים ויכול להיות שאני טועה .
בלי קשר כל כך, אני גם צריך את עזרתו של מומחה, מישהו יודע אולי אם ליאור מנורדיה מתעסק גם עם ויטרות? אם כן מישהו יכוללמסור את הטלפון שלו?
תודה רבה!!
בלי קשר כל כך, אני גם צריך את עזרתו של מומחה, מישהו יודע אולי אם ליאור מנורדיה מתעסק גם עם ויטרות? אם כן מישהו יכוללמסור את הטלפון שלו?
תודה רבה!!
בבקשה:
ליאור זוקי-לנד
050-3303630
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.