PDA

צפייה בגרסה מלאה : מתקן למחשב ניווט לויטרה

גל_כ
09-09-09, 19:02
חברים,
אחרי כמה וכמה חודשים בהם לא היה לי כמעט זמן, הספקתי היום (תודה למילואים שהסתיימו מוקדם מהצפוי) לצלם את המתקן שבניתי יחד עם עודד זנטון (תודה רבה עודד).

המתקן די פשוט, אבל מחזיק את המחשב (טאבלט) ומאפשר שליפה והתקנה מהירה של המחשב, ביום יום מחובר למתקן המכשיר הקבוע לרכב (סלולרי).
ה-GPS מתחבר בבלוטוט למחשב, ומקבל אספקת מתח (ושמיים) מהדלת האחורית

מצורפות תמונות להנאתכם.

MMR
09-09-09, 20:40
תתחדש, לי יש מחשב דומה כבר שנתיים ועדיין לא התפניתי לבנייה....

תוכל קצת לפרט על השלבים בביצוע והחומרים בהם השתמשת?
מה מונע מהמחשב לצאת מהמסילה הזאת לכוון שמאל בזמן טלטולים?

גל_כ
10-09-09, 08:44
תתחדש, לי יש מחשב דומה כבר שנתיים ועדיין לא התפניתי לבנייה....

תוכל קצת לפרט על השלבים בביצוע והחומרים בהם השתמשת?
מה מונע מהמחשב לצאת מהמסילה הזאת לכוון שמאל בזמן טלטולים?

החומרים די פשוטים, השתמשתי בברזל בצורת U ליצירת המסילה שבתוכה נמצא המחשב, את המסילה ריפדתי בספוגים, והם תופסים בלחץ את המחשב.
במקור חשבתי להוסיף רצועה שתתפוס את קצה המחשב שאינו במסילה לגב המתקן ותמנע ממנו להחליק שמאלה, אבל כאמור הספוגים תופסים את המחשב חזק מספיק כדי שהוא לא יצא.
בבית אני לא מפריד את המחשב מהמסילה כדי למנוע שפשופים מיותרים למחשב או בלאי, כשאני צריך את המחשב אני עובד איתו כשהוא בתוך המסילה.

כדי לתת למסילה אפשרות כיוונון השתמשתי במתקן תליה לרמקולים, המתקן עשוי ממתכת וריתכתי (בעצם עודד עשה את כל הריתוכים...) חלק אחד שלו למסילה, ואת החלק השני לברזלי העיגון.
העיגון לרכב נעשה על ידי כיפוף מתכת לצורת "ר" ועיגונה למרכב הרכב באיזור המרכזי של הדשבורד. כמובן שזה לא מספיק על מנת למנוע ויברציות, ולכן הוספנו חיבור בין ה-"ר" לרב בריח, ובין ה-"ר" למרכב (חיבור אלכסוני שעובר בין הפלסטיקים של הדשבורד)

התוצאה הסופית מספקת, המחשב עדיין מקבל מעט ויברציות בנסיעה מאחר והעיגונים אינם קרובים לנקודת החיבור של המחשב לזרוע (מתקן הרמקולים), ולכן הוספתי את הספוג הלבן שמוסיף לחץ בין מתקן העיגון לדשבורד על מנת לשכך חלק מויברציות אלו. אבל בכל מקרה אני לא מסתכל על המחשב בנסיעה אלא רק בעמידה, ולכן אין לי בעיה בכלל.

צור איתי קשר אם תרצה לבוא לקחת מידות או סתם להתרשם.

meir alony
10-09-09, 08:57
היי

אני עשיתי מתקן דומה לטבלט שלי (פוג'יטסו 3500) אך את ה-U בניתי מלמטה כך שהמחשב נכנס מלמעלה ולא מהצד.(ראה תמונה מצורפת)
דבר זה מונע את האפשרות שהמחשב יחליק מהמסילה ויפול עלי בשפ"צ.

היות ואני עוסק בתיקון מחשבי טבלט נתקלתי לא אחת במחשבים שהמסך התנפץ בשטח בגלל ש"ברח" מהמתקן.

תוכל להשלים את העיגון ע"י הוספת רצועה חובקת.

מאיר

גל_כ
10-09-09, 09:35
היי

אני עשיתי מתקן דומה לטבלט שלי (פוג'יטסו 3500) אך את ה-U בניתי מלמטה כך שהמחשב נכנס מלמעלה ולא מהצד.(ראה תמונה מצורפת)
דבר זה מונע את האפשרות שהמחשב יחליק מהמסילה ויפול עלי בשפ"צ.

היות ואני עוסק בתיקון מחשבי טבלט נתקלתי לא אחת במחשבים שהמסך התנפץ בשטח בגלל ש"ברח" מהמתקן.

תוכל להשלים את העיגון ע"י הוספת רצועה חובקת.

מאיר

בהחלט פתרון אפשרי.
אם אני זוכר נכון, בניתי את המתקן ככה מאחר שרציתי שהחיבור לזרוע יהיה במרכז ולא בצד (פחות ויברציות), והרצון לא לחסום את פתחי המיזוג.
באותה מידה ניתן לסובב את המחשב כך שהוא יעמוד אנכית ולא אופקית (בהנחה שלא פוגע בשדה הראיה)

יקיר גרין
10-09-09, 16:48
ה-GPS מתחבר בבלוטוט למחשב, ומקבל אספקת מתח (ושמיים) מהדלת האחורית

מצורפות תמונות להנאתכם.

גל, כל הכבוד!

מה השיקול לשים את הGPS מאחור? הוא יראה יותר שמיים על לוח השעונים ... וחשמל מלפנים לא קשה למצוא ...

גל_כ
10-09-09, 17:04
גל, כל הכבוד!

מה השיקול לשים את הGPS מאחור? הוא יראה יותר שמיים על לוח השעונים ... וחשמל מלפנים לא קשה למצוא ...

רק עניין ניצול שקע החשמל שבניתי לפני שהייתה מערכת הניווט, וגם כי לא רציתי לשים מקדימה מפצל של שקע מצת.

raanan
10-09-09, 20:55
גל שלום,
אני מתלבט בהתקנת הטבלט בויטארה, משיקולי בטיחות (פגיעה בנוסע מהטבלט במקרה תאונה) אני מתכנן
להתקין הטבלט מעל הדשבורד במרכז .
ע"מ שהתושבת לא תסתיר ביום יום בנסיעה בכביש או בקטע טכני, חשבתי על חיבורה לציר אופקי ,
כך יהיה ניתן להטות אותה במקביל לדשבורד עד שכמעט לא תסתיר כלל.
בנתיים זה בגדר רעיון עקב כוונה למכירת הויטארה.

בכל מקרה, אתה יכול לציין את המידות החיצוניות של הטבלט.
כמו כן לצלם תמונה של ההתקנה ממרכז המושב האחורי.

תודה
רענן

גל_כ
11-09-09, 15:56
גל שלום,
אני מתלבט בהתקנת הטבלט בויטארה, משיקולי בטיחות (פגיעה בנוסע מהטבלט במקרה תאונה) אני מתכנן
להתקין הטבלט מעל הדשבורד במרכז .
ע"מ שהתושבת לא תסתיר ביום יום בנסיעה בכביש או בקטע טכני, חשבתי על חיבורה לציר אופקי ,
כך יהיה ניתן להטות אותה במקביל לדשבורד עד שכמעט לא תסתיר כלל.
בנתיים זה בגדר רעיון עקב כוונה למכירת הויטארה.

בכל מקרה, אתה יכול לציין את המידות החיצוניות של הטבלט.
כמו כן לצלם תמונה של ההתקנה ממרכז המושב האחורי.

תודה
רענן

גם אני חשבתי על עניין הבטיחות, לכן ניסיתי למרכז את המחשב כמה שניתן, ולמנוע כניסה שלו לתחום הנוסע שליד הנהג.
אני חושב שיהיה קשה לממש את הרעיון שלך מאחר שאין נקודות עיגון טובות באיזור הדשבורד - הכל פלסטיק שלא הייתי רוצה שיחזיק את המחשב שלי בעצירת חירום או סתם מהמורה בכביש.

ולשאלתך, המסך תופס את רוב שטח המחשב, מדובר על מסך 10.4 אינטש. ובתרגום לסנטימטרית זה יוצא 24 על 32 - בערך כמו דף A4.

צירפתי עוד תמונה מהמושב האחורי, אתה מוזמן לקפוץ אם אתה רוצה להתייעץ או לראות את המתקן.

גל

raanan
11-09-09, 18:06
גם אני חשבתי על עניין הבטיחות, לכן ניסיתי למרכז את המחשב כמה שניתן, ולמנוע כניסה שלו לתחום הנוסע שליד הנהג.
אני חושב שיהיה קשה לממש את הרעיון שלך מאחר שאין נקודות עיגון טובות באיזור הדשבורד - הכל פלסטיק שלא הייתי רוצה שיחזיק את המחשב שלי בעצירת חירום או סתם מהמורה בכביש.

ולשאלתך, המסך תופס את רוב שטח המחשב, מדובר על מסך 10.4 אינטש. ובתרגום לסנטימטרית זה יוצא 24 על 32 - בערך כמו דף A4.

צירפתי עוד תמונה מהמושב האחורי, אתה מוזמן לקפוץ אם אתה רוצה להתייעץ או לראות את המתקן.

גל

גל,

בכל זאת נראה לי שהמסך ותושבת הברזל נכנסים "עמוק" לגיזרת תנועת הנוסע (לא עלינו במקרה של תאונה).

בתמונות המצורפות ניתן לראות את המיקום המוצע.
תמונה אחת צולמה ממרכז הספסל האחורי, ניתן לראות שאין שום השפעה על הנוסע, אולי על הנהג אם הראש ינוע באלכסון ולא לכיוון ההגה בתאונה.
תמונה שנייה , ניתן לראות את ההסתרה מזוית מיקום ראש הנהג , נסעתי מס' קמ' במצב זה (עם קרטון) ולא הייתה בעיה מיוחדת.
כמובן שהתכנון יהיה שמרכז התושבת (אופקית ) יהיה ציר כך שניתן יהיה להטות אותה מקביל לדשבורד , אז ההסתרה תהיה מנימלית ובעובי הטבלט + תושבת ( 5.5 סמ' אצלי).

לגבי עיגון התושבת, חשבתי על חיבור גשר ברזל בצורת "ח" בין נקודות עיגון הדשבורד ( אמצעי ושמאלי ליד פתחי פיזור האוויר לשמשה הקידמית) .
בנוסף, תוספת חיזוק של אנך מהגשר לדשבורד, בקצה האנך תולחם פלטת בסיס (משהו כמו 5X5 סמ' )משוככים בגומי קשיח לדשבורד.

שוב, בנתיים הפרוייקט על הנייר בלבד "ובהקפאה".

יום טוב
רענן

WILD 1
12-09-09, 00:29
טבלט על הדשבורד מסוכן כי מקטין את שדה הראיה

תבדוק אותי

תעמיד את הטבלט על הדש בורד ותן לילד בן 4 לדוגמא להתקרב לויטרה מ 5 מטר אתה כבר לא רואה אותו עם אתה גבוהה.

כללית לא מרכיבים כלום על הדש בורד בגובה שמונע ממך לראות את כל מכסה המנוע.

עכשיו שאלה נוספת מה עדיף מכה מטבלט או התנגשות בבעל חיים או חס ושלום לדרוס ילד.

גם מחפץ גדול או בור המונח בדרך אפשר להנזק קשות.

היתי בסרט הזה בימי הויטרה שלי ואף פרסמתי גלריה בנדון בצהוב אבל משפצי האתר שפצו את הגלריות כך שלא ניתן להגדיל את התמונות לגודל מלא .
אני מצרף את האתר בכל זאת לבעלי ראיה 6X6.
http://jeeptrip.com/page.aspx?div=Albums&group=8&item=933&pg=2

לגל

חסרה לי בפרויקט שלך הרגל השלישית
ראה בקישור שצרפתי יש שם בסיס דומה לשלך רק מצינורותי עם שלש נקודות עיגון.........

raanan
12-09-09, 08:00

תבדוק אותי

תעמיד את הטבלט על הדש בורד ותן לילד בן 4 לדוגמא להתקרב לויטרה מ 5 מטר אתה כבר לא רואה אותו עם אתה גבוהה.

..

כפי שציינתי, נסעתי עם דימוי מלא בעזרת קרטון ולא הייתה כמעט בעיה.
למעשה כשאתה בתנועה ,אין בכלל בעיה כי יש זכרון להימצאות עצמים לפני שנכנסו לתחום ההסתרה.
הבעיה דווקא במצב עמידה או מהירות איטית.
לכן תכננתי שתהיה יכולת להטות הטבלט מקביל לדשבורד.

בכל אופן, כתבתי שלא יהיה שימוש בנסיעה בכביש (טבלט לא מורכב והתושבת מוטה במקביל לדשבורד) כך
שהסיכוי לפגיעה במישהו אפסי.

לגבי לחיות עם הסיכון היום יומי לפגיעה בנוסע מהטבלט או התושבת למקרה תאונה, אני חולק עליך !
השטן מחכה להזדמנות ...

רענן

גל_כ
12-09-09, 16:29

תבדוק אותי

כללית לא מרכיבים כלום על הדש בורד בגובה שמונע ממך לראות את כל מכסה המנוע.

עכשיו שאלה נוספת מה עדיף מכה מטבלט או התנגשות בבעל חיים או חס ושלום לדרוס ילד.

גם מחפץ גדול או בור המונח בדרך אפשר להנזק קשות.

היתי בסרט הזה בימי הויטרה שלי ואף פרסמתי גלריה בנדון בצהוב אבל משפצי האתר שפצו את הגלריות כך שלא ניתן להגדיל את התמונות לגודל מלא .
אני מצרף את האתר בכל זאת לבעלי ראיה 6X6.
http://jeeptrip.com/page.aspx?div=Albums&group=8&item=933&pg=2

לגל

חסרה לי בפרויקט שלך הרגל השלישית
ראה בקישור שצרפתי יש שם בסיס דומה לשלך רק מצינורותי עם שלש נקודות עיגון.........

קצת קשה להסביר היכן הרגל השלישית (נכנסת בין הפלסטיקים בדשבורד) לכן צירפתי תמונות עם סימונים של נקדות העיגון.

מקווה שזה עוזר.

גל

-->