צפייה בגרסה מלאה : סרנים ל-WJ
שלום לכולם.
במסגרת העשרת הידע שלי לגבי WJ (איסוף מל"מ הקנייה..) הצלחתי להבין שיש בעייה מסויימת עם שידרוג הסרנים.
אם הבנתי נכון:
הסרן האחורי הוא דנה 44 עם מכסה אלומיניום, שלא ניתן להתקין בו נעילות, אלא אוטומטית של אוסילוקר.
הסרן הקדמי חלש (דנה 30 או 35?) לצמיגים של יותר מ- "31 ובודאי כשמותקנת נעילה.
שני הסרנים אינם צפים, היינו הסרן מניע וגם נושא בעומס.
אין התאמה (BOLT ON) בין הסרנים של WJ לשאר הג'יפים, למניהם.
שאלותי הן:
האם ניתן לשדרג את הציריות (והדפרנציאל?) של הסרן הקדמי, כך שיוכלו להתמודד עם גלגלים של יותר מ-"31 + נעילה?
האם ינם קיטים לשינוי (שידרוג?) הסרנים לסרנים צפים?
בהנחה שממלא צריך לשנות/להתאים כל סרן אחר להתקנה ב-WJ, האם הסרנים השונים של לנד רובר מתאימים להתקנה ב- WJ (סרנים צפים - שידרוגים וחיזוקים זמינים)?
ללא קשר לסרנים. האם ניתן לשנות את יחס ה-LOW בטרנספר לגבוה יותר מהמקור?
תודה,
ברנרד.
לגבי הסרן האחורי, הוא 44A. לא רק המכסה אלומיניום אלא כל המבנה שלו.
הקדמי הוא 30
יש שמרכיבים 32" על סטאפ מקורי... למרות שזה לא אידאלי, לא מכיר בעיה קריטית עם זה.
ולגבי שיפורים?... אפשר הכל, רק שאלה של מימון... השמיים הם הגבול.
באמריקה יש מלא סרנים "בונבוניירה"...
http://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=IROR&Product_Code=IR-
WJKFA (http://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=IROR&Product_Code=IR-WJKFA)
http://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/DSC001431.jpg
http://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=IROR&Product_Code=IR-WJKRA
http://www.ironrockoffroad.com/Merchant2/DSC001491.jpg
איל
לגבי הסרן האחורי, הוא 44A. לא רק המכסה אלומיניום אלא כל המבנה שלו.
הקדמי הוא 30
יש שמרכיבים 32" על סטאפ מקורי... למרות שזה לא אידאלי, לא מכיר בעיה קריטית עם זה.
ולגבי שיפורים?... אפשר הכל, רק שאלה של מימון... השמיים הם הגבול.
באמריקה יש מלא סרנים "בונבוניירה"...
איל
תודה.
לגבי "מה שיש באמריקה", ראיתי - כיף להם מאוד מאוד.
החלפה לסרן מושלם ומותאם מ"אמריקה" היא מעל היכולת הפיננסית שלי..
ובכלל, במסגרת האיסוף הבנתי שגם ה-JK D44 הקדמי הוא לא מציאה כ"כ גדולה וצריך לחזק אותו מפה ומשם...
זו הסיבה ששאלתי לגבי החלפת החלקים הפנימיים (ציריות ודפרנציאל) לחזקים יותר וגם (אם יש אופציה שכזו) לצפים - אתה יודע, דברים שניתן להביא במזוודה (אפילו גדולה).
את צינורות הסרן אני יכול לחזק פה.
לגבי האחורי.
מתשובתך אני מבין שלא ניתן לשדרג את החלקים הפנימיים - היינו צריך (אם רוצים כמובן) סרן אחר.
איזו מין המצאה שכזו? סרן חי מאלומיניום לרכב שטח... לך תבין את האמריקאים.
ושוב.
אם החלפת סרנים (למשהו שניתן למצוא בארץ) מה עם התאמה של סרנים של LR?
ישהרבה, יש דיסקים, יש שידרוגים וחיזוקים יש נעילות וכולם צפים - במקרה של גזירה ההחלפה היא משחק ילדים (גדולים, כמובן).
הרי ממלא צריך לגלח כל סרן שרוצים להתקין ב-WJ?
מישהו חשב/ביצע דבר כזה?
נדמה לי שהסרנים של לנד רובר לא מומלצים,בטח למנוע כזה חזק.
מה מטריד אותך בדיוק בסרנים?, לגבי חוזקם, הם חזקים.. ה 44A חזק מבחינת אקסים כמו ה 44 הרגיל, לא אמורים להיות לך שברים בנקודה הזו, גם הדנה 30 הקידמי יחזיק 33-32" ללא כל בעיה, הבעיות בסרנים הן אחרות, מערכת וורי-לוק, רגישות לסוגי שמנים, בלאי בקורונה פיניון וכו'.
אם הכוונה של לבנות רכב עבירות קיצוני אולי זה אינו הרכב בשבילך, אף על פי שגם זה ניתן, אך רק לאחר החלפת 2 הסרנים + יחסי העברה + נעילות לסרנים של JK רוביקון, ושינוי חצי רכב מלמטה.
עצתי לי לך, אם חשקת בWJ, אל תיגע יותר מדי בסרנים, הגבהה טובה, צמיגים 31", יעשו לך את העבודה היטב גם ללא נעילות, מערכת הוורי-לוק נותנת פיתרון נחמד, זה אמנם לא נעילות נשלטות, אך הרבה הרבה יותר טוב מקייס פתוח או מלימיטד-סליפ.
תודה על התשובות.
נדמה לי שהסרנים של לנד רובר לא מומלצים,בטח למנוע כזה חזק.
ZIK5.
יש גם מנועים חזקים (יחסית, באיזור של הה-WJ) גם ללנד רובר - ריינג' רובר, דיסקברי II בנזין. וזה בלי דגמים של מנועים חזקים יותר מהסטנדרט (מנועי V8 אמריקאים, כמו שאני התכוונתי להתקין).
אני לא דואג לחוזק של הסרנים של LR. לזה יש פתרונות.
השאלה מה הפתרונות לWJ, לבד מהחלפת הסרנים לאילו של JK.
מה מטריד אותך בדיוק בסרנים?, לגבי חוזקם, הם חזקים.. ה 44A חזק מבחינת אקסים כמו ה 44 הרגיל, לא אמורים להיות לך שברים בנקודה הזו, גם הדנה 30 הקידמי יחזיק 33-32" ללא כל בעיה, הבעיות בסרנים הן אחרות, מערכת וורי-לוק, רגישות לסוגי שמנים, בלאי בקורונה פיניון וכו'.
אם הכוונה של לבנות רכב עבירות קיצוני אולי זה אינו הרכב בשבילך, אף על פי שגם זה ניתן, אך רק לאחר החלפת 2 הסרנים + יחסי העברה + נעילות לסרנים של JK רוביקון, ושינוי חצי רכב מלמטה.
עצתי לי לך, אם חשקת בWJ, אל תיגע יותר מדי בסרנים, הגבהה טובה, צמיגים 31", יעשו לך את העבודה היטב גם ללא נעילות, מערכת הוורי-לוק נותנת פיתרון נחמד, זה אמנם לא נעילות נשלטות, אך הרבה הרבה יותר טוב מקייס פתוח או מלימיטד-סליפ.
רמי.
את זה אמרו לי גם לגבי הריינג' רובר שלי ובכל זאת, בלי להתכוון (באמת, פשוט דבר הוביל לדבר ו...), יצא לי רכב עבירות די קיצוני, כמו שארז אמר פעם (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=26023&highlight=%EE%F4%EC%F6%FA+%F2%E1%E9%F8%E 5%FA):
ברנרד, זה בגלל שבלנדרובר חשבו שהלקוח הממוצע יהיה כלכך עסוק בלתקן את הריינג כל היום שלא יהיה לא זמן לחשוב על לשפר אותו....
מי חשב שיקום מפגר כמוך ויעשה ממנו מפלצת עבירות....
לענייננו.
אני בודק את האופציות למקרה ש...
לך תדע..
מה שמטריד אותי בסרנים הוא הנסיון.
לריינג' יש סרנים וציריות די חזקים שבדרך כלל לא נשברים (במיוחד האחורי).
4 שעות אחרי שהרכבתי נעילה אחורית, בניסויי כלים ליד הבית, נגזרה צירייה אחורית.
לקח לי חודשיים למצוא ציריות מחוזקות ורק אחרי חודשיים נוספים הן הגיעו - מאוסטרליה (המקום היחיד שהיה ואין יותר. מקסי דרייב הפסיקו לעבוד..).
השילוב של צמיגים גדולים (בסה"כ "33), המשקל הכבד, יחסי העברה ומנוע סביר הובילו לגזירת הצירייה.
מאחר ש"הלך" הריינג' ואני מחפש מחליף הייתי רוצה לדעת כל מה שניתן על האופציות ולא לחכות לתקלות ואז להבין שאין (מבחר של) פתרונות.
משקל הWJ די דומה לריינג' (כ 150-250 קג' קל יותר) וכך גם המנוע (220 לעומת 235 לטובת ה-WJ) - הייתי רוצה להיות מוכן.
גם לריינג' יש/היתה מערכת בקרת משיכה כזו או אחרת - לא עובד כמו שצריך.
כך המצב גם לגבי הטרק-משהו של ה-WJ.
את זה הבנתי מאיזושהי שאלה של רונן ונדמה לי שאתה זה שענה לו.
גם קראתי באיזשהו קישור (שוב, נדמה לי שאתה העלת באחד הדיונים) שהקוודרה-דרייב לא בדיוק מתפקדת כפי שהבטיחו בקרייזלר.
לכן, נראה לי די סביר שאני אתקין נעילה ב-WJ - ואז חזרנו לסיפור של משקל, צמיגים, יחסי העברה ומנוע.
בגדול, הכוונה שלי היא להגיע לרכב כמו של רונן. אולי אפילו אותו קיט אך עם צמיגים של "33.
לא נראה לי שיש בעייה להכניס "33 לסטאפ של רונן.
זה אומר לשנות משהו בתחתית הWJ, בנוסף למה שרונן התקין?
"33 יגררו יחסי העברה שונים בסרנים, כך נראה לי - שוב מנסיון. הריינג' לא זז לפני שהחלפתי ל-4.10.
הייתי רוצה גם להתקין נעילות (אחורית לפחות) ו(אם אפשר) להעלות את יחס ה-LOW בטרנספר.
כל זה לא נראה לי קיצוני מידי, לעומת מה שאני רואה באתרים שהפנית אליהם בדיונים השונים, בארה"ב - התחבטות אם להתקין "35 או "37 והגבהות מטורפות.
או שאני טועה?
במה?
גניסלב רונן
07-10-09, 18:55
ברנרד ,
אתה מוזמן לקנות יש לי אחד כבר הכל מוכן .....
אם אתה רוצה במקום "דיבורים" בוא לראות את הסט אפ ולהרגיש את הדבר האמיתי ,
אבל שלא תתאכזב לי זה לא ריינג' רובר והחניה שלי נקיה לגמרי,
עבור חולי הכרכרות זה חסרון שאני לא בטוח שיכולים לחיות עמו .
אהה כן, תבוא עם מזומנים ;-),
והרבה .
רונן
ברנרד ,
אתה מוזמן לקנות יש לי אחד כבר הכל מוכן .....
אם אתה רוצה במקום "דיבורים" בוא לראות את הסט אפ ולהרגיש את הדבר האמיתי ,
אבל שלא תתאכזב לי זה לא ריינג' רובר והחניה שלי נקיה לגמרי,
עבור חולי הכרכרות זה חסרון שאני לא בטוח שיכולים לחיות עמו .
אהה כן, תבוא עם מזומנים ;-),
והרבה .
רונן
גם החנייה שלי היתה נקייה - שמן לא היה הבעייה. המנוע החלש כן.
הרכב שבק חיים, חמישה ימים לפני שהגיע מנוע אמריקאי מארה"ב.
נבוא לראות...
AvigdorAharon
08-10-09, 22:33
האם הסרנים השונים של לנד רובר מתאימים להתקנה ב- WJ (סרנים צפים - שידרוגים וחיזוקים זמינים)
ברנרד.
נדמה לי שסרן של LR הביצה נמצאת הצד ולא באמצע. זה מה שאני זוכר מדיפנדר.
אביגדור
נדמה לי שסרן של LR הביצה נמצאת הצד ולא באמצע. זה מה שאני זוכר מדיפנדר.
אביגדור
יש ויש.
דווקא בדיפנדר הדיפרנציאל באמצע - מאחור כמובן...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.