התחברות

צפייה בגרסה מלאה : דילמה : סמוראי 88 או סיקס 86

jhonson2010
10-10-09, 15:37
שבת שלום!
לאחר חיפושים רבים ונסיעות בכל רחבי הארץ, הגעתי לשני מועמדים סופיים (הגמר).
מועמד 1: סמוראי שנת 88 סגור, מתוחזק ברמה גבוהה, מנוע מיבוא, גיר וטרנס' משופצים , טסט לחצי שנה.
מועמד 2 : סיקס שנת 86 פתוח ,מתוחזק ברמה טובה, דורש טיפול בסיסי מיידי (טיפול 10, מה העלות של חומרים לביצוע הטיפול עצמאי? אוכל לבצע זאת לבד ע"פ הנחיות מהאתר ?), מנוע , גיר וטרנס' במצב טוב טסט בחודש הבא.

הגיפ ישמש לנסיעה יומיומית (20 ק"מ) וכמובן לטיולי משפחה 4 נפשות, רכב שני בבית.

המחיר לשניהם אותו דבר, כאשר השיקולים הינם צריכת דלק ועלות החזקה שוטפת שמתבטאים בכסף שאינו נזיל מדי.

אנא דעתכם בנושא, ברצוני לרכוש אחד מהם בטווח המיידי.

"הראש אומר סמוראי הלב אומר סיקס"

omri_t
10-10-09, 16:31
אתחיל בזה שאין לי סיקס. ולא היה לי סיקס למרות שרציתי.

אני לא חושב שיש הרבה מקום להשוות בין סיקס לסמוראי.
זה כמו תפוזים ובננות....

מה שכן רלוונטי לקחת בחשבון לדעתי:
בסמוראי אין מקום ל 4 אנשים+ציוד בסיסי , שלא לדבר על ציוד לטיול של יותר מיום.
וגם ל 4 אנשים בלי ציוד אין באמת מקום נוח.
ויסלחו לי הצעירים כאן שיגידו שהם נוסעים ככה וזה אחלה- זה לא!

מצד שני, לעשות נסיעות יומיומיות בסיקס פתוח- נישמע לי לא להיט בכלל.
מה שסמוראי סגור יודע לתת בכיף...

בהצלחה!!

six 4 life
10-10-09, 16:50
- בסמוראי לא נכנסים 4 אנשים נורמלים ומצליחים לשבת בו יותר מכמה דקות.
- טסט לשני הרכבים האלו הוא אותו תהליך.
- טיפול 10 הוא עניין של כמה מאות שקלים, תלוי באיכות השמנים שתבחר בהם.
- סיקס יאכל קצת יותר דלק, סמוראי יעלה יותר בטיפולים.

להבדיל אלפי הבדלות ולסיכום קצת מטאפורי- אם אתה בעניין של לרכב על סוסים, לך על סיקס. אם אתה בעניין של להכנס לרכב, להעביר את ה20 ק"מ היומיים שלך כמה שיותר מהר ולברוח ממנו, לך על סמוראי.

כל הכתוב הוא לדעתי האישית בלבד.
בהצלחה.

raanan
10-10-09, 18:12
לדעתי מה שמבלבל אותך זה "המלחמה" בין הראש ללב ...

מציע שתתנתק משני הרכבים הספציפיים (זה לא משנה מה מצבם ומה יש להשקיע, זאת לא הדילמה) ,
תקדיש זמן למחשבה והחלטה איזה מבין שני הסוגים הכי מתאים לדרישות וליכולות (כלכליות , זמן וכו ) שלך.

אח"כ תשקיע מרץ בחיפוש לג'יפ הטוב ביותר שמוצע ושתוכל לרכוש.

בהצלחה

רענן

נימי
10-10-09, 20:08
הגיפ ישמש לנסיעה יומיומית (20 ק"מ) וכמובן לטיולי משפחה 4 נפשות, רכב שני בבית.

המחיר לשניהם אותו דבר, כאשר השיקולים הינם צריכת דלק ועלות החזקה שוטפת שמתבטאים בכסף שאינו נזיל מדי.

אנא דעתכם בנושא, ברצוני לרכוש אחד מהם בטווח המיידי.

"הראש אומר סמוראי הלב אומר סיקס"

קודם כל אני בעל CJ בשלש ומשהו השנים האחרונות, עושה טיולים (לצערי לא מספיק) גם עם המשפחה (4 נפשות)

לדעתי סמוראי הוא קטן מידי לצרכים שלך, ב CJ יש יותר מקום ואפשר לטייל בו 4 נפשות בכיף, ב CJ ארוך אפשר לטייל 4 נפשות ועם המון ציוד

ה CJ צורך יותר דלק, לגבי תחזוקה וחלקים יש בארץ המון חלקים לכלים האילו ויחסית בזול, לא יודע לגבי סמוראי

ולסיום, רכב שטח קונים עם הלב ...

דרור ברלי
10-10-09, 23:47
למה מסתירים את האמת?
CJ צורך פי 2 דלק.
מצד שני, סמוראי קצר זה אוטו לזוג. לא לרביעיה. אין מקום, או שלא לוקחים ציוד וגם אז זה סיוט.

ג'יפ פתוח (סיקס או סמוראי) זה לא כזה נורא ביומיום, במיוחד אם המרחקים קצרים, אלא אם הרכב חונה ברחוב, מופקר לרוח ולגשם. חורף? בחורף הישראלי הוא לא חורף של ממש... אם יש לך ברזנט טוב, אין שום בעיה.

jhonson2010
11-10-09, 00:06
שבוע טוב...
א. תודה לכל המשיבים!
ב. כאשר רשמתי 4 נפשות , 2 מבוגרים ו 2 ילדים בני 4.

במידה והלך על הסיקס, אצטרך להחליף לכסא רוחבי.

ינון
11-10-09, 00:07
עברתי דילמה דומה
המתחרים טראנו בנזין 94,סיקס/סופה וסמוראי ארוך.
הנתונים המשפחתיים הם 4 נפשות וכלב ורצון להוביל את כל העולם ואישתו ברכב.

טראנו ירד בשל עלוית החזקה גבוהות וצריכת דלק לא נמוכה.
סמוראי ארוך לא מצאתי אחד שעשה לי את זה וחבל (עלויות החזקה סבירות ומניסיון שלי בעבר רכב אמין עביר וחסכוני)

לבסוף רכשתי סופה ארוכה סגורה ישור קו עד היום עלה לי כ1500 ש"ח (חצי שנה) והרבה עבודה עצמית.
צריכ/חת דלק דורשת מחשבה לפני כל נסיעה אבל אחת המכוניות שבאמת עושות לי את זה, בנוסף זמינות חלפים טובה ולהבנתי גם עלויות לא בשמיים פשטות מכנית (בייחוד בסיקס) ואתה מקבל גיפ אמיתי .

נכון להיום אם הייתי עומד שוב לרכוש ג'יפ הייתי רוכש את הסמוראי הארוך שהוא יותר ידידותי לחשבון הבנק ויש לו שפע של מקום למרות לאהבתי לברזל האמריקנו-ישראלי.

ש01
11-10-09, 15:30
גם אני הייתי בדילמה דומה,
היה לי סמוראי פתוח 88, 2 ילדים, כלב ושותפה אהובה.
שותפתי ירדה מההגה לאחר ק"מ ספורים והודיעה שג'יפ זה אחלה, כל עוד לא היא נוהגת.
הכלב נורא רצה אך לא נסע מעולם.
הילדים אהבו מאוד.
כשהצטרף השלישי היה ברו שצריך להחליף (האופציות היו סמוראי ארוך או סופה).
בחרנו בסופה (כמובן פתוחה).
שותפתי האהובה נוהגת, ובכיף (אפילו שאין הגה כח).
הכלב מצטרף כשנוסעים לים.
הילדים בתחילה כעסו, אח"כ התאהבו, כששיניתי לספסל רוחב (+ שניים קצרים מאחור) כעסו מאוד, ולאחרונה שכחו את הכעס וטוענים שסופה זה הכי טוב בעולם (האמצעי, 6.5, רוצה האמר צבאי...).
לסיכום:
אחזקה - עלות דומה.
דלק - יותר.
כוח - הרבה יותר.
הרגשת בטחון - הרבה, הרבה, הרבה יותר.
עבירות - לא פחות, יתרון כוח (חשוב). בחול הים נוסע אחרת וצריך ללמוד (בסמוראי לא תמיד שילבתי 4X4...).
טסט - בנתיים פחות (רק אחד בשנה).
מספר נוסעים - יותר (1+7).
ציוד - הרבה יותר, לרכב המון כוח - הרבה ציוד לא משפיע כמו על סמוראי (מה לעשות - עוד 100 סוסוים עושים משהו שם מקדימה).
ולסיכום הסיכום:
יש לך שני בני 4, מתי שהו כנראה יצטרף/תצטרף צאצא נוסף.
לך על הגדול, מרווח וחזק.

nadler
18-10-09, 22:34
סיקס: רכב שטח קשוח יחסית אם אופציות לשיפורים בלי סוף. מצד שני ספרטני (ועוד פתוח), לא נוח לנהיגה יום יומית בכביש, זולל דלק כמו משוגע (5 קמ' לליטר).
סוזוקי: נחמד מאוד בשטח ופלטפורמה טובה לשיפורים. בשנתונים האלה נסיעת כביש רעה, אולי בגלל שהוא סגור מספק סביבה נוחה יותר (מזגן, חימום), אך בכללי נסיעה פחות נוחה משל הסיקס. קטן להחריד, וגם לשני ילדים בגיל 4 לא נוח מאחור, וללא מקום איכסון כלל. (ועל תחשוב על גגון, גם כך הרכב בעל מרכז כובד גבוהה ונוטה להתהפך). דלק בערך 10 קמ' לליטר.
העניין המרכזי הוא שלפי ההתלבטות שלך אף אחד משניהם לא מתאים לך!?!?!
לך על סיקס או סופה סגורים עם אתה יכול להרשות לעצמך את מחירי הדלק.
ואולי נסה לחפש משהו דו שימושי באמת.
רוצה רעיון יפה... אופל פרונטרה!
גדול יותר מסמוראי, למרות שלא קשוח במיוחד, בשטח עושה את העבודה, נסיעת כביש מצויינת, צריכת דלק בערך 8 קמ' לליטר, ובמחירים של 20000 - 30000 ש"ח אתה מקבל רכב נחמד מודל 97.
ותחשבו על זה.........

יונימוג אדום
19-10-09, 22:29
בתור בעלים של סיקס מודל 90 וגם של סמוראי 88 ( שייך לחייל שלי ) , שניהם פתוחים , חד משמעי לך על סיקס !
צריכת דלק בסיקס : בין 1:5 עד 1:7 תלוי בנהיגה .
צריכת דלק סמוראי : בין 1:7 עד 1:10 .
עלות חלפים בסיקס זולה יותר בין 30% ל 50% לחלפים מקבילים .
נוחות נסיעה בסיקס עדיפה בענק על הסמוראי , עבירות של הסיקס טובה במעט מהסוזוקי .
כמובן יש הבדל תהומי בכמות הסוסים , עם הסיקס ראיתי כבר על הסקאלה 140 קמ"שים ואף צפונה מכך ( מנוע משופץ עם ראש מנוע סופה ) , עם הסמוראי צריך לחלום היטב .
לא התייחסתי עדיין לנושא מקום לנוסעים ולמטען , עם הסיקס ( קצר מקורי ) אני יוצא לשטח לשלושה ימים כולל רשימת ציוד ארוכה : שולחן 180/60 , 4 כסאות , מקרר 50 ליטר , מחצלת , אוהלים , שישיות מים , מנות קשות , עצים למדורה ועוד . כל זאת עם 4 נוסעים מבוגרים .
בסמוראי אין מקום כלל .

אילן

-->