צפייה בגרסה מלאה : התיעצות בנושא חישובי צמיגים ויחסי העברה..
אני עם צימיגי 205/70/15
אני מתכוון להתקין טרנספר עם יחסי העברה 4.16 (הפחתה של 12% בHIGHT)
רציתי לדעת אם החישוב שלי נכון?
אם במעבר לצמיג 215/75/15 אני מגדיל את ההיקף ב 5.3% (לפי החישוב שלי)
האם זה אומר שההפחתה ב HIGHT תהיה 12%-5.3% סה"כ הפחתה 6.7%?
ואם כך מעבר ל 235 מבטל כמעט את כל ההפחתה בHIGHT כ 9%.
תודה
עזוב אותך מחישובים.
קיט 4.16 עם צמיג 215 זה גבולי... כלומר עדיין ההפחתה ב HIGHT מעיקה בניהיגה... והאוטו מתנהג כעגלה.
ממליץ לך בחום לנסוע ברכב עם הקונפיגורציה הזו ורק אז להחליט.
GodsFather
18-10-09, 10:16
למה ככה עומרי ? 4.16+215 זה אחלה שילוב, הרבה כוח לרכב אבל עדיין לא פגיעה משמעותית בנסיעה מהירה בכביש. אבל אם בכל מקרה מפעילים מעכר, אז יאללה ל235!
את הדיונים על בלאי ושאר ירקות, נשאיר לפעם אחרת.
לגבי מחשבונים - תריץ חיפוש בפורום, העלתי כאן כמה וכמה מחשבונים במהלך השנים. מחישוב השינוי בצמיג, חישוב השינוי בכל הילוך ואפילו איך זה נראה ויזואלית.
אני על 215 עם קיט 4.16 - פשוט כיף, גם בכביש זה עדיין בסדר
לדעתי על צמיגי 205 אתה תסבול בכביש, תעלה ל215, או כמו שאמיר כבר אמר: אם כבר אתה מעלה מידה אז לך עד הסוף (טוב לא בדיוק הסוף...) ושים 235
רק הערה קלה לסדר- מבחינת יחס ההעברה הכולל לא משנה בכמה אחוזים אתה מעלה את ההיקף, אלא בכמה אחוזים אתה מעלה את הרדיוס (למרות שבאחוזים זה בדיוק אותו דבר והיחס בין ההיקף לרדיוס הוא יחס ישר).
אתה יכול בקלות לחשב יחס העברה כולל - המומנט (בסל:ד שמעניין אותך - וזה בד"כ או בסרק או במקסימום מומנט) במנוע X הילוך ראשון X הילוך נמוך בתיה"ע X יחס העברה = מומנט בציר הגלגל. המומנט הזה לחלק לרדיוס הדינמי (שהוא הרדיוס התיאורטי כפול בערך 0.85 אם אתה לא מוריד יותר מדי אוויר) הוא הכוח בין הצמיג לקרקע.
עכשיו אתה יכול לחשב בכמה הכוח הזה גדל, למשל, בזחילה בסרק, ואם הוא יהיה גדול מספיק כדי להזיז את הרכב בשיפוע נתון.
אסף.
GodsFather
19-10-09, 08:46
או שתריץ חיפוש, תמצא את אחד המחשבונים שהעלו כאן וזהו :cool:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.