PDA

צפייה בגרסה מלאה : ארגז כלים לג'ימני - או שיפור בעיית המקום - (בקצת)

im_ri
17-10-09, 20:32
אחרי שעות ארוכות של מחשבה איך לנהל את תא המטען הקטן בג'יפ... החלטתי לבנות את הארגז שניתן לראות בתמונות.
מדובר בארגז כלים מעץ עם פתח עליון כרחוב הארגז, מצופה בד אקוסטי צבוע שחור (כמעט זהה לריפוד הרכב), הארגז פתוח בחלקו התחתון ובכך מנצל את הנפח של ה'אמבטיה' הקטנה שמיודעת לג'יק ולמשלוש. הארגז מקובע לרצפת תא הנוסעים.
גובהו של הארגז מאפשר גישה לתאים בצדדים. קיפול המושבים יוצר משטח ישר באותו גובה.
הוא מכיל את הדברים הבסיסים שנחוצים לי... פק"ל קפה.. רצועת גרירה, ג'יק, כבלי הנעה, שאקלים, פנס, כלים מנימליים, וו גרירה נשלף וקומפרסור..
רעיונות לעוד דברים חיוניים?

אורי41
17-10-09, 20:44
עבודה יפה

ח ח 1 גדול

אורי

omri_t
17-10-09, 21:37
עבודה באמת יפה! כל הכבוד!

tonish
18-10-09, 12:00
נראה מעולה, ונראה שימושי, כל הכבוד.
למשענת גב של המושבים מאחורה יש שני מצבים, זה מפריע לזה?

שפן13
18-10-09, 15:54
יופי של רעיון ושל ביצוע!

אהבתי את העובדה שלא היה צורך לוותר על הכסאות האחוריים, ושנוצר משטח העמסה בגובה אחיד בעת קיפולם. כל הכבוד על התכנון!

בעבר הצגתי בפורום פתרון דומה, אך נרחב יותר. הפתרון שלי מתאים רק למי שלא מסיע אף פעם נוסעים מאחור, כיוון שמצריך פירוק קבוע של הכסאות.

מה שכן, הוא נותן פתרון מלא לבעיית המקום בג'ימני כולל מערכת סאונד ,מתקון רמקולים ועוד מספר פינוקים...

im_ri
18-10-09, 18:07
תודה רבה על התגובות,
את ההשראה קיבלתי מתמונות מהפרום הזה, מישהו שטען בעבר שהוא סוחב בעיקר ספרים.
גם אני לא מסיע נוסעים מאחורה, התלבטתי רבות, ולא ידעתי מה להחליט,
אני מוצא את עצמי כמעט כל יום מקפל את הספסל, מכיוון שאני קצת דפוק, אני תמיד מקפיד להחזיר אותו למצב הרגיל (לא יודע זה מפריע לי בעיניים).
את הארגז בניתי כך שבקלות אני מבצע את שלב ב' שהוא הוצאת המושבים והוספת פלטה במקומם.
אחד השיקולים היום באמת רצון לרמקולים גדולים יותר וסאב.. אך אין תקציב כרגע למערכת אז העניין בהקפאה.
שפן13 , מאיפה הבאת את כמויות הלבד/ בד אקוסטי ?
הרמקולים שלך עוברים דרך מגבר?
מה הגובה של החלל שנוצר בין הפלטה לרצפה?
אני לא אגזים אם אני אגיד שהשקעתי 3 ימים בבנייה ובמחשבה על הארגז הזה, יום וחצי חיפשתי בד מתאים...
והמחיר היה גבוה לדעתי. 50X120 ס"מ עולה 50 ש"ח.. אני קניתי חצי מזה, בשביל לרפד את תוכנית ב' אצטרך להשקיע איזה 100 ש"ח...
בקרוב אתחיל לבנות את הפלטה בנתיים בלי ריפוד, כך שהיה קל לשלוף אותה ולהרכיב.

אור .ס.
18-10-09, 20:02
קחו בחשבון:
פירוק מושב אחורי מהווה בעיה במעבר מבחן הרישוי השנתי.

אהבתי מאוד את הרעיון עם הארגז הקטן, בהחלט שימושי ונחמד.
לגבי המערכת, אפשר להסתדר מצויין במגבלותיו המקוריות של הרכב.

שפן13
18-10-09, 20:38
שלום,
אני הוא אותו אדם שסיפר שהוא מוביל בעיקר ספרים.
לינק לשרשור המקורי (טרום הלבד)-
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=37046

השרשור מכיל מידות של כל העניין, אני ניצלתי חצי מהחלל שנוצר למגירת כלים/ציוד.

לגבי בד-
קניתי את כל הכמות במשהו כמו 70 ש"ח, ועדיין יש לי עודף לא מבוטל. נרכש בחנות שטיחים בשם שטיחי שמחון בעיר העתיקה בב"ש.
פשוט ביקשתי לבד למכונית,והוא ידע בדיוק על מה מדובר.

im_ri
19-10-09, 14:55
רק שתדע שהארגז הקטן הוא פיתוח של הרעיון שלך...
:)

אתה מגיע למרכז לפעמים עם איזה מטר על מטר?

im_ri
19-10-09, 14:56
אור ס.
איזה מערכת נורמלית הצלחת להתקין עם רמקולים של 5.25 אינטצ?

סאב דחפת באיזו פינה?

אור .ס.
19-10-09, 18:50
היי, בג'ימני היה לי רמקולים 5.25 הרץ אנרג'י - סביר לחלוטין, סאב פניקס גולד 10 - הסאב הזה יכול לקבל 300 רמס, הוא מנגן בתיבה לא גדולה בכלל ונכנס יופי ל"תא מטען" של הג'ימני, מגבר אינפנטי 7541 מתחת לכסא, HU זה לא משנה היו לי כמה חח

כמו כן אם אתה מהמטורפים, אז הסאב זה לא בעיה, 10 יושב כמו מלך מאחורה מנסיון, הבעיה היא הרמקולים, שמומלצ לעשות בניה איכותית ולא להתקשקש עם מה שאני עשיתי.

im_ri
19-10-09, 20:03
אם אני מכניס סאב לתא מטען, אני יכול לוותר על הארז כלים.. :)

אור .ס.
19-10-09, 20:06
לא נכון, אתה יכול לקבע אותו טוב בצד אחד של הארגז, אבל בשביל לפתוח את הארגז תצטרך לקפל את המושב באותו הצד בגלל נפח התיבה.

שפן13
19-10-09, 21:01

אמסור לך בשמחה מעט לבד. אצלי כרגע סתם תופס מקום.
אין לך מישהו בב"ש? חבר/משפחה/חבר פורום שירצה לסייע?

אתה עצמך לא רוצה לטייל קצת במדבר לפני החורף?

והפיתוח- כאמור, אחלה פיתוח!!אהבתי מאוד.

eladss
20-10-09, 18:23
אולי כבר תחסוך לנו לקחת מידות ופרסם אותן? עלות ?
בהמשך אעלה תמונות של המדף ,מחלק את הבגאז' לשניים ויש רשת למעלה

שפן13
20-10-09, 18:44
ידידי היקר,
המידות כבר פורסמו בשרשור המקורי, כאן-
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=37046 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=37046)

אגב, היום עברתי מבחן רישוי שנתי לרכב (טסט), ואיש לא התעניין בשינוי.

:cool:

אביעד פ.
23-10-09, 18:51
אחרי שעות ארוכות של מחשבה איך לנהל את תא המטען הקטן בג'יפ... החלטתי לבנות את הארגז שניתן לראות בתמונות.
מדובר בארגז כלים מעץ עם פתח עליון כרחוב הארגז, מצופה בד אקוסטי צבוע שחור (כמעט זהה לריפוד הרכב), הארגז פתוח בחלקו התחתון ובכך מנצל את הנפח של ה'אמבטיה' הקטנה שמיודעת לג'יק ולמשלוש. הארגז מקובע לרצפת תא הנוסעים.
הוא מכיל את הדברים הבסיסים שנחוצים לי... פק"ל קפה.. רצועת גרירה, ג'יק, כבלי הנעה, שאקלים, פנס, כלים מנימליים, וו גרירה נשלף וקומפרסור..
רעיונות לעוד דברים חיוניים?

עבודה יפה ללא ספק, נראה טוב.
באיזה ומקומות ובאיזה אופן המסגרת מחוברת לגוף הרכב?
מה הגובה שנוצר לך מתחתית ה'אמבטיה' ועד סף המסגרת?

אביעד.

im_ri
24-10-09, 19:10
שאלות קשות...
אני אמדוד .

ברששת
24-10-09, 20:43

לא צריך לסוע עד באר שבא בשביל לבד (למרות שבתור טיול יכול להיות טוב;)).
בתחילת רחוב עליה לכיוון כיכר המושבות ( צמוד למה שהיה פעם השוק)בצד שמאל 2 חנויות.

eladss
25-10-09, 14:12
אולי כבר תחסוך לנו לקחת מידות ופרסם אותן? עלות ?
בהמשך אעלה תמונות של המדף ,מחלק את הבגאז' לשניים ויש רשת למעלה

זה מה שאני עשיתי

im_ri
25-10-09, 14:42
ברששת על איזה עיר אתה מדבר?

העמדף הזה זה רעיון יפה.. אולי אשדרג בהמשך...

im_ri
25-10-09, 14:51
טוב קיבלתי הרבה פניות בפרטי...
עשיתי סקיצה קטנה ומאוד לא כשרונית בצייר מקווה שתבינו.
החיתוכים ה"מוזרים" בדפנות ימין ושמאל של הארגז מפצות על כל מיני קימורים קיימים בפלסטיקה של הרכב (ימין ושמאל במבט מהדלת האחורית).

הוספתי גם תמונה שמראה כיצד חברתי את התיבה לגוף הרכב - הוספתי פלאח מתכת שמתחבר עם הבורג שמחזיק את הפלסטיקה. לא הכי חזק אבל מייצב את הארגז בצורה כזו שהוא אינו דופק או קופץ.

העומק המירבי בבארגז באזור האמבטיה הוא 18 ס"מ.
כמו כן תמונה לרעיון לקיבוע וו גרירה עם בורג ואום פרפר לאחד בחורים הקיימים ברכב,
והעברתי את הפלסטיק שמקבע את הידית של הג'יק למכסה הארגז...

כמו שציינו פה, רעיון טוב יכול להיות לפצל את מכסה הארגז ל-2 כך שניתן לפתוח כל חלק בנפרד.

עשו חיים, תמונות מצורפות.

tonish
25-10-09, 15:29
אני עשיתי קצת שונה ממך.
כמו שאמרת את המכסה חילקתי לשניים.
ואת הארגז בניתי לפי אורך 90, רוחב 28.8 פחות או יותר. בסנדוויץ 12"ממ.
והוא בנוי בצורה שהקרשים הקצרים הם מחוץ לארוכים ולא מבפנים.

מה שנוצר לי זה שני דברים- 1. הארגז נכנס בלחץ, אבל לא יותר מדי, ככה שהוא גם לא זז וגם לא מזיק לפלסטיק.
ו2. הרווח שאתה התגברת עליו עם חיתוכים יצירתיים (כל הכבוד) אני נשארתי איתו, אבל העברתי לשם את המשולש שיושב בול, וגליל שקיות זבל. אז סך הכל אני מרוצה.

וכמובן מכיוון שהמכסה שלי מחולק ל2, לא תליתי את הידית של הג'ק כמוך.

נשאר לי רק להתגבר על זה שהמכסה דופק בבאמפרים ובשטח.

im_ri
25-10-09, 15:55
פתרון פשוט..
או להדביק כומי,
או משהו שאני קניתי ועוד לא חברתי..
יש כאלה חיבורים של מגנטים.
צד אחד אתה מחבר מתכת וצד שני מגנט, זה מספיק חזק בשביל זה.
לי זה לא נחוץ כרגע כי לא חישבתי מספיק את הרווחים בין המכסה לעץ שבחזית. ככה שאחרי שהוספתי לבד, יצא שזה נכנס קצת בלחץ . ככה שזה לא דופק ולא נפתח מעצמו..
אני ממליץ לבנות את החזית גבוהה יותר ככה שבקבוק לדוגמא לא יתגלגל החוצה שהדלת פתוחה.

אביעד פ.
10-11-09, 18:28
שלום לכולם,
אהבתי את הרעיון המקורי של כותב השרשור, והחלטתי לעשות אחד בעצמי,
סיפור לגמרי לא מסובך, ונתקלתי בפחות קשיים בדרך ממה שחשבתי,
ראשית עשיתי את המסגרת, חיזקתי אותה בעזרת זוויות פנימיות מפלסטיק,
צבעתי את כל המסגרת בשכבה טובה של צבע פוליאור (בחרתי להשתמש בזה ולא בספרי, כי השכבה צבע תהיה יותר עבה, ומכות מזדמנות על דפנות הארגז לא יפגעו באופן טוטלי בצבע,
החלטתי לפצל את הדלת העליונה לשתיים, כדי לחסוך ממני צורך לפנות את כל מה שמעל הארגז כשאני אצטרך ממנו משהו.
לאחר יבוש הצבע נותרו רק להדביק שטיח לבד, בעזרת דבק מגע וסיכות, על הדלתות ועל החלק הפרונטלי של הארגז, להרכיב צירים, תופסנים לדלתות, ולחבר בתא המטען של הרכב (לאחר התאמה בסיסית של הבידוד המקורי של הרכב לרצפה) בעזרת שתי זוויות מתכת, בדפנות.
תודה על הרעיון, הוא בהחלט יעיל בשלב זה.
עלות הציוד לארגז היא מתחת ל-70 שקלים, וזמן העבודה הכולל (לא זמני המתנה) הוא 3 וחצי שעות. בהחלט משתלם.

קצת תמונות:
http://lh6.ggpht.com/_yHpFQECKx8o/SvmQ28WpszI/AAAAAAAAA5o/514Y9TYoxBk/s800/DSCN1609.JPG
http://lh3.ggpht.com/_yHpFQECKx8o/SvmRlW0o82I/AAAAAAAAA6M/mjyqrAXrR84/s800/DSCN1617.JPG
http://lh4.ggpht.com/_yHpFQECKx8o/SvmRsvg4hxI/AAAAAAAAA6U/ycV0aufP1hY/s800/DSCN1619.JPG
http://lh4.ggpht.com/_yHpFQECKx8o/SvmR8yGfcyI/AAAAAAAAA6k/zZWdE9nV0PM/s800/DSCN1622.JPG
http://lh6.ggpht.com/_yHpFQECKx8o/SvmSCaubvYI/AAAAAAAAA6o/-gS_fHFyEpk/s800/DSCN1623.JPG
http://lh6.ggpht.com/_yHpFQECKx8o/SvmSTbWDW7I/AAAAAAAAA60/9ae_24aswXo/s800/DSCN1626.JPG

ishc
10-11-09, 20:58
נראה מעולה :) מה עם האוטו תקין? יש מצב לטיול השבת?

אביעד פ.
10-11-09, 21:36
נראה מעולה :) מה עם האוטו תקין? יש מצב לטיול השבת?

תודה רבה.
שבת הבאה, לצערי :cry:
הוא כרגע עדיין בטיפול.

im_ri
11-11-09, 07:31
אחי מגניב לאללה!
גם אני צריך לפצל את הדלת לשתיים.
בג'ימני שלך אין אמבטיה ייעודית לג'יק?
עבודה יפה !

GodsFather
11-11-09, 10:17
עבודה יפה מאד.

אביעד פ.
11-11-09, 16:00
אחי מגניב לאללה!
גם אני צריך לפצל את הדלת לשתיים.
בג'ימני שלך אין אמבטיה ייעודית לג'יק?
עבודה יפה !

יש אמבטיה, בודאי שיש, הוצאתי את הדיקט המקורי שבא עם הרכב, אבל את השטיחים (בידוד רעש ושטיח עליון) המקוריים השארתי, ורק התאמתי אותם עם חיתוך קטן לאמבטיה ולברזלי זווית הנמצאים בה,
מזווית הצילום , פשוט לא רואים אותה, אבל היא קיימת. :)

סולי
13-11-09, 01:47
תודה רבה.
שבת הבאה, לצערי :cry:
הוא כרגע עדיין בטיפול.

כבר לא,
תמציא תירוץ יותר טוב י'חננה.

stavamrosi
08-10-10, 18:20
אביעד, באיזה עץ השתמשת?
ובנוסף, משהו מכיר מקום באיזור רחובות נס-ציונה שאפשר לקנות לבד לציפוי?
תודה מראש..
-סתיו

אביעד פ.
08-10-10, 18:55
עץ סנדוויץ' פשוט.

im_ri
08-10-10, 21:39
stavamrosi (http://www.jeepolog.com/forums/member.php?u=10614)

לא צריך לסוע עד באר שבא בשביל לבד (למרות שבתור טיול יכול להיות טוב;)).
בתחילת רחוב עליה לכיוון כיכר המושבות ( צמוד למה שהיה פעם השוק)בצד שמאל 2 חנויות.

שם אני קניתי כבר כמה מ"ר-ים..

לא יקר.
אם תיסע בתל אביב ברחוב העלייה (מכיוון אלנבי) - אתה תראה את 2 החנויות משמאלך, הם מוצאים את הגלילים של הבד למדרכה, מאוד בולט.

D&D
09-10-10, 13:10
שלום
לפי התמונות שהעלו בשרשור, אני רואה שיש כאן בעלי ג'ימני שהספסל האחורי שלהם מתחלק לשניים.
אצלי ברכב (ג'ימני 2008, הדגם ה"מפואר") כל הספסל בא בחתיכה אחת.
רציתי לדעת אם זה רק נראה לי פה בתמונות או שבאמת ישנם רכבים שבהם אפשר לפרק רק מושב אחד וישנם רכבים שחייבים לפרק את כל הספסל, כמו אצלי.

תודה.

actros
10-10-10, 00:09
רעיונות לעוד דברים חיוניים?[/QUOTE]

"כלים מנימליים..." סחתיין על השיפצור למל"כ ;)
זה הדבר הכי חשוב בארגז!

im_ri
10-10-10, 15:14
שלום
לפי התמונות שהעלו בשרשור, אני רואה שיש כאן בעלי ג'ימני שהספסל האחורי שלהם מתחלק לשניים.
אצלי ברכב (ג'ימני 2008, הדגם ה"מפואר") כל הספסל בא בחתיכה אחת.
רציתי לדעת אם זה רק נראה לי פה בתמונות או שבאמת ישנם רכבים שבהם אפשר לפרק רק מושב אחד וישנם רכבים שחייבים לפרק את כל הספסל, כמו אצלי.

תודה.

א. כל הרעיון שבארגז שאין צורך בלפרק כלום, הוא פשוט יושב מאחורי הספסלים.

בדגמים הישנים 05 ומטה, המושב של הספסל (לא הגב) מחולק גם הוא לשניים כמו בתמונות.
בדגמים החדשים כמו אצלך, אכן המושב מגיע בחתיכה אחת נשלפת.

אצלי 08, המושב בחתיכה אחת במחסן :)

ומזה מל"כ בדיוק?

actros
10-10-10, 22:37
מל"כ - מספריים לחיתוך (עם) כפתור
חותך הכול מבגדים, חגורות, נעליים, ואפילו חוטי ברזל. (פקל חובה אצל כל חובש)
הרעיון של הכפתור בקצה המספריים הוא שאתה יכול "לרוץ" איתם לאורך הגוף ולחתוך ללא חשש פציעת העור

im_ri
11-10-10, 00:29
אז תגיד מספרים של חובשים :)

תודה ...

אם אתה חובש היית צריך לשים לב גם לקופסא האדומה בארגז..

idooo
11-10-10, 18:41
התא מטען של הג'ימיני לא הכי נח ומרווח שיש
משהו שעשיתי לא מזמן בעבודה ארגז לכל הדברים עם ידיות בצדדים שנשלף והופך לשולחן קטן בעת הצורך :)

kalil
14-10-10, 07:53
הפיתרון הכי פשוט שיש ;)

כמות השטויות והציוד היא עצומה . החל מפק"ל קפה מלא עד לציוד חילוץ.
החסרון היחיד הוא בכניסה לקניונים שהשומרים מתעקשים לבדוק.

http://img96.imageshack.us/img96/4424/pa121077.jpg

actros
14-10-10, 16:36
אז תגיד מספרים של חובשים :)

תודה ...

אם אתה חובש היית צריך לשים לב גם לקופסא האדומה בארגז..

לא, ידידי אני לא חובש, אבל תמיד במילואים המיספריים האלה משופצרות לחובש שלנו :evil: תמיד!

מה יש בקופסא האדומה? אם זה ערכת עזרה ראשונה, אז כל הכבוד לך שאתה נוסע עם זה.
(בתקווה שלא תיצטרך להישתמש)

אביעד פ.
14-10-10, 20:04
ערכת עזרה ראשונה זה הדבר הראשון שצריך לעלות לך על האוטו אם אתה מטייל, וגם אם לא- זה יכול להיות לעזר.

חוץ מזה, זה לא תופס מקום, ועולה כמו פחית ריח. קנה עוד היום...

im_ri
15-10-10, 02:13
Kalil בשביל לא להתעסק עם השומרים, הארגז שלי בצבעי לבד הסוואה :) נראה כמו הג'יפ עצמו, הם לא שמים לב שיש תאים בכלל... מה גם שבשביל זה לא החזרנו את התעודות מהצבא...

גם אני לא חובש.. אבל יש ערכת עזרה ראשונה.. ובקופסה האדומה, מסכת הנשמה לא עלינו.. :)

brianla
21-12-14, 21:16
ממש אהבתי אם ארכוש גימני זה יהיה השיפור הראשון :D

im_ri
22-12-14, 09:21
4 שנים ואני עם אותו ג'ימני ;)

zloof
24-12-14, 15:22
היום בניתי גם ארגז כזה זה פשוט גוני

im_ri
23-03-15, 10:29
היום בניתי גם ארגז כזה זה פשוט גוני

מגניב!!

בקרוב אסיים עם עוד שדרוגים ואעדכן את השרשור.

im_ri
29-03-15, 11:57
סוף סוף מצאתי קצת זמן לג'ימני בין כל עיסוקי הטנדר. האמת שראיתי את פרויקט שפצור הסמוראי של e-Pit@m שעשה לי חשק לקדם כמה רעיונות.
אני רוצה למצות עוד כמה שטחים לאחסון קבוע באוטו כדי לפנות מקום לציוד טיולים ובנוסף לקבע הכל שלא יקפוץ ויזוז בטיולים. אחרי הכל מדובר בג'ימני וכשמטיילים בזוג ל-3 ימים העסק ניהיה צפוף.

מדף קפה לדלת האחורית:
מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהב לשמור על הצורה המקורית וחרד לכל קידוח בחלקים המקוריים של הרכב. לקח לי 5 שנים לחתוך את הפגוש וגם זה נעשה רק אחרי שמצאתי פגוש שחור ספייר. כנ"ל לגבי הדלת - חלילה לא קדחתי בפלסטיק המקורי. הוא נשאר בצד וקדחתי באחד שמצאתי בפירוקיה.
התוכנית פלטה מעובי 1.1 מ"מ עטופה ב-לבד שנתפר במידה עם רצועות שמחזיקות את המדף. לא צריך לשאת הרבה משקל בעיקר גזיה פנג'ן וכוסות (אולי גם חבילת בפלות). התוצאה לפניכם.

אומים תומכים בצד האחורי של הפלסטיק:
97070 97072 97073

ניתוק מהיר לכבל החשמל לתוארת לד (שיהיה נוח לפרק את הפלסטיק ולהוציא אותו לחלוטין):

97074

משטח העבודה:
97071

סקוצ'ים שמחזיקים את המדף סגור. עבר את מבחן הטיול בסופ"ש - החזיק נהדר ולא עשה רעשים כלל.

97075

עבר גם את מבחן הקפה:
97076

קומפרסור קבוע לרכב:
החבורה גדלה ויש תור ארוך בתחנת הדלק אחרי טיול. לפעמים גם יש נסיעה ארוכה על הכביש בסוף הטיול. אחרי שהתחדשתי בצמיגים החלטתי שצריך קומפרסור קבוע ברכב. אחד חזק ואמין שיחזיק שנים ויכול לנפח 4 גלגלים רצוף.
ניסיתי להכניס אותו לכל מיני מקומות בדופן. זה בהחלט אפשרי אך אחרי שעשיתי ניסוי והורדתי אויר ב4 גלגלים וניפחתי, הוא מתחמם מאוד והעדפתי שהוא יהיה יותר נגיש וויתרתי על הרעיון. לבסוף קיבעתי אותו בארגז הכלים המקורי (זה שבפתיחת השרשור מלפני 5 שנים).
תמונות להוכחה שזה אכן נכנס:

9707797078

מיכל מים קבוע:
ולשיפור האדיר בתנאי הטיול. מיכל מים נסתר באורך 86 ס"מ ובקוטר 6 צול. המיכל נבנה למידות הג'יפ, וקובע לברגי המושבים. נוסף צינור 2 מ' שלרוב ישב ליד כיסא נהג אח מגיע גם לדלת האחורית בקלות.
כבר הרבה זמן שדחיתי את קיבוע משטח העמסה. כופפתי מוטות ברזל שמונעים את תזוזת המשטח קדימה וקיבעתי עם ברגים שמונעים את תזוזת המשטח בקפיצות או התהפכות - לא עלינו. כל זה כהכנה למדפי אחסון נשלפים שיבנו בהמשך ויורכבו בטיולים בלבד.

נתחיל ממיכל המים - בדיקת נזילות אחרונה:

97080

מיקום המיכל לפני קיבוע:

97081

פתח המילוי מתיישר בדיוק עם גובה משטח העמסה (סתם לא בדיוק אבל ממש כמעט!!)

97082

ניצול השטח הקדמי לתאי אחסון לציוד חירום - שדורש פחות זמינות בשגרה.

97079 97083 97084

בהצלחה לכולם, ממליץ בחום!

GodsFather
29-03-15, 13:31
לא משעמם אצלך. יופי של פתרונות.

אגב, חשבת על מיכל אגירה לאויר ? יכול לעזור לחיבור עוד כלי עבודה.

im_ri
29-03-15, 22:31
מזתומרת?
לדחוס אויר?

GodsFather
30-03-15, 09:55
כן. שאלתי על זה בפורום פעם (אולי פעמיים) ויש פה הסברים על חיבור של מיכל מבוסס מטף כיבוי למשל בשילוב פרסוסטט.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/41651-%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7% A1%D7%95%D7%A8?highlight=%EE%E9%EB%EC

im_ri
31-03-15, 09:09
רעיון מגניב. מעט אובר קיל לג'ימני ;)
איזה כלים אתה מפעיל עם מיכל?

GodsFather
31-03-15, 09:13
כל כלי אויר שתרצה (בפרופורציה כמובן).

ראצ'ט, פטיש, משחזת וכד'.

זה בהחלט אובר-קיל.

im_ri
01-04-15, 11:55
איך שכחתי את הדבר הכי חשוב...
סטופר נשלף לדלת האחורית שנוטה להסגר מעצמה בכל שיפוע.
:cool:

97209

GodsFather
01-04-15, 12:37
למה לא להחליף את הבולם המקורי ?

im_ri
01-04-15, 13:31
הרבה יותר מורכב מלעשות תעלה בחתיכת עץ. זה בעיקר לטיולים שרוצים לקבע את הדלת והאוטו חונה בשיפוע לא טוב. בזוית קלות הבולם המקורי מחזיק.

Mickeyp
16-09-16, 17:43
אהבתי את העבודות שלכם, אני חושב לעשות את העניין עם פרספקס, אבל אולי אעשה עם סנדביץ כמו שאתה עשית. מתלבט

-->