PDA

צפייה בגרסה מלאה : מצבר לדיפנדר

landY
03-11-09, 19:37
לאחרונה יותר מדי ניסיונות התנעה כושלים.
המצבר הנוכחי ("שלו", 100 אמפר כמדומני) החזיק כמעט שלוש שנים.
המלצות למצברים יתקבלו בשמחה.
אני חושב גם על אופטימה או קטרפילר. אני לא יודע אם זה שווה את הפרמיום במחיר.

תודה,
יניב

רפי לין
03-11-09, 19:54
בדיוק התחליו אצל "איש שטח" לשווק גם מצברי אופטימה וגם מצברי קטרפילר וכמובן במחירים מוזלים.
בדוק אצלם www.matzber.co.il
בברכה - רפי לין

landY
03-11-09, 20:14
תודה רפי,
רק עכשיו הפנו את תשומת ליבי וראיתי את ההודעה בפורום המסחרי.

השאלה היותר ספציפית- 100 אמפר של שנפ ודומיו עולים כ-900-1000 ש"ח בחוץ. אולי אפשר לכווץ עוד קצת את המחיר.
אשמח לשמוע מבעלי דיפנדר עם ניסיון מה אורך החיים של הקטרפילר? (אחריות ל-3 שנים נשמעת מבטיחה) ושל האופטימה?

yoni 110
03-11-09, 21:48
קטרפילר חדש נמכר באיזור ה1300 ש"ח אם אני זוכר נכון, ומגיע עם אחריות ל3 שנים.
איפה השאלה פה בכלל????

לי אישית יש נסיון טוב עם השירות של קטרפילר, הוחלף בחדש בלי שאלות.

ניב151
03-11-09, 21:55
הי

לאחרונה החלפתי פעם שניה לVARTA לאחר שהקודם החזיק 3 שנים.
כ 850 ש"ח בצמיג ישיר פ"ת.

ניב

יואב פולס
03-11-09, 22:58
ממליץ בחום על הקטרפילר. לטעמי הוא שווה את תוספת המחיר הנדרשת.

landrover
04-11-09, 07:24
ממליץ על קטרפילר 100A - מחזיק אצלי בנתיים כ 3 שנים....

אמיר.

landY
04-11-09, 09:34
תודה על התגובות
לא הצלחתי להבין עדיין :confused:- מה ההבדל המהותי בין הקטרפילר 100 לאופטימה?
שניהם מצברי ג'ל?

רפי לין
04-11-09, 12:44
קטרפילר הנו מצבר עופרת/חומצה איכותי ואופטימה הנו מצבר ג'ל.
מצבר אופטימה הנו קטן בגודלו ומשקלו, קיבול (Ah) קטן יותר וזרם התנעה גבוה יותר.
בברכה - רפי לין

idanw
04-11-09, 13:23
אני אנסה להסביר.

קטרפילר - מצבר עופרת חומצה (בדומה לשנפ, וולטה ושאר מצברים סטנדרטיים), ההבדלים:
1. אטום - אין פקקים למילויי מים, וכמעט ואין איבוד אלקטרוליט, בנוסף, החומצה לא נשפכת בזעזועים קשים.
2. מצוייד בלוחות גומי אשר מגנים עליו מרעידות.
3. כוח התנעה חזק משמעותית ממצבר התנעה זהה בגודלו - למצבר VOLTA/שנפ 100 אמפר יש 550 אמפר CCA
לקטרפילר - 750.

4. הוא עמיד משמעותית לפריקה, מסוגל להיפרק במלואו יותר פעמים ממצבר רגיל, אבל עדיין לא מוגדר כפריקה מלאה.

האופטימה - מצבר ג'ל.
1. קטן בהרבה ממצבר מקביל.
2. אין בפנים נוזל שיכול להישפך, לכן יכול לעבוד בזוית של עד 90 מעלות!
3. גם הוא חזק משמעותית בכוח ההתנעה 715-815 אמפר.
4. ישנו דגם שמוגדר כמצבר התנעה בשילוב פריקה עמוקה (צהוב), זהו המצבר היחיד שמותר לו להיפרק ולהיטען מספר רב של פעמים - משמע, אין בעיה לעבוד עם צרכני חשמל בזמן חניית לילה, לתת למצבר להיפרק, לא נגרם נזק למצבר

האופטימה מגיע עם שנתיים אחריות, הקטרפילר - 3.

עידן

landY
04-11-09, 16:10
תודה עידן. עכשיו הכל ברור :)

whisky
05-11-09, 10:25
מניסיון של חברים ומכרים, הקטרפילר מחזיק יותר שנים.

אני כבר מת לקנות קטארפילר, רק שהמצבר המעאפן שיש לי לא נגמר (אני שוכח אורות בכוונה, משאיר צרכנים בכוונה דולקים, מדליק תאורות איתו) לא משנה מה שאני עושה. מחזיק כבר שלוש שנים על הרכב והוא בן שש סה"כ (התקבל משומש כזמני מחמי בשביל להניע את הרכב אחרי שיצא מהמכרז של מג"ב ולא הפסיק לעבוד מאז).

לגבי אופטימה, לא מכיר פידבקים, אבל שיחה עם כמה אנשי עבודות עפר, ששמו כאלו גם ברכבים שלהם (כל מיני דגמים ולא רק 100 Am\h) הם מאוד מרוצים, משתמשים בו לצרכים כבדים ולא מאוכזבים, היו מוכנים לשלם עוד קצת בשביל זה.

חמי לא מחזיק מצברים של קטרפילר ולמרות זאת אני רוצה שהמצבר הבא שלי יהיה שלהם בזכות ההמלצות, למרות שמצברים אחרים אני מקבל בחינם. זה אומר הרבה על ההמלצות שקיבלתי עליהם.

whisky

יואב פולס
07-11-09, 08:13
עוד הבדל בין האופטימה לקטרפילר,
כשהאופטימה שלי מת, (שהיה פריקה עמוקה עוד מהתקופה שהוא החזיק מקרר בדיסקו) הוא היה כשנה על הרכב של אישתי, כלומר לא עבד ממש קשה, אבל כשהוא מת זה היה במכה אחת. בלי אזהרה מוקדמת.
עדיין לא הצלחתי להרוג מצבר של קטרפילר...

צור
07-11-09, 14:17
אצלי יש זוג מצברי אופטימה שלא מתים 5 שנים אצלי וקניתי אותם יחד עם הרכב כלומר שיש הרבה יותר שנים עלהם לא ברור כמה. חיבורי החשמל של הדיפנדר זולגים במהותם והם עדין לא איכזבו אותי כולל נסיעה ללא אלטרנטור במשך 5 ימים ונסיעת שטח של 400 קמ כל יום במהלך אותם ימים! אין לי הבנה מקצועית במצברים אבל מבחן התוצאה ( שאינו השוואתי לקטריפלר) מלמד שאלו טובים נקודה.

landY
07-11-09, 20:44
עוד הבדל בין האופטימה לקטרפילר,
כשהאופטימה שלי מת, (שהיה פריקה עמוקה עוד מהתקופה שהוא החזיק מקרר בדיסקו) הוא היה כשנה על הרכב של אישתי, כלומר לא עבד ממש קשה, אבל כשהוא מת זה היה במכה אחת. בלי אזהרה מוקדמת.
עדיין לא הצלחתי להרוג מצבר של קטרפילר...

יואב,
בתור מי שהיו לו את שניהם, כמה זמן החזיק האופטימה סך הכל? וכמה מחזיק הקטרפילר?

whisky
08-11-09, 10:36
landy,

נראה לי, שממה שכולם כותבים כאן, המסר הוא ברור, לשני המותגים האלו יש איכות טובה יותר משל מצברים אחרים, ושווה האקסטרה שקל בזכות האמינות שלהם. ואני אלך בעתיד (שימות כבר הנוכחי) על אחד משניהם.

whisky

landY
08-11-09, 11:39
וויסקי, זו גם המסקנה שלי. (למרות שאם לי היו נותנים מצברים חינם, לא היה אכפת לי להחליף גם פעם בשנה ולא להוציא שקל).

יש לי ניסיון טוב עם מצבר ג'ל מרכב קודם (חלק מקורי). החזיק כ-5 שנים על הרכב.
אבל מצבר 50 אמפר על פרייבט לא שקול למצבר 100 על רכב שטח, עם כל ההעמסה של הצרכנים החשמליים.

השאלה היחידה שנשארה עכשיו היא הקטרפילר או האופטימה??

whisky
08-11-09, 12:09
וויסקי, זו גם המסקנה שלי. (למרות שאם לי היו נותנים מצברים חינם, לא היה אכפת לי להחליף גם פעם בשנה ולא להוציא שקל).

גם לי אין בעיה עם לקבל מצבר חינם, הבעיה שלי היא להיתקע איתו בשטח (למרות שזה עוד לא תקע אותי) אני מעדיף מצבר אמין על פני מצבר חינם, רק מה, לא רוצה לשלם עד שאני לא גומר את הנוכחי, ותאמין לי אני מנסה... (החברים תמיד שואלים אותי אם למה אני משאיר את האורות דולקים :p).

אם היה לי את שם המותג של המצבר הנוכחי הייתי ממליץ עליו, אבל אין עליו כלום חוץ מההטבעה של התאריך ייצור וההטבעה של ה+ המינוס כבר נמחק). לך תדע אולי הוא קטרפילר :p:p:p ואני לא יודע. גם חמי שנתן לי את המצבר לא יודע איזה מותג הוא, הוא רק יודע שהוא לא ורטה, שנפ או טודור (שאותם הוא מוכר).

whisky

idanw
10-11-09, 18:35
יניב,

אתה צריך ליהיות ברור יותר לגבי הדרישות.
האם יש לך צרכנים שמשתמשים במצבר בזמן שהרכב כבויי? (מקרר, תאורת שטח חשמלית וכו')
האם יש לך כננת ברכב?

אם כן, אני חושב ששווה לך ללכת ללא ספק על האופטימה הצהוב, שמיועד גם לפריקה עמוקה ויכול להחזיק כך שנים.

אם השימוש שלך ברכב הוא סטנדרטי, אני חושב ששווה לך ללכת על מצבר 95 אמפר רגיל או על הקטרפילר.

הבחירה בין קטרפילר למצבר 95 רגיל היא כלכלית נטו, אם יש סיכויי שתמכור את הרכב ב 3 שנים הקרובות - לך על מצבר רגיל ללא ספק, אם יותר מזה, כבר שווה לשקול את הקטרפילר.

עידן

יואב פולס
10-11-09, 19:22
יואב,
בתור מי שהיו לו את שניהם, כמה זמן החזיק האופטימה סך הכל? וכמה מחזיק הקטרפילר?

האופטימה מת אחרי כשלוש שנים, מתוכן שנה הוא "בילה" ברכב פרטי למהדרין.
הקטרפילר היה ברשותי שנתיים וחצי, נקנה מייד עם רכישת ה TD5, עבד כולל החזקת מקרר לילה בשטח ושימוש עם ממיר מתח לתאורת PL. הרכב נמכר כאשר המצבר עדיין עליו. הוא מרגיש כמו מצבר חדש.

אם הייתי היום לפני בחירת מצבר - הייתי ללא ספק לוקח קטרפילר.

אורי41
11-11-09, 06:03
אני אנסה להסביר.

קטרפילר - מצבר עופרת חומצה (בדומה לשנפ, וולטה ושאר מצברים סטנדרטיים), ההבדלים:
1. אטום - אין פקקים למילויי מים, וכמעט ואין איבוד אלקטרוליט, בנוסף, החומצה לא נשפכת בזעזועים קשים.
2. מצוייד בלוחות גומי אשר מגנים עליו מרעידות.
3. כוח התנעה חזק משמעותית ממצבר התנעה זהה בגודלו - למצבר VOLTA/שנפ 100 אמפר יש 550 אמפר CCA
לקטרפילר - 750.

4. הוא עמיד משמעותית לפריקה, מסוגל להיפרק במלואו יותר פעמים ממצבר רגיל, אבל עדיין לא מוגדר כפריקה מלאה.

האופטימה - מצבר ג'ל.
1. קטן בהרבה ממצבר מקביל.
2. אין בפנים נוזל שיכול להישפך, לכן יכול לעבוד בזוית של עד 90 מעלות!
3. גם הוא חזק משמעותית בכוח ההתנעה 715-815 אמפר.
4. ישנו דגם שמוגדר כמצבר התנעה בשילוב פריקה עמוקה (צהוב), זהו המצבר היחיד שמותר לו להיפרק ולהיטען מספר רב של פעמים - משמע, אין בעיה לעבוד עם צרכני חשמל בזמן חניית לילה, לתת למצבר להיפרק, לא נגרם נזק למצבר

האופטימה מגיע עם שנתיים אחריות, הקטרפילר - 3.

עידן

די נכון רק שמצברי CAT מ 100 אמפר ומעלה הינם מצברי ג'ל עם אורך חיים גדול לתנאים קשים מיוחד

idanw
11-11-09, 08:36
די נכון רק שמצברי CAT מ 100 אמפר ומעלה הינם מצברי ג'ל עם אורך חיים גדול לתנאים קשים מיוחד

אתה טועה.

landY
12-11-09, 23:30
אם הייתי היום לפני בחירת מצבר - הייתי ללא ספק לוקח קטרפילר.

תודה יואב, זו האינפורמציה שחיפשתי ;)

RONI
13-11-09, 07:29
היתה לי אותה התלבטות.
לרכוש בזול ,600-800 מצברים מחברות שונת.
עשיתי סקר מאד מעמיק ,ולבסוף לקחתי קטרפילר 72AH מפני שהוא המתאים ביותר לדרישותי.
עם אחריות ל24 חודשים,במחיר מגוחך של 700 שח~ .
על ה100AH הם נותנים אחריות ל36 חודשים והם יודעים למה.
צריך לקחת בחשבון את גודלו הפיסי של המצבר ,מפני שהוא ענק.[אצלי הוא לא התאים למרות שרציתי..]
אם אתה באזור רעננה.
אז מצברי +- מוכרים אותם.
אם בפתח תקווה ,צמיג ישיר ,נותן מחירים הגונים ביותר.
יש מצב שהוא יגיע לאזור ה1300 שח ,ל100 AH .
לדעתי ולדעת כמה מפעילי צמ"ה מצבר כזה נותן שקט תעשיתי.
והכל מנסיון.
היקר הוא הזול.
בהצלחה.

whisky
19-11-09, 12:18
זה סתם קריויוז לא מידע חשוב, מי שלא רוצה מוזמן שלא לקרוא.

שלא במסגרת הניסיונות שלי לסיים את חייו של המצבר הנוכחי, אתמול שכחתי אורות דיבורית, רדיו ועוד כמה מוצרים שקטים דולקים ברכב בזמן שעמד למשך יום שלם, (קצת למעלה מ12 שעות).

כשחזרתי לרכב וראיתי את האורות דולקים, קצת נחרדתי (כי השעה הייתה מאוחרת ולא היה לי ראש להיכנס לסיפור של להניע את הרכב במקום שבו הוא נמצא ובקור הירושלמי).

בכל מקרה, ניתוק שני אימובלייזרים, ו.....

מניע כמו תינוק, בנגיעה בלי להתאמץ. מזכיר לכם בן יותר מ6, ללא תחזוקה, ללא הוספת מים, ללא ניקוי ללא שום דבר, פשוט ממשיך וממשיך, לעזאזל איתו.

שום דבר לא הורג את הבן נעוות המרדות הזה.

-->