התחברות

צפייה בגרסה מלאה : גראנד שירוקי-מה באמת המחיר

amit-a
18-11-09, 23:24
שלום חבריי הפורום.

ניפרדתי מקיה ספורטא'ז והחלטתי ללכת על גראנד שירוקי (התאהבתי ברכב)מהשנתונים של 96 - 98 (עניין של תקציב).

התחלתי לבדוק ביד 2 ולהפתעתי ראיתי שאנשים מבקשים כ-10 עד 15 אלף ש"ח מעל המחירון.

מקובל מבחינתי שרכב משודרג (הגבהות,נעילות,צמיגים) יקבל את התוספת הזו אבל למרבה הפלא אני רואה רכבים סטנדרתיים שמבקשים הרבה מעל המחירון.

שאלתי היא...האם המחירים האלה משקפים את המציאות או שבפועל אין דברים כאלה???

יש לציין שעדיין לו התקשרתי לאף אחד אני עדיין בשלב הגישושים.

אנא שתפו אותי מניסיונכם.

תודה מראש עמית.

zik5
19-11-09, 05:24
כמי שמנסה למכור גראנד משופר....
רכב לא משופר במקרה הטוב יקבל מחירון או ליד לדעתי..

השועל
19-11-09, 10:35
עמית ..

תלוי מאוד מה מצב הרכב ?
אם הרכב שמור בפנים, בחוץ ומכני מתוחזק, תקין עם היסטוריית טיפולים מעודכנת.

יש מה לדבר על קצת מעל המחירון (אגב, נדיר למצוא כלים ממש שמורים, אין יותר מדי על הכביש).
וההיפך הוא גם נכון, כל בעייה ברכב תוריד את מחיר המכירה, לכן שווה לבדוק טוב טוב את הרכב.

Jacob80
19-11-09, 11:39
אני אנסה לענות תשובה מנומקת..
אני כרגע הבעלים של גראנד צ'ירוקי 96 ולפני זה היה לי גראנד צירוקי 97 ולפניו עוד גראנד צ'ירוקי 97.. כך שהייתי בצד המוכר והקונה לא מעט פעמים.. מה גם שעזרתי למספר חברים לחפש, לבדוק ולקנות גראנד צ'ירוקי.

בגדול, כשהתחלתי גם הגראנדים לפני כמה שנים, הרכב היה עם מחירון גבוה (יחסית ל SUV מאותן שנים) ולא היה מוכר כרכב שטח אלא כרכב עירוני מפואר. באותן שנים היה ניתן לקנות גראנד במצב מעולה ב 15 אלף מתחת למחירון (ולראיה - הגראנד הראשון שלי נקנה ב 55 אלף כשהמחירון היה 69)

בערך לפני שנה וחצי הג'יפ החל להדרדר במחירון בצורה היסטרית - כל חודש 2000-3000 ש"ח ובחודש אחד צנח המחיר שלו מ 53 אלף ל 41 אלף !!! כאן לדעתי החל המפנה בסחירות של הרכב.. כל בעל גראנד שפוי בדעתו החליט להתעלם מהמחירון ולמכור את הרכב לפי ראות עיניו ולפי המצב בשוק כך שרכבים שהיו שווים 41 אלף במחירון נמכרו למעשה במחיר של 55 אלף.

מה לעשות ומאד ועד היום הרכב צנח עוד ועוד עד שהגיע למחיר לא ריאלי בעליל.. לדוגמא: הרכב שלי שווה מחירון 30 אלף. אני שילמתי עליו בערך פי 2. מה לעשות - אין ארוחות חינם.

אגב, אחרי שראיתי כבר בערך עשרים גראנדים שמוצעים למכירה במהלך התקופה האחרונה אני יכול להבטיח לך שאין גראנדים במצב טוב שנמכרים מחירון וגם לא קרוב למחירון.
מה שכן, אפשר למצוא לא מעט גראנדים במחיר מחירון ואף פחות ממנו אבל כולם (ללא יוצא מן הכלל) פחי זבל על גלגלים.

עצתי לך: תשקיע טוב בחיפושים, תסנן הרבה בטלפון (ע"י כך שתשאל את השאלות הנכונות והרלוונטיות לרכב) ולבד תבין שבשביל גראנד טוב תצטרך לבלוע את הצפרדע, להרגיש "פראייר" ולשלם יותר מהמחירון.
עוד דבר - יש הבדל במחיר בין גראנדים בשנים 93-95 ל 96-98. הרכב שונה ואני ממליץ (מבלי לפגוע בזיו או באף אחד שמנסה למכור גראנדים ישנים יותר) ללכת על הבציר המאוחר יותר. הם עם גימור יותר יפה ואיכותי מבפנים, מגיעים עם סרן דנה 44 אלומיניום וטרנספר נעול מרכזית ועם עוד שינויים קטנים אחרים שעשו לרכב רק טוב.

וכמה מילות עידוד... אם תמצא גראנד טוב, ותשפר אותו ברמה סבירה לשטח (הגבהה מינימום 3 אינץ ומנתקי מייצבים) אתה תגלה רכב שעובר בכל מקום בקלות ובאלגנטיות, תגלה פתיחות מתלה שלא חשבת שקיימות ותהנה מנוחות כביש שרק האמריקאים יודעים לתת.

sos4u
19-11-09, 15:13
כמי שמנסה למכור גראנד משופר....
רכב לא משופר במקרה הטוב יקבל מחירון או ליד לדעתי..

אני אספר סיפור, מקווה שתבין את המסר.

אחד הלך ברחוב פוגש חבר שלו הולך ולידו סוס חום עם כתם על המצח. שואל אותו, מה אתה עם הסוס? מספר לו החבר שהסוס, עוזר בעבודות הבית מכבס, מדיח כלים מאכיל את הילדים מקפיץ אותם לחוגים בקיצור, חלום על 4 רגליים.... ובסוף מספר לו שעלה לו בסך הכל 50000 דולר.

אומר האיש לחבר, וואאללה, 50 אלף ? לא כסף. תמכור לי ?!, אומר לו אמכור לך ב 60000 ...

מוציא הבחור 60 אלף ומשלם בלב חפץ.

אחרי שבועיים נפגשים שוב, שואל המוכר, נו, איך הסוס?
אומר הקונה- חרא, כל היום אוכל עשב, פרחים שלי של השכנים מחרבן בכל פינה, בועט בכל מישמתקרב אליו... בקיצור - סוס.

אומר לו המוכר לקונה ששש... אם תמשיך לדבר ככה, איך תמכור אותו ?!

אתה מנסה למכור רכב מצויין כבר מעל לשנתיים [למיטב זכרוני] מאובזר ומדוגם היטב. משום מה לא מצליח ועכשו אתה גם "עוזר" לעצמך.. . במקום לעלות על הגל ...
מה יהיה ?

ולעצם העניין, עם כל חדוות היצירה שיש בשיפור עצמי של גרנד, ויש לא מעט, עדיין כלכלי הרבה יותר לקנות משהו מוכן. הסיכוי גם יותר גבוה שתמצא משופר שמור ומטופל היטב מאחד סטנדרטי כזה.
וצודק קובי לחלוטין, קשה למצוא אחד טוב, ומטופל במצב טוב. אז אם מצאת - תשמח. זה יחסוך לך ה מ ו ן כסף בהמשך. צודק גם לגבי עניין השנתונים ...

בהצלחה וברוך הבא,

amit-a
19-11-09, 15:14
תודה רבה לכולם על העזרה וההכוונה......

הבנתי שלגראנד סטנדרטי אני לא אמור לשלם יותר ממחירון פלוס מינוס.....אבל על אחד משופר כמו שכתבתי בראשית דבריי צריך ולפי דעתי גם מגיע......אבל לך תתווקח עם בעל הרכב ותשכנע אותו שהרכב שלו צריך תיקונים שיוריד מהמחיר עלכך.

יעקב 80 ....כבעל רפרטואר ארוך בנושא מכירה ורכישה של גראנדים....לפי דברייך יש המון פחיי זבל על גלגלים.....לצערי אין לי יידע במכונאות כך שמילבד לקחת את הרכב לבדיקה אצל מוסך כזה או אחר אין לי היידע לסנן רכבים בטלפון.....כניראה שתידרש סבלנות וזמן.

מוכרים לי יכולתיו של הגראנד כאשר הוא משופר הן מהשטח והן מיצפיה בסירטונים ברשת וגם ממיפגש אינדיאנים שצילמתם.....אין ספק שלכך אני מכוון שאני בוחר בגראנד....נוחות ואיכות בשטח.

לאחר הרבה שעות של קריאה בפורום הבנתי שאני צריך ללכת יותר בכיוון של 96 -98 בגלל הדנה 44 והגיר שטיפה שודרג ועוד כל מיני פלסטיקה וצעצועים.

אשמח לכל עצה בנושא הרכב.

עמית.

zik5
19-11-09, 15:29
אבל....נגד זה שלקונים פוטנציילים לשלם מעל מחירון מרגיש להם כאילו במקרה הטוב יצאו פריירים
ובמקרה אחר חושביים שמנסים לגנוב אותם. אני לא יכול לחנך אף אחד...
קונים חושבים שישפרו בכמה אלפי שקלים...
אבל בסף מצב השוק קובע תמחיר...אני יודע כמה דרשתי בעבר ..ולא קיבלתי..אני יודע שהרכב שלי במצב מצויין,אני יודע שבכלל זה רכב מצויין,אני יודע שהרכב הבא שלי יהיה wj בגלל שאני מרוצה מה-zj .

מישהוא פרסם היום גראנ נעול כפול...ומוגבה ב-30000 אתה חושב שהוא מעוניין לקבל מינמום על הרכב שלו?
או שפשוט לא מצליך למכור..
ובהתיחס לסיפור שלך....אני לא מוכר לוקשים...אולי אם הייתי סוחר כבר הייתי מוכר.
ווולעמית שים לב רוב הגראדים מד הקולמטרים הוא במייל ולא בקלומטרים כמו שהרבה מוכרים מצייינים.

zik5
19-11-09, 15:31
עמית דנה 44 ...לא ניתן לנעול ..למעט סוג נעילה אחד שיצורה הופסק...

sos4u
19-11-09, 15:31
עמית
אני יכול להמליץ לך לחפש גרנד מושקע ומשופר ויש כאן לפחות 2-3 כאלה שעומדים למכירה.
אתה מקבל ה מ ו ן תמורה לכספך, ואני לא נכנס כעת לסוגיית המחיר.

כל גרנד שעומד למכירה [מהמשופרים] עבר השקעה מאסיבית ביותר ומי שרכש נעילת ARB יודע על מה מדובר.

לכן, ובמיוחד אם אתה מתחיל [בעולם הגרנד..] קנה אחד משופר. תמיד יהיה לך מה להוסיף, רק שככה תחסוך הרבה ממון.

ואם תזדקק לעזרה, אל תהסס, יש פה רבים שישמחו לחלוק איתך מידע, ועזרה.

sos4u
19-11-09, 15:34
עמית דנה 44 ...לא ניתן לנעול ..למעט סוג נעילה אחד שיצורה הופסק...

דנה 44 אלומיניום ניתן לנעול עם הנעילה המתאימה.
לרונן גניסלב יש עדיין אחת כזאת זמינה על המדף. חדשה, לא הורכבה מעולם.

ועדיין עדיף 44 אלומיניום על 35C.

והכי חשוב עם ההגבהה המתאימה, אין צורך בנעילה. . .

השועל
19-11-09, 15:46
יש נעילה לדנה44 אלומיניום.

הAUSSI LOCKER הפסיקו לייצר, נכון.
אבל כבר מזמן יש יצרן אחר בשם LOKKA.

אין בעייה של זמינות נעילה.

Jacob80
19-11-09, 15:49
אגב, דע לך עמית שזה די נדיר למצוא גראנד במצב טוב. לפני שרכשתי את האחרון חיפשתי גראנד יותר חדש (2000-2002) וראיתי במשך 3 חודשים רק פחי זבל. פשוט לא היה משהו אפילו סביר..

למה אני מספר לך את זה? כי במקרה יש ביד2 גרנד מעולה, או לפחות היה מעולה לפני שנה כשחבר שלי שקל לקנות אותו.
מדובר בגרנד שנת 97 מטבריה עם 185000 ק"מ והבחור דורש היום 47. אני לא יודע מה המחירון (זה עד כדי כך לא מעניין אותי בגלל חוסר הרלוונטיות שלו) אבל אם הוא באותו מצב שהיה לפני שנה - אז יש לך את המלצתי.

אם תרצה עזרה דבר איתי
קובי 054-7719106

zik5
19-11-09, 16:10
ועוד עזרה לגבי עלויות....גיר משומש 2500 ש"ח,מנוע 4000 משופץ\פרוק כ-5000ש"ח
ARB לדנה 35 כ-8000ש"ח כולל התקנה... arb לסרן קידמי כ-7000 ש"ח.
קיט הגבהה כ-8000 ש"ח,טראנספר משומש כולל התקנה 4000 ש"ח. הגדלת ממיגים כ-3000 ש"ח.
תיקון סאן רוף הרבה מאד שקלים..
ועכשיו תחליט לבד כמה חשוב לך שיפורים,וכמה אתה מוכן לשלם .

zik5
19-11-09, 16:15
יעקב''דע לך עמית שזה די נדיר למצוא גראנד במצב טוב. לפני שרכשתי את האחרון חיפשתי גראנד יותר חדש (2000-2002) וראיתי במשך 3 חודשים רק פחי זבל. פשוט לא היה משהו אפילו סביר..''
אתה מוכן להסביר למה הכוונה "פחי זבל" ..??

Jacob80
19-11-09, 16:29
כאלה שאתה בא לראות אותם וכבר מרחוק אתה רוצה לעשות סיבוב פרסה ולחזור על עקבותיך.
דוגמאות:
שנת 2000 יד 1, 126000 ק"מ. מתל-אביב. מבחינתי יד 1 וגר בתל אביב זה אחד שהיה פעם עשיר וקנה אותו ולכן האוטו לא היה בשטח. אשכרה רדפתי אחרי הבן-אדם שהיה אנטיפת מושלם בטלפון וכל פעם שרציתי לראות את האוטו הוא אמר שאין לו זמן.. בסוף ראיתי אותו.
ה 126000 ק"מ - מייל... האוטו דפוק מכל הכיוונים מבחוץ, מבפנים נראה כאילו הבן אדם קבלן בניין ששתמש בו במקום בטנדר - האוטו נראה גיהנום. המנוע מתקתק ועובד לא עגול והיות והוא גם דרש מעל המחירון לא טרחתי אפילו לבדוק יותר לעומק.

שנת 2001 יד 2, "הכי שמור שיש", גם בתמונה נראה לא רע.. הגעתי (שוב לתל אביב) כדי לראות רכב שחור שרוט ועם דפיקות בכל חלקי הפח, דיפוני הדלתות שבורים ומשוחררים, קרעים בדלת, סיגריות ששרפו את הגג, חורים בדש, חשמל כסאות לא עובדים, כסאות קרועים ועוד... מלמטה האוטו נראה גיהנום, הכל נוזל ורופף, עיקומים מלמטה ופציעות רבות, סני הסרנים מרעישים במהירות של 40 קמ"ש כבר. הבנאדם רצה 2000 מעל המחירון (77 אלף), אמרתי לו שלא יעלב אבל אני מציע לו 30 אלף ועדיין מרגיש שאני עלול להדפק מהעניין.

יש עוד סיפורים..

zik5
19-11-09, 16:43
חבל שאנשי המרכז לא מוכנים להצפין בשביל אוטו טוב....

Jacob80
19-11-09, 17:00
חבל שאנשי המרכז לא מוכנים להצפין בשביל אוטו טוב....

זיו, נתתי לך את הדוגמאות היותר בולטות לפחי זבל.
מבחינתי, פח זבל זה כל גראנד שבמעמד הקניה אתה כבר רואה השקעה מיידית של יותר מ 7000 שקל (לא לצורך שיפורים), וזה לא משנה אם מדובר בתיקונים מכניים או אסתטיים.

ניר ל
19-11-09, 18:18
יש לי חדשות בשבילכם, בתור מי שמחפש רכב כבר מספר חדשים , לא פשוט למצוא suv משומש ששווה את המחיר שדורשים עבורו.גראנד או לא גראנד,
לשלם 200 אלף + על לנדקרוזר 2007 עם 270 אלף ק"מ נשמע לכם הגיוני ?
לשלם 140 על פטרול 03 עם מנוע שספק אם ישרוד עד הקיץ ?
טויוטה 75 שנת 98 ב 100 ? רכב ממכרז עם 400 אלף ק"מ שבמקרה הטוב עבר צבע ...

בהתחשב במחירים שדורשים עבור טויוטות, איסוזואים דיזל שמורים עם ריסק להחלפת מנוע בתקופת הבעלות נראים לי פתאום מאד משתלמים...

לא יודע אם קיימים גראנדים סטנדרטיים במצב מעולה, את שלי 98 קניתי בזמנו עם 120K מטופל לפי הספר ב 86K, הוא היה עם מערכת מתלים גמורה, צמיגים גמורים, מצבר מת ושריטות בפח, סרנים מרעישים ,אבל היה הכי שמור שיש. מכרתי אותו כעבור שלוש שנים אחרי השקעה של 50K עם מתלה חדש ומשופר, גלגלים נורמאלים, סרנים משופצים ונעולים, גלי הינע וטרנספר משופרים ועוד ועוד... ב 70K בלבד, רכב סוף. המחירון היה סביב 50 אני מניח והטלפון צלצל לעיתים נדירות.
אני מציע להתעלם מהמחירון ולהשוות מחירים לרוחב - מה אפשר לקנות בסכום דומה, ומהי ההשקעה הנוספת הדרושה לרכב. + לשקלל את עלות התיקון של מחלות ידועות לרכב כזה לכשיצוצו. תגיד איזה רכב אחר בא בחשבון ואתן לך המחשה.
לגראנד אגב יש מקדם הנאה גבוה - לא יעזור כלום, רוב הכלים היפאנים משעממים ומבאסים למרות שהם ממש נכונים מהרבה בחינות. איסוזו טרופר או טראנו במקרה שלי נראה לי פונקציונלי לגמרי, יש מבחר, מחירים שפויים, מחלות ידועות. הייתי קרוב מאד לשים יד על איסוזו בנזין יד ראשונה עם מעט ק"מ כבר מספר פעמים, אפילו על איסוזואים דיזל אחרי מנוע חשבתי ברצינות שלא לדבר על טרנואים - אבל אני לא רואה את עצמי נהנה מרכב כזה. זה נכון באותה מידה לגבי פראדו/לנדקרוזר רק שהמחירים שלהם ביחס לתמורה הם הזויים לחלוטין אז הם לא באים בחשבון.
לעומת זאת - לנדקרוזר 80 מחורבן שנת 96 שמוצע למכירה בסכום מפולפל שאינו משקף לחלוטין את מצבו, ממש כן... או פטרול (נקווה שלא יתפוצץ לי דווקא היום המנוע) גם כן...

mate
19-11-09, 18:35
כתמיד,
המחיר הוא מה שאתה מוכן לשלם,כמובן,
מול מה שהמוכר מבקש.
אני מוכר גרנד 94,זה שהוזכר כאן לפני כמה תגובות, ב30k, כרגע כי קניתי אוטו אחר. לדעתי במצב טוב, במחיר ריאלי, אבל המוזר הוא שמעבר לטלפון, אנשים לא באים אפילו לראות.
חוצמזה, כמו שנאמר, מחיר המחירון ירד בעשרות אחוזים בשנה-שנתיים האחרונות, מה גם שהמחירון לא ממש משקף ערך ברכבים כאלו, שערך התוספות מגיע ליותר מחצי מחיר המחירון
רז

יוני5
19-11-09, 21:46
ללא קשר לרכב כזה או אחר,
לעיתים דומני שבעל הרכב חי בסרט מסויים כשזה נוגע לרכב שלו.

מה שמעניין מבחינה פסיכולוגית הוא שאותו אדם, שעד אתמול, בבואו למכור את הרכב שלו, שכנע את כל העולם ואישתו שמחיר המחירון לא משקף, ועל תוספות צריך לשלם, ומי שרוצה לקנות ב"מחיר השוק" שילך ללוי יצחק שימכור לו במחיר שחיטה, וכו' וכו'.
יום אחר כך, המנגינה משתנה לחלוטין: "יש מחירון" ו"איך הוא לא מתבייש לבקש על הגרוטאה הזו מחירון".

אבל אפשר להבין את הפסיכולוגיה הזו. אם קניתי רכב מסויים, והחלפתי לו בולמים וקפיצים (נגיד עשיריה) צמיגי MT חדשים (יאללה, עוד 3 מינימום) ולסיום עוד חמישיה או עשיריה ל"יישור קו" (מושג מפגר שמשמעותו - בוא נתקן את מה שצריך לתקן), אז מן הסתם שמתי בערך עשרים אלף ש"ח על האוטו.

מכאן ואילך, אני מתמחר את האוטו שלי בעשרים מעל מה שקניתי אותו. ונניח שהחלטתי למכור את הרכב, אוי לו לקונה שיעז לא להודות לי ולהעריך את השיפורים ששמתי בעשרים אלף ש"ח (מהנטו!).

אבל האמת צריכה להיאמר, שעשרים אלף הש"ח הנ"ל היו לא יותר מתחזוקה רגילה, שבמקום להיפרש על תקופה ארוכה, "נפלה"*ברגע אחד.

(גם כן "נפלה", חלק באמת היה צריך להיות מוחלף, נניח צמיגים אחוריים, אבל אני רציתי MT 31, אז החלפתי את כולם.
מתלים, לא חייבים, אבל "לרכב כזה לא תשים דה-בסט?" בקיצור, מהעשרים אלף נניח שחצי הוחלף מסיבה מכאנית, וחצי מסיבה פסיכולוגית).

ולבסוף, נכון שיש לרכב צמיגים חדשים (כבר 8 חודשים הם חדשים) ומתלים משופרא דשופרא, אבל רבותי, אלה לא תוספות. כל רכב צריך צמיגים ומתלים, נכון? אז הצמיגים המשובחים והמתלים המעולים, לכל היותר יכולים לשמש כנקודות זכות לרכב. (אלא אם כן אני מעמיד בפני הקונה את האופציה להחזיר את הצמיגים והמתלים הישנים - בהנחה שהם תקינים).

אז זהו רבותי:
לכם המוכרים, תרדו מהעצים. מה שדוחף את ערך הרכב שלכם למטה הוא השוק. כן, כן, השוק של אדם סמית והיד הנעלמה שלו. אם פראדו 99 שווה 65 אלפי שקלים, קחו את כל שאר היפנים מאותה שנה (ואפילו קדימה) ותורידו עשיריה. צר לי, אני יודע ששקניתם את הפאג'רו שלכם ב 125. צר לי, עברו שלוש שנים והשוק עשה את שלו, לא מתאים לכם למכור כזה רכב "בובה" ב 60? תישארו איתו. כדאי לכם, הוא "בובה" של רכב.

לכם הקונים, שני טיפים קטנים:
בבסיסה של העסקה, כל עסקה, מצוי מצב היסוד (שדומה באופן מפתיע למצבו של כל בחור בן עשרה החושק במחמדיה העטופים בבד של הכוסית של השכבה), מה שרלוונטי הוא הכסף שינתן כתמורה לעסקה, ועד שלא קניתם, הוא בכיס שלכם ואתם בצד המנצח. (מי שממשיל את הכסף גם לסיטואציה של בן העשרה, כנראה שמחמדיה של זו שהוא חשק בה עדיין שולטים בו, ואני מרשה לעצמי להמר שגם אז הוא לא הצליח להניח ידו על את אשר חפצה נפשו ועד היום הוא אידיוט).
הטיפ השני,
תגידו למוכר בנון שלנטיות שאתם מבינים שהמתלים המשובחים שוווים בעיניו הרבה כסף, ומבחינתכם הוא יכול להחזיר את הישנים (אם הם תקינים) ולמכור את ה"משובחים" שלו בשוק החופשי לפי הערך שהוא ציין בפניכם. רק המחשבה על לפרק, להשיג ישנים וכיו"ב, תוריד אותו מהרעיון - באחריות.

יאללה, לכו תיזכרו בזאת, שהיתה ב: יא' 2... מושלמת, בחיי...

יוני5
(על קונים, מוכרים, צמיגים, מתלים וזכרונות ילדות)

amit-a
19-11-09, 21:47
חברים יקרים.....אומרים "מכל מלמדיי השכלתי" וזה נכון נתתם לי המון חומר למחשבה ולעשיה
מפני שאני נעול על הרכב הזה.

יעקב היום דיברתי עם הבחור מטבריה בטלפון והוא אמר לי שהוא כניראה סוגר עם מישהו היום
ואתה אומר שכבר ליפני שנה דיברתה איתו על הרכב.......מה... כל כך הרבה זמן הוא מנסה לימכור???

אין ספק שעדיף רכב מוכן לשטח (הגבהות נעילות צמיגים) על פניי רכב "בתול" שלא "ראה" שטח
אבל יש רצוי ויש מצוי ועל פי זה ניתקדם......השטח לא זר לי אני למדתי על בשרי מהי האחזקה לרכב שעובד לא קל בשטח.

קדם כל נתחיל לחפש מ-96 ועד 98 (עדיפות ל 5.2 )למרות שראיתי לפחות 2 רכבים מדהימים מודל 95 (אחד מהם נעול כפול)

שוב תודה רבה לכולכם....עמית

ניר ל
19-11-09, 22:42
ברמות המחירים האלו, קנה רק רכב מושקע !
אל תעיז לקנות סטנדרטי ולתקן לאט, אתה תשלם על כך ביוקר.
הסיבה שאני מציין את זה היא שחרשתי את שוק הגראנדים לפני ארבע וחמש שנים וכבר אז לא מצאתי כלים סטנדרטיים במצב נסיעה. פשוט כי חלק מהמכלולים לא שורד את המאה אלף ק"מ ובטח לא את המאתיים. מדובר בעיקר על המתלים והסרנים - הקפיצים והבולמים גמורים כך שהנסיעה היא בלתי נסבלת, הסרנים נגמרים מחוסר שימון של המייסבים. הצמיגים קטנים מדי לנסיעת שטח. רכב עם מתלים משודרגים ובמצב טוב + צמיגים במידה נורמלית ברשיון יחסוך לך המון כבר בשלב ראשון. אם יש נעילות דיפ' והסרנים שופצו - נותר לך רק לבדוק את מצב המנוע והגיר ולנסוע לשלום. במחיר של 40 K אל תחשוב פעמיים.

zik5
20-11-09, 06:57
יוני אנחנו לא מדברים על ישור קו ולא על תיקונים ברכב שמחזירים תרכב למצבו המקורי ...רק במצב תקין...
מדובר על שינויים שבוצאו לטובת שיפור יכולת שטח !!!! שיפורים שמחירם עשרות אלפי שקלים ...במקרה שלי יותר ממחיר האוטו במחירון. אז מי שלא צריך שיפורים שיחפש רכב סטנדרטי במחיר מחירון..

grand
20-11-09, 08:50
ברמות המחירים האלו, קנה רק רכב מושקע !
אל תעיז לקנות סטנדרטי ולתקן לאט, אתה תשלם על כך ביוקר.
הסיבה שאני מציין את זה היא שחרשתי את שוק הגראנדים לפני ארבע וחמש שנים וכבר אז לא מצאתי כלים סטנדרטיים במצב נסיעה. פשוט כי חלק מהמכלולים לא שורד את המאה אלף ק"מ ובטח לא את המאתיים. מדובר בעיקר על המתלים והסרנים - הקפיצים והבולמים גמורים כך שהנסיעה היא בלתי נסבלת, הסרנים נגמרים מחוסר שימון של המייסבים. הצמיגים קטנים מדי לנסיעת שטח. רכב עם מתלים משודרגים ובמצב טוב + צמיגים במידה נורמלית ברשיון יחסוך לך המון כבר בשלב ראשון. אם יש נעילות דיפ' והסרנים שופצו - נותר לך רק לבדוק את מצב המנוע והגיר ולנסוע לשלום. במחיר של 40 K אל תחשוב פעמיים.

X2

אחד הדברים הכי מטופשים לדעתי זה לרכוש רכב בן 12-15 שנה ש"לא ראה שטח" ולהשקיע בו את מחיר הקיט, הנעילות, המיגונים, הצמיגים והג'אנטים. טרנספר, גלי הינע, ים של שעות עבודה, זמן מוסך,ריצות במשרדי ממשלה, כיווני פרונט רישום צמיגים!! שזה בעייתי מאוד, ולהגיע לסכום מטורף שאולי שווה להשקיע על רכב של 100K אך לא על רכב של 40K.
אני עשיתי זאת פעמיים, וזה לא כל כך כיף.

amit-a
20-11-09, 14:00
לוקח את כל מה שאתם כותבים לתשומת ליבי !!!

רק חבל שאין מיבחר בשוק בשנתונים של 96-98 ......תקנו אותי אם אני טועה הלוח היחיד שמוכר היום זה יד 2 ושם המצב קצת בעיתי כרגע.

יש מודל 95 (אולי של אחד החברים פה) ניראה סוף בתמונה + התוספות אבל זה יהיה כאופציה שניה אחרי שניבדוק את השוק במהלך התקופה הקרובה.

שוב תודה גדולה על העזרה שלכם.....עמית

יוני5
21-11-09, 00:40
יוני אנחנו לא מדברים על ישור קו ולא על תיקונים ברכב שמחזירים תרכב למצבו המקורי ...רק במצב תקין...
מדובר על שינויים שבוצאו לטובת שיפור יכולת שטח !!!! שיפורים שמחירם עשרות אלפי שקלים ...במקרה שלי יותר ממחיר האוטו במחירון. אז מי שלא צריך שיפורים שיחפש רכב סטנדרטי במחיר מחירון..

צביקה,
אם אתמול החלפת מערכת מתלים ממערכת תקינה וטובה לאחת משופרת, נניח שאני מבין.
אבל ברוב המקרים אתה מחליף כי הקודמת סיימה את חייה ומה לעשות, הרבה יותר הגיוני לשפר.
אז זה ששמת ב 20000 ש"ח מערכת מתלים טובה, זה עדיין לא אומר שהרכב שווה 20000 ש"ח יותר.
כמה היתה עולה מערכת מתלים חדשה (צריך להחליף את הקיימת הלא תקינה, נכון?) זהה למקורי? לא רחוק מזה.
מה גם שזו לא בדיוק תוספת. רכב חייב מערכת מתלים כלשהיא.
כנ"ל צמיגים.

נעילות, נכון. הוספת. אז מה, את זה הוספת כי אתה רצית, השתמשת בזה 4 שנים ועכשיו אתה רוצה "לגלגל" את העלות עלי?

וכן הלאה וכן הלאה.
בפועל צביקה, מה שאתה מתאר הוא מקרה פרטי של סוגיה אופיינית לרכב ישן. תיקונים, שיפורים ותחזוקה שוטפת עולים הרבה יותר גם בגלל גיל הרכב וגם באופן יחסי.
חיישן ניגוב התחת של מרצדס, שעולה 12500 ש"ח מהווה 1% ממחירה של AMG 500 חדשה אבל אותו חיישן מהווה 20% ממחירה של מרצדס פשוטה יחסית בת 6 שנים.

זו גם הסיבה שרמי כתב את מה שכתב. קנה רכב משופר, כי תחסוך הרבה מהעלות.

ומעבר לכל יש את העניין הכלכלי. אם כמו שנכתב אתה מנסה למכור את הרכב שנתיים, אז ירידת הערך שהרכב שלך חטף בשנתיים האחרונות בתוספת ירידת האטרקטיביות שלו, עלתה לך הרבה יותר ממה שהיית "מפסיד" במכירה רגילה לפני שנתיים.

אם אתה לא מוכן לרדת לזנות במחיר (זנות מבחינתך) לדעתי יש לך שתי אופציות:
1. להישאר עם האוטו. השקעת בו כל כך הרבה, הוא תקין ואמין - תישאר איתו
2. תפנים שכך קשה למכור אוטו, תפרק כל תוספת שאפשר ותמכור אותן בנפרד.

לדעתי הרבה יותר פשוט להתפשר במחיר מאשר להתחיל לפרק חצי אוטו, אבל זה כבר שיקול שלך.

בברכה,
יוני5

zik5
21-11-09, 09:11
יני אני כותב בהתייחס לשאלה של עמית.
הכוונה שלי שלא ירוץ לקנות רכב שיראה לו זול ויהיה ללא שיפורים.כי מה שנראה לו יקר יתברר כזול מאד אם יתחיל לשפר רכב בסיסי.
.ב הרכב לי לא למכירה שנתיים...וכל השנויים שבוצאו הם רק מרצון ולא בגלל בעיות שהיו קימות.ואני למשל לא מבקש 1\3 אפילו משפורי הרכב...

יוני5
21-11-09, 10:57
יני אני כותב בהתייחס לשאלה של עמית.
הכוונה שלי שלא ירוץ לקנות רכב שיראה לו זול ויהיה ללא שיפורים.כי מה שנראה לו יקר יתברר כזול מאד אם יתחיל לשפר רכב בסיסי.
.ב הרכב לי לא למכירה שנתיים...וכל השנויים שבוצאו הם רק מרצון ולא בגלל בעיות שהיו קימות.ואני למשל לא מבקש 1\3 אפילו משפורי הרכב...

היא הנותנת. כולנו מבצעים את מירב השיפורים מרצון ועלותם של השיפורים, שהיא פחות או יותר קבועה, מהווה אחוז אדיר מערך הרכב ככל שהרכב ישן יותר.
אבל כשאתה מבקש לממש את ערך התוספות, אתה מגלה שאתה מבקש מחיר שהוא גבוה באופן בלתי פרופורציונלי למחיר האוטו.

ולפעמים באמת כדאי למכור את התוספות והשיפורים, ולגבות 10,000 ש"ח על הרכב הבסיסי המשמש כ"קולב" לתוספות :D:p

יוני5

Bernard
24-11-09, 14:19
גם אני מחפש רכב מזה מספר חודשים - ריינג' רובר או גראנד.

בניגוד לכמה אחרים שכתבו כאן, למרות שראיתי כמה "בונבוניירות", אני דווקא ראיתי כמה כלי רכב סבירים ויותר מזה (אבל המחיר...).

אני מסכים לחלוטין עם יוני.
הרבה יותר קל לחיות ולהשלים עם כל מיני תקלות/גיעוקים של הבונבוניירה שלך, שמשרתת אותך בנאמנות (פחות או יותר) מזה מספר שנים, מאשר לקבל את העובדה שאותן תקלות (שבחרת לא לתקן ולחיות איתן) "שוות" כסף במכירה - "מי צריך חימום בישראל"/"המנוע עובד ככה (עם רעשי נקישה) כבר יותר משנה - כלום לא קרה"/"פעם בחודש מוסיפים שמן וזהו. ככה זה כל הריינג'ים"/"הדפיקות והפגושים השבורים - נו, זה לא רכב חדש"/"הנורה הזו (CHECK ENGINE) כל הזמן דולקת. במוסך אמרו לא לגעת"/"זה (נורת ABS) רק חיישנים. זה שום דבר. האוטו נוסע בובה (ועוצר???)" ועוד.

זו גם נאיביות (בלשון המעטה) להתעלם מהמחירון.
המחירון הוא קנה מידה ואם נרצה או לא, הקובע.
קל מאוד לחיות במגדל שן וירטואלי ולהכריז שבשבילך (בעיקר כשאתה המוכר) המחירון לא קובע כלום.
משום מה כולם מתעלמים מהעובדה (המאוד לא זניחה) שלפי אותו מחירון מבטחים את הרכב ולפי אותו מחירון תקבל פיצוי במקרה של נזק וזהו גורם שיש לקחת בחשבון.
גם אם אחליט שאותה "בונבוניירה" מופלאה ושופעת תוספות שווה לי 30K מעל "המחירון", הרי שאת חב' הביטוח זה לא ירשים, בבואה לפצותי במקרה של נזק או טוטל-לוס.

את העובדה הזו גם "המוכרים" הותיקים (=שלא מוכרים כבר חודשים ויותר) שוכחים, ברוב נוחות.
אני בטוח שאיש מהם (או רובם המוחלט) לא מבטחים את "הבונבוניירה" בביטוח מיוחד המשקף את המחיר שהם דורשים עבור המציאה.
שוב, אחד הסיכונים/תקלות שהם חיים איתם - וזה לגיטימי אבל לא לכל אחד זה מתאים.

יש גם נטייה, לכל אחד מאיתנו, לראות את "הבונבוניירה" הפרטית בעיניים מאוד סובייקטיביות ולהתעלם ולהיות מופתע מבעיות ותקלות גדולות כקטנות, הצפות בבדיקה בעיניים קצת פחות "אוהבות".

התירוץ הנאיבי/המטופש שהשוק קובע ולא המחירון (מגוכח ככל שיהיה) מתעלם מעובדה מצערת אחת - אצלינו, אותו מחירון הוא זה שקובע/משפיע על השוק.
ראייה לכך הם כל אותם בעלים גאים שלא מצליחים למכור את "המציאה" שלהם במשך חודשים, למרות שהמחיר שהם דורשים הוא סביר עד זול יחסית לתמורה - בעיניהם בלבד, כך מסתבר.

חברים, אם אתם אתם לא מצליחים למכור במשך כמה חודשים, כנראה ש"השוק" אמר את דברו וגם אם אתם חושבים שאתם ממש צודקים, הרי ש"השוק", שאתם נושאים את שמו כנגד "המחירון" הוא לא בדיוק כמו שאתם חושבים...

בלי להעליב (באמת), יש פה מישהו שבמשך חודשים מנסה למכור את הגראנד שלו ב"מחיר אחרון" שכבר ירד בכמה אלפים טובים - כנראה בהתאמה הדרגתית למחיר "השוק".
אין לי ספק שמדובר ברכב טוב, מתוחזק ומשופר כדבעי אבל צריך להיות ראלי או להשאר איתו..

כמובן שזהו שוק חופשי לא ניתן לאלץ להוריד מחיר (או לקנות) והפתרון של "אז אני אמשיך להנות איתו", כמו שאמר לי בעל רכב אחד שנתתי לו הצעה הוגנת (לדעתי) תמיד אפשרי.
הרי הרכב תמיד, אבל תמיד, יישאר או ימכר לזה שמעריך אותו ביותר...

באשר למה שייעץ רמי.
אני דווקא מעדיף לשפר ולהוסיף לבד.
נכון, זה פחות כלכלי אבל אתה לא נתון לפשרות ואו להתקנה הלוקה של מישהו אחר, ואת זה אתה יודע רק אחרי שאתה מתחיל "לחיות" עם רכב.
כמובן שעיקרון זה נתון להסתייגות אם תגיע הצעה שאי אפשר לסרב לה במחיר/מצב רכב/כמות שיפורים משמעותית- אבל בהחלט אני לא פוסל ואפילו מעדיף רכב "סטנדרטי".

בכל אופן ואחרי שאמרנו כל זאת, מנסיוני בחודשים האחרונים, אני יכול להעיד שכל הריינג' רוברים שראיתי בחודשים האחרונים רצו (הרבה מאוד) מעל המחירון ללא כל תוספות ורמת התחזוקה והמצב הכללי שלהם היה בין גרוע לגרוע מאוד (איש מהם לא מכר...).
לעומתם, כל הגראנדים שראיתי רצו בסביבות המחירון (+-, לפי התוספות והמצב) והיו ברמת תחזוקה ומצב כללי סביר עד טוב מאוד.

אם אדבר בהכללה, בעלי הריינג'ים חיים בעולם משלהם, ללא כל ממשק הגיוני עם זה "שלנו" ואילו בעלי הגראנדים התחילו להפנים את כללי "השוק" השונים, שנוצרו עם הגעת בגראנדים ביבוא אישי ובנוסף לכך הם מתחזקים את ריכבם טוב יותר.

וכמו שאמר פה מישהו, בשירשור אחר: מוכר, המחיר של הרכב לא ילך ויעלה - בהגדרה.
הקונה צריך סבלנות.

ואחרי שאמרנו כל זאת, עדיין לא מצאתי את "האחד"...

zik5
24-11-09, 15:31
Bernard אפשר לבטח כל רכב עם התוספות. או לבטח לפי מחירון...ולקחת סיכון על ההפרש.
בכל מקרה מצב שוק או לא...לא ראיתי את לוי יצחק מוכר אוטו מתי שהוא....הוא קובע מחירון ...לפי"מצב שוק" על רכבים שאין בזמן נתון רכבים כאלה למכירה בכלל(שירוקי,גראנד 2001-2003).איזה סופה נמכרת במחירון?,איזה שירוקי נמכר במחירון?? יותר קיצוני איפה יש רנגלר במחירון או בכלל...(לא מודלים חדשים).
בקיצור לדעתי נכון שמחירון הוא בסיס למחיר הנדרש,ולמחיר שקונה מוכן לשלם אבל לפי נסיון של שנים בתחום באמת(ולא בגלל שאני מנסה למכור)לא צריך לפחד לשלם מעל מחירון ..אבל אם באמת אתה צריך/רוצה שיפורים.
למה יש הפרש גדול כזה בין מחירון יד 2 ללוי יצחק ...ששנהם מבוססים על אותו שוק?.
למה מכוניות שיש הרבה בחברות ליסניג שומרות על מחיר יפה?
ולמה אנחנו משלמים בטוח לפי המחירון על רכבים שמעולם (לא משנה מצבם)לא ימכרו במחירון(לדוגמה טנדר מאזדה)....
כמה שווה לך רנגייר נעול כפול כמו שהיה לך??? מחירון או יותר??
בקיצור השוק חופשי אני לא חייב למכור במחיר שקונה רוצה,ובטח שקונה יקנה רק במחיר שהוא מוכן לשלם. ועובדה שאתה בצד שרוצה לקנות כרגע...והמוכרים כולם ממש לא בסדר, ובגלל זה לא קנית ..

וו

Bernard
24-11-09, 17:03
Bernard אפשר לבטח כל רכב עם התוספות. או לבטח לפי מחירון...ולקחת סיכון על ההפרש.
בכל מקרה מצב שוק או לא...לא ראיתי את לוי יצחק מוכר אוטו מתי שהוא....הוא קובע מחירון ...לפי"מצב שוק" על רכבים שאין בזמן נתון רכבים כאלה למכירה בכלל(שירוקי,גראנד 2001-2003).איזה סופה נמכרת במחירון?,איזה שירוקי נמכר במחירון?? יותר קיצוני איפה יש רנגלר במחירון או בכלל...(לא מודלים חדשים).
בקיצור לדעתי נכון שמחירון הוא בסיס למחיר הנדרש,ולמחיר שקונה מוכן לשלם אבל לפי נסיון של שנים בתחום באמת(ולא בגלל שאני מנסה למכור)לא צריך לפחד לשלם מעל מחירון ..אבל אם באמת אתה צריך/רוצה שיפורים.
למה יש הפרש גדול כזה בין מחירון יד 2 ללוי יצחק ...ששנהם מבוססים על אותו שוק?.
למה מכוניות שיש הרבה בחברות ליסניג שומרות על מחיר יפה?
ולמה אנחנו משלמים בטוח לפי המחירון על רכבים שמעולם (לא משנה מצבם)לא ימכרו במחירון(לדוגמה טנדר מאזדה)....
כמה שווה לך רנגייר נעול כפול כמו שהיה לך??? מחירון או יותר??
בקיצור השוק חופשי אני לא חייב למכור במחיר שקונה רוצה,ובטח שקונה יקנה רק במחיר שהוא מוכן לשלם. ועובדה שאתה בצד שרוצה לקנות כרגע...והמוכרים כולם ממש לא בסדר, ובגלל זה לא קנית ..

וו

אני בכלל לא נכנס לויכוח אם המצב הקיים, בו המחירון "הקובע" הוא זה של יצחק לוי והאם השיטה שלו שלקביעת המחירים היא נכונה/טובה/הגיונית/הוגנת.
אבל אתה לא יכול להתעלם שזהו המצב.

אני גם לא יודע כיצד "יד 2, קובע את המחירון שלו.
האם הוא מתקשר למוכרים/קונים ושואל בכמה נסגרה העיסקה?
האם הקונים/מוכרים עונים נכונה?
לכמה מתקשרים?
למי מתקשרים (רק ללקוחות "יד 2" או ללוחות נוספים).

רגע. ומה עם מחירון ירחון "הגה" שגם הוא התיימר לחשב מחיר "שוק"?
איפה הוא היום?

בקיצור, כל זה לא מעניין.
יש מצב קיים ויש מחירון שהוסכם (בצדק או שלא) שהוא קנה המידה לפיו ישק דבר.
ו"הוסכם" הוא על ידי חברות הביטוח, שמאים, בתי משפט וכל שאר הנוגעים בדבר.

ברור שכל צד יצדד או יתנגד למצב הקיים על פי האינטרס שלו (מוכר מול קונה) כשאותה יישות/אדם משנה את התמיכה/התנגדות שלו עפ"י מיקומו בכל רגע נתון.
הרי ברור לך (אני מקווה) שברגע שתמכור ותהפוך לקונה, אותו מחירון יהווה את הבסיס שלך להמקחות על הרכב שאתה מעוניין בו.

וגם אם לא - אתה לא יכול לנסות למכור (או לקנות) את מרכולך בשוק שפועל על פי כללים/מוסכמות מסויימות, לקבוע לעצמך את הכללים ולבוא בטענות (משתמעות) לאלה שלא קונים משום "שהם לא מבינים" ורוצים להסתמך על מה שהוסכם...

אתה גם לא יכול להתעלם ולהכריז שהמצב הקיים בעצם אינו כזה.
הדבר משול לאותו חרדי המבקר בפעם הראשונה בגן החיות ונתקל ומתלהב לראות את כל החיות המוזכרות בתנ"כ.
בסופו של דבר מגיע לכלוב הג'ירפות. בוהה בייצור, מביט מפה וחוקר משם ולאחר זמן מה אומר לעצמו "אין חיה כזו" והולך.
מחירון יצחק לוי (בנתיים) הוא הקנ"מ.
הוא לא מושלם. הוא גרוע. הוא מגמתי. הוא חסר הבנה. הוא חסר התחשבות והוא לא מקיף את כל הדגמים - נכון.

אבל לא מעניין אותי מה מחירו של רנגלר (משופר או לא) כשאני בא לקנות גראנד, שמופיע במחירון.
אותי גם לא מעניין שב"יד 2" המחירון גבוה/נמוך יותר, משום שביטוח (בלאת ברירה) אני אעשה לפי לוי יצחק.

אני גםיודע שניתן לבטח רכב עפ"י הערכת שמאי אבל, כמו שאמרתי, הרוב לא עושים זאת - גם אלה שדורשים מחיר ראלי בגין שיפורים שהשקיעו.

גם אתה, כך אני מניח, למעשה מסכים ופועל על פי "שוק לוי יצחק".
אם, כמו שאני מניח (ואם לא כך הדברים, אני מתנצל), אתה מבוטח בביטוח רגיל, הרי שמראש הסכמת למחיר שלוי יצחק קבע לרכב שלך ומראש הסכמת לקבל את המחיר שנקבע אם יקרה לך "מקרה ביטוח" .

כבר אמרתי שכל אחד יכול ורשאי לדרוש כל מחיר שהוא מוצא לנכון ולא לספק הסברים לאיש אבל במצאיות הקיימת, לעשות זאת ולטעון שמי שלא משלם את המחיר המבוקש הוא לא מבין/לא הוגן/"מחפש מציאות" (במובן הרע של המושג) או כל הגדרה אחרת, מראה על ניתוק מסויים מהמציאות.

עובדה - הם לא מוכרים.
אתה לא יכול להתעלם מכך.

לצאת למסע צלב/מלחמה על מנת לשנות את המצב הקיים היא אולי הפעולה הנכונה והמתבקשת אבל אני (וה"קונים" האחרים) לא מחפש מלחמות ולתקן את העולם.
אני רוצה לקנות רכב במחיר הגיוני, על פי קנה המידה שאני מכרתי ואו אמכור את שלי ועל פיו אבטח את הרכש החדש ועל פיו יפצו אותי במקרה שיקרה לו משהו.

זה לא פייר שלוי לא מתייחס לריינגלר ואני בטוח שעובדה זו תעניין אותי כשארצה לקנות כזה או במילים אחרות, כשזה יהיה רלוונטי בשבילי.

במקרה שלך (זו רק דוגמא, לא אישי. באותה מידה זה רלוונטי לכל מוכר), השאלה היא אם אתה רוצה למכור רכב או לתקן את העולם?
אם למכור - אז פשוט תמכור. את הכללים/מחירון אתה מכיר.
אם לתקן - תארגן פעילות/עצומה/לובי/תביעה נגד אותו יצחק לוי ותקדם הצעות חוק לרגולציה בשוק הרכב המשומש. אני מתחייב לתרום את חתימתי.

איך שאני מבין את תגובתך, אתה רוצה גם וגם.
גם לשנות את הכללים הנוהגים וגם למכור.
נראה לי שאתה (והמוכרים האחרים) פשוט מפסיד בכל החזיתות - גם לא מוכר וגם לא מגיע למסה הרקיטית שתביא לשינוי ומכירה בכללים (החדשים) שלך.
זכותך/כם, פשוט חבל.
כך גם אנחנו (הקונים, בשלב זה) מפסידים רכב טוב שכנראה לא רוצים (מספיק) למכור.

ראיתי כאן שירשור של מכירת גראנד שהחל ב- 44K וירד ל-30K תוך "איום" שהרכב ישלח לפירוק והשיפורים/תוספות ימכרו בנפרד.
לא עדיף היה להתחיל בסביבות ה-30, לא להפסיד שבועות של ירידת ערך, עגמת נפש ועבודה רבה על פירוק הרכב לגורמים, רק כדי לגרוס אותו?
בזמן שהמוכר "עמד על דעתו" ומחירו, המחירון המשיך לרדת, התיסכול גבר והקונים הפוטנציאלים שלו בטח כבר קנו רכב אחר ואולי אף שילמו יותר מהמחיר אליו נאלץ לרדת בסופו של דבר (ובטח מצטערים שלא חיכו עוד קצת).
הרי כל רכב שחלקיו ימכרו בנפרד זה מזה יפיקו (בפוטנציה) מחיר גבוה ממחיר המחירון של הרכב השלם.
לך תתחיל למכור הגה, כסאות, ידית אחיזה וכו' בנפרד...

שלא תבין לא נכון - אני (שבמקרה, בזמן האחרון, עיתותתי נתונות בידי) טרחתי במשך כחודשיים לפרק מהריינג' שלי (כמעט) את כל התוספות שהרכבתי ושלא "זכו" להערכה המגיעה להן במחירון חב' הביטוח.
אפילו קניתי מספר חלקים מקוריים, שלא שמרתי בעד השידרוג.
לא חוויה מרנינה בסופו של דבר נמאס לי והשארתי חלק מהשיפורים, שעלו לי ממון לא מבוטל, שלא לדבר על זמן ומאמץ.

כך שאני לא מזלזל בהשקעה (הכספית והאחרת) הנוגעת לשיפורים ותוספות אבל אני ראלי - לא אקבל את מחירם ואפילו לא רוב המחיר.
רוצה למכור - מכור.

כמו שיוני אמר: תפרק הכל ומכור רכב תקין וסטנדרתי במחיר מחירון. איש (גם לא יצחק לוי) לא יבקש להוריד לך במחיר משום שאין לך הגבהה של "4 או משום שאין לך נעילה.
את השאר תמכור לחוד.

אני לא אמרתי וגם לא חושב שהמוכרים לא בסדר. לא כולם ולא מקצתם.
אני רק חושב שחלק (גדול) מהם כלל לא רוצים למכור ומי שכן ודורש מחירים שכאלה, מנותק מהמציאות.
אני גם חושב (קטגורית) שזו זכותם לדרוש כמה שהם רק רוצים.
אני גן חושב שהעובדה שהמוכרים לא מוכרים ויורדים במחיר, מצביעה על "השוק" שאלה שלא מצליחים למכור, מנכסים את ההבנה הטובה שלו.

אני פשוט מחפש רכב במחיר שאהיה מוכן לשלם ומשתמש ב"שוק" על מנת לגבש לעצמי את אותו מחיר.
מישהו מאיתנו לא "קורא" נכון את "השוק" ואם נסתכל שוב על האופציות בהן בוחרים המוכרים (במיוחד פירוק הרכב ומכירתו לגרוטאות, לאחר הורדה של 14K במחיר המבוקש) נוכל להסיק מי קורא את השוק לא נכון...

ברור לי שבסופו של דבר נאלץ להגיע לפשרה, אני ואותו מוכר אלמוני (ומאושר...) אך רמת המחירים הנדרשת היום, עדיין לא התקרבה לאותה פשרה - למרות שהמחירים יורדים, כאמור.

כל אחד ושיקוליו.
יש מפרקים וגורסים ויש ממתינים ל"אחד/אחת"
אני אמתין, בשלב זה.
ושוב אני מתנצל אם זו נשמעת כהתקפה/התרסה אישית נגדך - זו לא.

ניר ל
24-11-09, 19:24
לא בשביל משהו,
אני מוכר נוח לקונים וקונה נוח למוכרים, המחירון בכל מקרה לא מעניין אותי יותר מדי מאיזה צד שאני לא מסתכל. אני לא משווה מחיר למחירון אלה מחיר רכב X למחיר רכב Y עם כל הבעד ונגד.
אני לא חושב שהמחירון קובע את מחיר השוק, אבל הוא בהחלט יוצר עיוותים ששווה לנצל כשיש הזדמנות. העיוותים הללו מתקזזים במשך הזמן.
לפני מספר שנים - פאג'רו Q בנזין ארוך נסחר הרבה מעל המחירון (מותג חזק ונדיר בזמנו) ואנשים שילמו. הסטייה היתה מאד גדולה גם ביחס לכלים אחרים שאפשר להשוות אליו, אני בחרתי בגראנד צ'רוקי, שאחרי שיפורים מרחיקי לכת הגיע למחיר של פאג'רו מקביל בשנתון / לנדקרוזר מקביל. היום אני לא חושב שאפשר בכלל למכור פאג'רו כזה, הגראנד שלי נמכר במחיר של לאנדקרוזר סטנדרטי במצב טוב. היום אני לא אקנה לנדקרוזר בנזין במחיר כפול מאיסוזו מקביל, הפרמיה שהייתי מוכן לשלם משקפת אך ורק את תוספת נעילת הדיפ' - נראה מה יעשה השוק עוד 3 שנים...

יוני5
24-11-09, 20:28
ברנרד וצביקה,

שניכם צודקים, אבל אתם מתחייסים לאפיונים שונים של השוק.
מחיר הרכב הוא בדיוק לאן שהמוכר הסכים לרדת ופגש את המחיר שהקונה היה מוכן לשלם.
מחיר המחירון של לוי יצחק הוא:1. לא רלוונטי. 2. הכי רלוונטי.

עדיין, רוב התוספות לא שוות תוספת מחיר במכירה והקונים לא מוכנים, בצדק, לשלם עבורן.
הדבר נכון בוודאי לחלקים הנדרשים לפעולה התקינה של האוטו: מתלים, צמיגים וכיו"ב... אתה לא יכול למכור אוטו בלעדיהן, וביננו, החלפנו אותן כי הקודמות היו גמורות.

אבל גם בתוספות נטו, כמו כננת, התמונה לא פשוטה. כשאני ארצה למכור את ההיילקס שלי, שעליו מותקנת כננת סופר ווינץ', כמה אני יכול לדרוש תוספת?
נניח שווי הכננת (תקינה, בת 6 שנים, כמעט לא עבדה) הוא 2500 ש"ח. ונניח שברנרד רוצה לקנות את ההיילקס שלי ומוכן לשלם תוספת מחיר עבור הכננת של 1000 ש"ח בלבד.
(ברנרד, כבוגר מסדר אבירי המלכה הנוזלת, הוא נבלה ידועה, ומנסה לנצל כל מצב לטובתו)

אז תיאורטית אני צריך לסרב להצעה ולהוריד את הכננת.
אבל המשמעות היא להוריד את הכננת, ללכת לתחנת קמח ולשקול את הרכב, ללכת לעמדה מספר 1, לעשות שינוי ברשיון, להפסיד יום עבודה (הכל כולל עמדה מספר 1 - אופטימי, הא?)
בקיצור, כנראה שאני אבחר להתמקח איתו עוד קצת, ולתת לו את הכננת מורכבת על האוטו, ברשיון, בתוספת של 1500 ש"ח וזהו.

מקרה קשה יותר הוא של תוספת שנבנתה במיוחד לרכב. נניח שהלכתי לחיים רכס שבנה לי תמורת 4000 ש"ח מתקן מגירות + מיכל מים ודלק. אני יכול לפרק אותן מהרכב אם ברנרד יסרב להוסיף לי 4000 ש"ח, ואז לברנרד לא יהיה (מה אכפת לי?) ואני אחטוף צעקות מאשתי על ערימת המתכת (שפעם היתה מערכת מגירון אחסון ומיכלים לתפארת) שזרוקה במחסן, וביננו, מה אני אעשה עם זה?

בברכה,
יוני5

ניר ל
24-11-09, 21:15
עזבו בירבורים, כל אחד מדבר מהפוזיציה בסופו של דבר ומתסכוליו שלו,
משהו מהפוזיציה שלי - מחפש רכב עם מקום לשבעה, רצוי מאד עם אישיות,
הלב רוצה פטרול ההגיון טרופר בנזין.
נתקלתי ביד 2 בלנדקרוזר 80 ישן והלכתי להתרשם - רכב נדיר בארץ (זמינות חלפים , לא יכול לשמש בתור רכב יומיומי), אבל יש מושבים ויש שפע של אופי. המוכר חי בסרט - הרכב רחוק מאד מלהיות שמור ומטופל. הוא נוזל יותר מלנדרובר, מרוט מבפנים, תחזוקת שבר קלאסית (לא מתקנים מה שלא שבור/ משבית את הרכב וגם אז - חפיף) ,עקב מצבו- לא ברור אילו הפתעות הוא מזמן. בנוסף הרכב לא נעול (במקור הייתה אופציה לשתי נעילות). המחיר הנדרש 110K.
אני יכול לבכות לכם כאן על חוסר הצדק וההגיון שבלנסות למכור גרוטאה בת 14 במחיר של פטרול בן 6 עם מנוע באחריות, אם לרכב כזה היה מחירון/יבוא סדיר בשעתו - 45K בלחץ הוא היה מקבל, מי האידיוט שבכלל רוצה מפלצת בנזין שאוכלת ליטר ל3 עד 4 ק"מ...

במקום זה אני מודה ומתוודה - אני האדיוט ! אם הייתי מוצא נקודת אור אחת ברכב הזה - אם היה רכב מטופל ושמור או לחלופין נעול בנעילות מקוריות ולא שמור - הייתי משלם בלי לחשוב פעמיים !
תמצאו לי כזה ותיווכחו ! עם מנוע דיזל+ שמור+ נעול, מוכן לשלם יותר, הרבה יותר, גם על רכב ישן יותר. אם אתם קונים תזכרו תמיד - לפעמים יש אדיוט שמוכן לשלם מחיר שאתם מהססים לשלם בגלל פרנציפ/מחירון/ שקר כלשהו. אם אתם מוכרים תזכרו שהאדיוט לא מחכה לכם מעבר לפינה בכל עת, בינתיים הרכב עולה לכם כסף ....

ובאימשכ'ם - יש כאן אדיוט שמתחנן לקנות ללא קשר למחירון רכב מטופל ועדיף מושקע, אם יש לכם שכן/ אח / ידיד שמוכר - נצלו את ההזדמנות !

sos4u
27-11-09, 09:41
קראתי הבוקר באדיקות ובנאמנות [כמעט ] כל מילה, חלק אפילו פעמיים.

מי שקונה רכב שטח ומשפר אותו כ"השקעה", טועה. ואם מישהו מצפה שיקבל אפילו חלק מן ההשקעה בחזרה, הרי שצריך להמתין זמן רב ואולי לעולם לא יימצא קונה מתאים.

מצד שני [ומנסיון אישי] לפעמים המזל משחק לטובתנו ובא קונה [כמו מי שהצהיר שמחפש רכב מושקע ובמצב טוב ] ומוכן לשלם יותר ממחירון הרכב ע"מ להנות ממה שעשית [ במידה ומצא חן בעיניו..]

לגופו של עניין, מספר הנחות יסוד:
1. העסקה תתבצע אם יגיעו המוכר והקונה לעמק השווה.
2. הקונה והמוכר, יסכימו להיות "פריירים" [תמורת, או בגלל סיבות שלא תמיד ידועות לנו במהלך המו"מ]
3. עקשנות היא תכונה מצויינת במו"מ, עד נקודה מסויימת ...
4. בסופו של דבר יש צד שרוצה למכור ואחר שרוצה לקנות...

כל מחירון [ נכון או לא ] אמור לשקף מצב שוק קיים. והסטיה מהמחירון תנבע מהתאמתו לחיים או מהמרחק מהם.
אם אנשים לא מוכנים לשלם 30K ש"ח עבור רכב שרק התוספות שוות לזה [ או יותר] סימן שיש להם חלופות זולות יותר או שבחרו להתפשר על רכב אחר. [או שסתם חוששים להכנס להרפתקה]

עכשו אם המוכר באמת רוצה למכור, כדאי שיפנים שזה המצב ויעשה אחד משניים:
1. יסיר את מודעתו וימתין באמונה שיהיו ימים טובים יותר.
2. ימכור במחיר שמוצע לו ויודה לאלוהים שמכר ב 30 ולא ב 20 ...

נא לא לשכוח שהזמן אינו משפר לנו את המצב אלא מחמיר אותו, ההתנגדות לרכבים זוללי בנזין ומגדילי החור באוזון גדילה מיום ליום, מחירי הדלק מאמירים, אני עוד זוכר תקופות שליטר בנזין עלה 3.52 ש"ח ודיזל עלה 1.26 ש"ח....

ועכשו לפן האישי,
קניתי גרנד לפני כשנתיים שעבר מטמורפוזה מעמיקה, אחרי השבוע הקרוב, הקשר האחרון בין הרכב המקורי למה שיהיה יישאר בגבולות הפחחות והצבע, השקעה לא מבוטלת, בזמן ובממון.
אין בכוונתי למכור כיום או בטווח הנראה לעין, אבל, לכשיבוא יומו,
להגיד שאני מצפה למכור במחיר שיחזיר את ההשקעה ? בחיים לא.
מצד שני אני אנסה למקסם את המכירה ולהוציא ככל שאפשר על הרכב. או במכירה ישירה עם כל השיפורים או בפירוק מקדים.

זה כמו לנסות ולמכור אלבום תמונות של טיול מהנה שעשית במחיר הטיול ... [טוב, עם המזכרות ..]

קחו בחשבון נתון נוסף ולא פחות חשוב, שהרי ההוצאה על הרכב, בתחזוקה, בשיפורים ובתוספות:
1. שימשה אותך בראש ובראשונה במשך הזמן שהרכב היה אצלך.
2. נתנה לך סיפוקים שונים- מימוש כושר ההמצאה, מקום לפרוק את תלאות היום יום וכ', בריחה מהאישה למי שצריך [ ויכול ..]
3. השאירה אותך קשוב לפורום המכובד הזה.
ועוד כל אחד כאוות נפשו ..

ולזה לבד יש מחיר.

אז, בהצלחה לכל הקונים והמוכרים, ולא לשכוח אימרה [פרסית למיטב זכרוני..] שטוענת שהעיסקה הטובה ביותר היא זאת שבה שני הצדדים קמים משולחן המו"מ לוחצים ידיים ובתחושה שהפסידו מעט ...

ניר ל
27-11-09, 12:23
כרגע חזרתי מבדיקה בעין של פטרול 02 יד ראשונה עם 159K,
תאמינו לי שהשאלה האחרונה ששאלתי היא מה המחיר..., שאלתי אם הוחלף מנוע - כי רכב מהשנתון הזה יעבור החלפת מנוע אצל הבעלים הבא קרוב לוודאי וזה לא יהיה זול, הרכב שמור חיצונית , מושב הנוסע קרוע לחלוטין, חוץ מזה סטנדרטי לגמרי.
המוכר רוצה "מחירון" לטענתו אפילו לא יודע מהו (גם אני לא ידעתי).
אז מה זה מלמד? -
שיש מי שלא מצוי בעולמנו (חובבי הרכב) וכן מתייחס למחירון לוי יצחק כאל סוג של קנה מידה לשווי הרכב. אני מניח שהמוכר במקרה הזה הוא אדם אמיד שלא נכנס לעובי הקורה ולטענתו אין לו שום מושג לגבי מחלות מנוע הרכב הזה (אם היה לו, אין לי ספק שהיה מוכר בתקופת האחריות).
בדקתי במחירון - המחיר 110K, מחיר החלפת מנוע וכסאות ברכב הזה יהיה עשרות אלפי ש"ח, אין אפילו מה להתלבט - גם אם המוכר יתגמש לא מעט - אני מעדיף לשלם יותר מהמחירון עבור רכב שלם שמישהו לפניי השקיע בו והחליף לו מנוע. במקרה כזה אני בכלל לא רואה טעם לדבר על מחיר. אני לא סוחר רכב, לא בא לבלבל לאף אחד את המוח, פשוט עובר הלאה...

Bernard
27-11-09, 13:54
...
(ברנרד, כבוגר מסדר אבירי המלכה הנוזלת, הוא נבלה ידועה, ומנסה לנצל כל מצב לטובתו)
....

המלכה (או המלך, במקרה הספציפי) לא נזלה - בכלל!!!!
מותה היה פתאומי וכלל לא צפויי.
אני תובע את עלבוני ודורש התנצלות כנה, מיד ובדיעבד!!!

ולגבי המחמאה הנוספת - אינני יכול להביא ראיות שיסתרו אותה...

וכדי להתמקד יותר, מול שלל הדוגמאות של יוני וניר ויוסי.

שלא יובן לא נכון, אני אכן מוכן ומנסה לנצל מצבים לטובתי - כמו כולם, אני חושב.
ניצול זה בא/יבוא לידי ביטויי ביטוי במציאת רכב טוב יחסית במחיר טוב. ורכב כזה יכול להיות, בהגדרה, רכב לא מבוקש ביותר בשוק או רכב שעוצר בתוכו בעיות (ידועות) שאני אוכל לתקן בזמני, לא ידרשו ממני השקעה מיידית וכמובן, שיבואו לידי ביטוי ראלי במחיר הנדרש.

אם נוצר הרושם שאני מחפש רכב מדוגם, כו למשל של רונן, במחיר "מציאה" של 20K ש"ח - לא זו היתה כוונתי.

לגיטימי בעיני לבקש/לדרוש ולקבל מחיר גבוה יותר (מהמחירון/מחיר השוק) בעבור כל מיני תוספות/שיפורים ואני אף מוכן לשלם מחיר גבוה יותר בעבור תוספות שכאלה.
אבל:
צריך לקחת בחשבון את הערך של החבילה הכוללת - במקרה זה הרכב המושלם לא שווה יותר מסכום חלקיו ואף לא שווה לסכום חלקיו.
רכב שניתן לקנות ב-30K שקלים (בכוונה לא אמרתי לפי איזה מחירון) לא יהיה שווה 70K בעקבות תוספות בערך 40K שהותקנו בו.
עצוב אבל ככה זה.

אבל עזבו אתכם מדוגמאות התוספות.
על ערך התוספות/שיפורים, נחיצותם ערכם האמיתי והערך המוסף שלהם לשווי הרכב ניתן להתווכח הרבה זמן ועדיין לא להגיע להסכמה.
גם לא על רכב מיוחד/נדיר/כזה שהפך לאגדה (בצדק או שלא) חלים כללים שונים לגמרי מאשר מחירון/מחיר שוק ולנדירותו יש ערך מוסף ששווה ככל שמישהו מוכן לשלם עליו, ללא קשר ישיר למצבו של הרכב עצמו.
אני גם לא מתייחס למה נותן רכב מדגם כזה לעומת מקבילו של יצרן אחר.
יש כאלה שמוכנים לשלם יותר על רכב שמעוטר בסמל טויוטה (על שלל בעיותיו) מאשר על דגם מקביל שהצמידו לו את השם ISUSU (על שלל אגדות הבעיות שלו...). גם נכונות זו באה לידי ביטוי הן "במחיר המחירון" והן ב"מחיר השוק".

אני מדבר על משהו אחר לגמרי.
כפי שאמרתי לרמי, אני מעדיף רכב סטנדרטי (ולשפר לבד) וכל כלי הרכב שראיתי היו ללא כל תוספות/שיפורים (בטח לא משהו משמעותי).
בחור נחמד אחד רצה 75K בעבור רכב שבמחירון (ושניינו הסכמנו שזה המחירון "הנחשב") מקבל ציון של 58K בלבד - למה (שאלתי) ככה(נענתי).
אחרי יומיים הוא התקשר אלי ושאל אם אהייה מוכן לקנות ב-1000-2000 פחות מהמחירון והופתע שאמרתי לו שמדובר ביותרמ-1000-2000 ושעדיף שניפרד כידידים - הרכב היה ממש גרוטאה.
אחר ביקש 68 על רכב (דיזל, לא מבוקש בכלל, אם להיו עדין) "ששווה" 48 -"יש דברים שאני פיספסתי, תוספות אולי?" שאלתי. "לא" ענה. "אז למה המחיר הזה" הקשתי. "ככה הוא שווה לי" קבלתי בחזרה...
ויש עוד...

ברור שכל אמא חושבת שהילד שלה הוא המוצלח/היפה/החכם ביותר ולא מבינה מדוע לא כולם רואים זאת כך (גם לא הורים לילדים, שבודאי צריכים להסכים עימה) וחלק אף חושבים (המוזרים/חוצפנים האלה) שאותו ילד בדיוק מעצבן/דביל/בלתי נסבל הזרם הזה, הבלתי פוסק מאף בכלל לא נחמד.

אז.
תפסיקו להעלב ולרמוז/להגיד שאני (ושאר הקונים בפוטנציה) מדבר ממקום כואב/מנצל/מתבכיין כזה או אחר.
אני מוכן לשלם מחיר הוגן עבור רכב סביר. אני לא מעוניין להשפיל/להוריד מנכסיו/ל"סדר" אף מוכר.
אני אפילו לא מתמקח ולא מנסה להוריד "עוד משהו" ולנהל מסחרה. אני עושה (ביני וביני ואו בין חברים/משפחה) חשבון ומציע כמה אני מוכן "לסכן".
ירצה - טוב. לא ירצה - לא נורא. שיהיה לו בהצלחה.
המחיר שאני מוכן לשלם אמור לגלם את מצב הרכב, הקילקולים שלו והסיכון שלי לגבי מרכיבים "חשודים" כקרובים לסוף חייהם (שהמוכר מצא לנכון "לחיות איתם"), התוספות שיש והמחיר שאצטרך לשלם להביא את הרכב "ליישור קו" סביר (מבלי להסתפק באימרתו של המוכר "להניע וליסוע"...).
וכך גם רוב הקונים.

או במילים אחרות:

מי שקונה רכב שטח ומשפר אותו כ"השקעה", טועה. ואם מישהו מצפה שיקבל אפילו חלק מן ההשקעה בחזרה, הרי שצריך להמתין זמן רב ואולי לעולם לא יימצא קונה מתאים.

מצד שני [ומנסיון אישי] לפעמים המזל משחק לטובתנו ובא קונה [כמו מי שהצהיר שמחפש רכב מושקע ובמצב טוב ] ומוכן לשלם יותר ממחירון הרכב ע"מ להנות ממה שעשית [ במידה ומצא חן בעיניו..]

לגופו של עניין, מספר הנחות יסוד:
1. העסקה תתבצע אם יגיעו המוכר והקונה לעמק השווה.
2. הקונה והמוכר, יסכימו להיות "פריירים" [תמורת, או בגלל סיבות שלא תמיד ידועות לנו במהלך המו"מ]
3. עקשנות היא תכונה מצויינת במו"מ, עד נקודה מסויימת ...
4. בסופו של דבר יש צד שרוצה למכור ואחר שרוצה לקנות...

כל מחירון [ נכון או לא ] אמור לשקף מצב שוק קיים. והסטיה מהמחירון תנבע מהתאמתו לחיים או מהמרחק מהם.
אם אנשים לא מוכנים לשלם 30K ש"ח עבור רכב שרק התוספות שוות לזה [ או יותר] סימן שיש להם חלופות זולות יותר או שבחרו להתפשר על רכב אחר. [או שסתם חוששים להכנס להרפתקה]

עכשו אם המוכר באמת רוצה למכור, כדאי שיפנים שזה המצב ויעשה אחד משניים:
1. יסיר את מודעתו וימתין באמונה שיהיו ימים טובים יותר.
2. ימכור במחיר שמוצע לו ויודה לאלוהים שמכר ב 30 ולא ב 20 ...

נא לא לשכוח שהזמן אינו משפר לנו את המצב אלא מחמיר אותו, ההתנגדות לרכבים זוללי בנזין ומגדילי החור באוזון גדילה מיום ליום, מחירי הדלק מאמירים, אני עוד זוכר תקופות שליטר בנזין עלה 3.52 ש"ח ודיזל עלה 1.26 ש"ח....

...

זה כמו לנסות ולמכור אלבום תמונות של טיול מהנה שעשית במחיר הטיול ... [טוב, עם המזכרות ..]

...

הרי כולנו היינו פעם מוכרים - ומכרנו.
לכן, אם אחד (או כמה) מהחברים הנכבדים שמפרסמים את רכבם למעלה מחודשיים ולא מצליחים (אם בכלל רוצים) למכור - כדאי שיחשבו על זה שוב...

zik5
27-11-09, 14:55
Bernard בו נהפוך את זה למספרים. יש פה "גראנד 94 5200 arb קדימה ואחורה,קיט רוביקון,גיר אחרי שיפוץ מצב מצויין" דורש 30000 .לדעתך זה לא מציאה?? כ-4000 מעל מחירון??
בשבילך עדיף גראנד בלי מנוע (2001)שאי אפשר לבדוק גיר ולנסוע ברכב (מנוע דפוק)בלבד שהוא מתחת למחירון??
יש לי הצעה לכל מי שרוצה לקנות משופר ...שלם מעל מחירון...ספר לחברה...שנפלתה על מוכר לחוץ ושילמתה 10 פחות...בשטח תהיה מלך עם חיוך...ולא תבזבז זמן וכסף על שיפורים...והחברה לא יחשבו שאתה פרייר...
אתם בכוונה מקצינים את התמונה אף אחד לא דורש 50000 על השפורים...גם לא 30000 מדובר על כ20%מעל מחירון
וכ-30% ממחיר עלות התוספות...

zik5
27-11-09, 15:01
שנה ...
..

Bernard
27-11-09, 17:11
Bernard בו נהפוך את זה למספרים. יש פה "גראנד 94 5200 arb קדימה ואחורה,קיט רוביקון,גיר אחרי שיפוץ מצב מצויין" דורש 30000 .לדעתך זה לא מציאה?? כ-4000 מעל מחירון??
בשבילך עדיף גראנד בלי מנוע (2001)שאי אפשר לבדוק גיר ולנסוע ברכב (מנוע דפוק)בלבד שהוא מתחת למחירון??
יש לי הצעה לכל מי שרוצה לקנות משופר ...שלם מעל מחירון...ספר לחברה...שנפלתה על מוכר לחוץ ושילמתה 10 פחות...בשטח תהיה מלך עם חיוך...ולא תבזבז זמן וכסף על שיפורים...והחברה לא יחשבו שאתה פרייר...
אתם בכוונה מקצינים את התמונה אף אחד לא דורש 50000 על השפורים...גם לא 30000 מדובר על כ20%מעל מחירון

בכוונה לא נכנסתי לפרטים ספציפיים של כלי רכב של חברים פה. שלא לפגוע בלי כוונה, באמת.

אז ככה:

כן. לדעתי מחיר מעולה ולכשעצמי אולי הייתי קונה ולו רק בשל ARBX2 (אך ראה סעיף הבא). נדמה לי שזה הרכב שהזכרתי אבל בהקשר אחר. אולי כדאי שזו היתה סביבת המחיר הראשונית ולא כמעט 50% יותר, שאז אולי כבר היה נמכר, לדעתי.
הרכב שאני מחפש הוא WJ או ריינג'. לא ZJ. ל(עניות) דעתי, עדיף (לי) דיסקברי I על ZJ, מבלי לקחת בחשבון ZJ ספציפי זה או אחר. ואת זה אמרתי כבר בהתחלה, באותו שירשור.
זה בכלל לא קשור ל(מתחת)מחירון - ה-2001. זה קשור למחיר. אם תקרא את אותו שירשור תראה שמנוע יש לי. ייבאתי מנוע, מעולה מארה"ב (לצערי, כרגע למכירה למי שמעוניין), שהגיע 4 ימים אחרי שנשרף לי הרכב, כך שWJ 2001 בלי מנוע מתאים לי מהרבה בחינות (אם ניתן להרכיב את המנוע ב-WJ).
את חוסר היכולת לבדוק את שאר המערכות באותו WJ אני מוכן לשקלל ב"סיכונים" שהזכרתי בתגובה הקודמת שלי, כפונקציה של מחיר, כמובן - תלוי במוכר. לכן אני מנסה לברר עוד פרטים. אם יתברר שכל השאר בסדר, הרי שאני אקנה אותו, למעשה, במחיר שהוא למעלה מהמחירון - ושכולם ידעו..
לי אין בעייה לספר לחבר'ה כמה שילמתי באמת וגם לא ששילמתי מחיר מחירון ואף יותר. ממלא כולם חושבים/יודעים שגאון כלכלי אני לא. החבר'ה (וגם כאלה שלא) יודעים שקניתי ריינג' עם 307K קמ' במחיר מחירון והשקעתי עליו אני לא יודע כמה (ומפחד לבדוק) עשרות K שקלים ואף יותר (ברררר. מפחיד) - אני לא בדיוק גאה בזה אבל ככה הראש שלי (לא) עובד. עכשיו, כשאני בעל יותר נסיון, אני יודע (מקווה) לזהות בעיות בהווה וכאלה שבדרך ולשקלל אותם למחיר שאני מוכן לסכן ולא להגיע למחיר אסטרונומי ביישור קו, ומשם להתחיל - זה כאילו ששלמתי הרבה מעל המחירון לרכב סביר, לא?
אני (ברוב טיפשותי), כפי שכבר אמרתי, מעדיף לקנות רכב לא משופר וגם לא מפחד מרכב שלא יהיה תקין ב-100%, כל זמן שזה בא לידי ביטוי במחיר - על בשרי למדי שמכניקה ניתן לתקן די בקלות. עם הקוסמטיקה (פנים וחוץ) אתה תקוע. אני מעדיף רכב שנראה יפה, גם אם הוא לא נשמע באותה רמה של המראה.
מי שורצה לקנות רכב משופר צריך להיות מוכן לשלם יותר ולפעמים הרבה יותר אבל הדבר צריך להיות בהתאם למצב הסחירות של הרכב (אחרת, כפי שאנו למדים, לא תהייה עיסקה. לא כך?). אם לרכב ממלא אין ביקוש או שהשוק מוצף ואפשרויות הבחירה (והתחרות) רבות היותו של הרכב משופר בהחלט עשוייה לעזור אבל... ועכשיו בדוק כמה ZJ יש ביד 2 וכמה קונים = יש היצע/תחרות אבל כנראה שאין כ"כ ביקוש - דבר שמחזיר אותנו להצעתו של יוסי, בסעיף 1.
ועדיין לא נכנסנו למה יש חוץ משיפורים. איך הריפוד? מה עם הסגירה של הדלתות? האם התיקרה לא נופלת על הראש? יש חימום או שיש מעקף (מיזוג בד"כ תקין)? הפלסטיקה שלמה? יש גומיות מסביב לדלתות? החלונות זזים וזזים חזרה? המתגים רלוונטיים או שיש סוויצ'ים כמו בסרטים הערבים? - אתה יודע, איך האוטו שמסביב לשיפורים, זה שאתה חי איתו עם הבוס והגמדים עד למדרגה = מה שנקרא "שיפורים זה לא הכל". כאילו, בלי להעליב, הצפרדע של ברוך לא בדיוק מתאימה למשפחה, למרות שהיא "משופרת".
לעיתים גם 30% ממחיר התוספות, בנקודת זמן מסויימת (כמו כעת, כך מסתבר) זה יותר מדי.

סיפור אמיתי:
יש לי חבר שלפני כחודשיים קנה CJ ב-4000 ש"ח.
גרוטאה שלארגז חול של גן ילדים בעיירת פיתוח נטושה לא הייתי מכניס.
עכשיו הוא מתחיל במסע רכישות של חלקים בארה"ב כולל מנוע4L הצתה אילק' וגיר אוט' 4הילוכים (את הטרנספר הוא משאיר?!?!) ומערכת מתלים משופרת מושלמת וכסאות ו.. אתה מבין את הרעיון.
נומר שבעוד שנה הוא יחליט למכור, כמה אתה חושב שהוא צריך לבקש?
רק ב-30% מהתוספות שלו ניתן לקנות שני ZJ עם 4 ARB - דילמה לקונה? לא ממש.

ואני אומר לא חייבים למכור, אם לא רוצים אבל למה לעשות כאילו?

ניר ל
27-11-09, 20:41
יפה דיברת,
רכב משופר לא אומר כלום, משנה כמובן גם מצב הרכב עצמו ורמת התחזוקה שלו, יכול להיות רכב משופר אבל מושביו קרועים, הפח מקומט, ספי הדלתות מעוכים - בעל הבית חי עם זה יופי אבל לא יקנו אותו גם במחיר פחית קולה, כי יעדיפו להשקיע כסף בשיפור רכב שמור מאשר בשיפוץ רכב משופר. ביחס לכלי הרכב שאני מכרתי, אותם בניתי לרמת - "רכב החלומות שלי" וטיפחתי מאד, היה ברור לי שקונים פוטנציאלים יכולים להתבאס ממצב הפח והצבע (טוב, זה היה הדבר היחיד בערך שלא היה מושלם ברכב...), אבל לא הגעתי אפילו למצב שיגיעו לראות בכלל או להתעניין. למה ? כי המחיר המבוקש היה הרבה מעל המחירון נניח.
רוצה לומר - מי שנבהל מהמחיר בגלל העניין הקרוי מחירון, עלול להפסיד עסקה לא רעה ...
אבל במחשבה שניה - רכב החלומות שלי אינו בהכרח רכב החלומות של מישהו אחר, לעיתים צריך לחכות זמן רב עד שנמצא מישהו שחולם את אותו חלום...לא תמיד הוא יצוץ ואז צריך למכור למרבה במחיר אם אכן צריך.
מכאן גם הגישה שלי לעניין - היות ואני רוצה להגיע לרכב שיש בו רמה מסויימת של שיפורים בדרך הזולה והמהירה - אני מוכן לשלם מחיר גבוה יותר ממי שאינו זקוק או מעוניין בכל אלה. בדיוק כפי שאני לא אהיה מוכן לשלם פרמיה עבור כיסוי גלגל קשיח, ניקלים מסביב לפנסים ומגן יתושים...
בסה"כ כולנו מדברים על אותו דבר אך מתקשים להבין אחד את השני.

ניר ל
27-11-09, 20:48
ד"א - שמתם לב כמה CJ 7 מושקעים יש בלוח ?
לי היה די ברור שהג'יפ של אשר (60K)הוא הזול ביותר שאפשר להשיג - כי אם הייתי בעניין - זו התוצאה שהייתי רוצה להגיע אליה והמחיר הזה לא משקף אפילו חצי ממה שהושקע ברכב (השערה שלי). אבל ממבט חטוף בלוחות הבנתי למה יש מי שעלול להתבלבל - יש שם לא מעט כלים יפים ומושקעים ...

למה זה לא ככה אף פעם כשאני בצד הקונים?! אלוהים יודע...

asafk
27-11-09, 21:55
ואני אומר לא חייבים למכור, אם לא רוצים אבל למה לעשות כאילו?

דווקא לזה יש תשובה ברורה.

כי הבטחת לאישה.

ישבתם, בערב אחד, עברתם על המספרים, והמסקנה היתה ברורה - הג'יפ (/ אופנוע / מכונית ספורט / רכב אספנות... כל אחד והסיפור שלו) חייב ללכת. עולה לנו יותר מדי, גם ככה לא נוסעים בו, וכן הלאה.
אז אתה מפרסם מודעה. מחיר גבוה, שלא לומר מופקע. "את יודעת כמה השקענו באוטו, חבל למכור בזול" ("השקענו".... פתאות היא חלק מההשקעה. כשהזמנת חלקים באחת בלילה באינטרנט לא שיתפת אותה בהחלטה, אבל פתאום זה "השקענו" ). וכמובן, אף אחד לא מתקשר.
עובד חודש, שוב יושבים עם המספרים, ושוב "מה עו הג'יפ? ", "אבל ראית, פירסמתי מודעה ואף אחד לא מתקשר... מה אני אעשה...? "

כל אחד מכיר סיפור כזה, לא?

אסף.

sos4u
27-11-09, 22:09

זו מציאה, אין ספק. גם שלך מציאה, ואתה יודע שניסיתי לשדך לך קונה ויותר מפעם אחת.
אם הייתי היום במצב של קניה, הייתי קונה בשתי ידיים ודווקא בגלל שאני מכיר את עולם השיפורים [ והיום טוב יותר מאשר לפני שנתיים ..]

עדיין השאלה, למה הוא לא מצליח למכור ?
קח את ברנרד [וזו רק דוגמא, לא להדלק ..] או את פותח השרשור למשל, קונה פוטנציאלי, קל לשכנוע, ולא לקח ? למה ? כי סיבותיו עימו. [ יש לו מנוע, הוא רוצה לשפר לבד וכו'... ] אבל תשאל אותו האם היה קונה ב 20 ? ייתכן והיה מתפתה ... כי גם המחיר משחק תפקיד [ בנוסף לשאר השיקולים]
לכן, מה שאני טוען , עיזבו מחירון או לא, תמצאו קונים שמעוניינים באמת לקנות ותגיעו לעמק שווה.
אחרת באמת סוף הרכבים להגיע לפירוק ועוד תאלצו לשלם על הגרר ...

בהצלחה למוכרים וגם לקונים.

asafk
27-11-09, 22:22
יחסית למגילות הארוכות שנכתבו כאן, יש לי מעט לומר...
במחירים האלו, ובסכומים שמושקעים אחרי המכירה, לדעתי כמה אלפי שקלים לפה או לשם - לא צריכים לשחק. זה נכון גם בסכומים גדולים יותר.
כשמכרתי את הסופה, לפני לא מעט שנים, התפשרתי הרבה על מחיר המכירה, כי ידעתי שבמצב הפחחות שלה, כל השיפורים מתגמדים. והיא נמכרה בקצת פחות ממחיר המחירון. כשמכרתי את הדיפנדר, לעומת זאת, ביקשתי מחיר מחירון + חצי ממחיר השיפורים - כי ככה מקובל לתמחר. נכון שיש המון דברים שהיו ברכב, עלו לי זמן וכסף, ולא תימחרתי כלל. ונכון שהמצב שלו היה נדיר מכל הבחינות, וגם את זה לא תימחרתי. והיו קונים שהציעו הרבה פחות ממה שביקשתי, ואני לא הייתי לחוץ למכור, ולא מכרתי. בסף בא קונה שהבין מה הוא קונה, והיה עם נכונות לשלם יותר מהמחירון, ובאופן ניכר. דווקא איתו ירדתי בכמה אלפי שקלים, כדי לסגור עסקה. כי באמת, 2000 או 3000 שקל לפה או לשם - מה זה משנה באמת? מצד הקונה - אתה עושה עסקה של עשרות אלפי שקלים (גם מי שקונה גראנד ב 20 אלף, מתכונן להוציא עוד 20 בשיפורים תוך זמן קצר) ומתחשבן על הסכום שעולים רק כל השמנים לרכב במסגרת הטיפול הראשון? בשביל זה להפסיד עסקה טובה? ומצד המוכר - יאללה, תעבור הלאה. אולי לא יציעו לך עוד מחיר כזה, ובסוף תמכור בפחות ותצטער. תיפרד.
תמיד בעיני זה שמוכר הסחורה שווה יותר, כי יש ערך רגשי. תמיד בעיני הקונה הסחורה שווה פחות, כי הוא חושש מדברים נסתרים. נפגשים באמצע. אבל החשוב הוא באמת להיפגש, ולא לתת להערכת הערך לעמוד בדרך לעסקה טובה.

(אני, אגב, ידוע כאחד שעושה עסקאות גרועות, אז לא חייבים להקשיב לי)

אסף.

amit-a
27-11-09, 23:33
יחסית למגילות הארוכות שנכתבו כאן, יש לי מעט לומר...
במחירים האלו, ובסכומים שמושקעים אחרי המכירה, לדעתי כמה אלפי שקלים לפה או לשם - לא צריכים לשחק. זה נכון גם בסכומים גדולים יותר.
כשמכרתי את הסופה, לפני לא מעט שנים, התפשרתי הרבה על מחיר המכירה, כי ידעתי שבמצב הפחחות שלה, כל השיפורים מתגמדים. והיא נמכרה בקצת פחות ממחיר המחירון. כשמכרתי את הדיפנדר, לעומת זאת, ביקשתי מחיר מחירון + חצי ממחיר השיפורים - כי ככה מקובל לתמחר. נכון שיש המון דברים שהיו ברכב, עלו לי זמן וכסף, ולא תימחרתי כלל. ונכון שהמצב שלו היה נדיר מכל הבחינות, וגם את זה לא תימחרתי. והיו קונים שהציעו הרבה פחות ממה שביקשתי, ואני לא הייתי לחוץ למכור, ולא מכרתי. בסף בא קונה שהבין מה הוא קונה, והיה עם נכונות לשלם יותר מהמחירון, ובאופן ניכר. דווקא איתו ירדתי בכמה אלפי שקלים, כדי לסגור עסקה. כי באמת, 2000 או 3000 שקל לפה או לשם - מה זה משנה באמת? מצד הקונה - אתה עושה עסקה של עשרות אלפי שקלים (גם מי שקונה גראנד ב 20 אלף, מתכונן להוציא עוד 20 בשיפורים תוך זמן קצר) ומתחשבן על הסכום שעולים רק כל השמנים לרכב במסגרת הטיפול הראשון? בשביל זה להפסיד עסקה טובה? ומצד המוכר - יאללה, תעבור הלאה. אולי לא יציעו לך עוד מחיר כזה, ובסוף תמכור בפחות ותצטער. תיפרד.
תמיד בעיני זה שמוכר הסחורה שווה יותר, כי יש ערך רגשי. תמיד בעיני הקונה הסחורה שווה פחות, כי הוא חושש מדברים נסתרים. נפגשים באמצע. אבל החשוב הוא באמת להיפגש, ולא לתת להערכת הערך לעמוד בדרך לעסקה טובה.

(אני, אגב, ידוע כאחד שעושה עסקאות גרועות, אז לא חייבים להקשיב לי)

אסף.

אהלן אסי זה עמית עם הקיה(לשעבר) עובד עם יוחנן.

אני זה שפתחתי את השרשור כי אני רוצה לעבור לגראנד (כרגע חושב על 96-98 בגלל המלצת החברים בפורום) יצא לנו לדבר על הרכב במפגש ג'יפולוג.....ודווקא המלצתה לי עליו.

הבעיה היא שכניראה רוב רובם של מוכרי הגראנד לא קוראים את השרשור המפואר שנוצר כאן ורוצים על הרכב שלהם סטנדרטי לחלוטין 10 מעל המחירון.

אין לי בעיה לשלם את זה לרכב משודרג ברמה אבל ביחייאת ראבק רק בגלל שאתה ואולי עוד אחד
במודל גבוהה ביד 2 אתה מרשה לעצמך לקחת סכום כזה??

כניראה שברכב הזה הזמן משחק תפקיד חשוב כי רק אחרי חודש שהבן אדם מפרסם ולא מוכר אולי אז הוא מתחיל להתגמש.

אני בכל אופן ממתין !!!

Bernard
28-11-09, 02:01
...
הבעיה היא שכניראה רוב רובם של מוכרי הגראנד לא קוראים את השרשור המפואר שנוצר כאן ורוצים על הרכב שלהם סטנדרטי לחלוטין 10 מעל המחירון.

אין לי בעיה לשלם את זה לרכב משודרג ברמה אבל ביחייאת ראבק רק בגלל שאתה ואולי עוד אחד
במודל גבוהה ביד 2 אתה מרשה לעצמך לקחת סכום כזה??

כניראה שברכב הזה הזמן משחק תפקיד חשוב כי רק אחרי חודש שהבן אדם מפרסם ולא מוכר אולי אז הוא מתחיל להתגמש.

אני בכל אופן ממתין !!!

עליהם בדיוק אני מדבר (למרות שנסחפתי קצת לדבר גם על האחרים) ואני אומר לך שהמצב בריינג' הרבה יותר הזויי.
ואל תשלה את עצמך, הם רק דורשים, לא לוקחים את הסכומים המופרכים האלה.

לא יודע אם יש למה לחכות להם.
הם בכלל לא רוצים למכור, גם לא אחרי שהרכב מפורסם שוב ושוב, למעלה מחודשיים ושלושה...

כמו שאמרתי בשירשור האחר, בסוף נקנה דיסקברי.
דיסקברי I מפרסמים הרבה וגם, למרבה ההפתעה, מוכרים ובמחירים הגיוניים שמתאימים לכל ההגדרות והדיעות שנכתבו פה.
אולי, בניגוד לגראנד ולריינג', זה פשוט זן אחר של רכב - רכב שנמכר/נקנה.
ואולי זה זן אחר של מוכרים/קונים...

מעניין מה זה אומר עלינו הקונים והמוכרים של הגראנדים והריינג'ים :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

sos4u
28-11-09, 09:22
יש דיסקו בנזין למכירה בראש העין כבר הרבה זמן למי שמעוניין ....

-->