צפייה בגרסה מלאה : אז אני צריך להחליף מצבר או לא? (אחד שלא מבין)
כבר כמעט השתכנעתי להחליף מצבר. אבל הוא ממשיך למשוך. עכשיו כבר לא ברור לי אם הבעיה במצבר, או במקום אחר.
הנעות- כל בוקר בקלות. כאילו לא עבר לילה קר. (אולי בגלל שהפלגי חימום הוחלפו...)
אבל, מדי פעם (פעם-פעמיים בחודש) הוא מסרב להניע. משהו שנשמע כמו מצבר חלש. המנוע מסתובב, אבל לאט. באופן מוזר, זה קורה לי מיידית אחרי נסיעה ולאו דווקא בבוקר. בפעם האחרונה נסעתי נסיעה של כ-20 דקות. חניתי. ביקשו להזיז את הרכב- ואז הוא לא הניע.
נורת טעינה תקינה (נדלקת לפני הנעה, כבית מיידית אחר כך).
כל עזרה תתקבל בברכה. :confused:
מגעים? ניקויי של הקטבים + מריחת ואזלין על הקוטב.
חוצמזה, תבדוק את מפלס האלקטרוליט.
לדעתי, זה יפתור לך את הבעיה.
עידן
נשמע כמו בעית חום - סטרטר
מכנית (סטרטר תפוס) או חשמלית (מגע לא טוב).
תלמד איך להתניע ישירות מהסטרטר (קצר בין שתי רגלים של הסטרטר - בין הכבל העבה של הפלוס לבין הפיקוד של הסולונויד) ותראה עם זה פותר את הבעיה - אם כן - סיכוי טוב שהבעיה חשמלית מחוץ לסטרטר או סולונויד עיף.
נתקלתי בעבר במצב זהה, כשהרכב התקרר איזה חצי שעה - שעה, הוא שוב הניע. הוחלף סטרטר - ללא הועיל. חבר חשמלאי אמר: תחליף מצבר, המצבר ה"גמור" לא מצליח לסובב סטרטר חם שמתנגד. החלפתי - עובד! לא מתנגד להניע גם כשחם.
ערן
מגעים? ניקויי של הקטבים + מריחת ואזלין על הקוטב.
חוצמזה, תבדוק את מפלס האלקטרוליט.
המפלס תקין. הוספתי מים מלפני מספר חודשים. בדקתי לאחרונה שוב, הכל היה בסדר.
את התפסים על הקטבים החלפתי לפני שבוע (מיד אחרי שזה קרה לי עוד פעם) ועל הדרך כבר ניקיתי את הקטבים. מאז הכל היה תקין. אבל עבר רק שבוע...
נשמע כמו בעית חום - סטרטר
מכנית (סטרטר תפוס) או חשמלית (מגע לא טוב).
תלמד איך להתניע ישירות מהסטרטר (קצר בין שתי רגלים של הסטרטר - בין הכבל העבה של הפלוס לבין הפיקוד של הסולונויד) ותראה עם זה פותר את הבעיה - אם כן - סיכוי טוב שהבעיה חשמלית מחוץ לסטרטר או סולונויד עיף.
מה זה חום-סטרטר?? ואיפה נמצא הסולנויד? על הסטרטר??
נתקלתי בעבר במצב זהה, כשהרכב התקרר איזה חצי שעה - שעה, הוא שוב הניע. הוחלף סטרטר - ללא הועיל. חבר חשמלאי אמר: תחליף מצבר, המצבר ה"גמור" לא מצליח לסובב סטרטר חם שמתנגד. החלפתי - עובד! לא מתנגד להניע גם כשחם.
אני מניח שמצבר חדש אכן "יפתור" את הבעיה כי יהיה לו יותר כוח להתנעה. אבל זה לא הפתרון לבעיה, ויכול מאוד להיות שהמצבר הנוכחי יכול במצב שהמערכת תקינה למשוך עוד שנה או שנתיים.
חום-סטרטר = כאשר חם הסטרטר לא מתפקד - או בגלל שההתנגדות שלו לסיבוב עולה מכנית או בגלל בעיה חשמלית
כן הסולונויד זה הגליל הקטן שעל הסטרטר שדוחף את הראש של הסטרטר (השינים) קדימה לשילוב עם גלגל התנופה וכאשר הראש נע קדמה סוגר מעגל זרם גבוה שמסובב את הסטרטר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.