צפייה בגרסה מלאה : הגיפ נחנק בעליות (גם בעליות קלות)
מזמן קצר יש לי את הבעיה הזאת, אני יכול לנסוע עם הג'יפ במישור כמה שאני רוצה אבל כשמתחילה עליה קטנה אז אחרי כמה מטרים הג'יפ נכבה.
לא מזמן עשיתי ניקוי קרבורטור, אני חושב על בעיה עם הפלאגים אבל לא יודע איך לבדוק את זה. אולי יש הצעות אחרות? ..תודה
זה ג'יפ CJ6 1983
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=4722
אהלן אמיר
יש מלא שירשורים באתר בנושא.
בתכלס יש הרבה סיבות
1. כיוון הצתה לא נכון. ( כולל בדיקת כל מנגנון ההצתה)
2. הילוך לא מתאים.
3. מכות שאתה נותן על הגז בעליה
4 ..... חפש באתר
חיים
yoavshefer
23-07-04, 19:55
הייתי הולך על כיוון הצתה, כמו שחיים כתב.
תודה על התגובות המהירות,,,
כיוון הצתה? אפשר לפרט עוד? אתם מדברים באמת עם מתחיל
האם זה יכול לקראות פתאום? כי הייתי נוסע עם הג'יפ לפני כמה ימים והכל היה בסדר, הצטרכתי לפרק את מיכל הדלק כדי לתקן נזילה שהיתה בו, אחרי התקנת המיכל ונסיעה מחדש אז יש לי את הבעיה הזאת.
דבר שני שעשיתי בג'יפ (לא אני אלא במוסך) היה עבודת חשמל, בדיקת חוטים ותיקון אורות וכד. האם יש אולי לזה השפעה על מה שקורה עכשיו?
אמיר שלום,
יש לי שאלה אליך? יש לך צוק ידני או אוטומטי?
אם יש לך צ'וק ידני, במקרה שהמנוע מתחיל להחנק, תפתח לו את הצ'וק לחצי או קצת יותר ותראה אם חל שיפור. אם חל שיפור זה אומר שיש לך סתימת דלק בקרבורטור, והוא משלים את עצמו על ידי הצ'וק. אם זה לא עוזר, תבדוק כיוון הצתה. בכל אופן, כנראה שעל ידי הסרת המיכל דלק והרכבתו נכנס לך לכלוך לקרבורטור. זאת היתה פעם בעיה אצלי, וככה פתרתי אותה עד שהגעתי הביתה.
amir 2003 כתב : " הצטרכתי לפרק את מיכל הדלק כדי לתקן נזילה שהיתה בו, אחרי התקנת המיכל ונסיעה מחדש אז יש לי את הבעיה הזאת".
דבר שני שעשיתי בג'יפ (לא אני אלא במוסך) היה עבודת חשמל, בדיקת חוטים ותיקון אורות וכד. האם יש אולי לזה השפעה על מה שקורה עכשיו".
לא יודע , משום מה נראה לי שיש קשר ישיר ובאמת כדאי שתתחיל מזה .
שחר.
תודה asix
אף פעם לא השתמשתי בצ'וק, אני חושב שלג'יפ יש צ'וק אוטומטי.
הג'יפ נוסע כפי שאמרתי טוב במישור, הבעיה היא רק בעליות, האם קרבורטור סתום לא היה עושה בעיות גם במישור?
בגדול, כן. גם במישור הוא היה עושה בעיות, אבל כמו שאמרתי, גם לי היתה בעיה כזאת בעליות(רק בעליות....) ופתרתי אותה באמצעות הצ'וק.
כשהגעתי הביתה פתחתי את הקרבורטור והוא היה סתום בטירוף. ניקיתי אותו ואז זה הסתדר.
עוד פתרון אפשרי- הזווית של המצוף בקרבורטור, אפשר לכוון לו את הזווית וככה בעליות הג'יפ לא נחנק. אני די בטוח שלא מגיע לך דלק בעליות לכן הוא נחנק.
תבדוק, פילטרים סתומים, תבדוק משאבת דלק (אולי חלשה), קרבורטור סתום ואפילו פילטר אוויר סתום שלא בדיוק מקל עליו בעליות כאשר הוא סתום.
אם יש לך עוד שאלות אתה יכול לפנות אליי.
six 4 life
23-07-04, 23:40
את הניקוי קרבורטור אתה עשית או בעל מקצוע עשה?
אם בעל מקצוע עשה, גש אליו לאיבחון. זה הרבה יותר קל מאשר שאנחנו ננחש מה הבעיה אצלך.
בכל אופן לגביי הבעיה שהתחילה אחרי החלפת מיכל הדלק-
החשדות שלי הם שבעליה, הצינור שיונק דלק ממיכל הדלק למשאבה ומשם לקרבורטור, מונח בצורה לא טובה ב תוך המיכל שגורמת לדלק לא להגיע אל הקרבורטור ברגע שהרכב מקבל זוית קטנה אחורה.
לדעתי זאת אפשרות סבירה.
תוכל לבדוק את זה על ידי מילוי של מיכל הדלק עד הסוף, ולנסוע איתו בעליה.
אם הבעיה ממשיכה גם שאתה עם טנק דלק מלא- זה לא הבעיה שאני חושד בה.
משם אני מציע שתמשיך הלאה לפילטרי דלק ולמשאבת דלק כמו שקודמיי אמרו.
כמו כן, תחליף את הפילטרי דלק שלך ללא שום קשר. עניין של כמה עשרות שקלים ואולי אם יהיה לך מזל יפתור לך את הבעיה.
בהצלחה.
-ארז 8) -
מצטרף לדעות החבר'ה...
בטיול האחרון הייתה איתנו ידידה שלי (ואני לא אציין שמות חיחיחיחי..) שבכל עלייה הג'יפ היה נכבה (סמוראי 84)
ניסינו הכל כולל פתיחת התא של מצוף הדלק בקרבורטור.
בסוף הסתבר שפילטר הדלק שיש לה ליד מיכל הדלק היה סתום לגמרי!!! יצא ממנו בוץ!!!
לדעתי תתחיל בבדיקת והחלפת הפילטרים של הדלק ומשם תמשיך לשאר הבדיקות
בהצלחה
איתי
אמיר, אמרת שלא מזמן עשו לך נקוי לקרבורטור, לא?
השאלה אם נסעת עם הג'יפ בשטח מאז הניקוי. אם לא, וזאת הפעם הראשונה מאז הניקוי, אני חושב ששינו את זווית המצוף וככה בעליות הוא לא מקבל דלק כי הזווית של המצוף לא נכונה. תנסה לשנות לו את הזווית ותראה אם זה עוזר. אם זה לא עוזר אז תבדוק את כל מה שאמרתי לך(פילטרים, משאבה, וצינורות......)
אם יש לך משאבה חשמלית (של סובארו או מיצובישי.....) בבית נסה לחבר אותה בטור למשאבה המכנית (לפני המשאבה) ולראות אולי זה יעזור לך באספקת הדלק......יכול להיות שהמשאבה המכנית חלשה וזה יתן לך אינדיקציה לדעת איפה אתה עומד.
ניקוי הקרבורטור עשיתי גם במוסך, אין לי את הידע לעשות את זה בעצמי..
אחרי ניקוי הקרבורטור נסעתי עם הג'יפ לטסט, וגם בשטח, לא היתה שום בעיה בעליות.
הבעיה התחילה אחרי פירוק מיכל הדלק / או עבודות החשמל, אינני בטוח.
תודה לכולם על עזרתכם, יש לי עכשיו מה לבדוק, אני אעשה את זה היום ומחר ואעדכן אותכם.
אני מציע לך לא להתעסק עם זה וללכת למוסך שעשה לך את זה ולהסביר לו מה קרה
לאחר העבודה שלהם.
אם תשחק עם זה הם פשוט יאשימו אותך!
מתחילים בקטן לפני שהולכים להוציא כסף על בדיקות.
תניע את הרכב, קח פלייר שפיץ ובעזרתו תוציא את כבל ההצטה מהבוכנה הראשונה. יש שינוי בפעולה של המנוע? אם המנוע נשמע עם פחות כוח הפלאג תקין. אם הוא נשמע אותו הדבר הפלאג נשרף. תחזיר את החוט למקום ותמשיך לכבל ההצטה אחריו.
כל הפלאגים תקינים? תבדוק פילטר דלק קדמי ופילטר אויר, אולי אחד מהם דורש החלפה.
אם ניסית את שתי אלה והכל בסדר יכול להיות בעייה בצינורית שבמיכל דלק או קרבורטור.
ואני אישית ממליץ לך להתחיל ללמוד להתעסק עם הג'יפ לבד כי מוסכים אי אפשר לסמוך על אף אחד היום. מתקנים משהו אחד הורסים משהו אחר.
תבדוק לחץ דלק לפני הקרבורטור ואחרי הפילטר
ואם אין איך אז תן לחץ אויר מהכניסה למשאבת הדלק לכיוון מיכל הדלק ואל תשכח לפתוח את מכסה מיכל הדלק
תדווח אם יש שינוי
סוף סוף הג'יפ נוסע ועומד אצלי בבית..
הבעיה היתה עם המצוף, אחרי ההרכבה כנראה שהצינור לא הונח בצורה נכונה וקצהו לא היה מכוסה בדלק כשהג'יפ עמד בשיפוע, אבל כשפירקנו את המצוף גילינו שחתיכת הפלסטיק שנמצאת בסוף הצינור נשברה, אז שמנו במקומה חתיכת צינור נוספת כדי שהצינור יגיע לתחתית מיכל הדלק.
בעל המוסך נסע עם הג'יפ והכל בסדר, כשבאתי לקחת אותו הג'יפ נסע ונכבה אחרי כקלומטר מהמוסך, בעל המוסך בא ובדק את הכל עד שגילינו שהצינור שמוביל ממיכל הדלק למשיבה (אין שם שום פילטר.. זה נורמלי?) היה סתום אחרי ניקוי הג'יפ נוסע עכשיו מצויין בלי שום פעיה.
לפני שכתבתי בפורום הייתי הולך על החלפת הפלאגים שכנראה לא היה צריך.
אז כנראה שהפעיה היתה כצת מורכבת וכל אחד עזר בחלק מסוים.. תודה רבה לכלולם
דרך אגב הג'יפ עודנו עומד למכירה :D :D
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=4722
גילינו שחתיכת הפלסטיק שנמצאת בסוף הצינור נשברה, אז שמנו במקומה חתיכת צינור...
(אין שם שום פילטר.. זה נורמלי?)
חתיכת הפלסטיק בקצה הצינור היא הפילטר, לא מומלץ להרכיב את המיכל בלעדיה, הצינורות המובילים למשאבה והמשאבה יסתמו מהר מאוד ואז תספק למוסכניק פרנסה נוספת...
תודה על ההסברה..
אפשר להחליף את החלק הזה? או חייבים להחליף את כל המצוף?
או שיש אולי רעיון אחר??
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.