צפייה בגרסה מלאה : הפיכת בולמים ?
יש לי בולמי רנצ'ו RS9000, שמעתי שיש כאלה שהפחו את הבולם על מנת שיהיה יותר קל להגיע לבורר של המצבים.
האם יש משמעות בהפיכת הבולם ?
האם זה יכול לגרום נזק לבולם ?
מה דעתכם על מערכת השליטה של הבולמים האלה, טוב לא טוב ? כדאי ?
יניב.
למיטב ידיעתי בולמי ראנצ'ו הם דו כיווניים, אתה רק חייב לוודא שבפתיחה וסגירת מתלה בהצלבה הבולם לא פוגע בשום דבר.
להפוך בולם אויר/ שמן אינו דבר טרוויאלי. יש לוודא עם היצרן את מיקום תא השמן. בולם עם תא שמן תחתון, ואשר מעברי השמן שלו בהתאם, לא יעבוד הפוך.
בולם הידראולי רגיל בעל שימסים לשיכוך, מכניס שמן מלמטה בלבד.
בברכה,
קיד.
קיד - לבולמי הרנצ'ו יש בחלק התחתון את הבורר של המצבים (5מצבים), האם זה אומר שהתא של השמן נמצא בסמוך אליו, האם זה אומר שלא ניתן להפוך את בולמי הרנצ'ו ?
יניב.
לרוב הבורר מורכב מדיזה החוסמת את מעבר השמן. סיבוב הבורר, מבריג את הדיזה (הבנויי מבורג קוני) קרוב יותר למוצא השמן, וע"י כך גורם להאטת זרימת השמן. יש לזכור שלא כל השמן עובר בדיזה אלא רק חלקו, אך הלחץ מאחורי הדיזה משפיע על פעולת השימסים.
נראה לי שהפיכת הבולם בנוסף לגרביטציה הסטנדרטית השוררת בכדור הארץ, תגרום לאזור הדיזה לעבור ללא שמן.
אלא אם מדובר על בולם של כן נסע של מטוס, שם תאי השמן מדוחסים ע"י צוברי לחץ שמן/חנקן, ומיועדים גם לטיסה הפוכה.
בברכה,
קיד.
קיד - האם יש דרך פשוטה לבדוק את זה ?
אם נגיד אני מפרק את הבולם הופך אותו ובודק אם הבורר משפיע גם שהוא הפוך זה אומר משהו ?
יניב.
כן, תהפוך, ותבצע 15 פעולות כניסה ויציאה (ללא שינוי הבורר). אני מאמין שתרגיש שינוי דרסתי בשיכוך.
קיד.
יניב, אני לא נוהג לשלוף תשובות מהשרוול וזה נכון גם למקרה הזה.
ביררתי לגבי בולמי ראנצ'ו בזמנו, מה שידוע לי הוא שסדרה 9000 מתוכננת לעבוד בכל אורינטציה, סדרה 5000 לעומת זאת לא.
אתה לא צריך לנתח את הבולם ניתוח לב פתוח כדי לנסות ולהבין את זה, מייל קצר לתמיכה הטכנית של היצרן יספק לך תשובה ממקור ראשון.
דיברתי כרגע בטלפון עם משהו שיש לו הרבה נסיון.
הוא טוען שהרבה הפכו ובגלל שהבולם הוא חד כיווני הוא ננעל.
לאומת זאת הדגם החדש של רנצ'ו כנראה כן מתאים לעבוד בשני הכיוונים.
יניב.
דיברתי כרגע בטלפון עם משהו שיש לו הרבה נסיון.
הוא טוען שהרבה הפכו ובגלל שהבולם הוא חד כיווני הוא ננעל.
לאומת זאת הדגם החדש של רנצ'ו כנראה כן מתאים לעבוד בשני הכיוונים.
יניב.
על רגל אחת,
בולם ראנצ'ו RS9000 הוא בולם מסוג adjustable twin-tube cellular gas
בגדול הוא מורכב מבוכנת שמן פנימית ומאגר שמן שעוטף אותה, בינהם יש שסתום מתכוונן שמאפשר מעבר של השמן מהבוכנה למיכל החיצוני ולהיפך. הגאז נמצא בתא נפרד מהשמן, לא מתערבב איתו ועל כן לא מושפע מהגרביטציה.
בבולמים מסוג twin-tube gas-charged/gas-pressurized, דוחסים גז בלחץ גבוה כדי למנוע הקצפה של השמן בעת עבודת הבוכנה, כאן הגרביטציה משחקת כיוון שאם תהפוך את הבולם הגז יתרכז בצד החריר ויהרוס את פעולת הבולם.
קל להבין את זה אינטואיטיבית וסיפורים על "נעילת" בולם כזה או אחר כתוצאה מהיפוך כיוון הם קשקוש. בולם גז חד כווני פשוט לא יעבוד בצורה תקינה, אתה תרגיש את זה ברגע שתפתח ותסגור אותו מס' פעמים ביד כמו שהציע קיד, תוכל להבחין בקלות שהפעולה לא רציפה ואחידה בשעה שגז ולא שמן עובר דרך החרירים.
נ.ב.
זה לא תחום שאני מתעמק בו יותר מדי, כי בתור בעלים של סיקס נושא הבולמים הוא חסר משמעות עבורי, אבל לפחות שמעתי על סוגי בולמים שנותנים שיכוך שונה לפתיחה ולסגירה. זה נעשה כנראה באמצעות שסתומים כיווניים או כאלה שמושפעים מגרביטציה. בכל אופן זה לא המצב ב RS9000.
לגבי הRS9000 מלפני חמש שנים, אני יכול להעיד בצורה חד-משמעית שבהוראות ההרכבה כתוב שניתן להרכיב אותם בכל כיוון שרוצים.
מבלי להכיר כלל את המפרט הטכני של בולמי ה-RS9000,
לרוב הבולמים הרגילים לרכב, משיקולי מקום + מחיר, לא נכלל חלל התפשטות לשמן. לכן הבולם עובד כבוכנה דיפרנציאלית - הווה אומר, שמן עובר מצד אחד של הבוכנה לצידה השני ע"י מעברים הקדוחים בבוכנה עצמה. אבל מה לעשות שנפח צידה העליון של הבוכנה קטן יותר? ולמה? כי מוט הבוכנה עצמו, תופס נפח.
לכן הותקן בחלקו העליון של הבולם, חלל התפשטות, אליו נכנס השמן בזמן פעולת ההתכווצות. כמובן שחלל זה מלא בחנקן ולא באויר דחוס, על מנת לשמור על תכונות השמן.
בדגמים מושקעים יותר של בולמים, מופרד השמן מהחנקן, ע"י ממברנת נאופרן. הפרדה זו אכן תורמת מאוד להפחתת הקצף (כדבריו הנכונים של ניר). בולמים אלו לא סובלים מהפיכתם.
רוב ברזי הכיונון של הבולמים, משנים אם כך את מעבר השמן העודף, ולא את מעבר השמן הראשי.
בבולמים מקצועיים, בהם מוט הבוכנה עבה מאוד, ויוצר עודף שמן גדול בזמן ההתכווצות, מותקן מיכן חיצוני לאיסוף השמן, המחובר ע"י צינור, או בתצורת PIGGIBACK.
דחיסת חנקן למיכל זה, אכן משפיעה על כוח הפתיחה הראשוני של הבולם (כאשר הבולם סטטי) וזאת משום אותו עקרון של בוכנה דיפרנציאלית. אותו לחץ של שמן שורר משני צדדי הבוכנה, אך שטחו של הצד התחתון גדול יותר, ובהתאמה מפעיל כוח גדול יותר.
בברכה,
קיד
ראנצ'ו RS9000:
אפשר, מותר, מבוצע בפועל, חד משמעי כן, אין שום בעייה.
יניב תהפוך חופשי
אם לא שמת לב -אז גם כשהג'יפ מתהפך לא קורה להם כלום ! ! :wink:
התשובה היא חד משמעית כן והיא מגובה ע"י רנצ'ו בלינק הזה
http://www.gorancho.com/faq/rs9000.stm
טדי אני לא זוכר שאני התהפכתי עם איזהשהוא רכב בכלל, אתה מתכוון שאתה התהפכת עם בולמים כאלו.
טוב אז בו נתחיל מההתחלה.
ביום חמישי שבוע שעבר, הרמתי את הרכב על הליפט, פרקתי את הבולמים והורדתי את הרכב ללא בולמים.
ובדקתי מהלכי סגירה ופתיחה של המתלים בעזרת שני מלגזות שיש לי כולל הצלבות.
הגעתי למסכנה שהבולמים מתאימים באורך גם לסגירה וגם לפתיחת המהלך שיש לי בג'יפ. כשרציתי להחזיר את הבולמים, נזכרתי כי שמעתי דעות לכאן ולכאן בנוגע להפיכת הכיוון של בולמי רנצ'ו.
הפכתי את הכיוון על מנת שיהיה יותר קל בשטח לשנות את הבורר.
ביום שישי אישתי נסעה על הג'יפ, ואמרה שכל פעם שהיא עולה על במפר היא שומעת פיסססססססס, כמו יציאה של אויר, הדבר היחידי שעשיתי הוא להפוך את הבולמים ומיד חשדתי בזה. לכן פתחתי שירשור עם השאלה.
אני לא שמעתי את הרעש, ובד"כ אני הוא זה שמבחין כל הזמן ברעשים, אישתי יכולה לנסוע גם עם רעש של קונגו ולא תרגיש. ביום שני, אתמול, הרמתי את הרכב שוב על הליפט, ובדקתי שאני משנה את המצבים של הבורר אכן משתנה הקשיחות של הבולם ואכן כך, לאחר נסיעה של 3 ימים בצורה הזאת הבולם היה תלוי מספיק זמן הפוך, והתכווץ מספיק פעמים פנימה החוצה ועדיין הבורר שלט על קושי הבולם, אני מניח כי זה מספק אותי לפחות להשאיר את הבולם הפוך.
תודה לכל המשיבים.
יניב.
יניב
מי שלא התהפך עם ג'יפ לפחות פעם אחת לא השלים את המסלול המלא לג'יפאות
ולכן לא יקבל תעודה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.