צפייה בגרסה מלאה : פנסים אחוריים ב cj (חיבורים)
אחרי הצבע אני לא מסתדר עם הפנסים .
לכל פנס יש 4 חוטים , אם אני מבין נכון הפנס מקבל מינוס מהבודי?
איך הולכים החיבורים? הצבעים שונים בין מה שיוצא מהפנס לבין מה שיש בצמת חוטים.
אולי תעזרו לי לפני שאני מפענח את זה לאט לאט בעזרת המולטימטר ?
בצמה שמגיעה מקדמת הג'יפ:
ורוד - דלק
ירוק שחור - איתות שמאל + ברקס
ירוק - איתות ימין + ברקס
לבן - חנייה
לבן שחור - רוורס
עירא
עירא אצלי זה שונה קצת אולי
ירוק - וינקר שמאל
ירוק- וינקר ימין
לבן - חניה (שניהם )
לבן שחור- רוורס(שניהם)
אדום-? כנראה שברקס
ורוד- דלק
הגיוני מה שרשמתי מעל?
הפנס עצמו עובד על 3 מנורות :
מנורה עליונה = רוורס
מנורה אמצעית= ברקס
מנורה תחתונה =דרך+איתות
כעיקרון אפשר לשחק עם זה קצת אם אני לא טועה והעיקר שיהיה ב 2 הצדדים
את אותו הסדר.
חיברתי את הכל ורק האור חניה עובד, כל השאר לא עובדים
יום לפני שהלכתי לפחחות לחצתי לגברקס ונהיה קצר (אולי קרעתי משהו)
קצת ריח של שרוף וטיפה עשן ואז זהו אין יותר איתותים ,אין לי מושג אם היה אורות רוורס , חניה וברקס לפני הפחחות וכנראה שהקצר בא בחבילה אחת ,
מה לחפש איך לבדוק?
תראה, הג'יפ כרגע לא לידי אז מה שאני כותב כרגע זה בתאוריה (אין לי דרך לאמת את עצמי).
בעיקרון ברכבים אמריקאים (ומן הסתם הג'יפים שלנו עונים על ההגדרה הזו) הפנסים האחוריים עובדים כך:
בתוך הפנס יש שתי נורות כאשר אחת מהן בעלת סליל כפול. (בסה"כ שלושה מעגלי הדלקה שונים)
נורה אחת, העליונה, בעלת הסליל היחיד משמשת לאור רוורס בשני הפנסים (בהנחה שפנס הערפל לא מחובר ואני מניח שאצלך בג'יפ שני הפנסים משמשים לרוורס ואין תאורת ערפל)
נורה תחתונה מעגל א (סליל חלש יותר) משמשת בשני הפנסים כתאורת דרך.
נורה תחתונה מעגל ב (הסליל שעושה יותר אור) משמשת גם לתאורת ברקס וגם לתאורת האיתות, כלומר כאשר מאותתים ימינה רק איתות ימין מהבהב. כאשר מאותתים ימינה ולחצים ברקס איתות ימין ימשיך להבהב ורק בצד שמאל ידלק האור ברקס. כאשר לוחצים על הברקס ללא איתות שני הצדדים ידלקו.
אז מה היה לנו עד עכשיו:
1. רוורס - לבן שחור (מגיע לפנס בצד הנהג ומשם מתפצל וממשיך לפנס השני)
2. פנסי דרך (חניה) - לבן (מגיע לפנס בצד הנהג ומשם מתפצל וממשיך לפנס השני)
3. איתות שמאל ( + ברקס) - ירוק שחור (מגיע רק לפנס בצד הנהג)
4. איתות ימין (+ברקס) - ירוק (מגיע רק לפנס בצד הנוסע)
5. בלי קשר לתאורה אבל מגיע עם אותה הצמה מד דלק - ורוד
ברכבים אחרים (לא אמריקאים) השיטה שונה אבל כידוע לנו בג'יפים שלנו כבר מזמן שום דבר לא סטנדרטי אז אולי אצלך זה שונה.
לגבי בדיקה של המעגלי תאורה, תתחיל בלעבור על הפיוזים.
אח"כ המתח לתאורה של האורות דרך(חנייה) מגיע מהמפסק אורות תבדוק עם מד מתח שהוא מוציא באמת מתח.
לתאורת ברקס, יש מפסק שנמצא על הדוושת ברקס שמקבל פלוס קבוע אחרי סוויץ' (אם אני לא טועה הכבל פלוס שלו מגיע מהמפסק אורות אבל ממש אני לא בטוח) וברדע שלוחצים על הדוושא המפסק נפתח (הצ'ופצ'יק שלו יוצא החוצה) והוא סוגר את המעגל. אחרי שבדקת שהוא מקבל פלוס תוודא שהוא ממתד נכון (ובאותה היזדמנות אתה יכול לקסוע את הגובה שלו כלומר מתי מרגע לחיצה על הדוושה הוא יידלק וזאת ע"י סיבוב שלו)
תאורת רוורס, מגיע מיוניט שישושב על הגיר (ב-T176 הוא נמצא של המכסה של הגיר) לשם מגיע פלוס (שיוצא מהמפסק אורות בשביל שהאור רוורס יעבוד רק אחרי שהדלקת אורות כלומר בלילה) דרך המעבר מאחורי הקופסת פיוזים לצמה שנמצאת בתא מנוע (עם חיבור של 4 חוטים שמתוכם אחד כתום שמגיע לטרנספר לחיווי 4X4) ורואים שהצמה נכנסת פנימה לכיוון הגיר והטרנספר. שוב לוודא שלב שלב שהפלוס מגיע עד ליוניט וממשיך ממנו הלאה (אצלי הייתה פעם בעייה שבגלל קורוזיה במחבר שבתא המנוע האור רוורס לא עבד).
איתותים - יש את שני העיגולים הגדולים על הקופסת פיוזים (לרוב בצבע כסף) הם ה"מוח" (ברך לי השם המיקצועי :oops: ) של האיתותים, ואין לי מושג איך בודקים אם הם תקינים או לא.
תעדכן מה הולך.
עירא
עירא תודה רבה באמת על כל ההשקעה , אתה תותח .
לבסוף אבא שלי חזר מהעבודה וכרגיל אמר לי מה לעשות וסידרתי את זה .
בהתחלה הוא אמר לי לחבר פלוס ישירות אל האוטומט וינקר ולראות תוצאות ,
הפלא ופלא הכל פתאום עובד :אור ברקס , איתותים ורוורס דרך(עבד מלפני כן),
חשבתי כבר על מעקף ואז אמרתי לעצמי שאני חייב לפתור את זה כמו שצריך .
ובסוף מצאתי חוט אדום שנקרע חיברתי אותו , הלחמתי וכו' ועכשיו הכל עובד
כמו שצריך .
ד"א אצלי יש 3 מנורות :
מנורה גבוהה ביותר = רוורס
מנורה אמצעית = אור ברקס
מנורה תחתונה (2 עוצמות) = חלש-דרך חזק= איתות
ושוב תודה רבה עירא אתה תותח .
six 4 life
26-07-04, 21:28
ברוך תביא כבר תמונות של הג'יפ יא נקניק
המודיעין שלי מסר לי שלא מדובר רק על צבע צהוב אלא על שילוב של עוד צבע...
תביא תמונות.
-ארז 8) -
מודיעין שגוי .
:twisted:
הוא צהוב והפנים כסף אבל אני יהפוך את החזית לשחור .
הצבע באמת מיוחד :
שיוף, תלאים איפה שצריך(לא חומר) , זיפות עדין על כל האוטו בפנים
ובחוץ (נגד שריטות , חלודות , ושאר ירקות) וצביעה בצהוב .
תמונות בקרוב
AvigdorAharon
28-07-04, 22:39
עירא כתב:
תאורת רוורס, מגיע מיוניט שישושב על הגיר (ב-T176 הוא נמצא של המכסה של הגיר) לשם מגיע פלוס (שיוצא מהמפסק אורות בשביל שהאור רוורס יעבוד רק אחרי שהדלקת אורות כלומר בלילה)
למה רק בלילה נדלקים אורות הרוורס? או שלא הבנתי נכון...
עירא כתב:
איתותים - יש את שני העיגולים הגדולים על הקופסת פיוזים (לרוב בצבע כסף) הם ה"מוח" (ברך לי השם המיקצועי ) של האיתותים, ואין לי מושג איך בודקים אם הם תקינים או לא.
אם הבנתי אותך נכון, התכוונת ל"אוטומט וינקר" (בשפת העם...).
זהו הרכיב שמנתק ומחבר את הזרם לאיתותים כדי שיתקבל האור המהבהב.
אצלי הוא מלבני.
אביגדור
עירא כתב:
תאורת רוורס, מגיע מיוניט שישושב על הגיר (ב-T176 הוא נמצא של המכסה של הגיר) לשם מגיע פלוס (שיוצא מהמפסק אורות בשביל שהאור רוורס יעבוד רק אחרי שהדלקת אורות כלומר בלילה)
למה רק בלילה נדלקים אורות הרוורס? או שלא הבנתי נכון...
אכן קצת בירדקתי את הדברים (ככה זה כשהג'יפ לא לידי לאמת את הכתוב, אבל מחר זה ישתנה :lol: ) רצוי מאוד שאורות הרוורס יעבדו בכל מצב כלומר יקבלו פלוס אחורי סוויץ' ולא כמו שכתבתי קודם פלוס מהמפסק אורות.
טעיתי גם לגבי החיווט של הברקס שמגיע מהצמה שעל ההגה כלומר ביחד עם מתג האיתות ולא כמו שכתבתי קודם.
עירא כתב:
איתותים - יש את שני העיגולים הגדולים על הקופסת פיוזים (לרוב בצבע כסף) הם ה"מוח" (ברך לי השם המיקצועי ) של האיתותים, ואין לי מושג איך בודקים אם הם תקינים או לא.
אם הבנתי אותך נכון, התכוונת ל"אוטומט וינקר" (בשפת העם...).
זהו הרכיב שמנתק ומחבר את הזרם לאיתותים כדי שיתקבל האור המהבהב.
אצלי הוא מלבני.
אביגדור
אם אצלך הוא מלבני אז הוא לא מקורי. על תיבת הפיוזים המקורית, למעלה בצד ימין יש מקום לאוטומט וינקר או לפי הכיתוב שעל הקופסה "T/S - Turn signak flasher" ומשמאלו יש את האוטומט של "המשולש" "HAZ - Hazard (emergency) warning fladher" ושניהם עגולים.
עירא
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.