צפייה בגרסה מלאה : עצה בבחירת גיפון
הילד משתחרר מהצבא ועל מנת שלא יחרים לי את הרנגלר-נסייע לו בבחירת גיפון שצריך להיות בעל כישורי עבירות מחד ותחזוקה+ צריכת דלק נמוכים,
אנחנו מתלבטים בין גימני-סמוראי-ויטרה וספורטאז--למי שמוכן לרשום בעד ונגד כ"א מהגיפונים נודה מראש.
מה התקציב?
אגב, ג'יפים ולא ג'יפונים.
לביא סמו וסומו
20-12-09, 21:44
ודאי שסמוראי!!!!
או ש.. סמוראי!!!! :p
בגלל הספרטניות , בגלל המורשת ובגלל שזה רכב עם כל כך הרבה אופי.
בקיצור הייתי מסכם כך:
"סמוראי - לאנשים שמגיע יותר "
מה התקציב?
אגב, ג'יפים ולא ג'יפונים.
עד 50 + תקציב שיפורים
הוא ילד. הוא עדיין לא יודע שיש לו גב. בטח לא יודע על כאבי גב אמיתיים. מצד שני, מכונית קטנה עם 3 דלתות זה מספיק בהחלט. אבל מה, ילדים היום מפונקים.
ירצה פתוח- סמוראי, שנתונים אחרונים. ירצה סגור - ג'ימני, שנתונים ראשונים. יותר מזה - זה פינוק, ואתה לא רוצה לקלקל את הילד, נכון?
(ובלי קשר, אלו הכלים עם העלויות פר קילומטר הכי נמוכות מה שרשמת)
אסף.
ספורטז פחות עביר מסמוראי ויטרה או גימני, אוכל יותר דלק ויותר יקר לשיפור. בין שלושת הסוזוקים הבחירה לפי דעתי היא יותר טעם אישי. ממליץ לתת לילד סיבוב על כל אחד מהכלים.
ספורטז פחות עביר מסמוראי ויטרה או גימני, אוכל יותר דלק ויותר יקר לשיפור. בין שלושת הסוזוקים הבחירה לפי דעתי היא יותר טעם אישי. ממליץ לתת לילד סיבוב על כל אחד מהכלים.
באותו עניין, יש למישהוא מושג האם ממשיכים לייצר סמוראי בתורכייה??. ואם לא מה השנתון האחרון שלהם-שם? האם כדאי לייבא אישית?
באותו עניין, יש למישהוא מושג האם ממשיכים לייצר סמוראי בתורכייה??. ואם לא מה השנתון האחרון שלהם-שם? האם כדאי לייבא אישית?
היתי לפני כשבועים בסוכנות סוזוקי פ"ת- הבעלים של הסוכנות טוען שעדין החברה מיצרת סמוראי,אבל היבואן החליט שזה לא מתאים לו .אני מנסה להסביר לו שלא מדובר בקניבליזם (מוצר אחד אוכל מוצר אחר) לג'מני שוק משלו ולסמוראי שוק משלו.
תנסה לשכנע את אדון דן גפני לעשות מחקר ולבדוק את כדאיות הענין.
מבחנתי סמוראי הוא לא תחליף לגמני.
היתי לפני כשבועים בסוכנות סוזוקי פ"ת- הבעלים של הסוכנות טוען שעדין החברה מיצרת סמוראי,אבל היבואן החליט שזה לא מתאים לו .אני מנסה להסביר לו שלא מדובר בקניבליזם (מוצר אחד אוכל מוצר אחר) לג'מני שוק משלו ולסמוראי שוק משלו.
תנסה לשכנע את אדון דן גפני לעשות מחקר ולבדוק את כדאיות הענין.
מבחנתי סמוראי הוא לא תחליף לגמני.
אם הם היו ניתנים לשכנוע-הייתי קודם מנסה לשכנע שיביאו רוביקון, ושיפסיקו להתעקש על הורדת הבולמים המשופרים מהרנגלר לפני תיקונים באחריות וכו וכו לא בכדי נקראו " מכשילי -תנועה"
,
בכל מקרה כדאי ( כמו במקרה הרוביקונים) לבדוק יבוא אישי
אם הם היו ניתנים לשכנוע-הייתי קודם מנסה לשכנע שיביאו רוביקון, ושיפסיקו להתעקש על הורדת הבולמים המשופרים מהרנגלר לפני תיקונים באחריות וכו וכו לא בכדי נקראו " מכשילי -תנועה"
,
בכל מקרה כדאי ( כמו במקרה הרוביקונים) לבדוק יבוא אישי
הנושא עלה בעבר כבר, סמוראי מיוצר עדיין בהודו למשל (לא יודע לגבי תורכיה) אבל לא ניתן לייבא רכב חדש ללא מזגן ו-ABS בנוסף לזה שאני לא בטוח אם המנוע הוא זהה ולכן לא בטוח שתקבל אישור מהיבואן לאספקת חלקי חילוף ועם כל זה לא מספיק לך, הסמוראי ההודי הוא לשוק המקומי בלבד (אולי גם למדינות מתפתחות באיזור) ולדעתי אין לו תקינה אירופאית מה שמחסל כל אופציה להביא אותו חדש.
בקיצור חביבי חפש משומש. דרך אגב בתקציב שציינת אפשר למצוא רכב מצויין + שיפורים + יישור קו.
הנושא עלה בעבר כבר, סמוראי מיוצר עדיין בהודו למשל (לא יודע לגבי תורכיה) אבל לא ניתן לייבא רכב חדש ללא מזגן ו-ABS בנוסף לזה שאני לא בטוח אם המנוע הוא זהה ולכן לא בטוח שתקבל אישור מהיבואן לאספקת חלקי חילוף ועם כל זה לא מספיק לך, הסמוראי ההודי הוא לשוק המקומי בלבד (אולי גם למדינות מתפתחות באיזור) ולדעתי אין לו תקינה אירופאית מה שמחסל כל אופציה להביא אותו חדש.
בקיצור חביבי חפש משומש. דרך אגב בתקציב שציינת אפשר למצוא רכב מצויין + שיפורים + יישור קו.
בנוסף משנת 2010 כל הרכבים העולים על הכביש מחויבים במערכת ESP.
המשמעות היא שמעוד 10 ימים לא ניתן למכור ג'ימני, סוויפט, שברולט אבאו וכו',
יש שמוע הטוענת שמכשירי תנועה קנתה כמות של ג'ימני לשנה הבאה.
בנוסף משנת 2010 כל הרכבים העולים על הכביש מחויבים במערכת ESP.
המשמעות היא שמעוד 10 ימים לא ניתן למכור ג'ימני, סוויפט, שברולט אבאו וכו',
יש שמוע הטוענת שמכשירי תנועה קנתה כמות של ג'ימני לשנה הבאה.
אני לא חושב שזה נכון. לדעתי ניתן לייבא רכב בלי ABS/ESP אם אין אותו כאופציה, כלומר אם קיים סמוראי עם או בלי תוספי הבטיחות היבואן מחוייב לייבא את הדגם ה"בטוח" יותר, אבל אם אין כלל אופציה כזו, עדיין ניתן לייבא.
נדב.
אני לא חושב שזה נכון. לדעתי ניתן לייבא רכב בלי ABS/ESP אם אין אותו כאופציה, כלומר אם קיים סמוראי עם או בלי תוספי הבטיחות היבואן מחוייב לייבא את הדגם ה"בטוח" יותר, אבל אם אין כלל אופציה כזו, עדיין ניתן לייבא.
נדב.
אתה מוזמן להציץ בלינק הבא:
http://www.mot.gov.il/wps/wcm/resources/file/eb56614f48b822c/-%20E%20S%20P%20%20%20-%202010.pdf
לסמוראי בהודו קוראים Maruti, יש מלא כאלה שם.
להלן תמונה שצילמתי בקיץ האחרון באיזור ספיטי וואלי בצפון הודו:
http://www.mot.gov.il/wps/wcm/resources/file/eb56614f48b822c/-%20E%20S%20P%20%20%20-%202010.pdf
הנה אחד אחר ... http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3195950,00.html
נדב.
בלי שום קשר לתקנה החדשה, לייבא רכב שאינו רכב אספנות חייב לעמוד בקטריונים הבאים:
גילו אינו מעל שנתיים
חייב מזגן
חייב ABS
חייב כריות אויר
חייב תקינה אירופאית
מותנה בהתחייבות יבואן לספק חלקי חילוף
יכול להיות שישנן עוד הגבלות אך ההגבלות הנ"ל הן ודאיות. סמוראי נופל בסעיף המזגן, כריות האויר וה-ABS ולפי דעתי גם בעניין התקינה, להוציא ממכשירי תנועה את ההתחייבות בכלל נראה לי סיוט.
מעניין יותר שיש עדיין ויטרות שמיוצרות בספרד תחת סנטנה. המפרט כולל כרית אויר ומזגן, אם יש גם ABS תיאורטית אפשר לייבא לארץ ויטרה 2009 אז קדימה למהר לפני שנכנסת התקנה החדשה :)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.