צפייה בגרסה מלאה : מה הבדל בין דיפנדר לדיסקברי
שלום חברים
אשמח לדעת מה ההבדל בין השניים מבחינת:
1.שילדה
2.מנוע
3.גיר
4.טרנספר
5.סרנים
מצטער להגיד לך, אבל ההבדלים משתנים בין שנה לשנה ובין דגם לדגם, אתה צריך להיות יותר ספציפי, אחרת מה ששונה זה פחות או יותר הכל למעט מנוע ודגמים מסויימים גיר ודגמיים מסויימים מחשב ניהול מנוע...
תן שנים של דיפנדרים ודגמים מול שנים ודגמים של דיסקברי ויהיה קל יותר לתת לך תשובה, אחרת התשובה היא, פשוט לא דומים, חולקים חלק מהרכיבים.
אני אנסה להיות קצת יותר ספציפי:
מנוע, כמעט כולם חולקים את אותם המנועים לאותה שנת דגם (לא מדויק אבל יחסית) אבל מנוע הTDI300 הוא זהה בשני הדגמים, הTD5 גם זהה גם המספר דגם שלהם זהה וניתן להרכיב מנוע של דיפנדר בדיסקו וההפך (ואם אני זוכר נכון השם דגם של הTDI300 והTD5 גם זהה למרות שהם לחלוטין לא אותו מנוע, אבל זה סיפור אחר).
גיר, יש כאלו אוטומט וידני בדיסקברי, בדיפנדר הגיר הוא ידני, ניתן להסב דיפנדר לאוטומט על בסיס הגיר של דיסקברי אוטומט, ברוב השנים (אני חושב שבכולן אבל לא בטוח בזה).
ציריות, תלוי בדגם, יש הבדלים בין הD90 לבין D110 לבין דיסקברי, זה תלוי על איזה צירייה אתה מדבר, למשל, צירייה אחורית שמאלית של דיסקברי בין השנים 98-2001 ניתן להרכיב לדיפנדר (אני לא יודע אם אפשר הפוך) היא צרה יותר אבל מתאימה מבחינת השיניים לדיפרנציאל של הדיפנדר, אין בה פלאנג'. צירייה ימנית אחורית לא ניתן היא קצרה יותר. אתה מבין זה בעייתי מאוד. סרנים זה אותו סיפור תלוי בדגם הדיסקו והדיפנדר שאתה מנסה להשוות (קצר, ארוך, HD, 90, 110)
בטרנספר, יחסי ההעברה שונים, אבל בגדול ניתן להשתמש בכל רכב בשל אחיו.
שילדה ארוכה יותר משל הD90 וקצרה יותר משל הD110.
קיצור, שוב תהיה ספציפי נוכל להגיד לך אם אפשר לבצע את ההתאמה.
whisky
מנוע, כמעט כולם חולקים את אותם המנועים לאותה שנת דגם (לא מדויק אבל יחסית) אבל מנוע הTDI300 הוא זהה בשני הדגמים, הTD5 גם זהה גם המספר דגם שלהם זהה וניתן להרכיב מנוע של דיפנדר בדיסקו וההפך (ואם אני זוכר נכון השם דגם של הTDI300 והTD5 גם זהה למרות שהם לחלוטין לא אותו מנוע, אבל זה סיפור אחר).
לא ידוע לי על מנועי TDI300 עם EDC מקוריים בדיפנדר לעומת דיסקו מהשנים 97-98
היה דיון מקיף בנושא באתר הצהוב (בזבזתי כחצי שעה לנסות ולהגיע לקישור בנדון, לצערי ולא להפתעתי, בלי הצלחה).
בגדול, תשובתו של וויסקי די ממצא.
לא ידוע לי על מנועי TDI300 עם EDC מקוריים בדיפנדר לעומת דיסקו מהשנים 97-98
האמת היא שגם לי לא ידוע, אבל מנועים נטולי EDC היו לשני הדגמים בשנים הרלוונטיות, אבל כמו שאמרתי, התמונה היא מורכבת ולכן בדיוק כמו שאתה אומר צריך לדעת איזה דגם ואיזה שנה מול איזה דגם ואיזה שנה כדי לדעת האם החלקים זהים דומים או "קומפטבילים".
whisky
SEE LINK
http://www.lr-mad.co.uk/
יש הבדל בסיסי.
דיפנדר בנוי כולו מעל השלדה. מעבר לכך שמדובר בשלדה מאוד מסיבית, גובה קורות שלדה של משאית 8 טון, לעומת שלדת הדיסקברי הנורמלית לגודלו. דיסקברי בנוי סביב השלדה - כלומר הנהג והנוסע יושבים במרכב רחב יותר, כשבאמצע המרכב יש "תעלה" שבה נמצאת השלדה.
כתוצאה מזה הדיסקברי אמנם רחב יותר ונוח יותר, אבל זה משפיע על המון דברים - החל בזרימת האוויר (קירור) סביב המכללים, וכלה בעבירות בשטח, בה הצמיגים לא בולטים מהמרכב.
דיסקברי תוכנן במקור, על פי דברי מנהלי לנדרובר דאז, להחליף את... הלנדרובר 90, שהיה "מכונית של ספריות בלונדון". כן, לנדרובר 90 בצבע מטלי, שני סאן-רופים וצמיגי כביש - היה מכונית אופנתית מאוד באנגליה של סוף שנות ה80. הדיסקברי שהוצג ב 1992 הוצג בתחילה במהדורת 3 דלתות, כתחליף אופנתי שהיה אמור להיות מיוצר בכמויות קטנות. לכן תמצאו בו שלל אילתורים כמו חלקי פנים של אוסטין משפחתיות.
ואם נחזור לנושא - אכן, היה שיתוף מכללים לכל רוחב קו הייצור בין דיסקברי לדיפנדר (שקיבל את שמו ב1992 עם הצגת הדיסקברי). מנוע, גיר, תיבת העברה (ביחס העברה שונה בהילוך גבוה בשביל הצמיגים במידה השונה), סרנים, קפיצים, בולמים, מוטות רדיוס, תיבת הגה (אבל הבדל מסויים בגאומטריית מוטות ההגה). כך היה גם בריינג'רובר הקלאסי, בו רוב המכללים היו זהים ללנדרובר, ואם תשוו בין ריינג'רובר קלאסי לבין דיסקברי מהשנים הראשונות, תגלו מכונית כמעט זהה. ב99 עם הצגת הדיסקברי TD5, נעשה בו שיפור משמעותי עם שימוש בסרני ריינג'רובר חדש ( P38 ), חצי צפים ועמידים מאוד - יותר מסרני הדיפנדר הצפים. ועדיין הרבה חלקים נשארו דומים, ואין פלא - ככה מורידים עלויות.
אבל לכל אורך הדרך, למרות השימוש במכללים דומים, הדיסקברי I היה מכונית פחות טובה מדיפנדר. למה? ככה.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.