צפייה בגרסה מלאה : בעייה במד טמפרטורה
היום בבוקר נתקלתי בתופעה מוזרה בה טמפרטורת הרכב הגיע לתחילת הקו האדום (סופה).
ירדתי לבדוק ונראה היה כי הרכב אינו מתחמם.
חזרתי לנסוע וגילית כי המד חום נע בין קצת פחות מטמפרטורת העבודה ועד קצת מעל לקו האדום. (שכחתי את את המספרים 80-120 כמדומני)
יש לציין כי אתמול החלפתי את צינורות הגישה לרדיאטור החימום ברכב ואת מילוי המים עשיתי בעת שהמנוע פעל תוך הגבההת הסל"ד שגרם למפלס המים לרדת ברדיאטור ובכךך מיליתי קצת יותר מהנוזל הירוק. (מנוע קר כמובן).
חייב לציין שהפלאנ' ובית הפלאנג' חדשים וגם היוניט חום.
האם השיוט הזה הוא נורמאלי או מצביע על תקלה במערכת הקירור?
ינון
תופעה דומה אצלי בסופה נפתרה בנקישה קלה עם האצבע על לוח השעונים, ליד שעון הטמפרטורה...
לאחר הטפיחה, המחוג חזר לעמוד על 90 מעלות.
אני חושב, אבל לא בטוח ולא יודע למה, שזה קשור איכשהו ליוניט של הלחץ שמן שנמצא ליד המפלג. אבל את זה אשאיר למקצוענים.
את הנקישה ניסיתי זה לא זה המחוג משייט לו בין משרע הטמפרטורות ולא נראה לי שהוא מזייף. נראה לי והיום אני יאשר את הסברה שבנסיעה דווקה הוא עולה ובעמידה יורד.
ערן המסוקס
23-12-09, 11:16
רשמתי לך כבר בפורום אחר, אבל בדקת מפלס מים ברדיאטור אחרי שהמנוע התקרר?
בדוק טרמוסטט, יכול להיות שהוא תקוע\סתום\מלוכלך או לחליפין, נפל לתוכו משהו בזמן ההחלפה.
הכי חשוב-אל תתעלם ותפטור את עצמך בטיעון של תקלת חיווי, כי יכול להיות שתגלה מאוחר מדי,שלמרות שמדובר בסופה, מד הטמפ' צדק לשם שינוי....
קובי
שלום ערן כן הוספתי מעט מים והבעייה ממשיכה.
שלום קובי אני מסכים איתך על פניו ישנה זרימה של מים בכל צינורות המערכת (ה\שמתי יד והם חמים).
רק לוודא שאני לא טועה- את הצינורות לרדיאטור חימום פנים הרכב מחברים מהיציאה של הפלאנג' לחיבור התחתון ברדיאטור על קיר האש?
הבנתי שהחיבור ליוניט חום נמצא קרוב לקיר האש ונראה כי הוא תקין.
את הפלאנג' טרם פתחתי אני צריך להזמין אטם לפני כן אבל זה יעשה אם מילוי המים לא יעזור
אגב ניקוז אוויר איך עושים???
אגב ניקוז אוויר איך עושים???
למעט הדרך שבה ניקזת (השארת המכסה פתוח בזמן עבודת המנוע ומילוי לפי הצורך) אין צורך בניקוז אויר ממערכת הקרור בסופה.
דא"ג, נוזל הקרור במנוע שלך עדיין ירוק גם אחרי כמה ימים מהמילוי, או שהצבע שלו עכור\בוצי? אם מלוכלך, כדאי לשקול ניקוי לרדיאטור ולמערכת הקירור, אבל כל זה אחרי מדידה חיצונית לפני הכל.
לגבי הטרמוסטט-תחליף, אל תבדוק. כמה שקלים (כ-40 כמה שזכור לי) לטרמוסטט כולל אטם, אין מה להתלבט בכלל.
קובי
הנוזל ירוק וזורח כמו מים מהכור האטומי
לגבי הטרמוסטט הכוונה לפלאנג' בקידמת המנוע או ליוניט ליד קיר האש?
סליחה על הבורות!!
אני עם ערן שהבעייה היא אוויר במערכת.
תוודא שהצינורות של הרדיאטור חימום יותר נמוכים מהחלק העליון של הרדיאטור.
תעשה כמה סיבובים וכל פעם תראה אם יש צורך בהוספת עוד נוזל קירור.
הטרמוסטט הוא ה"פקק" שנמצא מאחורי הפלנג' מים בקדמת המנוע (שבו יושב גם היוניט חום הקידמי). הוא בצורת טבעת שיש במרכזה חלק (לרוב בצבע נחושת) מוקף בקפיץ שמתכווץ ונמתח ובכך מווסת את זרימת המים כפונקציה של הטמפרטורה.
עירא
אני די בטוח שזה לא היוניט הקידמי
הסיבה הרדיאטור חימום בתוך הרכב אינו מחמם לסירוגין, הוא עובד כפי הנראה כאשר הרכב בסל"ד גבוהה מה שלהבנתי (ואשמח להכוונה) מצביעה על סתימה ברדיאטור חימום.
הצינור גישה אליו חם- כלומר כן מגיעים מים הצינור יציאה ממנו קר.
1.מה שלא ברור לי כיצד העסק משפיע על התחממות הרכב?
2. האם יכול להיות מצב של עודף מים ואילו השלכות יהיו לכך למעט פיצוץ צינורות וכו'
3. איך אני יכול לדעת שהמנוע עצמו מתחמם בפועל (סימנים כמו קיטור ושו'ת אינם).
4. האם הרדיאטור חימום בפנים הרכב מושפע מהתרמוסטט (פלאנג').
תודה לכול העונים ינון
1.מה שלא ברור לי כיצד העסק משפיע על התחממות הרכב? איזה עסק?
2. האם יכול להיות מצב של עודף מים ואילו השלכות יהיו לכך למעט פיצוץ צינורות וכו' לרוב יש במערכת נקודה שאמורה לפרוק לחץ עודף (שעלול להופיע במידה ויש עודף מים שיתחממו) לרוב מדובר בפקק של הרדיאטור הראשי ולכן עודף מים לרוב לא יהיה בעייה.
3. איך אני יכול לדעת שהמנוע עצמו מתחמם בפועל (סימנים כמו קיטור ושו'ת אינם). מד חום חיצוני (הכי טוב "אקדח" אינפרא אדום שמודד טמפ' ע"י כיוון שלו אל האובייקט)
4. האם הרדיאטור חימום בפנים הרכב מושפע מהתרמוסטט (פלאנג'). לא, הוא מקבל את המים שלו מפתח שנמצא בפלאנג' הקידמי ולמעשה עוקף את הטרמוסטט.
תודה לכול העונים ינון
עירא
ינון, היוניט בקדמת המנוע על מכסה הטרמוסטט (מה שאתה מכנה פלאנג') הוא יוניט טמפ' למחשב ולא לשעון. היוניט לשעון נמצא על ראש המנוע קרוב לקיר האש, בצד הסעפות.
בכל יתר השאלות, אני עם עירא.
לגבי בעיית ההתחממות שלך-אתה מתפזר סתם לטעמי. ראשית-תמדוד טמפ' עם מכשיר חיצוני שלא קשור לשעון החום של הג'יפ. כמו שהמלצתי אני, וגם עירא הוסיף, הכי טוב עם מד טמפ' אינפרא אדום שאיתו אתה יכול לבדוק בכל נקודה שתרצה ולהשוות, אבל אם לא בא"א, אפשר עם כל מכשיר אחר. שנית, אם המנוע באמת מתחמם, פרק בית טרמוסטט ותראה מה הולך בפנים, אני הייתי מחליף בלי לחשוב פעמיים (ואני אחד המתנגדים הגדולים ל"שיטת המצליח"). אם לא הסתדר, בצע ניקוי יסודי של מערכת הקירור באבקת כביסה (אם אתה לא יודע איך, בצע חיפוש בפורום או תשאל ותקבל הסבר), ומלא בנוזל קירור איכותי. לדעתי, אם תעבוד לפי רצף הפעולות הנ"ל, הבעיה תיפתר באופן ודאי, למעט אם יש סתימה קשה ברדיאטור, מה שיחייב ניקוי חוזר או שליחה לניקוי מקצועי.
בהצלחה-קובי
קודם כל תודה
אני מקווה שזו השאלה האחרונה בנושא.
מדוע הרדיאטור חימום בפנים הרכב מחמם רק שהרכב על סל"ד גבוהה?
בגדול המנוע עבר שטיפה ממש לפני שבועיים בנוזל יעודי שאיני זוכר את שמו כרגע.
בנוסף הרדיאטור והצנרת.
הפלאנ' טרמוסטט הוחלף ועבד בסדר, היוניט של המחשב זה שיושב מלפנים חדש ועבד בסדר.
כרגע הרכב עובד בסדר למעט הרדיאטור חימום בפנים הרכב.
ינון
מדוע הרדיאטור חימום בפנים הרכב מחמם רק שהרכב על סל"ד גבוהה?
ההבדל בין סל"ד גבוהה לסל"ד נמוך הוא בספיקה של משאבת המים ולכן הסיבות שעולות לי לראש שתי האופציות הבאות:
1. כמו שכתבת יש סתימה במערכת, לכן בסל"ד נמוך מעט מים חמים נכנסים לרדיאטור ואין בהם מספיק חום כדי לחמם. הבדיקה, צינור גינה מזרים מים נקיים בכניסה לרדיאטור חימום, במידה והם יוצאים נקיים בזרם נורמלי בצד השני לא זו הבעייה.
2. יש אוויר במערכת, בסל"ד נמוך המשאבת מים לא מצליחה לבנות מספיק לחץ כדי להזרים את המים שבמעגל של הרדיטור חימום.
ד.א. אני עדיין עם התחושה שלי שמדובר בבעיית אוויר במערכת.
עירא
יש מצב שמשאבת המים לא מספקת ת ה"הסחורה"?
זאת אומרת לא שואבת מספיק בכדי לבצע סירקולציה יעילה ?ולכן רק בסלד גבוה יש חימום של רדיאטור החימום?ובכלל גם חימום המנוע..
ובכל זאת ראה את תנועת המים בטמפ העבודה של המנוע לאחר פתיחת הטרמוסטט דרך פקק הרדיאטור.תן גז.
ובכל זאת נקה רדיאטור אצל בעל מקצוע שיפתח לו את הדודים ויעביר חוטר.150-300 שח בערך.
ואולי בכלל תהליך שטיפת המנוע ב"חומר" כלשהוא,"עזר" לסתימה ?!
הכל בגדר השערות ,שאותן תוכל לפתור אם תלך שלב שלב.
נסה את המערכת ללא הטרמוסטט ..אולי.
שבת נפרק ונעבור שלב שלב
תודה לכולם
ינון
הסתדר תודה לכולם וכרגיל נתראה בשטח!!
כנראה אוויר במערכת.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.