צפייה בגרסה מלאה : גלגלי שרשרת
שלום,
אני מחפש גלגלי שרשרת בשביל להניע קורקינט קטן ממנוע חשמלי.
משהוא כמו גג"שים של אופניים.
המנוע עם ציר של 8 מילימטר ואני כנראה אשתמש בגלגלים תעשיתיים בקוטר של 15 ס"מ.
מכוון ליחס תמסורת של בערך 1:8 או קצת יותר (אפילו שזה הרבה לזוג גג"שים יחיד).
איפה אפשר למצוא גג"שים שיתאימו לי בזול (צריך שני זוגות)?
תודה.
סופת המדבר
27-12-09, 21:09
אצל ג'י ג'י בחולון
אביזרי הנעה בצומת סגולה ועוד...
אבל נראה לי שציר 8 מ'מ יהיה מאד קטן להניע קורקינט
ובמיוחד אם אתה רוצה גלג'ש 15 ס'מ
לדעתי אם משהו יגרום לקורקינט\ מנוע להיעצר במכה הוא יגזר בשניה
זאת רק דעתי ;)
מאיפה אתה בארץ??
קודם כל, נראה לי שהכי זול יהיה באמת לפרק אופניים. משהו תעשייתי (מ-רשף המפרץ למשל) יעלה לך יותר.
בכל מקרה, רמזת שאתה מבין ש- 1:8 זה הרבה... אז תן לי לחדד לך... זה לא הרבה... זה המוווווןןןן!!!
גג"ש קטן, יהיו לו מינימום 10-11 שיניים.(וגם זה לא הכי בריא לשמירה על אורך חיים...) זה אומר שלגדול יהיו 80-88???... זה לא הגיוני...
הייתי ממליץ לך לחשוב על אופציה אחרת, כמו תמסורת כפולה או גירצ'יק תעשייתי כלשהו... אולי בכלל עם רצועות טיימינג או גלגלי חיכוך.
מיי 2 סנטס.
איל
(שמתכנן ובונה מכונות, וסקייטבורג זה סוג של מכונה...)
עידו לוריה
27-12-09, 21:30
מיי 2 סנטס.
איל
איל מה החליפו את המטבע משקל לדולר ולא הודיעו לי:D
ובקשר לשאר אני מצטרף לאיל אבל בלי תשלום גם לא בשקלים ;)
עידו
אני ממליץ להשתמש בגג"שים של רצועת טיימינג, ורצועה תואמת. רצועת טיימינג יכולה להעביר כוחות מאוד גדולים, יחסית לנפח ולמשקל, מה שקשה להשיג בשרשרת מתכתית בלי לעלות לקטרים גדולים ומשקלים גדולים.
אסף.
קצת יותר נתונים:
המומנט הנומינאלי של המנוע הוא 5 ק"ג-ס"מ בהספק של 160 וואט (מכאני על הציר),
זרם העצירה שלו (מוערך) הוא בערך פי 2.5 מהנומינאלי, אז אני מעריך שיהיה מומנט מקסימלי של 13 ק"ג-ס"מ, שרשרת של אופניים תעמוד בזה לאורך זמן בלי בעיה.
הכונה היא לבנות דמוי סגווי פשוט, אז זה שני מנועים לשני גלגלים.
יחס התמסורת תלוי בגודל הגלגל שיבחר (אני מכוון למהירות מקסימלית של בערך 12 קמ"ש, ב3000 סל"ד וקוטר גלגל 15 ס"מ אני צריך תמסורת 1:7), ואין לי התנגדות לעשות תמסורת עם שני שלבים- הבעיה היא שזה מוסיף חופשים לא רצויים.
כל הצעה נוספת לפתרון מבורכת.
אני נייד בין חיפה לתל אביב
רק תהיה מודע לזה ש"סגווי" ו-"פשוט" זה לא הולך ביחד...
יש שם הרבה חיישנים , מנועים מדוייקים ואלקטרוניקה רצינית ביותר אם אתה רוצה שזה יעבוד כמו סגווי .
אמיר.
שרשרת של אופניים תעמוד, זה נכון. אבל בשביל יחס ההעברה שתיארת, תזדקק לגלגלי שרשרת גדולים. בשרשרת אופניים יש חופש די גדול. שתי שרשרות = חופשים לא מתואמים.
בקיצור - שרשרת של אופניים X 2 = הרבה חופשים, בעיות בבקרת המהירות, ונפח אריזה גדול.
תחשוב שוב על גלגלי תמסורת של רצועת טיימינג
אסף.
עידו לוריה
28-12-09, 21:52
גם לפי דעתי רצועות טימינג זה הפיתרון ,וגם מבחינת רעש שרשרת זה פתרון גרוע ורצועה פתרון טוב יותר, ישי בתחום של רצועות טימינג את כל האבזרים שצריך כלל אורכי רצועה שונים גלגשי"ם שונים וכו' .
פתרון נוסף על הרצועה או בלי הרצועה זה גיר פלנטרי הוא קומפקטי ובעל יחסי העברה גדולים מאוד .
עידו
אתם יכולים להפנות לספקים?
וכמובן שאחד השיקולים העיקריים כרגע הוא עלות. אחרת הייתי הולך על תמסורת פלנטרית מלכתכילה (כנראה מפרק ממברגה או כל הצעה אחרת תתקבל)
עידו לוריה
29-12-09, 08:21
גי'. גי' ירום , או רשף המפרץ או דן סלע.
עידו
הייתי היום ב ג'י ג'י,
ראיתי ביררתי על גלגלי טימינג ושרשרת, מערכת הטימינג יקרה פי 2 (בכל מקרה המחיר לא כזה גבוה), אבל אין להם תמסורות שיכולות להתאים לי (מבחינת הספק/גודל המנוע).
אם אני אעה העברה בני לבים אני כנראה אלך על גלגל גדול יותר (כנראה מאופניים)
איפה אפשר למצוא גיר מתאים (בתור אחת האופציות).
בסוף השבוע אני כבר אעשה תכן רציני יותר (ברגע שאבחר את רכיבי המערכת)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.