צפייה בגרסה מלאה : בלי טסט הרבה זמן.
שלום
יש לי סיקס 86 ואין לי טסט בערך חמש שנים. (רשיונות מוקפאים) אני כרגע באמצע שיפוץ גדול,
והבנתי מבעל סדנת שיפורים באיזור שיש איזה שהיא בעיה עם מבחן הרישוי אחרי שרכב היה בלי טסט מספר שנים ושצריך לנסוע לאיזה מכון מיוחד ולעשות כל מיני טסטים שונים.
מישהו יודע על מה מדובר בדיוק? או שמי שדיברתי איתו פשוט רצה להרתיע אותי כדי שהוא יעשה את העבודה בעד סכום "סימלי"?
אתה צריך אישור מעבדה או להמתין עד שיהפוך לאספנות
אם יש לך אפשרות טובה יותר, לך עליה.
צריך אישור מכון התקנים ;)
שלום
יש לי סיקס 86 ואין לי טסט בערך חמש שנים. (רשיונות מוקפאים) אני כרגע באמצע שיפוץ גדול,
והבנתי מבעל סדנת שיפורים באיזור שיש איזה שהיא בעיה עם מבחן הרישוי אחרי שרכב היה בלי טסט מספר שנים ושצריך לנסוע לאיזה מכון מיוחד ולעשות כל מיני טסטים שונים.
מישהו יודע על מה מדובר בדיוק? או שמי שדיברתי איתו פשוט רצה להרתיע אותי כדי שהוא יעשה את העבודה בעד סכום "סימלי"?
אתה גם בסופו של דבר תהיה צריך לשלם על כל אותם שנים שלא היה טסט לרכב
קיצר יש לך אפשרויות
1. לשלם את כל הכספים ולעבור את כל מבחני רשות הרישוי
2. לחכות שהרכב יהיה אספנות (30 שנה)
3. לזרוק את הנבלה ולקנות משהו עם טסט
אתה גם בסופו של דבר תהיה צריך לשלם על כל אותם שנים שלא היה טסט לרכב
קיצר יש לך אפשרויות
1. לשלם את כל הכספים ולעבור את כל מבחני רשות הרישוי
2. לחכות שהרכב יהיה אספנות (30 שנה)
3. לזרוק את הנבלה ולקנות משהו עם טסט
אם הרשיונות הופקדו במשרד הרישוי, לא צריך לשלם על כל השנים!
א. אם הרשיונות אכן מוקפאים (רשיונות בצבע אדום)- אין צורך לשלם את האגרות על השנים שעברו.
ב. אם הרשיונות מוקפאים למעלה מחצי שנה אתה מחוייב בבדיקת ואישור מכון התקנים או הטכניון.(עסק יקר וכמעט בלתי אפשרי ברכב שהוא לא מזדה 3...)
ג. אין צורך לזרוק בוץ על כל בעל עסק רק בגלל שהוא בעל עסק.
בהצלחה.
נתי
א. אם הרשיונות אכן מוקפאים (רשיונות בצבע אדום)- אין צורך לשלם את האגרות על השנים שעברו.
ב. אם הרשיונות מוקפאים למעלה מחצי שנה אתה מחוייב בבדיקת ואישור מכון התקנים או הטכניון.(עסק יקר וכמעט בלתי אפשרי ברכב שהוא לא מזדה 3...)
בהצלחה.
נתי
אני הפקדתי רשיונות ליותר מחצי שנה, ולא הייתי צריך יותר מטסט ...
six 4 life
10-01-10, 16:48
שלום
תגדיר מה זה שיפוץ גדול?
אם ירדת לרמת השלדה, צנרות דלק וברקס חדשות/ מחודשות, ברקסים ומערכת היגוי חדשים/ מחודשים, מצב השלדה והבודי טוב, והרכב במצב כללי טוב- אין לך מה לפחד מ"בדיקת מעבדה".
אם השיפוץ הוא פה תפוח שם גומיה ופחחות וצבע- לא יהיה כל כך פשוט.
אז שוב- לאיזה רמת שיפוץ אתה מתכנן להגיע?
ושאלה נוספת- מה עם האגרות מאז שהרכב ללא טסט? שולמו? נצברו? הוקפא הרשיון?
אז קודם כל תודה על התגובות.
מדובר בסיקס 86.שאצלי כבר מספר שנים ומקווה שישאר הרבה מאוד שנים.
א.הרישיון מופקד בתו סחר זה עם רשיון כחול רגיל זה בשביל שלא תתוסף יד בבעלות ולא יעבור זמן של טסט בזמן שרכב נמצא במגרש. הוצאתי רשיונות לפני איזה שנה כדי לגשת לטסט שלא התאפשר בסוף והרשיונות היו פתורים מתשלום בכלל. היה רשום "פטור".
ב.בגדול הרכב במצב סביר. הבודי יפה והשילדה די בריאה.
השיפוץ כולל פירוק רוב המרכב ניקוי וזיפות השלדה החלפת כל גומיות המרכב (קפיצים בולמים תושבות מנוע גיר וכ"ו) החלפת צינורות ברקס החלפת/שיפוץ ברקסים. החלפת משאבת ברקס ובוסטר כפול של ספארי. שיפוץ כללי למערכת ההיגוי.הסבה למערכת הזרקה. הוספת מדחס מזגן של סקודה לקומפרסור אויר. חשמל כללי חדש. מערכת הצתה משופרת של GM.אינטרקולר לקירור שמן מנוע.סט פקקי מים חדש.רוב האטמי מנוע הוחלפו.בולמים הוחלפו. הסבה למניפת מנוע חשמלית עם שתי מהירויות.משאבת מים חדשה ועוד כל מיני דברים שצצים עם התקדמות הפרויקט. כגון שיקול למיכל דלק מנירוסטה אחרי שגיליתי ששלי כבר כמו מסננת.
תמונות יגיעו בסוף הפרויקט.
בדיקת מעבדה ככל הנראה צריך. אבל אתה תוכל לעבור אותה בלי בעיה, אם מה שאתה מחליף, לפי הרשימה - ובתנאי שאתה עושה עבודה טובה. את הבדיקה עושים או על ידי מכון התקנים, או על ידי המבדקה לרכב של הטכניון (מומלץ יותר).
בודקים בבדיקה שלמות השלדה ושאין בה פגיעות, בודקים מערכות בטיחותיות, בודקים שלמות המרכב, חגורות בטיחות וכן הלאה, ועוד כל מיני דברים קטנים שמשמעותם - הרכב "כמו חדש". לא פחות חשוב - כל הניירת צריכה להתאים בול למה שמותקן ברכב, מספר מנוע, שלדה, בסיס גלגלים, סגירה, אורך, צמיגים.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.