צפייה בגרסה מלאה : בעד ונגד הגבההת רודיאו
שלום לכולם , ברצוני לקבל את חוות דעתכם המלומדת בנושא שמטריד אותי להלן העובדות :
לפני מספר שני נפרדתי מ ה CJ8 החביב שהיה לי וחרש כל חלקה טובה , לטובת רכב משפחתי חביב , ?: לפני מספר ימים נמצאה הפשרה שתביא שלוםבית בדמות רודיאו 2002 LSE ממוגן הפשרה היא שבימי א-ה השימושיברכב יהיה למטרת הסעות משפחתיות ושיששבת טיולים מרובים אבל לא בשטחים מורכבים מידיי בשל הזאטוטים שמצטרפים אלי.(:
אחרי ההקדמה עכשיו השאלה בנקודת זמן זו אני צריך להחליף שתי בולמים אחוריים מקוריים (מתכווננים ) , ההתלבטות היא :
האם לההחליף אותם במקוריים וזהו . ?
לנצל את ההזדמנות ולהגביהה את הרכב ב כ 5 ס"מ בעזרת קפיצי TJM ובולמי RAW (חשש ראשון פגיעה ב קרדנים ו ב בקאקס ) ?
לא להגביה רק לשים בולמי RAW ולהשאיר באותו גובה .
כרגע השיקולים הם:
1.הגבהה פוגעת בנוחות העליה לרכב של זוגתי האהובה מנסיונכם עד כמה הפגיעה היא מהותית?
2.בלאי מואץ של חלקים ומכלולים בשל השיפוע שיקבלו מכלולים אלו .
3.נוחות נסיעה בכביש והבטיחות .
אשמח לקבל את חוות דעתכם על שאלות אלו
המון תודה רונן
o:
אז ככה:
1. ההגבהה היא באיזור ה5 ס"מ..רק אתה ואשתך יכולים להחליט כמה ה5 ס"מ האלו משנים לכם.
2. בגלל שההגבהה היא קטנה יחסית (2") לא אמור להיות בלאי גדול יותר או עומס גדול יותר, היות ואתה גם עושה את זה בצורה הנכונה של קפיצים ובולמים.
3. נוחות הנסיעה? זה אישי לכל אחד, גם לא נסעתי ברודאו מוגבה בחיי, אבל הרגיל היה לי לא נוח.
ככה שההגדרה של נוחות זה לפי ה"תחת" שלכם...וזה לא תוכל לדעת עד שלא תנסה.
במידה ואתה מתכנן לצאת לטיולים שכוללים יותר משבילים (שטח טכני, סלעים וכדו.) ממליץ בחום להגביה את הרודיאו.
כמה סיבות:
1. לפי רוב המבחנים באינטנרט הבולמים המתכווננים המקוריים לא משהו (סוג של פשרה בין נוחות לאחיזה) ואני מניח שהם לא זולים במיוחד
2. הרודיאו בתצורתו הסטנדרטית נמוך מדי ועם זויות בעיתיות (מיקום מיכל הדלק במרכז הרכב ומיקום הגלגל הרזרבי בדגם LSE).
אני נוסע על רודיאו LS מודל 2002 עם בולמים של OME וקפיצים אחוריים של king springs (מקדימה מוטות פיתול). הרכב מוגבה בכ- 6 ס"מ יחסית למקור.
(לצערי לא יכול לתת לך השוואה בין רכב מוגבה לסטנדרטי כי את שלי קניתי מוגבה).
בסה"כ אני מאוד מרוצה מההגבהה הקיימת - התנהגות הרכב בשטח טכני (זויות, מהלך מתלה וכדו.) + נוחות סבירה (יחסית לרכבי שטח דומים).
בכל מקרה ממליץ לעשות סקר מתקינים (גתוס, פרוג'יפ, רסטה, אספיר...) לפני שאתה מתקין ההגבהה (קיימים מספר שילובים של קפיצים ובולמים - חברות שונות, מידת ההגבהה המתקבלת, מחיר וכדו.).
שלום לכולם , ברצוני לקבל את חוות דעתכם המלומדת בנושא שמטריד אותי להלן העובדות :
לפני מספר שני נפרדתי מ ה CJ8 החביב שהיה לי וחרש כל חלקה טובה , לטובת רכב משפחתי חביב , ?: לפני מספר ימים נמצאה הפשרה שתביא שלוםבית בדמות רודיאו 2002 LSE ממוגן הפשרה היא שבימי א-ה השימושיברכב יהיה למטרת הסעות משפחתיות ושיששבת טיולים מרובים אבל לא בשטחים מורכבים מידיי בשל הזאטוטים שמצטרפים אלי.(:
אחרי ההקדמה עכשיו השאלה בנקודת זמן זו אני צריך להחליף שתי בולמים אחוריים מקוריים (מתכווננים ) , ההתלבטות היא :
האם לההחליף אותם במקוריים וזהו . ?
לנצל את ההזדמנות ולהגביהה את הרכב ב כ 5 ס"מ בעזרת קפיצי TJM ובולמי RAW (חשש ראשון פגיעה ב קרדנים ו ב בקאקס ) ?
לא להגביה רק לשים בולמי RAW ולהשאיר באותו גובה .
כרגע השיקולים הם:
1.הגבהה פוגעת בנוחות העליה לרכב של זוגתי האהובה מנסיונכם עד כמה הפגיעה היא מהותית?
2.בלאי מואץ של חלקים ומכלולים בשל השיפוע שיקבלו מכלולים אלו .
3.נוחות נסיעה בכביש והבטיחות .
אשמח לקבל את חוות דעתכם על שאלות אלו
המון תודה רונן
o:
לגבי 3 השאלות ששאלת:
1. נוחות העליה לרכב - לדעתי לא משמעותי (אבל זה רק אישתך תוכל להגיד...)
2. בלאי מואץ - במידה ותבצע ההגבהה אצל מתקין מוכר - לא רואה סיבה להיות מוטרד מהעניין (יתכן בלאי מואץ של הציריות הקדמיות בעקבות הזוית המתקבלת - לדעתי ומנסיוני עם רכבים מוגבהים בעבר לא משמעותי)
3. נוחות נסיעה ובטיחות - סביר שהרכב יהיה קצת יותר 'קשה' לאחר ההגבהה. עד כמה - זה כבר תלוי בסוג ומידת ההגבהה. בטיחות - לא צפוי הבדל מהותי. הרכב קשה יותר בעקבות ההגבהה ולכן פחות נוטה ושוקע - בגדול, מתקזז מול תוספת הגובה (ובכל מקרה לא מדובר ברכב לתקיפת כבישים מפותלים...)
רודאו מקורי מתנהג כמו סמרטוט, ולכן כל הקשחה היא רק לטובה.
אישית אני קניתי אותו סטנדרטי לגמרי
המלצה אישית שלי זה כן להגביהה
גם מבחינת נוחות הנסיעה וגם בשטח
אני החלפתי בגתוס, הם היו המתקינים הרשמיים בזמן שהרכב שווק בארץ
ומכאן שיודעים גם לנתק את המערכת הקודמת שמבדילה בין comfort or sport.
לגבי בלאי, אין שינוי משמעותי.
לגבי 5 ס"מ הגבהה בגלל אישתך, תבואו לחיפה ותכנסו אלי לרכב ואז תחליטו.
בהצלחה.
עברתי מסטנדרטי לסט מוגבה של OLDMAN. שמיים וארץ. אין מה לשקול . אה אולי את ערימות הכסף שתזדקק לסחוב למוסך אחרי שתשאיר את תיבת הטרנספר/קטליזטור/כל דבר אחר יקר בכל טיול לדרום או לגולן.
הרודיאו לא רק נמוך אלא גם אינו מנצל את שילדת הסולם שלו בהגנה על המכלולים - שיקולי יצרן.. (למשל העבירו גלגל רזרבי לגחון ועל הדרך דחפו את הטנק דלק קדימה ולמטה - משמעותית מתחת לקו שלדה! ). שורה תחתונה, למרות שמדובר בשלדת סולם , הנזקים שיהיו לך במפגש עם קרקע/סלעים יהיו משמעותית כואבים יותר בהשוואה לכל טרנו/טרופר/פג'רו סטנדרתי לחלוטין. ולא לשכוח שעקב הנומך הנמוך- מפגשים חפוזים ומזיקים אלו יהיו חלק משגרת הטיול של הרודיאו בהשוואה לאחיו המוצלחים יותר לשטח AS IS.
גובה מבחינת גישה - כן זה מציק -תלוי למי. הגבר גבר בן השנתיים וחצי שלי לא מצליח לטפס לבד לאוטו :( פתרון - שים מדרגות צד. אני עדיין חוסך.
נוחות נסיעה בכביש ובטיחות - שיפור מטורף על אף! הגבהה של מרכז הכובד. איך? זווית גלגול משופרת וסוף סוף הזנב הפסיק לבעוט ולקבל חיים עצמאיים בסיבובים חדים. האוטו מאוזן יותר משמעותית.
בלאי - קיים גם קיים אבל לא נורא. אם לא תמתח תתורסונים עד להתפקע תקבל עוד 2-3 סמ זווית בציריה. לדעתי אם אתה לא אגרסיבי בשטח ונוהג חכם תחטוף קנס של 10%-20% בלאי מואץ של ציריות/בוקסות/תפוחים. לא נורא - הם די עמידים באיסוזו.
לך שדרג. בהצלחה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.