צפייה בגרסה מלאה : התיעצות - מה עדיף, החלפת מכסה מנוע או תיקונו?
מה עדיף מבחינת שמירה על ערך הרכב...
החלפת מכסה מנוע קומפלט, או תיקונו?
מדובר על לנדקרוזר 2008, שמור, שקיבל היום "פצע" מתריס שעף ברוח ונחת ישירות על מכסה המנוע.
אין מחלוקת עם בעל התריס, ישלם את הנזק.
השאלה בעת המכירה איזה מהמצבים יגרום לפחות חילוקי דעות ושמירה על הערך.
כמה "נהוג" לגבות על ירידת ערך בשני המצבים, מבעל התריס, מעבר להחלפה/תיקון?
רמי
שאלת מה עדיף... אז מבחנתי לחזק ולשמור על קשר הדוק עם השכנים שווה את כל הכסף.
במקומך הייתי מזמין את השכן לכוס קפה וסתם דנים ומצחקקים על המקרה עצמו... ובמידה שהחליט לקחת יוזמה ולתקן אז "סבבה" ובמידה ולא אז "כפרה"... הרי הוא לא אשם בזה שנשבו רוחות חזקות!
deal with it
וסים
איין שם נזק רציני ביכלל. התיקון הזה לא יעלה 500 שקל. ועל ירידת ערך איין על מה לדבר ביכלל. .
תיקון הנזק הוא אכן 500-700 ש"ח
אם תערוך שמאות תקבל ע"פ שמאי ירידת עריך של חצי אחוז על צביעת המכסה ,
בפועל במכירת הרכב מדובר בתיקון בעל משמעות נמוכה מאוד ,
בכול אופן החלפת מכסה אינה באה בחשבון עקב כך שההחלפה "תעיד" על כביכול נזק משמעותי יותר בבדיקה במכון בדיקה.
שורה תחתונה... תתקן , שהשכן ישלם על התיקון , ושלום על ישראל.
הנזק שולי... אני לא הייתי מחליף לחדש.
מעבר לזה צלם כמה תמונות ושמור, של המצב הקיים ותראה אותן לקונה הפוטנציאלי.
(זה בהנחה שאתה לא ממש מטייל בשטח יותר קשה משבילי קק"ל שהנזקים ממנו יגמדו את הנזק למכסה מנוע... :p )
ותשמור לינק לשרשור הזה... תן לקונה לקרוא...
מה גם שסיכוי יותר מסביר בארצינו שמישהו מתישהו איפשהו ישאיר לך סימנים נוספים... משוגעים שם בחוץ...
והעיקר לצחוק על זה ולעבור הלאה.
איל
אני לא הייתי מתקן, הייתי משאיר את מכסה המנוע כך.
ובעת המחיר הייתי מוריד סכום קטן על הנזק.
חברים
תודה על התגובות עד כה.
כרגיל במקומותינו, ויש על כך משפט חמוד, "התחיל בכד גמר בחבית".
התחלנו במכסה מנוע, גמרנו ביחסי שכנות וכו'.
הרעיון בשאלה ובשימוש בפורום, לאסוף אינפורמציה ולהתגלח על הזקן של אחרים.
איסוף האינפומציה מאפשר לקבל את ההחלטה הטובה ביותר.
אין כל הגיון להמציא את הגלגל מחדש כל פעם, כאשר לאנשים יש ניסיון הניתן לייסום.
הסיפור התחיל ברוח חזקה ואני מקווה שיגמר ב"רוח טובה". אין מלחמה או מחלוקת עם השכן.
ולעיניינו:
קיבלתי כאן לא מעט אינפורמציה שאיתה ניתן להתקדם ומיד אסכמה.
ידידי וסים, אתה צודק ולא צודק באותו המשפט.... יחסי שכנות בהחלט חשובים והשכן לקח אחריות ולא מנסה להתנער. אתה לא צודק בכך שהרוח אשמה וזהו...
תאר לך מצב שילד שהיה על המדרכה באותו הרגע והיה במקרה ילד, היה חוטף את התריס בראש, תריס ששוקל להערכתי כ- חמישה ק"ג.
הרי הכותרת היתה משתנה ל- ילד נפצע מתריס האם לתקנו או לעשות חדש?
לבעל הרכוש ישנה אחריות לקבע את רכושו ולא לגרום לנזקים לזולת.
לשמחת כולנו זה נגמר בנזק לרכוש - כסף, ולא בעשית ילד חדש.
סיכום האינפורמציה:
עלות תיקון בין 500 ל- 1000 ש"ח.
אין טעם להחליף למכסה חדש.
ירידת ערך של כחצי אחוז, שזה כבר כ- 1,500 ש"ח ואם יגמר באחוז אזיי 3,000 ש"ח.
לא לתקן - להשאיר כך, זו אפשרות, אבל הצבע ירד, התקלף, והשאלה האם לא יהיה נזק גדול יותר.
העצה הטובה ביותר, היא לצחוק ולעבור הלאה, את זה אני בהחלט מקבל, וכך גם נוהג, אבל... עם הצחוק צריך לקבל החלטה לגבי התיקון.
תודה על התשובות עד כה, - אם למישהו יש הערה/הארה, אשמח לשמוע.
רמי
הי,
לדעתי עדיף לעשות תיקון מינימלי, אולי אפילו רק צביעה מקומית (אבל יסודית עם כל השכבות הדרושות, כדי למנוע התפשטות חלודה), כך שאפשר יהיה לראות את היקף הפגיעה ושהיא לא נובעת מתאונה, להתחשבן עם השכן על הנזק וירידת הערך, ולהוריד את זה אח"כ במכירה ...
נדב.
להתחשבן עם השכן היום על ירידת הערך של הרכב לפי ערכו היום...לא ממש הוגן.
תסכם איתו שאתה מתקן, בתיאום עימו, במוסך מורשה (אל תקפצו עלי לגבי המוסך המורשה. לא יהיה לזה סוף, והשכן בצדק או לא בצדק, ירצה לגשת לפחח הקרוב בטירה...). אם עלות התיקון היא באמת 500-1000 שקלים, אתה יכול לתקן, להביא לו קבלה, ולסגור עימו הכל.
אל תמשוך את זה יותר מידי זמן, ככל שהזמן עובר תחושת האחריות מתעמעמת...ואז פתאום ילך לו הדוד, ולא יהיה לו כסף, והוא ידחה אותך לחודש הבא, ואז תהיה לו ויזה גדולה, ואז הוא יבקש שתסגרו במרץ, אבל בסוף מרץ יש את פסח, ופסח זה קניות...
תזמין אותו למוסך עימו אתה עובד לקבל הצעת מחיר, ותסגור את הפרשה מהר ככל האפשר.
יואב
שכנים טובים זה נכס ששווה יותר מכל ירידת ערך תאורטית כזו או אחרת.
תאמין לי. מנסיון רע.
אני לא הייתי מתחיל להתווכח על ירידת הערך ברכב שממלא משיג תשואה מעל המחירון.
הרי אם תמכור ותשיג מחיר גבוה יותר מהמחירון, לא תחזיר לו את "הקנס" שתגבה על ירידת הערך שנקבעה כמה שנים קודם, לא כן?
לעניין:
למה להתחיל להסתבך בחישובים ושיקולים פוליטיים של יחסי שכנות וכו', לפני שבודקים את האופציות הזולות/זמינו ביותר?
אם יש לשכן משכנתא על הדירה/בית הרי הכל מכוסה בביטוח המשכנתא, בסעיף "צד ג' ".
וגם אם אין משכנתא ויש סתם ביטוח מינמאלי על הדירה/בית, גם אז הנזק מכוסה באותו סעיף מדובר.
תתקשרו לביטוח הדירה/בית הרלוונטי ותשאלו לאן ללכת לתקן וזהו.
אז תוכלו להתחשבן עם הביטוח הן על הנזק והן על ירידת הערך.
ואם אין משכנתא ואין ביטוח... תחזור לאופציות שציינו האחרים והייתי מציע לקחת בחשבון את ירידת הערך של יחסי השכנות לעומת ירידת ערך הרכב ומה יחזיר את "ההשקעה" מהר יותר....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.