התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בחירת קומפרסור

BackDoorMan
22-01-10, 12:02
משהו לא ברור , ניסיתי לבדוק איך לבחור קומפרסור לכלי כמו אימפקט ,ביררתי את
דרישות ספיקת האויר של הכלי (http://www.amazon.com/Ingersoll-Rand-231C-2-Inch-Impact-Wrench/dp/B0002SRM3I/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=hi&qid=1264146263&sr=8-2) הזה למשל.
http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/01/th/content_26/Q2_2009/ingersoll-B0002SRM3I-1-sm.jpg

Drive (in.): 1/2, Average Air Consumption (CFM): 4.2, CFM at Load :22 ,

CFM 1 שווה ל 28 ליטר בדקה, כלומר יש צורך במדחס המסוגל לספק בסביבות ה 120 ליטר בדקה,
לפחות, אבל במצב LOAD הצריכה מזנקת ל סביבות ה 600 ליטר/דקה, אם בחרתי במדחס עם מיכל
של 100 ליטר המוציא 270 ליטר/דקה, הוא יתרוקן תוך 10 שניות במצב LOAD , אני מניח שהקומפרסור יכנס לעבודה כמה שניות לפני כן , אבל מאחר וקצב ספיקת הכלי גדול מקצב אספקת האויר הכלי אמור להשתתק תוך מספר שניות .
בדקתי גם במאמר הזה (http://www.redhillsupply.com/content/air-compressor-cfm-chart-info.htm) ורשום שאימפקט עם צריכה של 4CFM דורש מדחס של 22 CFM
כלומר קצב של מעל 600 ליטר/דקה.
שמתי עין על הקומפרסור הזה (http://www.polack.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1790&catId=89) , אבל מבדיקת הנתונים לא נראה שזה עומד בתנאים , אני מפספס משהו בחישוב ?

http://www.polack.co.il/ProductsImages/K876259.jpg

עידו לוריה
22-01-10, 16:22
אתה לא מפספס כלום זה אחד הכלים הפנאומטיים שדורשים כמות אוויר גדולה מאוד .
לי יש בעסק מדחס עם ספיקה של 1200 ליטר /דקה ומיכל של 500 ליטר וזה מספיק לכילים כאלו.
עידו

BackDoorMan
22-01-10, 17:27
הכלים האלו צורכים המון אויר אבל משך זמן הפעלתם מצומצם,אני מחפש משהו למכונאות ביתית.
יש לא מעט שעובדים בבית עם מדחס של 25 ליטר ו 4 כ"ס , ולפי החישובים יש להם אולי 2-3 שניות עבודה אם לא פחות , ואני מעונין לדעת עד כמה זה נסבל, אני לא הולך לכיוון גדול, יקר, כבד ו 3 פאזות.

ירון גל
22-01-10, 18:42
עם זה לשימוש בייתי
לא עדיף חשמלי?
אימפקט חשמלי חזק כמו פנאומטי והרבה פחות מסורבל מימנו
נכון כלי מול כלי הוא עולה פי 4 אבל עם במיוחד בשבילו צריך קומפרסור אז הוא כבר זול משמעותי
איפקטים טובים עולים סביב 3000 ש"ח תלוי במומנט
וב 5000 ש"ח אתה יכול להשיג נטענים של בוש שזה תענוג לעבוד איתם
ירון

עידו לוריה
22-01-10, 23:45
עם זה לשימוש בייתי
לא עדיף חשמלי?
אימפקט חשמלי חזק כמו פנאומטי והרבה פחות מסורבל מימנו
נכון כלי מול כלי הוא עולה פי 4 אבל עם במיוחד בשבילו צריך קומפרסור אז הוא כבר זול משמעותי
איפקטים טובים עולים סביב 3000 ש"ח תלוי במומנט
וב 5000 ש"ח אתה יכול להשיג נטענים של בוש שזה תענוג לעבוד איתם
ירון[/QUOTE]

אימפקט חשמלי לא מחליף מדחס אוויר , ואימפקט חשמלי טוב לא יותר זול מפטיש אוויר טוב שעלותו פחות או יותר זהה למחיר של אימפקט חשמלי,והפטיש פחות מסורבל ויותר חזק.
אני עובד עם כלי של Ingersoll Rand פנאומטי כבר 12 שני כלי קל (רובו מפלסטיק ,לא נשבר )חזק גם בפתיחה וגם בסגירה הרבה יותר קומפקטי מכלי חשמלי.
http://www.ingersollrandproducts.com/IS/Product.aspx-am_en-34717
בקיצור לשימוש כמו שהבחור שאל הייתי ממליץ על קומפרסור חד פאזי 2-4 כוחות סוס ,פטיש אוויר תואם אינגרסול ראנד של ל.כ בצריפין או אילניה (עם אתה מהצפון) והוא עולה 350 ש"ח עם אני לא טועה:http://www.lkltd.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_function=details&_ID=130034&PF=13&did=3508&G=10287&lang=HE&SM=10287&_UserReference=B222830C0145211D4B5A1BD3
לשימוש ביתי זה מספיק .

עידו

BackDoorMan
23-01-10, 01:51
כשמדובר בכלי אתה צודק,
אלא שיתרונות המדחס מוחצים בתמונה הכללית :
אין מנוע חשמלי בכלי פניאומטי, מתורגם לאמינות וקלילות.
ניקוי בלחץ אויר אין בכלי חשמלי.
בדיקת ליקג' ניתנת לביצוע רק עם מדחס.
שליפת פיסטונים מקליפר נעשית ע"י לחץ אויר.
צביעה כנ"ל.
אימפקט של אינגרסול ראנד ניתן להשיג ב 60$ באיביי זול משמעותית מחשמלי ממותג איכותי.

tzagi
23-01-10, 09:50
כלל אצבע
לשימוש באימפקט,
אתה רוצה מינימום 5 כ'ס ו20 גלון (100 ליטר?)
זה לא אומר שאי אפשר להשתמש באחד יותר קטן, אבל....אתה תחכה ותחכה.

omri_t
23-01-10, 20:14
מזה זמן שגם אני רוצה שיהה לי אימפקט זמין בבית.
ואלו ההרהורים שלי בנושא:
אימפקט הוא כלי שצורך ייחסית הרבה אוויר, בהשוואה למרבית השימושים האחרים בקומפרסור.
לכן, יתכן וכדאי לרכוש קומפרסור שמתאים לצרכים "ביתיים" יותר במחיר נמוך יותר
ולרכוש אימפקט חשמלי.
זו לפחות המחשבה שלי, שאימפקט ידרוש ממני להחליף את הקומפרסור שיש לי היום.
כך שבשורה התחתונה העלות תהייה יקרה יותר.

בנוסף, כלים פנאומטיים רבים הם זבל סיני טהור.
ובהחלט לא מצדיקים את הדעה הרווחת שפנאומטי אמין יותר מחשמלי.
(אחרי שנים עם משחזות פנאומטיות, גילינו שעדיף משחזת חשמית שהולכת לעולמה כל חצי שנה)

מכיוון שאין לי נסיון עם האימפקטים החשמליים, אני לא יודע לומר עד כמה הם שווים את המחיר שלהם.
יש אימפקט של יונדאי ב 600 ש"ח בערך - כאשר הנסיון שלי רע מאוד עם הכלים העלובים שלהם.
ויש בוש, מקיטה, ודיוולט שעולים 1600 עד 3000 ש"ח- ואלו כבר חברות מכובדות אבל המחיר בשמיים.

עד כאן ההרהורים שלי בנושא...

whisky
24-01-10, 12:33
כלל אצבע
לשימוש באימפקט,
אתה רוצה מינימום 5 כ'ס ו20 גלון (100 ליטר?)
זה לא אומר שאי אפשר להשתמש באחד יותר קטן, אבל....אתה תחכה ותחכה.

מניסיון, הוא צודק, אפשר אבל היום לחפש ביד 2 מדחסים עם מיכלים בגודל טוב (20-25 גלון ומעלה) במחירים סבירים. לשימוש בפתיחת גוזו'נים אני משתמש בכלי חשמלי של וורטה (תוצרת סינית וורטה זה רק השם) שמספק את העבודה, עלה לי 150 ש"ח עובד כבר שנתיים, הצליח לפתוח גוז'ונים של כל רכב שהייתי צריך (כולל משאיות), הכבל מספיק ארוך, אפשר לרדת איתו לשטח, לשים ברכב ולחבר בכל מקום שרוצים בעולם לשקע המצית.

אני אחפש תמונה של זה. אם לא אמצא אצלם ואעלה תמונה מחר.

whisky

eysham
24-01-10, 14:08
אתה לא אולי מתכוון ל- VOLTA?

http://www.21.tv/ArutzV2Images/PICS_500X500/82803.jpg

זה באמת כזה מוצלח?? נראה צ'יקמוקי משהו...

איל

עידו לוריה
24-01-10, 16:20

איל

תגיד בשביל 150 ש"ח אתה רוצה גם כוח אמפרז':p:p:p
עידו

idanw
24-01-10, 16:45
אני עוסק, בין השאר בהקמת חממות חקלאיות, ועובד עם סט של כ15 מברגות אימפקט חשמליות שסוגרות קרוב ל 500 ברגים ביום כל אחת בתנאי שטח.
ממליץ בחום על אימפקט של Ryobi (http://www.gamal.co.il/htmls/product_list2.aspx?c0=16828&bsp=16728)
שבפעם האחרונה שבדקתי עלה כ950 ש"ח. בתוספת של מעביר מביט לדרייב חצי, עוד לא נתקלתי בבורג ברכב שהוא לא הצליח לפתוח במהירות.

לברגים גדולים יותר, אני משתמש במברגה של Hitachi, גדולה וכבדה שעולה כפול.

כל הכלים נכנסים למעבדה להחלפת פחמים פעמיים בשנה וזהו.

לגבי יונדאי ושאר סיניים, לצערי, בכלי עבודה, מדובר בביזבוז כסף.

עידן

BackDoorMan
24-01-10, 20:37
אנשים ...עם כל הכבוד , קצת פיספסתם ואולי לא הבהרתי היטב ,
אני לא מחפש פתרון חשמלי לאימפקט.
אני רוצה קומפרסור .
כתבתי כבר למעלה , איזה פעולות אפשריות רק בקומפרסור.
מאחר והשימוש באימפקט מצריך את הביצועים הגבוהים ביותר מהמדחס (מבין הכלים הרלוונטיים עבורי)
אני מנסה לבחור ע"פ דרישות אלו את הקומפרסור המתאים.
מאחר והוא אמור להיות ביתי הוא יצטרך להיות חד-פאזי , וחוץ מאינגרסול שקיים רק בחו"ל , עוד לא מצאתי בארץ מדחס 5 כ"ס חד-פאזי.

עידו לוריה
24-01-10, 21:23
אנשים ...עם כל הכבוד , קצת פיספסתם ואולי לא הבהרתי היטב ,
אני לא מחפש פתרון חשמלי לאימפקט.
אני רוצה קומפרסור .
כתבתי כבר למעלה , איזה פעולות אפשריות רק בקומפרסור.
מאחר והשימוש באימפקט מצריך את הביצועים הגבוהים ביותר מהמדחס (מבין הכלים הרלוונטיים עבורי)
אני מנסה לבחור ע"פ דרישות אלו את הקומפרסור המתאים.
מאחר והוא אמור להיות ביתי הוא יצטרך להיות חד-פאזי , וחוץ מאינגרסול שקיים רק בחו"ל , עוד לא מצאתי בארץ מדחס 5 כ"ס חד-פאזי.

יש מדחסים כאלו אבל השאלה כמה אתה מוכן לשלם תפנה לחברה בשם P.A.T
החברה לטכנולוגיות אויר מנהל שווק ומכירות: משה סבח
טלפון 050-6590950
http://www.pat-tech.co.il/Default.aspx
יש לי מדחס של HYDROVANE שהם הנציגים שלהם בארץ מדחסים מצוינים ושקטים מאוד ,מומלץ.
אינגרסול יש בארץ היבואן שלהם זה חברת זוקו :http://www.zoko.co.il/
בהצלחה .
עידו

BackDoorMan
24-01-10, 21:50
לפי מה שאתה כותב משתמע שמדובר במותג איכות במחיר גבוה, כך שזה יחרוג בוודאות מהכוונות שלי.
לא יכול להוציא הרבה , את הקומפרסור של BALMA מהפוסט הראשון אני יכול להשיג דנדש מיד שניה בסביבות ה 2000 ש"ח, לא רוצה להשתולל מעבר לזה ומשתדל גם בפחות , זה לא הולך להיות בשימוש מסיבי, אבל עדיין אני לא רוצה להתעסק עם תוצרת סין , ומצפה למשהו שיעמוד בדרישות שהכלי מציב.

לגבי זוקו, כבר לפני מספר שנים המנהל תמיכה טכנית סיפר לי שהם לא טורחים לייבא מדחסים לשוק הביתי או הזעיר , הם לא יכולים ולא רוצים להתחרות בספקים האחרים המוכרים בשליש מחיר מדחסים
מהמזרח הרחוק.
כך שאין אינגרסול חד פאזי בישראל.

עידו לוריה
24-01-10, 21:57
ל - P.A.T יש מדחסים משומשים שווה בדיקה .
עידו

lizard
24-01-10, 22:07
יש לי מדחס של יונדאי, עובד בסדר עם כלי אוויר. 100 ליטר מיכל ו400 ליטר דקה.
לי הוא הספיק כשברור לך (אני מקווה) ששום פטיש אוויר לא יהיה חזק כמו ידית כוח.
בכלל, בזמן האחרון אני עובד רק עם מפתחות וידיות כוח. כרגע זה הרבה יותר נוח לי מאשר פטיש אוויר (בעיות לוגיסטיקה קלות של הצינור אוויר והעובדה שהפטיש שלי מת אחרי כמה שנות שירות)

אם למדחס שלך אין מיכל מספיק גדול אז אתה תמיד יכול לשים מיכל נוסף ישמש בנק אוויר.

shmil
24-01-10, 23:38
ברור לך (אני מקווה) ששום פטיש אוויר לא יהיה חזק כמו ידית כוח.

לי זה לא ברור, כנראה שגם למרבית האחרים.
אלא אם אתה מדבר על מאריכים של עשרות סנטימטרים, ואז זה כבר לא ידית כח.

BackDoorMan
24-01-10, 23:47
ידית כוח זה נחמד, אבל אימפקט יעיל יותר על ברגים תפוסים, המתקפים המקוטעים שלו מרטיטים את
הבורג וכנראה ששוברים את הקשרים המולקולריים שנוצרו בתהליך השיתוך .

לגבי המשומשים של P.A.T יש להם בהיצע רק מפלצת חלודה של 40 כ"ס ,
http://www.pat-tech.co.il/upload/ProductPics/v100da2.jpg

לגבי יונדאי אני קצת ספקן לגבי האיכות והעמידות שלהם.

חנן-ג'יפולוג
25-01-10, 09:22
נסחפתם עם ה5 כ"ס לשימוש ביתי. לא שזה מזיק, אבל זו טעות להציג את זה כדרישה מחייבת.

אצלי יש מדחס שלושה כ"ס תלת-פאזי (מי אמר שלבית חייבים חד-פאזיים? בחלק גדול מהבתים היום יש שלוש פאזות. בכל מקרה ההבדל הוא לא קריטי) עם מיכל של 100 או 150 ליטר, ואין לי שום בעיות עם אספקת אוויר לפטיש דרייב 1/2. מעולם לא הייתי צריך לחכות להתמלאות חוזרת של האוויר במדחס.

המדחס הוא משומש-משופץ? , נקנה אצל אסולין לפני שלוש שנים בכ2200 ש"ח לפני מע"מ.

לדעתי, יש גם טעות בחישובים הראשוניים. כשפטיש אוויר מותאם למשימתו, הוא לא עובד עשר שניות, אלא גג חצי שנייה בעומס מלא.

whisky
25-01-10, 09:37

http://www.21.tv/ArutzV2Images/PICS_500X500/82803.jpg

איל

איל, בדיוק זה, לא יודע כמה כ"ס או איזה נתון אחר שאתם לא רוצים, עובד כבר שנתיים על הדיפנדר עשרות אם לא מאות חילוצי גוז'ונים שלי, של חברים ושל אנשים תקועים בדרך, כולל של משאיות קלות. לא עשה שום בעיה, הכבל מספיק ארוך (משהו כמו 4 מטר) גם לפתיחה וגם לסגירה משמש אותי בצורה מעולה (האמת היא שממש לא היו לי ציפיות מזה, התאכזתי לטובה :-o).

לגבי קומפרסור, אז א. יש בתים עם תלת פאזי, ב. כמו שציינו כאן אפשר לחבר באמת למיכל נוסף (הרבה יותר קל להשיג) בשרשור ולעשות בעצם מיכל גדול יותר. לדעתי בכל אופן, שילוב של השניים יכול להיות בעצם התשובה שלך, אתה לא צריך קומפרסור תעשייתי רק בשביל לחלוץ ברגים, ב-150 ש"ח אתה קונה מפתח אימפקט כזה ולשאר השימושים קומפרסור סביר 4 כ"ס יספיק לך לדעתי.

whisky

BackDoorMan
25-01-10, 13:57
האפשרות לתלת-פאזי ביתי ידועה לי, אבל אני גר בשכירות ולא מתכוון לבחור בית על פי קומפרסור .
קומפרסור 4 כ"ס חד-פאזי גם קשה למצוא.

eysham
25-01-10, 15:15
האפשרות לתלת-פאזי ביתי ידועה לי, אבל אני גר בשכירות ולא מתכוון לבחור בית על פי קומפרסור .

קשה למצוא=יקר

אם זה כלכך עקרוני, תמיד אפשר לקנות תלת פאזי ולהחליף מנוע לחד פאזי באותו ההספק.
את המדחס לא מעניין איזה מנוע מסובב אותו... ולהחליף מנוע זה פשוט.
לדעתי (הלא בדוקה) זה יעלה הרבה פחות ממדחס חד פאזי מקורי.

איל

whisky
25-01-10, 15:27

אתה רק מחזק את דעתי עם הנתונים האלו, אז תקנה מפתח אימפקט לצורך הספציפי הזה, זה באמת כלום כסף, ובשביל פיסטולט תשמש במדחס קטן יותר, מקסימום עם עוד מיכל שאותו אתה יכול למלא כשאתה לא עובד על המכשירים, יהיה לך בנק מספיק גדול של אוויר דחוס בשביל עבודה חובבנית.

כשתעבור לבית שיש בו תלת פאזי, אז תחשוב על קומפרסור אחר עם הספקים אחרים, בינתיים במקום לשבור קירות תהנה מהעבודה שאתה נהנה לעשות.

זו דעתי, וכמובן שאתה ממש אבל ממש לא חייב להסכים איתי, אבל אני תמיד צודק ;)

אם אתה מוצא פתרון ריאלי אחר, בבקשה תעדכן גם אותי.

בזמנו ניסיתי לעשות פרויקט דומה עם מיכל של קומפרסור 10 ליטר (ממש קטן) אני לא אספר לך כמה זה לא היה מוצלח, ולמעשה גוזו'ן אחד היה משימה נחמדה, ירדתי מזה לגמרי, ורכשתי את המפתח אימפקט של וולטה, אם אני צריך קומפרסור לצרכים או צרכנים כבדים, אז הייתרון שלי הוא שלחמי יש מוסך, אבל בכל זאת אני מעוניין בפתרון לעבודה בבית עם צרכנים מעט כבדים יותר ממה שאני עושה היום. אז באמת מעניין אותי פתרון שיענה על הצרכים שלך.

whisky

חנן-ג'יפולוג
25-01-10, 16:11
אין כל בעיה למצוא מדחס 3 כ"ס חד-פאזי, עם אותם נתונים כמו המדחס שלי, אותם ביצועים ואותו מחיר. כשקניתי את שלי הציעו לי גם חד-פאזי, אבל העדפתי את התלת-פאזי.

whisky
25-01-10, 17:15
אין כל בעיה למצוא מדחס 3 כ"ס חד-פאזי, עם אותם נתונים כמו המדחס שלי, אותם ביצועים ואותו מחיר. כשקניתי את שלי הציעו לי גם חד-פאזי, אבל העדפתי את התלת-פאזי.

השאלה היא האם הוא מספק מספיק ספיקה לצרכנים כבדים כמו פטיש אוויר, או שהוא מתאים לצרכנים כמו פיסטולט ולחץ אוויר לניקוי, שאלה נוספת היא גודל המיכל והלחץ שלו אצלך?

whisky

נמרוד
25-01-10, 17:22
מתעלק על השרשור - אבל זה בהחלט קשור -

איזה הכנות כדאי לבצע בבנית בית חדש - מה קומפרסור דורש מבחינת תנאי סביבה, הגנה מרטיבות, איך ממזערים את הרעש, איך מעבירים את הלחץ לתוך המבנה - האם כדאי לשתול צינור פלדה עובר כבר בבטון (ואם כן, איזה צינור?). אני מניח שכדאי כבר להוסיף שקע תלת פאזי מוגן אחד בחוץ במיקום העתידי של הקומפרסור... וכן הלאה.

shmil
25-01-10, 18:45

איזה הכנות כדאי לבצע בבנית בית חדש -
מה קומפרסור דורש מבחינת תנאי סביבה,
הגנה מרטיבות, - רצוי גגון, לא יותר מזה. אם מגיעים לאיזור ילדים, אז כמובן מגן מדחיפת ידיים לרצועת ההנעה והפולים..
איך ממזערים את הרעש, לא מזערתי, שמתי רק שעון שבת שיפעל רק בשעות שאינן שעות המנוחה.
איך מעבירים את הלחץ לתוך המבנה - האם כדאי לשתול צינור פלדה עובר כבר בבטון (ואם כן, איזה צינור?). אפשרי, בטח עדיף על העברה מאורחת אם אתה רוצה לחץ אויר בתוך הבית (ואתה רוצה???). צנרת מים רגילה (סקדיול) או SP, מחזיקה לחץ אויר בלי שום בעייה.

אני מניח שכדאי כבר להוסיף שקע תלת פאזי מוגן אחד בחוץ במיקום העתידי של הקומפרסור - נכון.
... וכן הלאה.
אצלי עשיתי הכל הרבה אחרי הבנייה, אבל היה לי לוח חשמל קרוב עם 3 פאזות, ולא נדרשתי להעביר ל"א לתוך הבית, הספיק לי במחסן, ובצד השני של הגינה. הקומפרסור מאחורי הבית, וקיבלתי רק פעם אחת תלונה מהשכנה שחדר השינה שלה פונה לכיוון, בעקבות התלונה הרכבתי שעון שבת, ובא לציון גואל.

BackDoorMan
26-01-10, 01:11
לגבי הטעות בחישוב לכאורה, אין ...אתה יכול לטעון ובצדק שאין צורך יותר מ 2-3 שניות לבורג
אבל החישוב עצמו לא טען אחרת.

לגבי רעש, כבר ראיתי מישהו שהכניס קומפרסור (מיכל עומד) לארון מיוחד שבנה עבורו, יעיל מאוד.

מישהו מצא כבר 4 כ"ס חד-פאזי לא סיני ?

חנן-ג'יפולוג
26-01-10, 07:43
השאלה היא האם הוא מספק מספיק ספיקה לצרכנים כבדים כמו פטיש אוויר, או שהוא מתאים לצרכנים כמו פיסטולט ולחץ אוויר לניקוי, שאלה נוספת היא גודל המיכל והלחץ שלו אצלך?

whisky

התשובה לשאלות האלה כבר קיימת בשאר תגובותי בשרשור זה, למעט הלחץ במיכל שהוא באיזור ה8.5 באר עד כמה שאני זוכר.

חנן-ג'יפולוג
26-01-10, 07:45
אתה יכול לטעון ובצדק שאין צורך יותר מ 2-3 שניות לבורג

זה לא מה שטענתי. טענתי שאין צורך ביותר מחצי שנייה לבורג, בפטיש שמותאם לעבודה שמוטלת עליו.

החישוב המתמטי אולי נכון, אבל אין לו קשר לחיים האמיתיים.

lior_b.s
26-01-10, 07:55
מעבר לחישוב, לא לשכוח שהפטיש לא עובד עד שהמיכל מתרוקן לחלוטין, הקומפרסור מתחיל לעבוד ולמלא שוב הרבה לפני שהמיכל ריק...
אני לא עובד על בסיס קבוע עם פטיש אויר, אבל כשאני צריך אני מצליח לעבוד עם קומפרסור הרבה יותר צנוע מהמפלצות שאתם מדברים עליהם...בטח לא מיכל של 200 ליטר הרבה פחות והעסק עובד, אלא אם אתה מתכנן לפתןח מוסך.

עידו לוריה
26-01-10, 08:00

איזה הכנות כדאי לבצע בבנית בית חדש - מה קומפרסור דורש מבחינת תנאי סביבה, הגנה מרטיבות, איך ממזערים את הרעש, איך מעבירים את הלחץ לתוך המבנה - האם כדאי לשתול צינור פלדה עובר כבר בבטון (ואם כן, איזה צינור?). אני מניח שכדאי כבר להוסיף שקע תלת פאזי מוגן אחד בחוץ במיקום העתידי של הקומפרסור... וכן הלאה.

נמרוד אתה מוזמן לבוא ולראות מה צריך אצלי .
מעבר לזה אצלי מורכבת צנרת P.V.C של מים דרג 10 עם מחברי פלסאון כבר 17 שנים ואין חלודה ולא דליפות בקיצור מומלץ ,ועם צריך עוד יציאה חותכים מרכיבים "T" ונגמר הסיפור (החיסרון היחידי של זה שעסק שצריך אישור ממכבי אש לא יקבל עם מערכת כזו ) את המדחס קניתי להבי (לא בורגי )גם בגלל הספיקה הגבוה שלו אבל גם בגלל שיחסית הם שקטים ובניתי לו חדר מאיסכורית עם בידוד קלקר 5 ס"מ +שעון שבת ,ועוד דבר קטן הרכבתי לו על המיכל ברז חשמלי שכול 45 דקות נפתח ל 5 שניות ואז המיכל לא צובר בכלל מים מומלץ .
אני הייתי מנצל איזה נישה לא שמישה ובונה לקומפרסור מקום (רק צריך גישה סבירה לצורך טיפול )עם בידוד אקוסטי אבל לזכור שהקומפרסור צריך קירור (תחלופה של אוויר),עדיף תלת פאזי (צריכת חשמל נמוכה יותר ,זול יותר בקניה ) מיכל לפחות 200 ליטר ,וספיקה של 600 ליטר /דקה .
עידו

BackDoorMan
26-01-10, 08:28
זה לא מה שטענתי. טענתי שאין צורך ביותר מחצי שנייה לבורג, בפטיש שמותאם לעבודה שמוטלת עליו.

החישוב המתמטי אולי נכון, אבל אין לו קשר לחיים האמיתיים.

לא בהכרח, אם יצא לך להתעסק עם ברגים תקועים ,האימפקט יעבוד קשה שניות ארוכות כדי לשחרר את אחיזת ההברגה.

עידו לוריה
26-01-10, 08:32
לא בהכרח, אם יצא לך להתעסק עם ברגים תקועים ,האימפקט יעבוד קשה שניות ארוכות כדי לשחרר את אחיזת ההברגה.

זה תלוי באיכות הכלי.
עידו

BackDoorMan
26-01-10, 09:06
זה גם תלוי בזמן , אם הבורג תפוס חזק בהברגה, הכח הנחוץ לשחרורו מגיע במצבים קיצוניים לרמה גבוהה יותר מחוזק הבורג עצמו , כך שהבורג נגזר לפני שהוא מצליח להשתחרר, אבל מתקפים לאורך זמן של האימפקט ישחררו את הבורג מבלי לגזור אותו.

חנן-ג'יפולוג
26-01-10, 12:14

אז במקרה הנדיר הזה, אתה תאלץ כן לחכות פעם בכמה שניות שהמיכל יתמלא. זה לא שלא תוכל לבצע את העבודה אלא שהיא תימשך דקה או כמה דקות במקום חצי דקה. הפעם הבודדת הזו לא מצדיקה קניית מדחס גדול/חזק/יקר יותר. בשביל 99.9 אחוז מהעבודות 3 כ"ס מספיקים. אני עוד לא הגעתי אל ה0.1 אחוז הזה בשלוש שנים של אחזקת שלושה רכבים. כמו שכתבתי, עוד לא קרה לי שנזקקתי להמתין למדחס שימלא אוויר.

BackDoorMan
26-01-10, 16:14
נו טוב, מסכים..רק שרציתי עוד סוס אחד .

יש טענה ש 4 כ"ס מגרד את מגבלות המערכת החד-פאזית ,
אבל הזרם הביתי המקסימלי האפשרי הוא 20 אמפר (הכי גדול שעדיין נמוך מהפקק הראשי 25 אמפר )
כפול 230 וולט נותן הספק מקסימום של 4.6KW
4 כ"ס = 3KW , עדיין לא מתקרב למגבלות מערכת חד-פאזית או שלא לקחתי בחשבון פרמטר נוסף ?

יקיר גרין
26-01-10, 16:29
נו טוב, מסכים..רק שרציתי עוד סוס אחד .

יש טענה ש 4 כ"ס מגרד את מגבלות המערכת החד-פאזית ,
אבל הזרם הביתי המקסימלי האפשרי הוא 20 אמפר (הכי גדול שעדיין נמוך מהפקק הראשי 25 אמפר )
כפול 230 וולט נותן הספק מקסימום של 4.6KW
4 כ"ס = 3KW , עדיין לא מתקרב למגבלות מערכת חד-פאזית או שלא לקחתי בחשבון פרמטר נוסף ?

נראה לי ששכחת את יעילות המנוע ...

BackDoorMan
26-01-10, 16:32
הנחתי שמדובר 4 כ"ס ברוטו.

יקיר גרין
26-01-10, 17:18
הנחתי שמדובר 4 כ"ס ברוטו.

בדרך כלל במנוע מדברים על הכח שהוא מפיק על הציר ...

shahav
10-06-14, 16:42
מחזיר מהאוב -
האים קומפרסור פשוט שיש ב ל.כ. כזה עם מיכל 25ל יספיק לפטיש אוויר לצורך פתיחת גלגלים? כשהרעיון הוא שימוש ביתי, פעם בשבוע...

לדוגמא: http://www.lkltd.co.il/web/8888/nsf/ProLookup.taf?_function=details&_ID=142470&PF=&did=3508&G=

רבין.

אמיר ב.א
10-06-14, 17:30
מניסיון שלי - לא הספיק.

מצליח לסובב את הפטיש אוויר ,

אבל ברגע שיש עומס - אום שסגור כמו שצריך - פשוט לא מסתובב.

shahav
10-06-14, 18:05
עיניין של לחץ אוויר, כלומר יותר מ 8-10 באר או של גודל מיכל אוויר?

רבין.

אמיר ב.א
10-06-14, 18:41
לא מספיק ספיקה.

גם שהמיכל מלא - הוא לא מצליח לפתוח אום שסגור חזק.

אני מניח שזה גם תלוי באיזה פטיש אוויר יש לך.

חנן-ג'יפולוג
11-06-14, 07:12
ספיקת המדחס קשורה רק לקצב העבודה. לא לעוצמה שלה. כנ"ל גם גודל המיכל ולראייה, פטיש האוויר עובד חזק ממיכל ה25 ליטר בטנדר שלי, גם כשהמדחס כבוי.

העוצמה נגזרת מהלחץ במיכל, מהפטיש ומאוד חשוב: מקוטר ואורך הצינור בין המיכל לפטיש.

Sent from my GT-I9100T using Tapatalk

GodsFather
11-06-14, 07:56
אז מה יהיה שילוב נכון, אם כך, כמו במקרה שנשאל פה ?

אמיר ב.א
11-06-14, 09:06
חנן - לפי מה שאתה אומר , אני צריך לקחת עם אותו מדחס ומיכל צינור אוויר יותר עבה ויותר קצר ויש מצב שהכל יעבוד טוב ?

חנן-ג'יפולוג
11-06-14, 09:10
קצב העבודה הוא פרמטר חשוב ואותו לא תפתור ע"י החלפת צינור, אבל לגבי עוצמת הפטיש התשובה חיובית.

אחד מאושיות הפורום הזה פתר בעיה במוסך של רכב כבד, שעובד עם פטישים דרייב אינטש, ע"י בניית עגלה ניידת עם מיכל אוויר קטן שקיבל אספקת אוויר ממערכת האוויר של המוסך בצינור רגיל, אבל היה מחובר בצינור קצר ועבה לפטיש. העסק עבד פיקס.

עידו לוריה
11-06-14, 20:03
במדחסים ישנם שני פרמטרים אחד לחץ והשני ספיקה , מיכל גדול עם מדחס עם ספיקה נמוכה לא יעבוד בגלל שהמדחס לא יעמוד במילוי המיכל ללחץ עבודה ( 6 אטמוספרות ) כך שאין קסמים בסיפור הזה , ישנה קורלציה בין הספיקה של המדחס הלחץ שלו וגודל המיכל אותו הוא ממלא .

עידו

חנן-ג'יפולוג
11-06-14, 20:45
אני חולק עליך.
מדחס יכול להגיע ללחץ עצום גם אם ספיקתו קטנה מאוד. ראה דוגמא של מדחסים לבלוני צלילה. זה פשוט יקח לו הרבה זמן למלא את המיכל.
גם המדחס בטנדר שלי מצויד במנוע צנוע, פחות מכוח סוס אחד, והוא ממלא את המיכל ל16 באר. זה לוקח לו יותר מרבע שעה וזה בעצם המחיר שאני משלם על ההספק הנמוך. במקרה שלי זה לא חשוב כי הוא ממלא בזמנו החופשי וכשמגיע הזמן למלא אוויר בגלגלים מי שמספק את הסחורה מיידית זה המיכל ולא המדחס.
כמובן שלא ניתן לבצע עבודות אוויר רציניות עם מדחס כזה כי זמן ההמתנה הוא לא סביר.
מי שלא בלחץ זמן יכול להסתדר עם כמעט כל קומבינציה של מדחס-מיכל. אני לא מכיר הרבה כאלה שלא מגיעים לשישה באר.

foxy
11-06-14, 20:52
רבותי לא צריך לרייב
יש לarb קומפרסור שיושב בתוך מזוודה ומפעיל הכול ללא בעיה
כול כלי פנאומטי פועל ללא בעיה (גילוי נאוות יש לי כזה) פותח ללא בעיה את הגלגלים של הגייפ ויותר מזה
מומלץץץץץץץץץץץץ

עידו לוריה
11-06-14, 21:51
אני חולק עליך.
מדחס יכול להגיע ללחץ עצום גם אם ספיקתו קטנה מאוד. ראה דוגמא של מדחסים לבלוני צלילה. זה פשוט יקח לו הרבה זמן למלא את המיכל.
גם המדחס בטנדר שלי מצויד במנוע צנוע, פחות מכוח סוס אחד, והוא ממלא את המיכל ל16 באר. זה לוקח לו יותר מרבע שעה וזה בעצם המחיר שאני משלם על ההספק הנמוך. במקרה שלי זה לא חשוב כי הוא ממלא בזמנו החופשי וכשמגיע הזמן למלא אוויר בגלגלים מי שמספק את הסחורה מיידית זה המיכל ולא המדחס.
כמובן שלא ניתן לבצע עבודות אוויר רציניות עם מדחס כזה כי זמן ההמתנה הוא לא סביר.
מי שלא בלחץ זמן יכול להסתדר עם כמעט כל קומבינציה של מדחס-מיכל. אני לא מכיר הרבה כאלה שלא מגיעים לשישה באר.

אתה נותן דוגמא מצוינת אבל שמוכיחה את מה שאמרתי , מדחס צלילה זה מדחס רב דרגתי למה כי רוצים לחץ מאוד גבוהה ולכן כדי לעלות את הלחץ מתחילים עם בוכנה עם נפח גדול והאוויר עובר לבוכנה עם נפח קטן יותר וכך עולה הלחץ זה תעליך שעובר כמה שלבים כאלו ורק אז למיכל , כול מדחס יש נתון לחץ מקסימלי וספיקה שיש לגמרי קשר בינם ככול שאתה מעלה את הלחץ המדחס יוריד את הספיקה .
במיכל 500 ליטר כמה ליטר אוויר יש ב - 1 אטמ' ? וכמה יש באותו מיכל ב - 6 אטמ' ?

עידו

חנן-ג'יפולוג
11-06-14, 22:06
אני מבין מה אתה אומר אבל לא מבין מה אתה רוצה לומר.
כתבת שמדחס עם ספיקה נמוכה לא יצליח למלא מיכל גדול ללחץ של שישה באר. על זה חלקתי.

מדחס שספיקתו מזערית ימלא את המיכל של ה500 ליטר לשישה באר ויכול למלא גם מיכל של 500 קוב לשישה באר. זה יקח הרבה זמן.

עידו לוריה
12-06-14, 18:45
בתאוריה אתה צודק בפועל לא , כאשר עובדים עם מיכל הרצון שלנו שהיה בו מעל לחץ העבודה שלנו ( בדרך כלל 6 אטמוספרות לחץ עבודה ) נהוג לעלות את הלחץ במיכל ל - 10 אטמוספרות ולשים ווסת לחץ ביציאה על 6 , הפרסוסטת של המדחס יכוון על 6.5 מינימום ו - 10 מקסימום ואז יש לנו לחץ תמידי לעבודה .
כול מדחס ולא משנה מאיזה סוג ( בוכנתי / להבי / בורגי ) ככול שתעלה את לחץ המיכל הספיקה שלו יורדת , במדחסים קטנים עד כמעת 0 ספיקה , ולכן יש הגבלה בין לחץ הדחיסה / ספיקה של מדחס .
לצורך העניין המדחס הלהבי שהיה לי נתן 1200 ליטר / דקה ב - 6 אטמוספרות ו- 800 ליטר דקה ב - 10 אטמוספרות .

תראה כאן (http://www.el-avcompressors.co.il/uploads/cataloge%20ELA%20ELS_for%20mail%20(1).pd f) למשל את אותו מדחס בדיוק רק משנים לו את לחץ העבודה והספיקה משתנה ( בטבלאות שמצורפות לקטלוג , ואני לא מכיר את החברה הזו ואין לי מוצר שלה ) .
עם התאוריה שלך היתה עובדת אז היתי קונה מדחס של רכב לסדנה , ומחבר אותו למיכל 1000 ליטר אבל זה לא עובד לצערי , וגם במדחס שלך זה לא עובד , אתה פשוט עדיין עובד איתו בערכים שלהם הוא מסוגל לעבוד וגם במחיר של רבע שעה עבודה לפי מה שאתה אומר .

עידו

-->