צפייה בגרסה מלאה : משבר הדלק העולמי - בגללי
עגלונים שלום רב. עזרתי אומץ לכתוב בפורום בפעם הראשונה, אז להיות סבלניים...
אני עושה ליטר ל 7.5 קמ'. אם זה היה דוג' ויפר אז לא הייתי מתלונן. אבל ככה זה בלתי נסבל. פירוט בקצרה לגבי מה עשיתי ב4 חודשים האחרונים :
החלפתי כבלי הצתה, ראש מפלג, חוץ מזה המפלג נראה בסדר (למיטב הבנתי) בדקתי מרווחים לפי הספר. החלפתי קיט קרבורטור לפי כל ההוראות ונעזרתי באלוף הקרבורטורים של ב"ש לצורך כך + כיוון סופי + בדיקת גזים. השסתומים מכוונים (0.15 יניקה 0.18 פליטה) החלפתי פלגים ניצוץ נראה תקין. האוטו לא אוכל גרם שמן.
כל הסימנים מראים תערובת עשירה - פלגים מפוייחים, CO בשמיים בבדיקת גזים, עשן שחור מתיימר מאגזוזי (וחתיכות של פייח). הבעיה היא כללית מנוע ולא צילינדר אחד (לפי בדיקות ניתוק פלגים וכל הפלגים מפוייחים בצורה שווה). המנוע קצת רועד בטורים סרק.
מה נשאר ? כויל ? להחליף מפלג ? או שאני לא בכיוון ?
יכול להיות מנוע מת ? שסתומים, קומפרסיה ? אבל הייתי מאבד שמן לא ?
אם למישהו רעיון לבדיקה מועילה או איזה טיפ של אלופים אני מודה. מודה. מודה.
חן אלינועם
23-01-10, 07:00
עגלונים שלום רב. עזרתי אומץ לכתוב בפורום בפעם הראשונה, אז להיות סבלניים...
אני עושה ליטר ל 7.5 קמ'. אם זה היה דוג' ויפר אז לא הייתי מתלונן. אבל ככה זה בלתי נסבל. פירוט בקצרה לגבי מה עשיתי ב4 חודשים האחרונים :
החלפתי כבלי הצתה, ראש מפלג, חוץ מזה המפלג נראה בסדר (למיטב הבנתי) בדקתי מרווחים לפי הספר. החלפתי קיט קרבורטור לפי כל ההוראות ונעזרתי באלוף הקרבורטורים של ב"ש לצורך כך + כיוון סופי + בדיקת גזים. השסתומים מכוונים (0.15 יניקה 0.18 פליטה) החלפתי פלגים ניצוץ נראה תקין. האוטו לא אוכל גרם שמן.
כל הסימנים מראים תערובת עשירה - פלגים מפוייחים, CO בשמיים בבדיקת גזים, עשן שחור מתיימר מאגזוזי (וחתיכות של פייח). הבעיה היא כללית מנוע ולא צילינדר אחד (לפי בדיקות ניתוק פלגים וכל הפלגים מפוייחים בצורה שווה). המנוע קצת רועד בטורים סרק.
מה נשאר ? כויל ? להחליף מפלג ? או שאני לא בכיוון ?
יכול להיות מנוע מת ? שסתומים, קומפרסיה ? אבל הייתי מאבד שמן לא ?
אם למישהו רעיון לבדיקה מועילה או איזה טיפ של אלופים אני מודה. מודה. מודה.
קודם כל ברוך הבא!!
עכשיו תפרט איזה רכב יש לך (שנתון,הזרקה,קרב'). אחרי שתפרט נוכל לנסות לעזור לך יותר.
יום נעים
מרוב התרגשות שכחתי את העיקר.....
סמו 90 קרבורטור מקורי השאר כרגיל.
כתבת שנעזרת באלוף הקרב' של באר שבע (לא בזלזול!) ועשית כיוון + בדיקת גזים, ואח"כ כתבת עוד שבבדיקת גזים ה-CO בשמיים....
מה הייתה הרמה אחרי הכיוון קרב'??
מה השתנה מאז?
אתה מתאר פיח בכל הפלגים לדעתי בעיית קרב', אבל שוב כתבת שעבר שיפוץ וכיוון...משהו השתנה מאז.
אני מציע לך לעשות בדיקת קומפרסיה, היו לי את כל הסימנים שאתה מתאר , כולל הרעידה בסרק, תנסה להאזין לאגזוז, אם נשמעת זרימה חלקה או שיש איזה גמגום..
אצלי זה היה שסתום שבור שגם גרם לירידה קלה בסחיבה.
ליאור
סדר בבלאגן:
כלום לא השתנה.
ארמונד קרבורטורים עזר לי (בתשלום כמובן) לנקות את הקרבורטור לחלקיו הקטנים. אבל הוא לא הצליח לאזן את הCO עם כל הכיוונים האפשריים (בורג תערובת, בורג טורים סרק, צ'וק אוטומט...).
איך מזהים שסתום שבור ? מלמעלה הם כולם נראים תקינים.... יש גמגום מהאגזוז אבל אני חוזר ואומר שלי אישית יש הרגשה שזוהי בעיה כללית ולא צילינדר.. (הי לא לרדת עלי בבקשה).
צביקה קרבורטור
23-01-10, 13:14
שלום רב !
חזור בבקשה לארמונד קרבורטורים ותן לו בראש !
בעייתך קשורה אך ורק לקרבורטור.
אני מניח שהצריכה לא היתה כל כך גבוהה, לפני שטיפלת בקרבורטור, כך שהמשפט" אין צרוף מקרים יש הצטרפות מקרים" תופס גם אצלך.
ערוך חיפוש על מכון קרבורטור אמין ומומלץ באזור המרכז, והתצרוכת דלק תרד ל10 קילומטר .
בברכה
צביקה
הי צביקה.
אני יודע שהבעיה צועקת בפה מלא - קרבורטור!!!. וגם לפי השם שלך אני מבין שיש לך הבנה באינסטרומנט זה. הבעיה היתה לפני השיפוץ ובגלל זה הוא נעשה, למרות שלא הניב תוצאות. לדעתי זוהי לא בעייה של כיוונון עדין (תערובת, גובה מצוף וכו) וגם לא לכלוך. הקרבורטור נקי ומצוחצח. כל החלקים נבדקו בשבע עיניים (פעמיים). יש כאן בעיה אמיתית של חלק שאינו פועל כראוי. אם יש לך רעיון ספציפי אני אשמח לשמוע.
יש דרך לבדוק כויל ?
בהנחה שאדמונד קרבורטור מקצוען ויודע העבודה, הייתי בודק :
א. טמפ' עבודת מנוע (שלא חסר טרמוסטט או שהפאן קלאץ לא מרותך)
ב. פלגים מתאימים (מרווח בין האלקטרודה תואם להגדרות היצרן)
בהצלחה
רענן
ronenlivny
23-01-10, 16:53
טרמוסטט יש?
סבלתי מבעיה דומה לפני חודשיים.
צביקה קרבורטור
23-01-10, 17:57
הי צביקה.
אני יודע שהבעיה צועקת בפה מלא - קרבורטור!!!. וגם לפי השם שלך אני מבין שיש לך הבנה באינסטרומנט זה. הבעיה היתה לפני השיפוץ ובגלל זה הוא נעשה, למרות שלא הניב תוצאות. לדעתי זוהי לא בעייה של כיוונון עדין (תערובת, גובה מצוף וכו) וגם לא לכלוך. הקרבורטור נקי ומצוחצח. כל החלקים נבדקו בשבע עיניים (פעמיים). יש כאן בעיה אמיתית של חלק שאינו פועל כראוי. אם יש לך רעיון ספציפי אני אשמח לשמוע.
יש דרך לבדוק כויל ?
גונה שלום רב !
מה הייתה תצרוכת הדלק לפני הטיפול בקרבורטור?
כמה זמן הסמוראי ברשותך?
האם הפלגים היו מפוייחים גם לפני הטיפול בקרבורטור ?
האם נבדק CO, גם לפני הטיפול בקרבורטור?
האם נבדק מפלס שמן מנוע, כדי לשלול חדירת דלק לשמן?
האם נבדק תקינות הצוק האוטומטי ?
אין קשר בין כויל ומצתים מפוייחים.
אין אפשרות לפתור בעייה דרך מסך המחשב, שלא נפתרה על ידי, אלוף הקרבורטורים בבאר שבע אדמונד.
מי אנחנו קטנים נגד אלופים?
הבעייה צועקת 'קרבורטור, אך אתה מעדיף לאטום אוזנים, ולהשתמש בפתגם הנדוש" ולחפש את המטבע מתחת לפנס".
בברכה
צביקה
צביקה יקירי
אז ככה : התצרוכת לא השתנתה מאז שקניתי אותו לפני חצי שנה. התערובת העשירה היתה גם לפני ארמונד והשיפוץ לא הזיז מאום. לא הבנתי מזה דלק בשמן (דרך הרינגים ??) אבל המנוע לא אוכל שמן בכלל. צ'וק אוטומטי נבדק וכוון. הדבר היחיד שאני יכול להצביע עליו זו הדיאפרגמת מפלג שלפי הבנתי מקדמת את ההצתה בעליית טורים מהירה - קרועה ולא עובדת. אבל זו לא נראית לי סיבה.
לא איכפת לי לחפש מטבע בחושך אבל לא בקרבורטור.....
צביקה קרבורטור
23-01-10, 23:54
צביקה יקירי
אז ככה : התצרוכת לא השתנתה מאז שקניתי אותו לפני חצי שנה. התערובת העשירה היתה גם לפני ארמונד והשיפוץ לא הזיז מאום. לא הבנתי מזה דלק בשמן (דרך הרינגים ??) אבל המנוע לא אוכל שמן בכלל. צ'וק אוטומטי נבדק וכוון. הדבר היחיד שאני יכול להצביע עליו זו הדיאפרגמת מפלג שלפי הבנתי מקדמת את ההצתה בעליית טורים מהירה - קרועה ולא עובדת. אבל זו לא נראית לי סיבה.
לא איכפת לי לחפש מטבע בחושך אבל לא בקרבורטור.....
גונה שלום רב !
תרשה לי להביע אתדעתי המקצועית עלייך!
דעתי שהבנתך ברכב לקוייה בחסר, וזאת בלשון המעטה, ויש לך עוד הרבה מה ללמוד בנושא.
קבל ממני טיפ על חשבון הבית, ערוך חיפוש בנושא תצרוכת דלק, קרבורטור, והמלצות חמות על בעלי מקצוע.
דלק לידיעתך יכול לחזור לשמן, דרך דיאפרגמה קרועה במשאבת הדלק, אשר מחדירה דלק לשמן, ובכך מדללת אותו, ומעלה את מפלס השמן ההופך לדליל ותצרוכת הדלק עולה בהתאם.
לא בטוח שה המראה אצלך, לכן לשם כך עלייך לבדוק את מפלס השמן, במנוע קר, על משטח ישר, ולבדוק האם המפלס לא גבוה באופן חריג, והשמן לא דליל כמים.
את כל הבדיקות האלה, היה אדמונד אמור לבדוק.
לידיעתך אין קשר לדייאפרגמה של הוואקום מפלג,לתערובת דלק עשירה, פלגים מפויחים ותצרוכת דלק גבוהה.
אתה מטבע לא תמצא גם אם תחפש באור, כי הוא לא קיים כלל !
בהצלחה
צביקה
תשמע..
אתה מקבל פה תגובות על סמך ניסיון של אחרים עם מקרים דומים , אבל ממשיך בשלך ולא נראה שאתה מנסה לבדוק אפילו את הכיוונים שנתנו לך.
לצביקה יש "קצת" ניסיון עם קרב' בכלל ועם סוזוקי בפרט ויש פה חבר'ה שיעידו על כך.
אני מציע לפחות לנסות את הכיוונים שנתן לך לפני שאתה שולל, או אם אתה כ"כ בטוח בקרב' שלך , תחזור לאדמונד ותגיד לו שיבדוק שוב רק לצורך שלילה של בעייה מכיוון הקרב'.
ד"א
הקרב' מקורי או מדגם אחר?
שאלו אותך פה אם יש טרמוסטט, אני אומר גם אם יש, פרק אותו ובדוק אותו במים חמים לוודא שנפתח ונסגר עד הסוף.
טרמוסטט חסר או תקוע במצב פתוח הוא גורם עיקרי לפיח במנוע ותצרוכת דלק גבוהה ובכלל לא בריא למנוע למרות שכיף לראות שהמנוע לא מתחמם, אבל למנועים יש טמפ' עבודה אופטימלית (בד"כ 90-95 מעלות)ועל כך אחראי הטרמוסטט, מנוע שלא מגיע לטמפ' עבודה מייצר פיח ותצרוכת דלק גבוהה.
בדוק וחזור לעדכן
ליאור
חברים יקרים
קודם כל תודה על ההיענות. ליאור, אני לוקח מאוד ברצינות את תגובות הכותבים ומתייחס להכל. עניין הטרמוסטט בטיפול אך כיוון שאני בודק תצרוכת דלק רק בנסיעות ארוכות קשה לי להאמין שיהיה הבדל משמעותי. בקשר לדברי צביקה, אין לי ספק שצביקה הוא מומחה לעניין והשבתי במהרה על כל שאלה ששאל. חוץ מזה קיבלתי ממנו רק המלצה אחת - לחזור לארמונד. אני אישית קיבלתי את הרושם שארמונד לא יכול לעזור לי יותר ממה שהוא ניסה (כנראה חסר אלופים בב"ש). חוץ מזה קיבלתי כמה דעות וניתוח אופי קצר ולא מחמיא כי אף פעם לא נקרעה לי דיאפרגמת משאבת דלק.... (איך זה קשור לתערובת עשירה עדיין לא הבנתי אבל מפחד כבר לשאול)
הקרבורטור מקורי כמו שכבר כתבתי.
תודה על כל התגובות.
חברים יקרים
קודם כל תודה על ההיענות. ליאור, אני לוקח מאוד ברצינות את תגובות הכותבים ומתייחס להכל. עניין הטרמוסטט בטיפול אך כיוון שאני בודק תצרוכת דלק רק בנסיעות ארוכות קשה לי להאמין שיהיה הבדל משמעותי.
תודה על כל התגובות.
לא התכוונתי שאתה מזלזל חלילה בתגובות שקיבלת, אבל אם צביקה אומר קרב' שווה לבדוק שוב.
ולגבי טרמוסטט, תחשוב שאין טרמוסטט (או תקוע במצב פתוח זה אותו דבר) ואתה נוסע 80-90 , הרוח שעוברת ברדיאטור לעולם לא תתן למנוע להגיע לטמפ' עבודה אופטימלית וזה מאוד ישפיע על צריכת הדלק שלך .
ליאור
צביקה קרבורטור
24-01-10, 19:54
חברים יקרים
קודם כל תודה על ההיענות. ליאור, אני לוקח מאוד ברצינות את תגובות הכותבים ומתייחס להכל. עניין הטרמוסטט בטיפול אך כיוון שאני בודק תצרוכת דלק רק בנסיעות ארוכות קשה לי להאמין שיהיה הבדל משמעותי. בקשר לדברי צביקה, אין לי ספק שצביקה הוא מומחה לעניין והשבתי במהרה על כל שאלה ששאל. חוץ מזה קיבלתי ממנו רק המלצה אחת - לחזור לארמונד. אני אישית קיבלתי את הרושם שארמונד לא יכול לעזור לי יותר ממה שהוא ניסה (כנראה חסר אלופים בב"ש). חוץ מזה קיבלתי כמה דעות וניתוח אופי קצר ולא מחמיא כי אף פעם לא נקרעה לי דיאפרגמת משאבת דלק.... (איך זה קשור לתערובת עשירה עדיין לא הבנתי אבל מפחד כבר לשאול)
הקרבורטור מקורי כמו שכבר כתבתי.
תודה על כל התגובות.
גונה שלום רב !
תרשה לי לעדכן אותך, אני ערב לשלומך, ואין לך מה לפחד ולשאול כל מה שעולה בדעתך, זה לא עולה כסף, וכל שאלה שאלה, מנפיקה תשובות ממומחי הפורום, שזה לתועלת כל חברי הפורום, שזה כבר דבר מבורך !
שנית אינני יודע למה כוונתך, שאתה טוען שקיבלת דעות וניתוח אופי קצר ולא מחמיא, וצר לי אך לא נתקלתי בניתוח אופייך בשרשור, וזה לא מטרת השרשור והפורום.
שלישית , תרשה לי לידע אותך, כאשר דיאפרגמת הגומי במשאבת הדלק נקרעת, חלק מהדלק חודר לשמן, מדלל אותו, ומעלה עקב כך גם את תצרוכת השמן, אני חזר על כך בפעם השנייה, וביקשתיך, לבדוק מפלס שמן מנוע, והאם הוא דליל כמים.
הרכבת תרמוסטט תקין היא חובה, בעיקר בחורף, ובוודאי בנסיעות קצרות.
קבל את כל המלצות של ליאור כלשונם ובצע אותם, אתה רק תרוויח מכך.
חזור לפורום לעדכון.
בברכה
צביקה
חברים יקרים
שמתי טרמוסטט, הפן קלאצ'' נכנס לעבודה בצורה טובה. השמן צמיגי ושמנוני.
תודה על על התגובות.
אני אחזור לעדכן אחרי שאראה תוצאות.
יום טוב.
ג'ונה
צביקה קרבורטור
23-02-10, 17:15
גונה שלום רב !
מחכים לעדכון בנושא תצרוכת הדלק, האם חל שיפור?
בברכה
צביקה
צביקה תודה על ההתעניינות. צריכת הדלק לא השתפרה וגם הריח של הדלק שאופף את האוטו בנסיעה (היית מאמין??) עדיין קיים. אני די אובד עצות. בחודש האחרון שיחקתי קצת עם קידום הצתה, שינוי תערובת אבל ללא הועיל. מורגש שהמנוע עובד על המצב האופטימלי מבחינת כיוונים חיצוניים אבל עדיין שותה ומפייח פלגים. אם תוכל להכווין אותי לחלק ספציפי בקרבורטור אני אשמח מאוד.
תודה ג'ונה.
צביקה קרבורטור
23-02-10, 23:06
גונה שלום רב !
אם הייתי יכול לכוון , לאבחן ולפתור בעיית תצרוכת דלק, ברכב ווירטואלי, שנמצא אי שם בארץ,דרך מסך ומקלדת המחשב, הייתי נחשב גאון, פותח סטרטאפ, מוכר את החברה לחברה בחו"ל, ומתפרנס מהדיבדנד, ומשקיע במכונות מזל בלאס וואגס, בכריית יהלומים באנגולה, ובקניית קבוצת כדורגל.
ועכשו ברצינות, אתה רוצה שאני אפתור לך בעיית תצרוכת דלק, בקרבורטור שעבר נקוי שיפוץ וכוון, במכון קרבורטור "אדמונד" בבאר שבע, שאני רוצה להעריך, שהמנוע עבר תחילה אבחון רציני, ונבדקו גם אם בצורה שטחית, ביצועי הרכב, וגורמים המשפיעים על פיוח הפלגים, ושריפת דלק בלתי סבירה. עם נתוני צריכה של לליטר ל7.5 קילומטר בלבד, עם תרמוסטט תקין פאן קלאץ תקין, אני מקווה עם רגל קלה על דוושת התאוצה, ותנאי נסיעה בין עירוניים, במישור.
אם אדמונד הוא בעל המקצוע שלך, ולו שילמת את מיטב כספך, הוא הכתובת לפניות, ולא עצות בלתי מעשיות דרך מסך המחשב.
בהצלחה בהמשך הדרך, ואנא פרט מה עשית עם התרמוסטט, ופאן קלאץ המאורר?
מה מסלול הנסיעה היומי שלך, ומה תנאי הנסיעה ובאיזה מהירות?
איזה מצתים מורכבים במנוע, ומה הקוד שלהם?
בברכה
צביקה
גונה שלום רב !
אם הייתי יכול לכוון , לאבחן ולפתור בעיית תצרוכת דלק, ברכב ווירטואלי, שנמצא אי שם בארץ,דרך מסך ומקלדת המחשב, הייתי נחשב גאון, פותח סטרטאפ, מוכר את החברה לחברה בחו"ל, ומתפרנס מהדיבדנד, ומשקיע במכונות מזל בלאס וואגס, בכריית יהלומים באנגולה, ובקניית קבוצת כדורגל.
אם אדמונד הוא בעל המקצוע שלך, ולו שילמת את מיטב כספך, הוא הכתובת לפניות, ולא עצות בלתי מעשיות דרך מסך המחשב.
בברכה
צביקה
צביקה סליחה על ההתערבות
אבל אם אתה לא יכול לעזור לו אז מה הרעיון בתגובות שלך?
אם אתה לא רוצה זה משהו אחר אבל אם אתה כזה מבין ובעל מקצוע לפחות תכוון את הבחור המסכן
או לפחות תן לו הסבר
בהצלחה
משה
צביקה קרבורטור
23-02-10, 23:52
צביקה סליחה על ההתערבות
אבל אם אתה לא יכול לעזור לו אז מה הרעיון בתגובות שלך?
אם אתה לא רוצה זה משהו אחר אבל אם אתה כזה מבין ובעל מקצוע לפחות תכוון את הבחור המסכן
או לפחות תן לו הסבר
בהצלחה
משה
משה סליחה על תגובתי, אך האם אתה קראת בעיון את תגובתי?
אתה מכיר בעל מקצוע אחד בארץ, שיכול לפתור בעיות דרך מסך המחשב, לרכב שיצא ממכון קרבורטורים נחשב מבאר שבע?
האם היית מצפה מאדמונד, שיטפל ווירטואלית דרך מסך המחשב, ברכב שטופל אצלי בנתניה, והרכב יצא וניכנס עם אותם נתונים מאכזבים?
האם היית חוזר אלי, לאחר טיפול מאכזב אצלי , שלא הניב תוצאות כלל, או היית פונה לארמונד בבאר שבע דרך מסך מחשב, ומצפה שארמונד יטפל בך בשלט רחוק?
האם היית אומר לארמונד שהוא לא רוצה, ואם כזה מבין, ובעל מקצוע, לפחות שיכוון את הבחור המסכן?
האם המקצוע שלי הוא תחביב, הוא מקצוע שמפרנס אותי?
האם נתקלת בשרשור זה, תגובה שבה ציינתי שאני כזה בעל מקצוע ומבין, ופנו אלי רק אני יכול?
האם ספרת כמה פעמים המלצתי לחזור לארמונד?
אם היית מטפל אצלי, ומתאכזב, היית פונה לבעל מקצוע אחר, במקום לעמוד על זכותך, לקבל תמורה לכספך?
קרא את תגובתי, ושתיהיה לך תגובה הגיונית, אשמח לקרוא אותה.
בברכה
ולשרותך תמיד.
צביקה
משה..
קראת בכלל את כל השרשור?...
קראת כמה הצעות הבחור קיבל?..
קראת כמה פעמים הבחור "המסכן" שלל בעיות קרב' וכתב שהקרב' טופל בידי מומחה?..
כל התיאורים מצביעים על קרב' או טרמוסטט לא תקין ויותר מזה קצת קשה לאבחן באינטרנט לא?...
הבחור קיבל שלל עיצות מצביקה וממני וסה"כ הרכב אוכל דלק לא הייתי קורא לו מסכן..
וכן אם הקרב' טופל לאחרונה ע"י בעל מקצוע מסויים גם אני ממליץ לחזור אליו לפני קבלת עיצות באינטרנט מבעלי מקצוע או גולשים שנדמה להם שהייתה להם בדיוק אותה בעייה...
תעבור על השרשור ותראה כמה מנסים לעזור במידת האפשר דרך מסך המחשב
ליאור
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.