התחברות

צפייה בגרסה מלאה : רעשים בלתי מזוהים מהגלגל - עזרה בבקשה

זרקו
23-01-10, 09:33
בוקר טוב,
אחרי שתחזרו מטיולי השבת שלכם במזג האוויר המצויין הזה נסו לראות אם נתקלתם בבעיה כזו:
בשבוע שעבר במהלך טיול, נסענו יחסית מהר על שביל ללא אבנים, אלא ש.... בכ"ז היתה אבן- לא גדולה אבל ממזרה. חטפתי מכה במיגון קדמי (באספיר, לא הפלסטיק).
עצרתי, ביצעתי בקרת נזקים- ברגע שראיתי את המכה במיגון והיות שהיתה רק אבן אחת - נרגעתי.
רק ש.... ברגע שהתחלתי ליסוע החל רעש מטריד להישמע משהו שמזכיר שריקה, חיכוך של משהו עגול שמסתובב במשהו אחר.
עצרתי- ניתקתי 4X4 ועדין נותר הרעש.
לא ראיתי שום סימנים מאזור הגלגלים.
המשכתי ליסוע ואחרי כ20 דק' הפסיק הרעש :). ובמשך שבוע (200 ק"מ) לא חזר.
אתמול בנסיעת בוץ בפרדסי השרון הרעש חזר- לא כשנסעתי רגוע על שביל ,אלא דווקא כשהרכב היה צריך להתאמץ- בוץ עמוק יותר כשהוא משולב וב- L . לאחר שחזרתי לקטע רגוע זה די נעלם.
מכאן הייתי צריך להסיק שכשהוא משולב יש רעש, אבל כשהוא משולב ובנסיעה רגועה- הוא שקט מאוד.
רעיונות חברים?
מה אפשר לבדוק?
שבת שלום,
נועם

GodsFather
23-01-10, 19:43
נסה לתאר את הרעש ולבודד את המיקום שלו -

שריקה או חיכוך ? מאיזור המרכז, האחור או קדמת הרכב ?

דידין
23-01-10, 19:51
אולי זה לא המקרה(אנ'לא מכיר סוזוקי) אבל היה לי מקרה ( רעש ) דומה בקיה ספורטז', כבר הייתי בטוח שהלכה ציריה,נעילות,משולש גיר ומה לא.
בסוף התברר שאחת השיניים (מתוך 3) של מכסה הפלסטיק המגן על טבור הגלגל, נשברה ,נפלה לתוך המכסה ועשתה את הרעשים!

בדוק אפשרות כזאת של משהו המתרוצץ באיזור הגלגל.

זרקו
23-01-10, 19:52
נסה לתאר את הרעש ולבודד את המיקום שלו -

שריקה או חיכוך ? מאיזור המרכז, האחור או קדמת הרכב ?

היי,
עושה רושם שהרעש מגיע מצד ימין ומהמרכז.
בעין בלתי מזויינת בדקתי את הצלבים והמוט המקשר ולא נראה היה שהוא קיבל מכה. עשיתי את זה ברגע העצירה הראשון- הנחתי שבמידה וקיבל מכה לפחות אראה את הצבע של האבן עליו, אבל לא ראיתי.
בעניין הרעש- יותר שריקה מחיכוך. אבל אני לא פוסל גם חיכוך.
בדקתי גם את מגן הטרנספר - לא ראיתי שום נזק בו.
תודה

landrover
23-01-10, 20:53
מניסיון ,

בנוסף למה שכבר נאמר,

רעש דומה יכול לקרות אם אבן ניתפסת בין הרפידות של הבלם ובין הדיסק .

אפשרות נוספת , צלב לקראת סוף חייו ...

אמיר.

זרקו
23-01-10, 22:59
[quote=אמיר בא;289376]מניסיון ,

בנוסף למה שכבר נאמר,

רעש דומה יכול לקרות אם אבן ניתפסת בין הרפידות של הבלם ובין הדיסק .

אפשרות נוספת , צלב לקראת סוף חייו ...

שלום אמיר,
האם אפשר לפסול את האבן כיוון שמאז הפעם הראשונה שהרעש הזה נשמע נסעתי איזה 300 ק"מ? חוץ מזה הוא מופיע דווקא לא בבלימה אלא רק כאשר הרכב "עובד" קצת יותר קשה - למשל נסיעה על שביל עם בוץ עמוק.
איך מאבחנים צלב גוסס?
במידה וזה אכן בעיית צלב (גם לישו היתה אותה בעיה..) האם הרעש לא אמור להופיע בכל פעם שהאוטו בתנועה?
תודה!

mi88
23-01-10, 23:11
יכול להיות שהמיגון זז ממקומו או שנשבר הבורג או מה שמחזיק אותו ואז בבוץ עמוק יש לחץ כלפי מעלה והוא נוגע במשהו ועושה רעש

או שמשהו אחר השתחרר ונוגע במשהו אחר כשיש לחץ או שהוא מתמלה בוץ ואז יש חיכוך

יש גם מגן ליד הבלמים מקדימה בצד הפנימי של הגלגל שמתמלא בוץ או אבן ומרעיש

בהצלחה

משה

landrover
24-01-10, 00:58
את עניין הצלב העלתי בגלל שאמרת שזה מופיע כשהרכב במאמץ ...זה אופייני לצלב גוסס

בדיקה - תופסים בשתי הידיים בצדידים השונים ומנסים להניע לכיוונים מנוגדים , אם יש חופש הכי קטן שמורגש - צריך להחליפו.

בעבר קרה לי שהיה צלב במצב סופני אשר הרעיש רק במאמץ , לפעמים מעין חריקה , לפעמים מעין תיקתוק.

אמיר.

זרקו
25-01-10, 06:56
את עניין הצלב העלתי בגלל שאמרת שזה מופיע כשהרכב במאמץ ...זה אופייני לצלב גוסס

בדיקה - תופסים בשתי הידיים בצדידים השונים ומנסים להניע לכיוונים מנוגדים , אם יש חופש הכי קטן שמורגש - צריך להחליפו.

בעבר קרה לי שהיה צלב במצב סופני אשר הרעיש רק במאמץ , לפעמים מעין חריקה , לפעמים מעין תיקתוק.

אמיר.

תודה אמיר,
זה ייבדק אני מקווה היום- מעדיף לעשות את זה באור יום ואני כל השבוע בעניניי עבודה עד מאוחר.
נועם

-->