צפייה בגרסה מלאה : קריסת קופלונג אחרי 1000 ק"מ
נשמע לא טוב אבל זה המצב.
כך נראה קופלונג שהורד אתמול מהרכב שלי אחרי כ 1000 ק"מ,
מה יכול לגרום לבלאי כ"כ מהיר?
תודה,
אמיר
האם הוחלף שרוול המתכת שנמצא בתוך הדריישפט עצמו?
בד"כ מסתפקים בהחלפת הקפלונג בלבד למרות שחלק הזה נמצא בתוך השקית עם הקופלונג. החליצה שלו קשה אבל נחוצה.
האם הוחלף שרוול המתכת שנמצא בתוך הדריישפט עצמו?
בד"כ מסתפקים בהחלפת הקפלונג בלבד למרות שחלק הזה נמצא בתוך השקית עם הקופלונג. החליצה שלו קשה אבל נחוצה.
לא שרוול המתכת לא הוחלף, (לא הגיע בשקית יחד עם הקופלונג)
האם זה מסביר את הכשל?
לא יודע לענות בוודאות אם זו הסיבה לכשל או לא. בדרך-כלל מתעצלים להחליף את השרוול הזה שמסייע למירכוז של שני החלקים. לאורך זמן נוצר חופש. לא נראה לי סביר שזו הסיבה שכן הבלאי נראה משמעותי, ולא נראה לי שזה היה יוצר כזה בלאי ב 1000 ק"מ.
אני ממליץ בהחלפה של הקופלונג שאין לך ברירה אלא לעשות, לא להתעצל ולהחליף את השרוול הפנימי.
איציק - 4X6ZH
24-01-10, 14:47
מי החליף את המקשר ( קופלונג )
או יותר נכון מי חיזק את הברגים ?
איך חיזק את הברגים ( אולי עם פטיש אויר :()
מה אתה יודע על איכות המוצר ?
זה חלק \ יצרן ידוע . זה חליפי ללא אבא ללא אמא ...
מה שלום תושבות המנוע \ גיר \ סרן אחורי .
איציק
איציק תודה,
מי החליף את המקשר ( קופלונג )
או יותר נכון מי חיזק את הברגים ?
איך חיזק את הברגים ( אולי עם פטיש אויר :()
פטיש אויר
מה אתה יודע על איכות המוצר ?
זה חלק \ יצרן ידוע . זה חליפי ללא אבא ללא אמא ...
החלק הוא של BRITPART לא בטוח שזה חליפי "ללא אבא וללא אמא"
מה שלום תושבות המנוע \ גיר \ סרן אחורי
סרן אחורי תקין, מנוע וגיר לא ידוע לי על בעיה כלשהי
ובנוסףףףףף.
לקופלונג יש כיוון עבודה, תרכיב בניגוד לכיוון ותגיד תודה אם הוא מחזיק 1000 ק"מ....
וברכבים מוגבהים ובייחוד עם דרופ-קיט למניהם יש שחיקה מוגברת, הקופלונג לא מיועד לעבוד עם מהלכי מתלה גדולים.
גיא
בדיוק כמו שגיא כתב,
לקופלונג יש כיון עבודה וזה בדיוק מה שקורה שמרכיבים אותו לא נכון/ הפוך
תגיד תודה שהחזיק לך 1000 ק"מ, אצלי החזיק פחות מטיול פעם.
מהתגובות של איציק וגיא מתחילה להתבהר התמונה לגבי המוסך שבו הוחלף הקופלונג.
מכיון שאתמול הרכבתי את הקופלונג הישן חזרה לרכב, איך אני יודע אם הרכבתי אותו בכיוון הנכון ?
איציק - 4X6ZH
24-01-10, 15:33
על החלק הישן כתוב ( חיזקו אותי בפטיש אויר ) :mad: :shock:
תוסיף לזה עוד איזה חוכמה קטנה פה ושם .
וכמובן כיוון סיבוב .
אז מה הבעיה :p
איציק
מהתגובות של איציק וגיא מתחילה להתבהר התמונה לגבי המוסך שבו הוחלף הקופלונג.
מכיון שאתמול הרכבתי את הקופלונג הישן חזרה לרכב, איך אני יודע אם הרכבתי אותו בכיוון הנכון ?
למיטב זכרוני (והוא לא משהוא) יש חיצים על הדופן, החץ מראה את כיוון ההרכבה וכן את כיוון ההכנסה של הבורג.
אבל שוב להדגיש, זכרוני לא משהוא, וגם נפתרתי מהצר(ע)ת הזו לפני מס' שנים.
גיא
על הקופלונג מצויר חץ שמצביע על כיון התנועה (אם אני זוכר זה חץ גדול שמורכב מ3 חצים >>>)
ובאיזור של כל חור יש חץ קטן שמסמן את כיוון הבורג
על החלק הישן כתוב ( חיזקו אותי בפטיש אויר ) :mad: :shock:
תוסיף לזה עוד איזה חוכמה קטנה פה ושם .
וכמובן כיוון סיבוב .
אז מה הבעיה :p
איציק
חבל שחלק מוסכניקים יודעים לקרוא
לגבי התשובות העינייניות, תודה רבה. יבדק.
אמיר
חבל שחלק מוסכניקים יודעים לקרוא
לגבי התשובות העינייניות, תודה רבה. יבדק.
אמיר
יותר נכון לכתוב שאלו שיודעים לכתוב הם אלו גם שיודעים לכתוב (חשבונית) אבל הם לא אלה שעובדים לך על הרכב באמת
יותר נכון לכתוב שאלו שיודעים לכתוב הם אלו גם שיודעים לכתוב (חשבונית) אבל הם לא אלה שעובדים לך על הרכב באמת
במקרה הזה אתה כנראה צודק.
עדיין האשם היחידי במקרה הזה הוא אני, שבחר ללכת למוסך X במקום למוסך Y, ובחר לקנות קופלונג ב 16 פאונד.
אגב, בקופלונג הגזור אין סימון של כיוון סיבוב, יש סימון של כיוון הברגים.
בהמשך למה שנאמר :
כיוון הסיבוב בקופלונג חשוב מאוד מאוד - בכיוון אחד , הכוחות הם כוחות דחיסה - שהגומי מתוכנן לעמוד בהם , בכיוון שני הכוחות הם של משיכה - והתוצאה היא שהגומי ניקרע.
אמיר.
ממליץ להחליף את הקופלונג בצלב ולסיים את הסיפור הזה אחת ולתמיד!
תעשה חיפוש...היה על זה דיון
ולסיכום...
אותה הבעיה, מפורדים ישנים דרך ניבה, רנו RX4 ועד דיסקברי...
קונים קופלונג ממקור טוב. קוראים את ההוראות.
בהחלפה לשים לב לכיוון ההתקנה. להחלפת שרול מתכתי. לשים לב לסדר ההידוק, ולשים לב למידת ההידוק. ולכלי ההידוק. לשים לב שלא משתמשים בחומרים שתוקפים גומי כדי לעשות את העבודה קלה יותר.
או, בקיצור - לעשות לבד ולא לתת למוסך.. ;)
אסף.
תודה לכולם.
מקבל גם את ההמלצה להחליף לצלב, וכבר הזמנתי פלנג' 4 חורים לסרן קדמי (FRC5442)
מעבר לגרינגרס במרכז, יש משהו מומלץ בצפון להמרת הקופלונג לצלב?
תודה לכולם.
מקבל גם את ההמלצה להחליף לצלב, וכבר הזמנתי פלנג' 4 חורים לסרן קדמי (FRC5442)
מעבר לגרינגרס במרכז, יש משהו מומלץ בצפון להמרת הקופלונג לצלב?
לא בצפון, לי בנו את הגל בסולגל בלוד, באמת שכחתי את הצרעת הזו...
חלקים רכשתי מאלי שחר במחיר הברזל, פלאנג' ויוק ששחטנו לצורך הנושא.
ה-רדר
מוני אורבך
25-01-10, 14:42
אזור חיפה אך ורק גלמט
אין פשוט אופציה אחרת...
אומנם עבר הרבה זמן, אבל יש כמה מסקנות חשובות שחשבתי שנכון לשתף.
I
הלכתי לגלמט בחיפה עם הרכב לפירוק, החלפת יוק והרכבה. לא הגעתי לשני השלבים האחרונים מכיוון שאחרי שראיתי העובד במקום מכל כלי העבודה שהיו במוסך מכיר רק פטיש 2 ק"ג חדלתי אותו מהמשך עבודה (אחרי ששבר שני ברגים בפירוק הצד של הנד-ברקס) והרכב הורד מהליפט.
שומר רכבו ירחק.
II
לבסוף, הוחלף דרישפט לדררישבט צלב שירד מדיסקו בנזין. ההחלפה בוצעה על ידי אלי שחר שהיה זול יותר מההצעות שקיבלתי על ידי גלמט וגריינגראס. וגם החליף את הברגים שקודמו שבר.
III
את הקופלונג הכושל קניתי ב PADDOCK, לאחר פניה אילהם שלחו חדש, שגם הוא כשל אחרי פחות מ 500 ק"מ. בין כל כישלון ועד התקנת הצלב הותקן קופלונג ישן שהיה לי (תחליפי, שנקנה בזמנו במזרח ויש עליו יותר מ 50K ק"מ). לדעתי, זה שמוצר אחר עבד תקין מבטל כל טענה של התקנה לקויה או הגבהה מוגזמת מביא אותי למסקנה שקופלונג BRITPART זה זבל עופות.
מה מק"ט / חברה של הקופלונג הדפוק שקנית ב ?PADDOCK
אמיר.
מה מק"ט / חברה של הקופלונג הדפוק שקנית ב ?PADDOCK
אמיר.
BRITPART
GI103253
בזמן האחרון אני ניתקל ביותר ויותר חלקים דפוקים של BRITPART , במיוחד אלה שמעורב בהם גומי ...
למשל : קופלונג , תושבות מנוע , בוקסות מגומי וכו'
מעניין אם עוד מישהו ניתקל בזה ...
אמיר.
BRITPART
GI103253
אז ככה אמיר? זה לא המספר הקטלוגי של החלק הנ"ל.......שנית החלק שהגיעה אליך הוא חלק ברמה ירודה!!!!!!!!שים לב ל-britpart יש מ"ס רמות לכל חלק ! באם זה היה חלק מקורי הוא היה מצויין כך-TVF100010G ולא כמו שקיבלת TVF100010 ה-G מסמן חלף מקורי-!!!!שלישית מה שפאדוק מכר לך נמכר בישראל בסכום של 10 פאונד.........:confused:אבל ממש לא מומלץ!! לאור ניסיון עבר עם החלק הנ"ל אתה מחזיק לדעתי בשיא עולמי -{1000קמ}!!! המקום השני הגיעה ל-46 ק"מ!;).
אז ככה אמיר? זה לא המספר הקטלוגי של החלק הנ"ל.......שנית החלק שהגיעה אליך הוא חלק ברמה ירודה!!!!!!!!שים לב ל-britpart יש מ"ס רמות לכל חלק ! באם זה היה חלק מקורי הוא היה מצויין כך-TVF100010G ולא כמו שקיבלת TVF100010 ה-G מסמן חלף מקורי-!!!!שלישית מה שפאדוק מכר לך נמכר בישראל בסכום של 10 פאונד.........:confused:אבל ממש לא מומלץ!! לאור ניסיון עבר עם החלק הנ"ל אתה מחזיק לדעתי בשיא עולמי -{1000קמ}!!! המקום השני הגיעה ל-46 ק"מ!;).
ג'קי ? אהלן וסהלן.
שמח שהצטרפת והבהרת את את הנקודה. יש לי עוד שאלות: מה זה בדיוק G? חלק ש BRITPART קונים מ LR או מאותו ספק (OEM) ?
אני מבין שאתה לא מחזיק חלקי "לא G" ?
אגב, גם אם אתה ציני לגבי מיקומי בדירוג העולמי, אז אני חייב להיות כנה ולספר שנמקום הראשון כנראה שייך לי אבל המקום השני אינו שלי, הקופלונג השני נגזר אחרי פחות מ 46 ק"מ. לא רציתי להיות דרמתי בהודעה שלי לכן רשמתי "פחות 500 ק"מ " שזה מספיק עלוב. אני בטוח שהצלבים שקניתי אצלך יחזיקו יותר.
אמיר
ג'קי ? אהלן וסהלן.
שמח שהצטרפת והבהרת את את הנקודה. יש לי עוד שאלות: מה זה בדיוק G? חלק ש BRITPART קונים מ LR או מאותו ספק (OEM) ?
אני מבין שאתה לא מחזיק חלקי "לא G" ?
אגב, גם אם אתה ציני לגבי מיקומי בדירוג העולמי, אז אני חייב להיות כנה ולספר שנמקום הראשון כנראה שייך לי אבל המקום השני אינו שלי, הקופלונג השני נגזר אחרי פחות מ 46 ק"מ. לא רציתי להיות דרמתי בהודעה שלי לכן רשמתי "פחות 500 ק"מ " שזה מספיק עלוב. אני בטוח שהצלבים שקניתי אצלך יחזיקו יותר.
אמירהיי כמו שאתה מבין לנד רובר לא מייצרים חלפים יש להם ספקי מישנה חלק שמסומן ב-G מגיעה מאותו ספק שמספק ללנד רובר.לגבי הצלבים האחריות היא עד-1001 ק"מ בלבד במידה ותגרז בקרם עיזים-יום טוב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.