צפייה בגרסה מלאה : שפירצרים עייפים
haimovich2000
26-01-10, 15:20
השפריצרים של החלון הקידמי עייפים אז פתחתי את הצינורית וגיליתי שהפילטר הקטן שנמצא לפני שהמים מגיעים לחלון סתום ומלא אבנית.
השריתי את זה במים עם ממיס אבנית אבל האבנית דיי עקשנית איפה אפשר להשיג פילטר כזה? או האם לחבר בלעדיו?!
והשפריצר של החלון האחורי לא מוציא מים בכלל למישהו יש רעיונות?!
תודה
אני מצטרף לשאלה שלך.. אני גם עשיתי את אותן פעולות.. על אחד זה עבד ועל השני זה אבוד..
טיפ להמסת אבנית, תשרה את המחבר בחומץ למשך איזה יום ואז בלימון + מלח לימון. עושה נפלאות :p (מרגיש כמו אודטה). שים לב שאתה דוחף את הגולה מהקצה כדי שהחומץ יוכל להגיע לכל מקום.
בכל מקרה, להשיג פילטר כזה אפשר בחנות לחיות בית. תלך לחנות שמתמחת באקווריומים (יש אחת כזו בא"ת נס ציונה), תראה להם את החלק ותבקש אחד כזה בדיוק.
בנוגע לשפריצר האחורי, תמיד חשבתי שזה רק ליופי (זה בכלל עובד למישהו?)
טיפ להמסת אבנית, תשרה את המחבר בחומץ למשך איזה יום ואז בלימון + מלח לימון. עושה נפלאות :p (מרגיש כמו אודטה). שים לב שאתה דוחף את הגולה מהקצה כדי שהחומץ יוכל להגיע לכל מקום.
בכל מקרה, להשיג פילטר כזה אפשר בחנות לחיות בית. תלך לחנות שמתמחת באקווריומים (יש אחת כזו בא"ת נס ציונה), תראה להם את החלק ותבקש אחד כזה בדיוק.
בנוגע לשפריצר האחורי, תמיד חשבתי שזה רק ליופי (זה בכלל עובד למישהו?)
אצלי הוא עד יותר מידי...הייתה לו נזילה, וכל פעם שהחנתי טיפה בשיפוע כל המים של המיכל היו מתרוקנים דרך השפריצר האחורי... עד שסגרתי אותו ידנית עם אזיקון...
אם אני לא טועה זה בכלל לא פילטר, אלא שסתום אל-חזור, לא כך ?
אני ניקיתי את הפילטר המדובר ע"י הכנסת לחץ מים הפוך לכיוון הזרימה הרגיל תו"כ מכות עדינות וניעור ששיחררו לאט לאט את כל האבנית החוצה...
האמת, חשבתי שהפילטר הזה זה אילתור של אחד מבעלי הרכב הקודמים... מדהים כמה שהוא יעיל בלמנוע סתימות בשפריצרים! סוזוקי לא מפסיקים להפתיע... :D
אגב, היכן המיקום הכי יעיל עבורו, הכי קרוב למיכל מים עצמו או בקצה השני הקרוב "לנחיריים"?
אצלי הוא עד יותר מידי...הייתה לו נזילה, וכל פעם שהחנתי טיפה בשיפוע כל המים של המיכל היו מתרוקנים דרך השפריצר האחורי... עד שסגרתי אותו ידנית עם אזיקון...
היה לי מקרה זהה, גרתי עד לפני חודש ברחוב שבנוי בעליה, ונזלו המים מהשפריצר האחורי,
בטיפול האחרון חובר שסתום לחץ על הצינורית בתוך הדלת האחורית, מאז הכל בסדר.
לפותח השרשור, סתם ככה לידע כללי, זהו שסתום ולא פילטר, תפעל עפ"י ההמלצות שקבלת, אם זה לא יעבוד ניתן למצוא שסתומים כאלה/פילטרים בחנויות לחלקי חילוף, בעלות של שקלים בודדים.
אגב, היכן המיקום הכי יעיל עבורו, הכי קרוב למיכל מים עצמו או בקצה השני הקרוב "לנחיריים"?
מומלץ להתקין באזור נגיש שבו תוכל לפרק אותו במקרים של סתימות.
אין חשיבות למיקום.
השפריצרים של החלון הקידמי עייפים אז פתחתי את הצינורית וגיליתי שהפילטר הקטן שנמצא לפני שהמים מגיעים לחלון סתום ומלא אבנית.
השריתי את זה במים עם ממיס אבנית אבל האבנית דיי עקשנית איפה אפשר להשיג פילטר כזה? או האם לחבר בלעדיו?!
והשפריצר של החלון האחורי לא מוציא מים בכלל למישהו יש רעיונות?!
תודה
ראשית, תבדוק שהשסתום לא מחובר הפוך... אצלי בויטארה גיליתי שהיה מחובר הפוך, וכנראה בגלל שנפרץ, היה זרם חלש בשפריצרים.
לגבי האחורי, לפחות בויטארה, השסתום נמצא בדופן המרכב, מעל הגלגל הימני אחורי. ניקוי/החלפה שלו תפתור את הבעייה.
אגב, את הצינורות הישנים והבלויים שהיו לי, החלפתי בצינורות 6 מ"מ (זה הקוטר) שקניתי בטמבורייה בכמה שקלים.
אוהד.
haimovich2000
27-01-10, 10:17
הבעיה נפתרה חלקית: הלכתי לחנות אקווריומים וקניתי לי שסתום חד כיווני חדש במחיר שלי 10 שקלים ועוד שני מטר צינורית במחיר של 2 ש"ח למטר (ממש זיל הזול).
החלפתי חלק מהצנרת הישנה והצהובה יש לציין בצינורית חדשה ועכשיו השפריצרים הקדמיים פועלים נהדר.
מומלץ בחום!
נותר לי רק האחורי העקשן...
הבעיה נפתרה חלקית: הלכתי לחנות אקווריומים וקניתי לי שסתום חד כיווני חדש במחיר שלי 10 שקלים ועוד שני מטר צינורית במחיר של 2 ש"ח למטר (ממש זיל הזול).
החלפתי חלק מהצנרת הישנה והצהובה יש לציין בצינורית חדשה ועכשיו השפריצרים הקדמיים פועלים נהדר.
מומלץ בחום!
נותר לי רק האחורי העקשן...
יש לו שסתום מאותו סוג איפשהו לאורך הצינור, לא זוכר בדיוק איפה ...
נדב.
haimovich2000
31-01-10, 01:08
יש לו שסתום מאותו סוג איפשהו לאורך הצינור, לא זוכר בדיוק איפה ...
נדב.
יש לך מושג מאיפה עובר הצינור? כדי שאני אחפש את השסתום
יש לך מושג מאיפה עובר הצינור? כדי שאני אחפש את השסתום
נדמה לי שמצד ימין של הרכב, אבל ממש לא זוכר אם למעלה או למטה. ספר לי גם אם תמצא, יש לי את אותה הבעייה ועוד לא הגעתי לטפל בה ...
נדב.
נדמה לי שמצד ימין של הרכב, אבל ממש לא זוכר אם למעלה או למטה. ספר לי גם אם תמצא, יש לי את אותה הבעייה ועוד לא הגעתי לטפל בה ...
נדב.
הצינור עובר מצד ימין.
השסתום נמצא מעל הגלגל הימני אחורי - הגישה אליו מתוך הרכב - לפרק את דופן הפלסטיק, אמור להיות קרוב לחיבור חגורת הבטיחות האחורית
haimovich2000
24-02-10, 12:43
הצינור עובר מצד ימין.
השסתום נמצא מעל הגלגל הימני אחורי - הגישה אליו מתוך הרכב - לפרק את דופן הפלסטיק, אמור להיות קרוב לחיבור חגורת הבטיחות האחורית
הבעיה נפתרה והשפריצר האחורי עובד כמו גדול.
הצינורית עוברת מהמיכל מים (יש גישה מתחת לתא כפפות לצינורית) מתחת לדלת ימין, ממש בתוך הפח, ומאחורי המחיצה האחורית מעל הגלגל (אפשר לפרק ולהגיע מתוך הרכב).
השפריצר האחורי באמת היה מלא אבנית ניקיתי אותו והחלפתי צינורית, הקטע הכי בעייתי זה להעביר את הצינור בתוך הפח דרך החריצים הקטנים, אני השתמשתי בשטאלבנד (להעברת חוטי חשמל בבית).
ממש ריפוי בעיסוק
בהצלחה
גם אני שמתי לב שהמתז האחורי נוזל כאשר הרכב בשיפוע ורציתי להבין איזה שסתום בדיוק צריך לשים שסתום חד כיווני או שסתום לחץ או שבכלל מדובר באותו דבר?
בנוסף לא הבנתי למה צריך לפרק את הריפוד אי אפשר לשים את השסתום ביציאה מהמיכל מים?
נראה לי שגם הדיון קצת התעייף ואני ינסה לעורר אותו:cool:
יש למישהו רעיונות נוספים בקשר לנזילה של המתז האחורי כאשר הרכב בשיפוע?
נראה לי שגם הדיון קצת התעייף ואני ינסה לעורר אותו:cool:
יש למישהו רעיונות נוספים בקשר לנזילה של המתז האחורי כאשר הרכב בשיפוע?
אתה שואל למה זה קורה?
או מחפש פיתרון?
בקיצור, תקרא את השרשור, התשובה בפנים....
אני שואל אם יש הצעות נוספות לפתרון הבעיה עדיף כאלו שלא צריך לפרק חצי אוטו בשבילם לדוגמא לשים את השסתום ביציאה מהמיכל מים. ושוב לא ברור לי איזה שסתום צריך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.