צפייה בגרסה מלאה : בעיות התנעה בבוקר
שלום לכןלם
ברשותי טנדר 4x4 מאזדה b2500 דיזל
עד לסוף הקיץ האחרון לא היתה לי שום בעיה בהנעה בבוקר, אך משהגיע החורף כל בוקר שאני מנסה להניע את הטנדר או שלוקח המון זמן (סטרטר ארוך) או שפשוט נגמר כבר המצבר ואז אני דוחף כדי להניע
(בזמן הנעה בדחיפה הוא מניע מייד)
השלבים הם פתיחת סוויצ' מחכה עד שנורת הסליל תיכבה ואז מנסה להניע
מישהו חווה פעם בעיה דומה?
חסרים הרבה פרטים:
שנה?
כמה ק"מ עשה?
מה מצב המצבר: גיל, טעינה, פריקה, האם נמדדו הערכים?
האם נבדק האלטרנטור?
מה מצב הסטרטר?
האם נעשו איזה שהם טיפולים, שידרוגים או תוספות למערכת החשמל?
בהנחה שהקומפרסיה שלך תקינה וללא כל קשר,מומלץ שתמשיך לקרוא את הדיון הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=41062
זה שהמנורה עובדת לא אומר שהסלילים תקינים!!!
תבדוק את סלילי הלהט אחד אחד ואני בטוח שזאת הבעיה שלך,מה גם שלפי טענתך בקיץ לא היתה לך בעיה מיוחדת.
טל.
זה שהמנורה עובדת לא אומר שהסלילים תקינים!!!
תבדוק את סלילי הלהט אחד אחד ואני בטוח שזאת הבעיה שלך,מה גם שלפי טענתך בקיץ לא היתה לך בעיה מיוחדת.
טל.
למה ישר לניתוח מעקפים אם יש סיכוי שזה רק נקע?
לדוג',
מצבר חלש+חורף=התנעה מחורבנת.
הוא עוד לא ענה על השאלות רקע.
לאחר דיאגנוסטיקה של חשמלאי הוחלט כי אלה המצתים הם הוחלפו
נראה מחר בבוקר
תודה לכולם
למה ישר לניתוח מעקפים אם יש סיכוי שזה רק נקע?
לדוג',
מצבר חלש+חורף=התנעה מחורבנת.
הוא עוד לא ענה על השאלות רקע.
לבדיקת סלילים פשוטה אתה קורא ניתוח מעקפים??
טל.
בוא נשאל אותך אחרת,
על סמך מה הלכת לכיוון סלילי החימום?
הרי יכולות להיות כמה וכמה סיבות, אז להמליץ למישהו ללכת ישר לפרוק/בדיקה של נרות חימום שברכב ישן לא תמיד נגמר בקלות זה לא ההמלצה הראשונה שהייתי נותן.
בטח כשיש דברים אחרים שיכולים להיות הכיוון והרבה יותר פשוטים לבדיקה ותיקון.
למה לא לחכות קצת ולהתחיל באבחון של הבעיה בפרטים ממי ששאל את השאלה?
לבדיקת סלילים פשוטה אתה קורא ניתוח מעקפים??
טל.
הרבה יותר קל ופשוט לבדוק מצבר מאשר לבדוק תקינות מצתי להט, במיוחד אם נדרשים פרוקים רבים בדרך בשביל להגיע אליהם (לדוגמה, הסרת האינטרקולר).
**עריכה**
דורון הקדים אותי בשתי שניות.
מכובדיי,
" לאחר דיאגנוסטיקה של חשמלאי הוחלט כי אלה המצתים הם הוחלפו
נראה מחר בבוקר
תודה לכולם "
טל.
ידידי,
מה הקשר לפירגון?
האבחנה שלך הצליחה? יופי!
זה עדיין לא הופך את סדר העבודה שלך והסקת המסקנות לנכונים.
אם זה עובד בשבילך, מברוק.
אם רוצים לעשות דיאגנוסטיקה נכונה (ניחוש, גם אם הוא מחושב, הוא עדיין לא דיאגנוסטיקה), יש סדר עבודה.
מכובדיי,
" לאחר דיאגנוסטיקה של חשמלאי הוחלט כי אלה המצתים הם הוחלפו
נראה מחר בבוקר
תודה לכולם "
טל.
גם כשיורים באוטומט בכיוון הכללי חלק מהכדורים פוגעים.
כמו שברק כתב,
הפעם פגע לך,
אין על מה לפרגן כי תהליך הסקת המסקנות שלך פשוט לא קיים- זרקת פתרון ויצא לך במקרה.
באותה המידה זה יכול היה להיות משהו אחר או ליצור תקלה חדשה ורעש לאיתור התקלה האמיתית.
על אותו משקל בבעיה של איבוד אויר מצמיג היית מייעץ להחליף צמיג או ללכת לפאנצ'ריה לפני שבדקת עם קצת רוק האם הונטיל דולף.
למה מחקתם לי את ההודעה ?
מה לא נכון בלנטרל את החשד של סלילי חימום על ידי מים רותחים בבוקר ?
גם כשיורים באוטומט בכיוון הכללי חלק מהכדורים פוגעים.
כמו שברק כתב,
הפעם פגע לך,
אין על מה לפרגן כי תהליך הסקת המסקנות שלך פשוט לא קיים- זרקת פתרון ויצא לך במקרה.
באותה המידה זה יכול היה להיות משהו אחר או ליצור תקלה חדשה ורעש לאיתור התקלה האמיתית.
על אותו משקל בבעיה של איבוד אויר מצמיג היית מייעץ להחליף צמיג או ללכת לפאנצ'ריה לפני שבדקת עם קצת רוק האם הונטיל דולף.
א.אני לא "זורק" פתרונות,למסקנה שלי היה קשר ישיר לתיאור התקלה.
ב.אני לא מנחש.ההצעות שלי הן מתןך ידע וניסיון בלבד.
ג.אל תייחס לי הצעות היפותטיות למקרים היפותטיים,אין לך מושג וחצי מושג לגביי.
מי שמנחש וזורק הערכות זה אתם,לגביי.ושוב...טעיתם.
טל.
היות והדיון הזה הופך מדיון להתנצחות (וחבל שכך), אפרוש בשיא, אבל כמה מילים אחרונות:
טל, אף אחד לא "מחפש אותך", אף אחד לא אומר שאתה טועה ובטח שלא מנחשים או זורקים הערכות באוויר.
הדיון הזה, או כל דיון אחר בפורום, הוא לא רק צ'אט, הוא כלי שישמש את הדורות הבאים בחיפושם אחרי מידע.
יש כמה כללים ברורים לכתיבה בפורום:
כבד את שאר המשתתפים (זה כולל גם לדעת איך לקבל ביקורת).
אם לא יודעים, לא עונים.
אם נותנים תשובה, יש לה סימוכין ויש לוגיקה נכונה של איך אתה מגיע לתשובה.
אני חוזר ואומר, אף אחד לא אמר ששגית בתשובתך, שגית בדרך בה הגעת אליה (או יותר נכון בהעדר הדרך).
לזרוק תשובה באוויר, שהיא בגדר סברה מלומדת, לא עושה אות למוסמכת, היא עדיין סברה.
הבעיה שתוארה, אכן יכולה להיות מה שסברת, לראיה, צדקת, אבל... היא יכלה להיות גם אחת מעשרות סיבות אחרות, כמו שתואר.
תסכים איתי שבעיות הנעה בבוקר יכולות ללהתחיל במצבר חלש, דרך מצתי להט וכלה בקומפרסיה חלשה. יש עוד אין ספור גורמים שיגרמו לבעיה.
נכון, מצתי להט פגומים יכולים להיות הסיבה, אבל זו לא עובדה מוגמרת.
ללא תיאור מלא של הבעיה (וזו הסיבה בגללה נשאלו שאלות הרקע), כל ניחוש טוב כניחוש אחר.
כשאתה עונה על שאלה בפורום, יש אחריות מסויימת שבאה עם הזכות לתת תשובה.
קביעת עובדה מוגמרת, על סמך כל כך מעט מידע, היא לא נכונה.
תסתכל על זה מהצד של חובב רכב בתחילת דרכו, המעוניין לעשות כמה צעדים לבדו, בפעם הראשונה, ללא המוסכניק.
יש לו בעיה דומה לזו שתוארה כאן, הוא נכנס, קורא, מקבל את התשובה שלך כמוסמכת ורץ להחליף מצתי להט.
בא להניע בבוקר ושוב אותה הבעיה.
ביאושו, הוא לוקח את הרכב למוסך, משלם על פירוק, הרכבה ובסוף מגלה שהסטרטר חלש או המצבר גמור או שסתם יש לו מנוע עיף שכבר לא מניע כמו פעם.
עכשיו הבחור, הלך, הוציא כסף, זמן ונשאר באותה הנקודה עם קצת פחות מזומנים בכיס.
כל זה על סמך מה? על סמך מילה שלך.
כמו שכבר אמרתי יש אחריות מסויימת שבאה עם הזכות לתת תשובה.
כאשר אנו שומעים על מוסך או עסק שמחליף חלקים על ימין ועל שמאל (מי אמר מוסכי יבואן? :twisted: ) עד לאיתור התקלה, כולנו זועקים: "גנבים, חאפרים, לא מקצוענים". רק בגלל זה עלינו להקפיד ביעוץ אותו אנו נותנים.
כולנו פה בשביל לעזור - אחד לשני וגם בשביל הדורות הבאים של חובבי השטח והמכאניקה.
בוא נשאיר את זה כמשהו שנעים לעשות.
ronenlivny
29-01-10, 14:28
אני עם טל.
עוד לפני שנכנסתי לשרשור קפץ לי נושא המצתים.
יש רכבים מסויימים עם מחלות ידועות, במקרה של הBT המצתים הוא גורם עקרי לקושי בהנעה, מה גם שבדיקתם מלווה ב15 שניות של העברת נורת ביקורת והיא אפילו יותר פשוטה מבדיקת המצבר.
כרונולוגית זה אולי לא מתאים אבל אין חכם כבעל נסיון.
כרונולוגית זה אולי לא מתאים אבל אין חכם כבעל נסיון.
נסיון נקודתי מול מקרה יחיד? מול אלף מקרים זהים?
הרי לשיטתו יש רק פתרון אחד..
באותה מידה התקלה אצלו (אצל טל) יכלה לנבוע ממצבר והבעיה במקרה כאן היתה מצתים.. אז הוא היה ממליץ ישר להחליף מצבר בעלות גבוהה יחסית לפני בדיקת מצתים?
הוא אפילו לא ציין כיצד לבדוק.
כתהליך זיהוי של בעיה הוא לא בכיוון- פגע לו באותה מידה שיכול היה להיות אחת מהסיבות האחרות שיכולות לגרום לתופעה הזו.
ברק הסביר יפה מאד למה באתר הזה, במדיה אינטרנטית שמישהו יגיע מתישהו בעתיד לשרשור הוא לא יוכל ללמוד כלום או גרוע יותר יוצא כסף סתם כי יש עוד גורמים שיכולים לבוא לידי ביטוי באותו האופן.
הרעיון הוא שאם אתה מייעץ למישהו שאין לו נסיון ואפילו לא תיאר לגמרי מה הוא בדק כבר אז כל פתרון שתיתן יהיה בחזקת יריה בכיוון הכללי, אולי תפגע ואולי לא.
זה לא רק עניין של המלצה ע"ס מידע חסר אלא גם אופן ההמלצה, ואם הבחור בעקבות ההמלצה היה מנסה לפרק את הנרות לבד והיו מתפרקים לו כמו שקורה ברכבים אחרי זמן רב שלא נגעו במצתים- לא ראיתי שהוא הסביר שיש יותר מדרך אחת לבדוק ואם הוא מפרק אז שיזהר כי יש אפשרות לבעיות חדשות.
יש אנשים שמוכנים ללכת בשיטה הזו ולהתסכן בהוצאה מיותרת ויש כאלו שמנסים לעבוד מסודר ולהבין מה הבעיה באמת לפני שמתחילים לפרק, שיבושם לו.
זהו,
אני בחוץ.
שירשור זה, מהווה קשר ישיר לשירשור שפתחתי בנושא גיר קופץ !
בשני המקרים (ואחרים)אנו מבקשים מגולשים לתת "פיתרונות" המבוססים בעיקר על נסיונם.
לית מאן דפליג שכל ההצעות שניתנות כאן הן בעייתיות משהו. אנו לא מכירים את המגיבים, לא יודעים מה נסיונם המעשי,לא יודעים (לפעמים) איזה אינטרסים עומדים מאחורי הצעות כאלה ואחרות.
כמו כן המגיבים לא מכירים את פותחי השירשור ,הידע שלהם, נסיונם בעבודת מכונאות מעשית.(כולל האפשריות למוסך מדרכה) ועוד כמה גורמים המשפיעים על ההחלטות שלהם.
אני רואה במטרת שירשורים כגון זה (והשירשור שאני פתחתי ), עוד אפשרות(תיאורטית) נוספת לאיתור תקלות, או יותר נכון - לא לבוא למוסך כאהבל מושלם, הנתון לחסדי בעלי המוסכים.
שבת שלום
.
שאלה קטנה
האם הבעיה נפתרה והרכב מניע כמו שצריך
אגב גם בעיה בטיימינג יכולה לעשות קשיים בהתנעה
צריך גם לנסות לחמם פעמיים ולראות אם זה עוזר
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.