צפייה בגרסה מלאה : טופס שיחרור אחריות בחילוץ.
פעם הסתובב פה או באתר הצהוב איזה משהו כזה...
מעין פורמט הזוי של טופס שהמחלץ מחתים את המחולץ שהוא מתנער מכל אחריות במקרה של נזק.
יש למישהו את זה?
אשמח אם תשלחו למייל :
[email protected]
הזוי?
לא תאמין כמה חילוצים מיותרים ומעצבנים הטופס הזה חסך לי.
בכל פעם שאיזה נודניק ששקע או נתקע היה מתעלק עלי, הייתי שולף את הטופס ומבקש ממנו לחתום. תשעה מתוך עשרה סירבו לחתום - וחיפשו פראייר אחר שיחלץ אותם.
היתה לי פעם סטפה רצינית של טפסים, הלכה עם הסופה הירוקה.
היה לי גם בהיילקס .. אולי עוד יש בבית באיזה מקום :)
בגדול לא מסובך לכתוב כזה דבר.
ובכלל ... מדהים מה גוגל יכול לעשות :)
נוסח המסמך לקוח מגולשי אתר ג'יפטריפ ומוגש בזאת כשרות הניתן לגולשי האתר בין אם הם מנויים על לקוחות Resc4U ובין אם לאו.
אין Resc4U צד במסמך או בהסכם כלשהו הנחתם במסמך זה.
כתב שחרור ופטור מאחריות
אני הח"מ מספר ת.ז.______________ .הנוהג ו/או המחזיק ו/או הבעלים של רכב מספר רישוי _______________ (להלן "הרכב המחולץ")
שכתובתי ב- ________________________________________ ___ .
מצהיר, מסכים ומאשר בזה כדלקמן:
1. הואיל וביום _________ במקום_________נתקע הרכב המחולץ ללא יכולת תנועה והמשך נסיעה, פניתי בבקשת עזרה וחילוץ אל ה"ה שם________________ ת.ז._____________ (להלן "המחלץ") שהינו המחזיק ו/או הבעלים ו/או המשתמש של רכב מספר רישוי _____________ (להלן "הרכב המחלץ"). כל הפעולות שנעשו על ידי המחלץ ו/או הרכב המחלץ לשם המשך תנועתו ו/או נסיעתו ו/או הזזתו ממקומו של הרכב המחולץ ייקראו להלן : "החילוץ"
2. אני מצהיר בזאת שידוע לי היטב וכי הוסבר עוד בטרם החילוץ כי במהלך החילוץ עלול להיגרם לרכב המחולץ ו/או לי נזק כל שהוא.
3. הואיל והמחלץ מבלי להודות באחריותו לחילוץ האמור או בחובתו לעשות כן, הסכים לחלץ לפנים משורת הדין, את הרכב המחולץ הנני מצהיר ומתחייב בזה שלא תהיינה לי שום דרישות או טענות אל המחלץ ו/או אל כל אדם אחר שהוא בקשר עם נזקי הרכוש ו/או הגוף שנגרמו לרכב המחולץ ו/או לי עקב החילוץ או בקשר אליו
4. הנני מצהיר בזה כי אין לשום אדם ו/או גוף אחר מלבדי זכות לתבוע בגין נזקי הרכוש שנגרמו לרכב המחולץ או בקשר אליו, והנני מתחייב בזה לשפות את המחלץ בגין כל תביעה שתוגש נגדו ע"י כל אדם אחר בקשר לנזק כל שהוא ישיר ו/או עקיף שנגרם בגין החילוץ ו/או הקשור לחילוץ.
5. כמו כן, הנני מצהיר, מסכים ומתחייב בזה לפצות ולשפות את המחלץ בגין כל נזק שהוא שייגרם למחלץ ו/או לרכב המחלץ בגין החילוץ ו/או בקשר לחילוץ.
ולראיה באתי על החתום: ________ תאריך:_____________
אישור עד לחתימה: אני הח"מ_____________________ מרח' _____________________ מאשר בזה כי הכתב הנ"ל נחתם בנוכחותי ע"י לאחר שזיהה עצמו לשביעות רצוני, ולאחר שווידאתי שקרא והבין את המסמך.
קרדיט לאתר resc4u שנותן קרדיט לג'יפטריפ ושם אמורים לתת קרדיט לקוק.
יפה גיא.
טוב עשית- אני מיד מדפיס ומצלם!
היתה לי פעם סטפה רצינית של טפסים, הלכה עם הסופה הירוקה.
עלי למלא לך את הסטפה מחדש. רק שלא תתחיל לחלץ, בגלל העדר הטופס, כל מיני מריעין בישין.
איציק - 4X6ZH
03-02-10, 13:08
איך אתם אוהבים להסתבך ;)
מה אתם מחפשים צרות .
איציק
אני חייב להבין, מדובר בחילוץ ב"חינם"?
יש מישהו שחילץ אלמוני, כתוצאה מהחילוץ נגרם נזק לרכבו של האלמוני, ואותו אלמוני תבע אותו בגין הנזק וזכה במשפט ?!?!
נשמע לי הזוי לגמרי.
ד"א, נראה לי הרבה יותר חכם להחתים את המחולץ על טופס שהוא מתחייב לתקן נזק שייגרם למחלץ...
אם מדובר בשיטה להתחמק מבקשות חילוץ, נראה לי הרבה יותר הגיוני להגיד שלולאות הגרירה לא תקינות או משהו בסגנון, או פשוט להגיד "לא רוצה".
היו מקרים מעולם.
לא סתם הטופס הזה זכה לפופולריות רבה...
אני מכיר מישהי שחילצה רכב ונדרשה לשלם עבור נזק שנגרם לרכב המחולץ (לא יודע איך נגמר הסיפור הזה, רק יודע שהוא קרה)
הבעיה יכולה להגיע גם מכיוון חברת הביטוח של הרכב המחולץ.
באופן אישי, אין לי, לא היה לי ואני מקווה שלא יהיה לי טופס כזה.
סער.
אני גם לא יודע איך ניגמר הסיפור ההוא.
מישהו יודע ?
היו מקרים מעולם.
לא סתם הטופס הזה זכה לפופולריות רבה...
אני מכיר מישהי שחילצה רכב ונדרשה לשלם עבור נזק שנגרם לרכב המחולץ (לא יודע איך נגמר הסיפור הזה, רק יודע שהוא קרה)
הבעיה יכולה להגיע גם מכיוון חברת הביטוח של הרכב המחולץ.
באופן אישי, אין לי, לא היה לי ואני מקווה שלא יהיה לי טופס כזה.
סער.
יש הבדל בין נדרשה לשלם לבין חוייבה לשלם על ידי בית משפט.
דרישה לשלם על נזק בעקבות חילוץ, שבאה מצדו של המחולץ הזויה לחלוטין ומן הסתם, הטופס הנ"ל לא יעזור כנגד דרישה לשלם. גם לא כנגד התנערות של חברת הביטוח (דרך אגב, בביטוח חובה מוחרג רק חילוץ בשכר. לא זוכר מה בנוגע לצד ג').
קשה לי להאמין שמקרה כנ"ל הגיע לבימ"ש והתביעה התקבלה. רק במקרה כזה הטופס יכול (אולי) לעזור. ממש מזכיר לי את פרשת דרומי מבחינת חוסר הצדק.
במידה ואכן מקרה כזה התקבל בית משפט, אני חושב שכדאי ליידע בנדון ולהזהיר את כל חברי הפורום.
חברה אל תהיו תמימים ,טופס כזה הוא חשוב ולא יעשה אתכם פחות טובי לב,הבעייה היא לא המחולץ בדרך כלל אלא חברת הביטוח שלו.ואל תצפו שאיזה בית משפט יגן עליכם,זה קורה רק במדינות נורמליות ולא במדינות "שמשפיטות עצמם לדעת" ושכל אזרח שני שיודע קרוא וכתוב הוא עורך דין.
במידה ותחלצו מישהו,גם אם הוא חבר ויגרם נזק לרכב והוא יתבע את הביטוח שלו,יש סיכוי גדול שהביטוח יתבע את המחלץ והחבר שלכם לא יוכל לעשות דבר נגד זה.
דרור הראל
במידה ותחלצו מישהו,גם אם הוא חבר ויגרם נזק לרכב והוא יתבע את הביטוח שלו,יש סיכוי גדול שהביטוח יתבע את המחלץ והחבר שלכם לא יוכל לעשות דבר נגד זה.
דרור הראל
ונראה לך שבמקרה כזה הטופס יעזור במשהו?
אם החבר לא יכול לעשות כלום אחרי המקרה (כמו פשוט לשלם את עלות הנזק...) אז מה יעזור שחתם על דף מראש שהוא מוכן לשלם?
איל
דרור הראל
יכול להיות שחברת הביטוח תנהג כך, אבל לא ברור לי איך הטופס המדובר יכול לעזור.
חברה אל תהיו תמימים
דרור הראל
זה תמיד נכון
יכול להיות שחברת הביטוח תנהג כך, אבל לא ברור לי איך הטופס המדובר יכול לעזור.
כנראה שלא קראת את הטופס של יואב. סעיף 4 בו:
ו
הנני מתחייב בזה לשפות את המחלץ בגין כל תביעה שתוגש נגדו ע"י כל אדם אחר בקשר לנזק כל שהוא ישיר ו/או עקיף שנגרם בגין החילוץ ו/או הקשור לחילוץ.
ולכן אין בעייה גם אם חברת הביטוח תנסה לתבוע...
פשששש
מזכיר נשכחות....אכן אני ניסחתי את הטופס.
הטופס עוזר בגלל סעיף השיפוי שבו אם תחליט חברת הביטוח לתבוע.
לא ידעתי שחברת החלוץ עושה בו שימוש ולדעתי הוא לא נועד לחברות חילוץ בשכר אלא לחילוץ חינם.
לדעתי האחריות של חברת חילוץ בשכר שונה מאחריותו של המחלץ בחינם.
שלמה
צודק, באמת לא שמתי לב...
בכל מקרה, כל הסיפור נראה לי הזוי לחלוטין.
מעניין מה תוקפו של מסמך כזה בעת משפט.
לעניות דעתי כמי שניסח אותו..יהיה לו תוקף גם בבית המשפט
נ.ב.
לגבי המקרה עם המחלצת ....מידיעה אישית...החליטו בסוף (בצדק) שלא לתבוע את המחלצת.
כחובב נהיגה שטייל המון ברגל יצא לי לא פעם להגיע ברגל לרכב תקוע, בחלק מהמקרים, היה ניתן לצאת מהתקיעה בנסיעה עם מעט ידע .
ואכן לא פעם נכנסתי לאוטו ולפעמים גם הצלחתי להוציא אותו מהתקיעה .
תמיד הודעתי לבעל הרכב לפני זה שיתכן ויגרם נזק , מכיוון שזה שטח והוא תקוע ונזקים נגרמים לא פעם, חלקם העדיף שלא אנסה ,וחלקם היו כל כך מיואשים שהבטיחו המון הבטחות אם רק אוציא את הרכב משם , בודדים גם זכרו להגיד תודה כשראו כמה בקלות זה יוצא .
(כמובן שכמו כל מטייל ברכב יצא לי גם לחלץ בעזרת רכבים לא פעם אבל המבטים הרבה פחות מופתעים ).
אדם אחד עד היום האשים אותי גם ב"נזק" שנגרם לרכב , אחרי שהרכב יצא מהבוץ נשמעו נקישות בנסיעה על אספלט (האידיוט חזר כדי לצעוק עלי אחרי שהוא שקע 2 מטר מהכביש) אז הראתי לו את כל הבוץ על הכנפיים מבפנים ....
את הטופס אני אשמור , לא יזיק .
בנושא דומה:
היום מתוך וואלה: "ביטוח: הצלת חיים? תשלם!"
http://cars.walla.co.il/?w=/4715/1640191
לא קשור לחלוטין.
חוק "לא תעמוד על דם רעך" הוא רלבנטי רק לענין פגיעות פיסיות.
אין להקיש ממנו כלום לעניין נזק לרכוש.
לדעתי הסיבה שלא חתמו זה הסעיף שמציין שבעל הרכב התקוע יצטרך לשלם לרכב המחלץ
וזה משום שבעל הרכב המחולץ חשב כנראה שהולכים לעשות עליו קומבינה ולתקן על חשבונו את הנזקים הקיימים ברכב (ואני לא טוען שמישהו ניסה לעשות משהו)
חברת חילוץ שמחתימה על מסמך כזה לא צריך אותה כי המהות שלה זה לגרור ולחלץ באופן מקצועי ולא לגרום נזק ואגב חברה כזאת כן אפשר לתבוע למרות המסמך בטענה לרשלנות- זאת דעתי
אגב לא שזה (מה שכתוב בהתחלה) יתפוס בבית משפט וזה משום שהרכב המחלץ אינו מורשה לבצע גרירה וחילוץ ולכן לא בטוח שיוכל לדרוש שכר או תיקון נזקים
אלא אם אולי זה יהיה בצורה של תאונת דרכים כי כאשר שני הרכבים דולקים ונגרם נזק לדעתי זה תאונת דרכים לכל דבר (לדוגמא אם הרכב דלוק ומישהו פתח את הדלת ומהרוח היא נתרקה לו על השן ושברה אותה מדובר בתאונת דרכים וחברת הביטוח תצטרך לשלם את הטיפול--בדוק)
שלא נתקע בשטח
משה
בעניינים משפטיים אני מציע לך ללכת לפי התחושה הבסיסית שלך, שכתובה בחתימה שלך:
בחיים צריך רופא טוב ועורך דין טוב
בעניינים משפטיים אני מציע לך ללכת לפי התחושה הבסיסית שלך, שכתובה בחתימה שלך:
משה הוא בעצמו עו"ד, עכשיו הוא רק צריך רופא טוב וג'יפ ...
ועכשיו לעניין:
5. כמו כן, הנני מצהיר, מסכים ומתחייב בזה לפצות ולשפות את המחלץ בגין כל נזק שהוא שייגרם למחלץ ו/או לרכב המחלץ בגין החילוץ ו/או בקשר לחילוץ.
הסעיף הזה נראה לי בעייתי מראש ואף לא הגון. המחלץ (בשכר או בטוב לב) הוא אשר אחראי על רכבו ועל תהליך החילוץ, ואם משהו לא נראה לו אזי שלא יחלץ, או יקרא לעזרה נוספת. בכל מקרה נראה לי לא הגון לבקש פיצוי במצב כזה - כל אחד אחראי על שלו ורשאי לבקש להפסיק בכל שלב.
נדב.
כמנו שאמרתי : עורך דין טוב.
עורך דין טוב יידע שצריך גם שימוש ברכב למטרות מסוימות. כך שלא כל רוח מכל דלת פתוחה רלבנטית לעניין תאונת דרכים.
גילוי נאות: הח"מ הוא עורך דין.
ועכשיו לעניין:
הסעיף הזה נראה לי בעייתי מראש ואף לא הגון. המחלץ (בשכר או בטוב לב) הוא אשר אחראי על רכבו ועל תהליך החילוץ, ואם משהו לא נראה לו אזי שלא יחלץ, או יקרא לעזרה נוספת. בכל מקרה נראה לי לא הגון לבקש פיצוי במצב כזה - כל אחד אחראי על שלו ורשאי לבקש להפסיק בכל שלב.
נדב.
נדב ...
קבל את הסנריו הבא ..
שקעת בבוץ.
עברתי שם במקרה ובקשת חילוץ.
אני בכללי בן אדם נחמד והחלטתי לנסות לעזור לך.
אני מחפש רצועה אלי ושואל אותך האם יש לך נקודת עיגון טובה באוטו. אתה מצהיר שהאוזן שם למטה היא הכי טובה שכסף יכול לקנות .. אני מסתכל, ניראה סביר ואני מחבר.
נותן משיכה קטנטנה ... והאוזן ניתלשת מהאוטו שלך ועפה לאוטו שלי. לוקחת איתה את החלון האחורי, האוזן השמאלית שלי והחלון הקידמי של האוטו שלי.
עכשיו מי ישלם את זה ?
אני מוותר לך על האוזן שלי ... אבל מה עם שתי החלונות ?
הביטוח שלי או שלך ? או אתה ? ...
אני אענה לך, אני אצטרף לתבוע את הביטוח שלי אם אתה לא תשלם מכיסך, כי הביטוח שלך יתנער. ואני אצטרך לשלם יותר על הביטוח שלי בשנה הבאה ... שיקום פה אדם אחד שיגיד שזה מקובל עליו.
( והכוונה היא רק להדגים - לא מאשים אותך בכלום ! )
אני אענה לך, אני אצטרף לתבוע את הביטוח שלי אם אתה לא תשלם מכיסך, כי הביטוח שלך יתנער. ואני אצטרך לשלם יותר על הביטוח שלי בשנה הבאה ... שיקום פה אדם אחד שיגיד שזה מקובל עליו.
דוגמה נחמדה, פרט שולי - אין קשר בין העדר תביעות לבין החלפת חלון
כמובן שאם הנזק הוא לפח הסיפור אחר.
עדיין הניסוח של הסעיף הוא מאוד חד צדדי ואפשר להבין את אלו שוויתרו על החילוץ.
כמו שאפשר להבין את מי שביקש את החתימה לפני חיבור הרצועה.
נדב ...
קבל את הסנריו הבא ..
אני מחפש רצועה אלי ושואל אותך האם יש לך נקודת עיגון טובה באוטו. אתה מצהיר שהאוזן שם למטה היא הכי טובה שכסף יכול לקנות .. אני מסתכל, ניראה סביר ואני מחבר.
נותן משיכה קטנטנה ... והאוזן ניתלשת מהאוטו שלך ועפה לאוטו שלי. לוקחת איתה את החלון האחורי, האוזן השמאלית שלי והחלון הקידמי של האוטו שלי.
גיא, אם בדקת את נקודת העיגון, והיא כשלה, זה בעיה שלך!
בחיים אנחנו לוקחים סיכונים כל הזמן ... אם החלטת לנסות לעזור, תהיה מוכן לשאת בנזק.
היתרון בלהיות המחלץ ולא המחולץ, הוא שאתה שולט בסיטואציה. לא מתאים לך, אתה נוסע. אתה לא רוצה לתת מכה, אתה לא נותן. כשאתה המחולץ, אתה הרבה יותר חשוף ליכולותיו של המחלץ ... הוא יכול לבצע פעולות שיגרמו לך הרבה נזק, שאין לך הרבה שליטה עליהן.
אם אתה נתת מכה, ונשבר לך הדיפרנציאל? אז המחולץ צריך לשלם?
אני לא הייתי מבקש תשלום אם יכולתי למנוע את הנזק.
אם כשניסו לחלץ אותי היה נגרם הנזק, הייתי מציע להשתתף בעלויות, אבל זה משהו שאף הסכם שנחתם מראש לא יכול להתיחס אליו.
עם הגישה הזאת, שימותו כולם :)
אני לא מזיז אצבע לעזור לאף אחד.
אם אני לא מכיר אותך ולא יודע שאתה תשתתף בנזקים ... תזמין גרר שיעלה לך מצידי 1000 שח.
אני בכללי בן אדם נחמד והחלטתי לנסות לעזור לך.
כבר לא אמין ... :p:p:p
(ולעניין, כבר ענו במקומי ...)
אם כבר, אז במקרה והמחולץ מבקש לבצע פעולה שלא נראית למחלץ ולוחץ לבצע אותה (למשל, לתת מכה במשיכה), אז אפשר להוסיף את הסעיף בכתב יד לפני שמבצעים את הפעולה
נדב.
עם הגישה הזאת, שימותו כולם :)
אני לא מזיז אצבע לעזור לאף אחד.
אם אני לא מכיר אותך ולא יודע שאתה תשתתף בנזקים ... תזמין גרר שיעלה לך מצידי 1000 שח.
מחזק את טיעון האמינות מקודם :rolleyes:
בכל מקרה, זו כמובן זכותך.
נדב.
ראשית מענה לשמיל- רק לידיעה מקרה הדלת הינו אמיתי ואני הוצאתי למישהי 2500 ש"ח שהטיפול שורש היה עולה לפי מיטב זכרוני 1300 בלבד
אם הרכבים דלוקים אזייזה נחשב תאונת דרכים לכל דבר שימושים זה רק לצורכי עבודה ובכסף ולא בחינם כדרך של עזרה
ולענייננו גם נדב שם לב לבעייתיות בסעיף. בהנחה שאתם אנשים טובים ואין לכם כוונה ממש לעבוד על אף אחד אבל אתם ואני יודעים את זה ואילו אדם שתקוע ולא מכיר אותכם יפחד שבאים לעבוד עליו ולכן ירתע מלחתום
תחשבו שלדוגמה הייתי מגיע לחלץ אותכם ולאחר החילוץ הייתי אומר לכם שהאגזוז שלי זז וצריך להחליף ותכינו כסף מה הייתה דעתכם? הייתם חותמים?
חייב לציין כי לא מזמן ראיתי הודעה על שניים שתקועים בירקון והגעתי ביחד עם צחי ונדב שהגיעו עם הרכבים שלהם במוצאיי שבת לירקון בבוץ וחילצו שלושה רכבים עד אחת בלילה ללא תמורה וללא שום בקשה כספית וזה ראוי לציון
אם אדם עושה מעשה טוב ונגרם לו נזק כפרה, אם הנזק לפח הרכב ולא מכני לדעתי ואני אבדוק אפשר לתבוע את ביטוח מקיף למי שיש
בכלליות אציין כי עורך דין טוב הוא כזה שמנסה גם כאשר המקרה אינו חד משמעי ומצליח (רק צריך להסביר ללקוח סיכויים וסיכונים וציפיות וכו')
אני הייתי מפחד לחתום כי הייתי בטוח שמנסים לעבוד עלי והייתי מעדיף לשלם גרר שאני יודע כמה וזהו, אם הייתי מחלץ ונגרם לי נזק לא הייתי מבקש אגורה, ואם הייתי גורם נזק מחוסר נעימות הייתי מציע השתתפות למרות שהייתי מצפה שלא יקחו כמו שאם היו מחלצים אותי (שלא ניתקע חס וחלילה) והיו גורמים לי נזק לא הייתי דורש כלום
צריך לנסות למנוע בעיות בטרם הם קורות ואם יש מצב מסוכן עדיף להימנע
כמו כן לאחר קריאת התגובות נראה כי מחשבותי באשר יש ערך עליון של עזרה לאחר במיוחד בג'יפים ואפילו כשהכרתי משהו שהיה נוסע במיוחד בימי שישי ושבת ומחפש אנשים תקועים כדי לחלץ ולעשות כסף כל הזמן הייתי אומר לו שזה לא יפה
עכשיו אנשים איכזבו אותי ולא חשבתי שכך הדבר זה לא מתיישב עם הערכים שחשבתי שיש למרבית חבריי הפורום הנכבדים גם ובמיוחד מתוקף היותם אנשי השטח מהגרעין הקשה שלו עם אופי של אנשי שטח ולא כאלו שקנו דמוי גי'פ רק לפוזה ולמדרכות
חייב תגובה לנדב -- גי'פ כבר יש ועל הרופא מעדיף לוותר והעיקר הבריאות שנישאר בריאים לנצח
משה
אני הייתי מפחד לחתום כי הייתי בטוח שמנסים לעבוד עלי והייתי מעדיף לשלם גרר שאני יודע כמה וזהו,
מצויין. חלק לא מבוטל מהשימוש בטופס נועד להרחיק אנשים שנתקעים "סתם" כי הם המקום שהם לא צריכים להיות. לא חסרים מקרים של חילוצים בבוץ, כשהמחולץ נעלם מייד עם היציאה מהמקום הבעייתי, ואתה נשאר עם רצועות מלאות בוץ, מלכלך את הידיים והבגדים, רק כי עזרת למישהו.
אם הייתי מחלץ ונגרם לי נזק לא הייתי מבקש אגורה, ואם הייתי גורם נזק מחוסר נעימות הייתי מציע השתתפות למרות שהייתי מצפה שלא יקחו כמו שאם היו מחלצים אותי (שלא ניתקע חס וחלילה) והיו גורמים לי נזק לא הייתי דורש כלום
זו אכן ההתנהגות הנורמטיבית, הבעיה היא שלא כולם מבינים את הרוח החברית.
צריך לנסות למנוע בעיות בטרם הם קורות ואם יש מצב מסוכן עדיף להימנע.
משה
המניעה מתחילה בהתאמה של הרכב לשטח...בשביל התחלה...צריך רכב שטח עם הילוך כח... :-)
חיבוקי,
שבת שלום ומבורך,
יואב
המניעה מתחילה בהתאמה של הרכב לשטח...בשביל התחלה...צריך רכב שטח עם הילוך כח... :-)
צודק
חיבוקי,
שבת שלום ומבורך,
יואב[/quote]
בגלל זה בחילוץ הרשום ומחשש שאני אשקע לא נכנסתי עם הרכב שלי לשטח וחנן וצחי נכנסו עם שלהם אבל אם הייתי מחלץ ונתקע אז מה.......
אם חוששים לא בושה להגיד שלא באים כי יש חשש שגם המחלץ לא יצא משם לבד ואגב החילוץ היה של רכב תקוע ורכב מחלץ שגם נתקע ושניהם חולצו
לגבי הילוך כוח זה נתון סוביקטיבי יש הרבה טיולים לרכבים ללא הילוך כוח וזה כשלא מטפסים על סלעים ומעלות ואגב גם רכב עם הילוך כוח אבל נמוך לא יעלה סלעים ולי נראה שבגרירה למשל רכב עם מנוע גדול יהיה לו יותר כוח מרכב קטן עם מנוע קטן כך שההילוך כוח לא ישפיע
הכל לדעתי עניין של ציפיות מהרכב ומטרתו כשהכרת המגבלות היא החשובה והמשמעותית
טיולים נעימים ומוצליחם ללא תקיעות לכולם
משה
אתה יודע משה, מי שמסיק מסקנות ולומד לקח ..
זה לא אותו אחד שדופק את הראש בעמודים דים דים דים דים .... ולא קולט.
אני לא יודע את מי יצא לך לחלץ, אבל את התקופה שאני עוזב הכל ויוצא באמצע הלילה לחלץ אנשים שאני לא מכיר. עברתי.
לפני שנים.
בעיקר בגלל אותם האנשים שאני לא מכיר והתגובה שלהם וההתנהגות שלהם בזמן החילוץ ואחריו.
ואותם אנשים מהגרעין הקשה כמו שאתה קורה לו. הם יודעים טוב מאד על מה אני מדבר.
אתה פשוט לא מכיר אותי או אותם.
ולמרות הכל , כל מקרה לגופו, אבל עם הרבה יותר נסיון והבנה.
---
בלי קשר אבל עם קשר .. .זאת הסיבה גם שאני לא מוביל טיולים לאנשים שאני לא מכיר יותר ...
---
הבנתי, למדתי, הפנמתי והפקתי לקחים.
----
ושורה אחרוינה, אין לך בכלל רכב שטח. צר לי שזה לא נעים לך לקרוא ואני מבין שמבחינתך שטח זה לא מה שאני קורה שטח, אבל אין לך. לא הייתי ממליץ לך גם לנסות להפוך אותו לכזה.
מודה ומתוודה, ומכה על חטא.
יש לו רכב שטח מצויין.
הכי טוב.
זה אנחנו שלא מבינים ומקנאים.
אז חברים - די עם צרות העין.
ולעניין הגרירה והטופס - חברים, אין לזה פתרון בית ספר. ראו מי עומד מולכם ושיקלו. ראו גם את רמת הסיכון לכם ולרכב המחולץ, ואת רמת הרעות והחברות, באם קיימת.
ולמי שבאמת מחתים, שיוסיף בסוף, בכתב ידו של המחולץ: "אני חותם על טופס זה מרצוני החופשי, וללא כל עושק או כפייה, ותוך הבנת הסיכונים ואפשרויות לנזק". בכתב ידו, מומלץ.
אני לא מדבר על אף אחד ספציפית אלא באופן כללי
לא נעלב בכלל זה משעשע אותי אבל מעניין אותי אם לדוגמא טרנו סטנדרתי יכול לעלות לדוגמא את משלט או משהו דומה או טרופר כי אם לא לא שווה להחליף
תהנו
משה
אני חייב להבין, מדובר בחילוץ ב"חינם"?
יש מישהו שחילץ אלמוני, כתוצאה מהחילוץ נגרם נזק לרכבו של האלמוני, ואותו אלמוני תבע אותו בגין הנזק וזכה במשפט ?!?!
נשמע לי הזוי לגמרי.
ד"א, נראה לי הרבה יותר חכם להחתים את המחולץ על טופס שהוא מתחייב לתקן נזק שייגרם למחלץ...
אם מדובר בשיטה להתחמק מבקשות חילוץ, נראה לי הרבה יותר הגיוני להגיד שלולאות הגרירה לא תקינות או משהו בסגנון, או פשוט להגיד "לא רוצה".
אני, יד ימין שלי לא סומכת על יד שמאל...
מנסיון אישי- חילצתי רכב במשושים שהיה שקוע בבוץ, היה אפשר למשוך רק ברוורס, בנסיעה עליתי על סלע ועיקמתי את המיגון של הגיר. עלה לי 200 ש"ח ליישר את המיגון.
לפעמים הרצון לעזור עולה ביוקר, חילוץ עי מחלץ מקצועי היה עולה 1000 ש"ח. מן הראוי שרכב תקוע בשטח ישלם לפחות 100 ש"ח לגיפ שמחלץ אותו גם אם הכוונה שלו לחלץ בחינם. רק כדי למנוע אי נעימות .
אני חושב פעמיים לפני שאני מציע חילוץ רק בגלל המודעות לנזק העתידי ולתשלום שלי עבורו.
boaz avrahami
07-12-13, 19:20
אתה אולי צודק מבחינה כלכלית אבל לא הכול בחיים זה כסף.
אני רוצה לעזור בשמחה וללא תמורה ולצפות שגם אחרים ינהגו כך אחד עם השני.
בכל חילוץ כזה אני ארגיש פי אלף יותר טוב מאשר עם המאה שקל בארנק.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
ברגע שאתה מקבל כסף עבור החילוץ אתה במקום כחג לגמרי.. זה כבר לא סיוע, והאחריות שלך משתנה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.