צפייה בגרסה מלאה : שאלת הגבהה ללא החלפת קפיץ או בולם
:confused::confused:
מתנצל מראש אם בחיפושיי הרבים בפורום פיספסתי את התשובות לשאלות שלי.
אני בעל ג'ימני 2005
והשאלה היא כזו- אני רוצה להגביה אותו בין 2'' ל- 3'' במטרה להרחיק את הרכב מהקרקע, אבל..
(בהנחה שלא חשוב לי לשפר את הנוחות) רציתי לדעת:
1. האם אפשר להגביה רק עם ספייסרים/אוקולונים?
2. האם ספייסר עדיף על אוקולון, או ההפך?
3. האם יווצר נזק לבולם?
-אני יודע שפתיחת הבולם כביכול תתקצר, אבל האם זה נכון שמהלך המתלה ישאר זהה?
4. האם הנוחות הקיימת תיפגע כתוצאה מהמהלך?
5. מישהו יכול אחת ולתמיד לתת הסבר טכני מה קורה כשמוסיפים אוקולון/ספייסר? מה ההתרחשות? מתי נפתח בולם? מה ההשפעה בנהיגת שטח?
*כל רעיון נוסף להגבהה ללא היפרדות מ-4000 ש"ח מינ. תתקבל בברכה.
שבת שלום
נועם
בהנחה שמדובר על רכב בעל 4 קפיצי ספירלה וסרנים חיים, הוספת ספייסרים אכן תרחיק את הרכב מהקרקע ומהלך המתלה ישאר זהה. אבל:
1.אם הבולמים לא יוחלפו בארוכים יותר סביר להניח שהם יעצרו את פתיחת המהלך וישפיעו לרעה על נוחות הנסיעה ועל הבטיחות
2.צריך לבדוק האם צינורות הבלם ארוכים מספיק למהלך פתוח לגמרי, לאחר הספייסרים. במידה ולא הם יקרעו בפתיחת המהלך.
3.מוט המייצב מקבל זוית לכיוון מטה ואם ההגבהה מותחת אותו יוצר מדי למטה הוא עלול לגרום לרעשים מיותרים ולשחיקת הגומיות במהירות. לרב צריך לקנות זרועות ארוכות למוט מייצב
4.מוט הפנהרד צריך לזוז הצידה בנקודה שמתחברת לסרן. או שקונים מוט מתכוונן ומקצרים אותו טיפה או שקודחים חור נוסף ליד החור המקורי. אם לא עושים את זה אז הסרנים לא יהיו מיושרים עם מרכב הרכב.
5.יש השפעה להגבהה גם על זרועות ההיגוי אבל בד"כ זה מורגש רק כאשר עוברים גובה מסויים. צריך לראות מה הגובה הנסבל בג'ימני. אני יודע שבגרנד צ'ירוקי זה מעל 3".
6.הדרייב שאפט משנה זווית עבודה בעקבות ההגבהה. שוב, זה מקבל משנה תוקף כאשר עוברים גובה מסויים (זה נהיה יותר קריטי). צריך לבדוק מה מקובל בג'ימני.
זה נשמע מסובך ויקר אבל זה לא. לרב, בעקבות הוספת של ספייסרים קטנים (2") לא צריך לעשות כלום מהנ"ל אולי פרט להארכת הבולמים.
זה מסתכם בעלות של 4 ספייסרים (1000 ש"ח) ו 4 בולמים (1000-3000 ש"ח)
אם תחפש טוב תראה שלרוב ממליצים להמתין\לחסוך ולשים בולמים וקפיצים. זה אחד הנושאים שהכי נטחנו פה.
בג'ימני (ואם אני לא טועה גם בצ'ירוקים) אפשר לקנות רק שני קפיצי הגבהה קדמיים ולהעביר את המקוריים הקדמיים לאחור ולקבל כ- 60-70 מ"מ , אם כי תמיד עדיף רביעייה שתתן הגבהה מאוזנת יותר.
לגבי ההערה שנתנו לגבי הפנהארד- לפי מה שאני מבין הוא צריך הארכה ולא קיצור. בג'ימני יש CV ולא צלב בדריישאפט האחורי כך שזה משפר קצת את מצבנו מבחינת זוויות עבודה.
חשוב לבדוק מה שנאמר פה על הארכת צינורות בלם.
אם אתה מתקין ספייסר/אוקולון (אותו דבר-שמות אחרים) ולא מנמיך את הבאמפסטופ אתה מסכן את קפיצים והתושבות ברכב.
נקודת האפס השתנתה אבל המהלך קפיץ לא ולכן במהלך כניסה מלא יקרו הדברים הבאים:
א. הקפיץ יסגר על הכריכות שלו-מה שלא עושה לו טוב.
ב. התושבת קפיץ תעביר את המכה לשלדה במקום שהבאמפסטופ ישכך חלק ממנה.
בקיצור,
מתקון לצרות.
סופת המדבר
07-02-10, 09:01
ספייסרים 1000 שקל ??????????? מתי? איך
ספייסר\אוקולון אצל חרט לא יעלה יותר הכי הגזמה 100 ש'ח לאחד (ואם אתה עושה 4 אז בטח תיהיה עוד הנחה)
אם תוסיף רק ספייסרים אז כמובן שהמהלך מתלה יפגע.. אז יוצא שאתה מרוויח רק גובה (רק השילדה עולה כמובן)
בישביל לקבל גם מהלך גדול (או לפחות מה שהיה ליפני) תיהיה חייב להחליף בולמים ליותר ארוכים
וכמובן גם צינורות ברקס וכו' ועו'
סופת המדבר
07-02-10, 09:07
זה מהלך שהצלחתי לקבל בויטרה שהיתה לי עם הוספת ספייסרים של בערך 4ס'מ (לא מהלך הכי גדול אבל הרבה יותר מהמקורי)
וכמובן החלפת בולמים חוץ מזה לא נגעתי בכלום אפילו צינורות ברקס לא החלפתי
למרות שבפתיחה הם היו קצת מתוחים (במחשבה לאחור ההיתי מחליף גם אותם)
-----געגועים לויטרה------
סופת המדבר אם איזו מידה של צמיגים הויטרה?
אם תוסיף רק ספייסרים אז כמובן שהמהלך מתלה יפגע.. אז יוצא שאתה מרוויח רק גובה (רק השילדה עולה כמובן)
אתה יכול להסביר למה מהלך המתלה נפגע? כי אני לא מבין
סופת המדבר
07-02-10, 19:18
סופת המדבר אם איזו מידה של צמיגים הויטרה?
215\75\15
סופת המדבר
07-02-10, 19:28
אתה יכול להסביר למה מהלך המתלה נפגע? כי אני לא מבין
אתה כתבת את זה לפני..:rolleyes:
אם מוסיפים רק ספייסרים על הקפיץ אז האוטו עולה (לפי גובה הספייסר)
ויחד עם זה הוא מושך איתו עוד קצת מהבולם ואז מה כבר נשאר לבולם עוד להיפתח??
אז נכון שהמרחק של הגלגל מהכנף בפתיחה יהיה אותו דבר כמו ליפני ההגבה כי הבולם נשאר אותו אורך
אבל מה יקרה עם הצד השני? הוא לא יוכל להיסגר כמו ליפני ההגבה
כי הספייסר מרחיק אותו עוד יותר מהשלדה ואז צד אחד הוא נפתח כמו שהיה
אבל הצד השני לא נסגר מספיק ואז לא הפסדת בפתיחה-- הפסדת בסגירה
אם הגלגל ''יסגר'' יותר אז הוא יגרום לאוטו לרדת עוד טיפה ואז הגלגל השני שבפתיחה
יגיע יותר קרוב לקרקע
זה מהלך שהצלחתי לקבל בויטרה שהיתה לי עם הוספת ספייסרים של בערך 4ס'מ (לא מהלך הכי גדול אבל הרבה יותר מהמקורי)
המהלך שלך לא יכול להשתנות אם כל מה ששינית הוא אוקולון.
מה שהשתנה זה נקודת האפס של הקפיץ, שהנמכת אותה 4 ס"מ למטה וחשבת שקיבלת עוד מהלך.
מה שקרה זה שהפסדת במקביל בערך אותו דבר במהלך כניסה וגרוע מזה הכנסת את הקפיץ לתחום שהו לא יהנה לעבוד בו אלא אם הנמכת את הבאמפסטופ.
המהלך שלך לא יכול להשתנות אם כל מה ששינית הוא אוקולון.
מה שהשתנה זה נקודת האפס של הקפיץ, שהנמכת אותה 4 ס"מ למטה וחשבת שקיבלת עוד מהלך.
מה שקרה זה שהפסדת במקביל בערך אותו דבר במהלך כניסה וגרוע מזה הכנסת את הקפיץ לתחום שהו לא יהנה לעבוד בו אלא אם הנמכת את הבאמפסטופ.
קודם כל תודה על הדיון.
:confused:אני רוצה להבין משהו, אם אני שם אוקולון 2'' מעל כל קפיץ ומחליף את הבולמים כך שיש לי אורך נוסף של 2'' + עוד 1'' (לא מנוצל בבולם) - עשיתי נזק כלשהו?
מובן שעדיף להחליף קפיצים-לשם הנוחות, אבל האם ככה יש הבדל מהותי? מהו?
הרי האוקולון הוא "כאילו" הארכת הקפיץ, אני מבין שזה לא עושה נזק. נכון? :confused:
נועם
קודם כל תודה על הדיון.
:confused:אני רוצה להבין משהו, אם אני שם אוקולון 2'' מעל כל קפיץ ומחליף את הבולמים כך שיש לי אורך נוסף של 2'' + עוד 1'' (לא מנוצל בבולם) - עשיתי נזק כלשהו?
הרי האוקולון הוא "כאילו" הארכת הקפיץ, אני מבין שזה לא עושה נזק. נכון? :confused:
נועם
האוקולון לא מאריך את הקפיץ. גם לא "כאילו". הוא פשוט מרחיק את הקפיץ מהתושבת שלו, ובכך מגביה את הרכב.
זה מה שיש אצלי ברכב, בולמים מונרו צהובים, עם קפיצים מקוריים ואוקולונים (סולידיים, אינץ' אחד).
הגובה מורגש, אני מחליק בקלות על מכשולים שג'ימני סטנדרטי מגרד, מהלך המתלה טיפה יותר טוב, לא בצורה משמעותית, מג'ימני סטנדרטי אחרים שראיתי.
אם אתה באמת רוצה לשפר את המהלך מתלה שלך, אל תסתפק בזה. תחליף גם לקפיצים יותר ארוכים, או שתרכוש סט שמותאם לג'ימני, (שכן יחרוג מהתקציב שלך, אבל עדיף).
כדאי לחסוך עוד טיפה, ולהמתין עם זה, לדעתי לפחות...
ואם גובה זה כל מה שאתה רוצה להוסיף, אז אוקולונים+ בולמים יעשו את העבודה. הם עושים אותה אצלי. וסביר שזה יכנס לך לתקציב שביקשת (תלוי בבולמים כמובן).
שאלת חידוד קלה-
ספייסר זהו רכיב שניתן לעשות מחומרים שונים, אחד מהם הוא חומר שנקרא אוקולון, נכון?
אזי ספייסר ואוקולון זה לא מילים נרדפות, הלא כך?
(סתם להתחדד, לא במטרה להיות קטנוני)
קודם כל תודה על הדיון.
נועם
חלק מהמתלה שלך הוא תושבת גומי שתפקידה הוא למנוע מכה קשה בין הסרן ובין השילדה,קוראים לזה באמפסטופ.
המיקום שלו כזה שהוא יפגוש את התושבת הנגדית שלו לפני שהקפיץ סליל (במקרה שלך) יסגר על הכריכות שלו ויעביר מכה לשילדה ובדרך יזיק גם לקפיץ עצמו.
כשאתה שם ספייסר/אוקולון או איך שתקרא לזה בין הקפיץ והשילדה (לא משנה אם למעלה או למטה) אתה מרחיק את הבאמפסטופ מהטווח שלו ויוצר מצב בו הוא לא ממלא את תפקידו ובסגירת מתלה אתה מתעלל בשילדה שלך.
הפתרון הוא להנמיך את הבאמפסטופ במידה שהגבהה עם האוקולון.
אם הייתה מחליף לקפיץ אחר שמגביה את הרכב ומיועד לרכב הספציפי הזה אז לא בהכרח היית צריך לשנות את מיקום הבאמפסטופ כי הקפיץ בנוי להסגר בהתאם או שהיצרן שלו יגיד אחרת.
עם ספייסר המהלך שלך לא משתנה הוא רק מתחיל מנקודה נמוכה יותר ואם אתה לא מטפל בחלקים האחרים כמו בולמים וצנרת למיניה גם לא בטוח שהמהלך ישאר כמו שהיה אלא פחות.
להבהרה- מהלך מתלה הוא לא הגובה של הרכב אלא מרווח התנועה של המתלה בין מצב סגור לפתוח.
כל זה בלי כל קשר לבולמים שיכולים להיות המגביל מהלך הבא או צינורות ברקס לדוג'.
אני סוף סוף מתחיל להבין מה כל חלק עושה. תודה!
אז אם הבנתי נכון-
רק אוקולון יגרום לי שהקפיץ יסבול.
אבל אם (וזה מה שאני הולך לעשות) אני אחליף את הבולם לארוך יותר אזי אורך הקפיץ+האוקולון = אורך הבולם, אני לא עושה נזק?
נועם
סופת המדבר
07-02-10, 22:36
שאלת חידוד קלה-
ספייסר זהו רכיב שניתן לעשות מחומרים שונים, אחד מהם הוא חומר שנקרא אוקולון, נכון?
אזי ספייסר ואוקולון זה לא מילים נרדפות, הלא כך?
(סתם להתחדד, לא במטרה להיות קטנוני)[/quote]
יש גם ספייסר יעודי להגבהה שזה יציקת ברזל או אלומיניום
והוא יושב מתחת לקפיץ הוא בנוי עם מדרגה ככה שהוא יושב בידיוק מתחת למדרגה שבקפיץ
כאלה היו לי השגתי מחבר
רק בישביל להנמיך את הבולם הקידמי הכנתי מאוקולון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.