PDA

צפייה בגרסה מלאה : אתר חדש לצריכת דלק - "קילומטר לליטר"

kmliter
10-02-10, 01:41
שלום לקהילת הג'יפאים
העלנו אתר חדש לאוויר שנקרא "קילומטר לליטר - www.kml.co.il (http://kml.co.il)
האתר הוא בעצם קטלוג רכב מאוד מורחב עם נגיעות לתחום הירוק.
במשך שנה וארבעה חודשים אספנו חומר על כל הרכבים ששווקו בארץ משנת 1990 ועד היום.
מעבר לנתונים על כל הרכבים, הייחוד של האתר בכך שהוא מציג צריכת דלק אמתית של הרכבים, כמו גם סוגי מזהמים ועוד.
נתוני צריכת הדלק בפועל מתבססים על גולשים משני אתרים בעולם ולאחרונה גם גולשים בארץ שהחלו להכניס את נתון צריכת הדלק.
מעבר לכך, באתר ישנן כתבות ומאמרים מהתחום הירוק של הרכב.
היייתי מבקש מהגולשים להיכנס לאתר (בתפריט העליון ללחוץ "צריכת הדלק שלך") ולמלא את צריכת הדלק של הג'יפים/הטנדרים שהם נוסעים עליהם, היות וזו הקטגוריה שהכי קשה לקבל נתוני צריכת דלק אמיתיים.
נשמח כמובן על שיתוף פעולה של הגולשים ובכך תתרמו את חלקיכם להגדלת המאגר הארצי של צריכת הדלק האמיתית של הרכבים.
כמובן נשמח לשמוע ביקורות על האתר בכדי לנסות ולשפר.

תודה לכולם,
צוות "קילומטר לליטר"

bizon
10-02-10, 06:19
הרכב שלי לא מופיע אצלכם GMC JIMMY 96

tzagi
10-02-10, 07:06
ביזון,שאלה יהיו הצרות שלך....

לפותח השרשור:
אני מתקשה להבין,
אתה נותן או מרשה או מצפה מהגולשים למלא פרטים כמו חיסכון בדלק על הרכבים שלהם?
במקרה חשבת אולי שזה כמו לתת לחתולים לשמור על השמנת?

אתה מודע לעובדה שאין הרבה רכבים לא משופרים וצריכת הדלק שלהם אפילו לא קרובה למוצר האורגינלי או אפילו אחד לשני?
אתה מודע לעובדה שחסכון בדלק זה דבר מאוד סובייקטיבי ושייך לסיגנון הנהיגה יותר מכל דבר אחר?
אתה מודע לעובדה שאם תיקח 10 נהגים ותן להם לנהוג באותו רבב תקבל 11 תוצאות שונות?

אני אפילו לא רוצה להכנס לדיון על העצות לחיסכון בדלק שהעתקתם ממקור מאד מפוקפק,(לדעתי)
באמת שאני לא רוצה להעליב, אבל, רצוי שהכותב (או מי שהעתיק) ידע ויבין דבר ראשוני על רכבים, הכתבה מלאה ב....להיות עדין נגיד מידע לא מדויק וסותר.

גיא
10-02-10, 07:56
לפותח השרשור ....

נגיד שכתבת שלרכב שלי יש 0.063 PM ... שזה חלקיק סופר אולטרא מסוכן .. מה אני אמור להבין מזה ?
כמה זה המספר המותר ? 0.063 זה טוב יותר ? רע יותר ? ...

ומה אומר המונח "דרוג אנרגטי" ? הרבה זה טוב או רע ?

אני אמור לפתוח רכבים אחרים ולהשוות לבד ?

מה שווה נתון השואתי / ערכי ללא שום סרגל להתיחס אליו ?

תכל'ס .. כל אחד יודע כמה אוכל האוטו שלו, מה אנחנו אמורים להפיק מהאתר הזה ?
( מי שרוצה סופה, יקנה אותה גם אם כתוב שם שהיא אוכלת 1:1 )

ערן המסוקס
10-02-10, 08:16
אתר נחמד ומעניין סה"כ.

בן אדם המעוניין לרכוש רכב, יכול לבדוק באתר הזה את הנתונים של הרכבים, ביניהם צריכת הדלק, ולפי כך לעזור לו להחליט מה הרכב המתאים לו.
בנוסף אפשר להשוות את הרכב שלך לרכבים אחרים, ולקבל בסיס להשוואה.

גיא
10-02-10, 08:32
לא אמרתי שזה רע, אבל זה לא שימושי. האוטו שלי שווה 231
מה זה אומר ?
230 זה יותר טוב או יותר רע ?

זאת הכוונה שלי.

נימי
10-02-10, 09:05
האתר נראה יפה ודי מושקע, יש לא מעט הסברים ליד כל נתון, באמת שווה גם לרשום ליד כל נתון אם יותר זה טוב או רע, וגם מה הממוצע של אותו נתון מכל הרכבים ומהרכבים באותה קטגוריה.

לגבי צריכת דלק של רכבי שטח, לי אישית יש בעיה לרשום את הנתון הזה באתר (בואו נעזוב לרגע שאין את הרכב שלי כי הוא ישן), למה, כי:
- המנוע לא סטנדרטי
- הצמיגים לא סטנדרטים
- הרכב עצמו רחוק מאוד מהסטנדרט

כל הדברים הללו יגרמו למישהו "ירוק" לראות את צריכת הדלק המאוד גבוה שיש לי ברכב וישר לצעוק ולנסות להוציא איזה חוק נגד רכבים כמו שלי, הוא לא יודע שזה רכב רק לטיולים, שביום יום יש לי את הרכב הכי חסכוני בעולם וזה גם לא מעניין אותו.

אולי אני פרנואיד, אבל:
- נראה לי בעיתי רכבים משופרים וכל הקטע הירוק (ואני מאוד שומר על הסביבה)
- It's not paranoia if they're really after you

בקיצור, את הנתונים על הרכב שטח שלי אני לא אכניס לאתר הזה, את הנתונים של הרכב הפרטי שלי אני כן

בהצלחה

sgill
10-02-10, 09:15
הרעיון נחמד אבל חסרים הרבה רכבים ובחלק מאלה שמופיעים יש טעויות בנתוני יצרן שאין עליהם בכלל מחלוקת.

דוגמא קיצונית: יש רכבים שכתוב עליהם שהמנוע מוגדש (טורבו) ובכלל אין מנועי טורבו לאותו יצרן בדגם הנידון.

נדב42
10-02-10, 11:01
הצצתי בנתוני הויטארה מהשנתונים השונים - סתם הדביקו שם מספרים בלי ביקורת איכות מינימלית. לפי הנתונים שהציגו שם הצריכה בפועל של המנועים המוזרקים גבוהה יותר משל הישנים עם הקרבורטורים. איזה קשקוש ...

ישי.פ
10-02-10, 11:35
מה אתם קופצים?
אתר נחמד להשוואת נתונים!
אמנם יש מה לשפר, אבל ישר לתקוף שמישהו מנסה לעבוד עליכם??
ישראלים לך תבין..;);)
נכון, כל שרשור של צריכת דלק ישר מביא את הסעיף. יש מאחוריו איזה אינטרס של איזה "חומד לצאן"
אבל פה אני לא חושב שזה המקרה.
גם אם הצריכה משתנה בין נהג לנהג יש סטטיסטיקה שתתקן את זה שככול שהמדגם היה יותר גדול כך גם הדיוק יעלה.

Michal
10-02-10, 12:04
לי חסרה הפרדה בין צריכת דלק בעיר/בינעירוני/מעורב, הנתונים האלו יכולים להיות שונים מאוד אחד מהשני. נכון שעם מדגם מאוד גדול אפשר לטעון שהתוצאה היא צריכה ממוצעת, שזה מה שמעניין את רוב האנשים, אבל קודם צריך שיהיה מדגם מאוד גדול, וגם אז יהיו חסר נתון של סטיית תקן שייתן ערך מוסף לתוצאות.
בנוסף, אפשר בקלות יחסית להכניס סעיף "הערות" שבו ניתן לכתוב בצורה חופשית אם הרכב משופר, אופי הנסיעה, ועוד מידע שנראה רלוונטי, וגם להציג אותו אח"כ. מכניס קצת כאב ראש של סינון הערות פוגעות או לא רלוונטיות, אבל שווה את זה.

בנוסף, בטופס הכנסת הנתונים מצויין "צריכת דלק: |XXXX| ליטר, לקילומטר", בעוד המידע המוצג הוא ק"מ לליטר (הפוך), וזה כנראה גם מה שאתם באמת מצפים שיכניסו... שווה וקל לתיקון.

kmliter
10-02-10, 17:25
לחברי פורום ג'יפלוג היקרים
ראשית, תרשו לי לומר שאני שמח שהאתר גרם לכם להגיב, זה יפה וזה מראה על קהילה הרבה יותר טובה מאשר בפורומים אחרים.
שנית, אני אומר כך: "גם את רומא לא בנו ביום אחד".. הכוונה של האתר הזה הוא לתת את המידע הכי טוב שיש. אנו מודעים לעובדה שצריכת דלק הוא נתון סובייקטיבי לעיתים, והצריכה תלויה בהרבה מרכיבים. עם זאת, אם מספר רב של אנשים ירשמו את צריכת הדלק שלהם, אנו נגיע למספרים יחסית מדויקים שנותנים אינדיקציה על הצריכה האמיתית. ישנם רכבים שעשרות אנשים מילאו את צריכת הדלק שלהם, אז אני מניח בוודאות די גבוהה שהערך שנרשם הוא יחסית מדויק.
אני חייב לציין שבשרשור הקצר הזה קיבלתי הרבה עצות שלפחות על חלק מהן אנו כבר עובדים, כמו להציב "באר מדידה" ליד כל נתון כדי שהגולש יידע איך הרכב ביחס לאחרים בקטגוריה שלו.
בנוסף, אם יש למישהו נתון שסותר את הנתון שלנו, אנו נשמח לקבל פניה בנושא, בצרוף מקור רשמי לגבי הנתונים החלופיים, כי אני בהחלט יכול לומר לכם שהנתונים מוצלבים עם הרבה מקורות, בעיקר ברכבים שבין השנים 1990-2000.
בכל אופן, תודה לכל המגיבים ואנו בהחלט נשמח אם תמלאו את צריכת הדלק שלכם.
אגב, החלוקה לעירוני ובין עירוני, גם היא תגיע.
"קילומטר לליטר"
www.kml.co.il (http://kml.co.il)

-->