צפייה בגרסה מלאה : שלום, בעיה בצפצפה-ויטרה 94>>
אהלן חברים, יש לי בעיה מציקה בצופר של הויטרה 94 הקצרה שלי. משום מה הוא לא מצפצף יותר. הלכתי לחשמלאי, הוא פתחת את המכסה של ההגה, ניקה קצת, שיחק בחוטים וזה עבד. יצאתי משם ואחרי 10 דקות זה לא עבד יותר. פתחתי את זה לבד בבית, ניקיתי, ועכשיו הצופר עובד רק כשאני מסובב את ההגה עד הסוף לצד שמאל..חח, חוץ מזה הוא לא מצפצף, לא משנה מה. מה יכולה להיות הבעיה? אולי המינוס לא מחובר טוב? בין הקפיץ (מנוף קטן כזה) לבין הדיסקית שמתחת להגה יש מגע טוב, ניקיתי אותו לגמריי. מישהו יודע? מחר אני יוצא לשבוע ארוך עם הג'יפ אז אני חייב לתקן את זה עד מחר, עצות?
הצופר מקבל מינוס ממוט ההגה, ולזה יש מפרק גומי שגם משכך זעזועים ויש חוט שמגשר מעליו, תבדוק את החוט הזה.
לא מצאתי חיבור כמו שאתה מתאר, יש מתחת ללחצן של הצפצפה חוט אדום קטן שמתחבר למנוף, שהוא בתורו מתחבר לחוט כחול, לדעתי כל זה זה הפלוס. המינוס יכול להיות מגיע מהמוט של ההגה? אם כן, יש מצב כזה שבמוט של ההגה אין מינוס, זאת אומרת שהמגע שלו עם הגוף מלא לכלוך או משהו כזה והוא לא מקבל מינוס בגלל זה?
החיבור הזה בתא מנוע, שים לב לתרשים.
אהה, הבנתי. בהתחלה חשבתי שהתכוונת שהחיבוור נמצע קרוב ללחצן של הצפצפה. תודה. יש לי איכשהו אפשרות לבדוק את המגע הזה?
אחרי כל ניסיון שיכולתי לעשות זה מה שיצא- הצפצפה עובדת רק כשהאוטו כבוי, ברגע שאני מניע או אפילו נותן סוויץ', היא לא עובדת יותר...מה יכולה להיות הבעיה? אני כבר אובד עצות. הלכתי לשני חשמלאים שונים, אחד תיקן, אמר שזהו, וזה הפסיק לפעול אחרי חמש דקות, השני פשוט לא ידע מה הבעיה
חבר, קח את העניין בפרופורציה !
זה סה"כ צופר . זה לא משאבת בלמים או תיבת הגה .
אם היית גדל על תרבות נהיגה באירופה , כנראה שלא היית נלחץ כל כך ....
רענן
חחחחח, אכן. האמת שאני לא נלחץ, זה לא כל כך הפריע לי עד לפני מספר ימים שכמעט עשיתי תאונה בגלל חוסר בצופר. טנדר גדול יצא מדרך עפר לכביש ראשי והסתכל רק ימינה, אני באתי משמאל, והוא פשוט יצא בלי לשים לב אליי. מאחורי היה רכב צמוד ממש ככה שלא יכולתי לבלום, בנתיב ממול הגיע רכב. מה שיצא זה שהבהבתי באורות (הוא לא ראה כי היה אור יום) ובלית ברירה האטתי מעט וחתכתי לשוליים, מזל שאני עם ויטרה שזה לא ממשהזיז לה ולא החלקתי. בכל מקרה זה חשוב, גיליתי את זה שצופר הוא חשוב למרות שנדיר להשתמש בו לצרכים כאלה (לצערנו, רק בארץ!). בכל מקרה אני מנה לתקן אותו. הלכתי אתמול לחשמלאי, שוב, הוא אומר שאיזה רכיב חשמי בסוויץ' עושה את הבעיה, מכיוון שהצופר ובד עכשיו רק שהסוויץ' כבוי לגמריי. מישהו יכול לייץ בתחום? אולי חשמלאי טוב באזור יקנעם?
אחרי כל ניסיון שיכולתי לעשות זה מה שיצא- הצפצפה עובדת רק כשהאוטו כבוי, ברגע שאני מניע או אפילו נותן סוויץ', היא לא עובדת יותר...
אחרי התאור הזה, התקלה שלך בודאות מגע בחיבור מוט ההגה, מה שכתבתי בתגובה קודמת.
אם הבעיה במפרק שאותו סימנת בתרשים, איך אני מסדר או בודק את זה?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.