צפייה בגרסה מלאה : מפסק ראשי למצבר?
היכן קונים דבר כזה בארץ?? תודה מראש לעונים
בחנויות החשמל באזור יצחק שדה ת"א למשל
אתה מתכוון ל כזה:
http://cgi.ebay.com/Car-Battery-Isolator-Cutt-Off-Switch-24v-12v-300A-boat_W0QQitemZ350313696480QQcmdZViewItem QQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?h ash=item519052cce0
גם כאן:
http://www.e-shetach.co.il/pl_product~130006-000~16~68.htm
ושים לב לזרם המותר, יש בשוק מפסקים רבים של 50 אמפר בלבד.
אסף.
4x1om-Israel
13-02-10, 01:30
היכן קונים דבר כזה בארץ?? תודה מראש לעונים
שים לב המפסק הזה הוא מהזולים בשוק הבעיה במפסק הזה כאשר יש צריכת זרם גבוהה המפסק מתחמם ומתעוות בשלב מסוים יכול לעשות בעיות של חוסר מגע, יש מפסקים הרבה יותר בריאים ,עם ידית ממתכת ובית המפסק בקליט או מתכת, כמובן יקר יותר מומלץ לקחת מפסק מאיכות טובה, מה שיקר זול קונים פעם אחת.
דוגמא למפסק
http://www.hella.co.nz/?t=9&pcid=259&sct=1&pid=1419&View=Full
ישראל, אתה צודק, אך החומר הוא לא מה שמשנה. משנה לכמה אמפר (רציף) המפסק מיועד. רוב מפסקי הפלסטיק מיועדים ל 50 אמפר בלבד, ולכן לא מתאימים בתור מפסק ראשי. אבל יש את המפסק שהוא מפלסטיק ומיועד ל 100 אמפר רצוף - אשר מתאים לרוב הג'יפים. המפסקים המתכתיים מיועדים, אכן, ליותר, בדרך כלל 250.
חשוב גם שהמפסק יהיה אטום - בתוכו יש את החלק שיוצר מגע (טובלן), שלמעשה עולה ויורד (ולא מסתובב), ואם הפתח לא אטום כאשר המפתח בפנים - במשך הזמן יכנס לכלוך עד שהטובלן לא יוכל לעלות, והניתוק לא יהיה טוב. לכן חשוב שיהיה מפתח עם "חצאית" לאטימה.
אסף.
אחים חדד | חלקי חילוף לרכב
הסדנא 6 א.ת. כפר סבא 097664991
עלות בסביבות 50 ש"ח
תודה.עכשיו נעבור לשלב המעשי.המפסק נועד לעצור זליגת זרם לא מזוהה שלא נפתרה ע"י המוסכים המורשים בארץ בסוזוקי ויטארה ארוכה עם 150000 קמ על השעון,מה גם שרעיון המפסק כמוצא אחרון לא עלה כלל, על דעתם...כסף נשפך כמים ופתרון פשוט,כגון דא, איין.
איציק - 4X6ZH
14-02-10, 14:44
צר לי אבל מפסק ראשי כזה הוא פתרון לבעיה הספצפית אבל מקור לבעיות אחרות .
רכב מודרני חדש שיש לו מערכות בקרה שונות הדורשות כיבוי לטובת זכרון ותפקוד טוב .
לא אוהבות ניתוק וחיבור :!: .
איציק
תודה.עכשיו נעבור לשלב המעשי.המפסק נועד לעצור זליגת זרם לא מזוהה שלא נפתרה ע"י המוסכים המורשים בארץ בסוזוקי ויטארה ארוכה עם 150000 קמ על השעון,מה גם שרעיון המפסק כמוצא אחרון לא עלה כלל, על דעתם...כסף נשפך כמים ופתרון פשוט,כגון דא, איין.
אולי היה עדיף להתחיל מהשאלה הזו, אבל חסרים הרבה פרטים ...
על סמך מה אתה קובע שיש זליגת זרם ? אולי זה בכלל המצבר ?
האם מדדת אותה ? זליגה גדולה או קטנה ?
האם יש אזעקה ברכב ? אם כן, כמה היא צורכת ?
האם וידאת כיבוי של כל האביזרים (אורות רגילים וערפל, רדיודיסק/מגבר, מחמם שמשה אחורית, מכשיר קשר אם יש וכדומה) ?
האם זה התחיל פתאום או בעקבות איזושהי פעולה שנעשתה באוטו (גם אם במחשבה ראשונה נראית לא קשורה) ?
כמה זמן הרכב אצלך ?
האם יש התקנות מיוחדות ?
בכל מקרה, אם אנחנו סגורים על זליגת חשמל, אז הרי חשמל לא זולג ככה סתם. בשלב הבא מתחילים לצוד את הצרכן הפושע:
א. לנתק את האלטרנטור (אולי בכלל הוא האשם ...) - יש שם שני קונקטורים.
ב. לחפש חוטים אשר מחוברים למצבר ישירות ולא דרך הכבל הראשי המקורי של הרכב - אלו בוודאות מחוברים גם כאשר הסוויץ' סגור - לעקוב אחריהם, לראות למה הם מחוברים ולמדוד צריכת זרם.
ג. כאשר הכל כבוי, מנתקים אחד-אחד את כל הפיוזים (הרגילים והגדולים יותר, בתא הנהג ובתא המנוע) ורואים אם זה משפיע
ד. משתחלים ומסתכלים מה קורה עם החוטיאדה מתחת להגה - מחפשים כל דבר שנראה חריג, במיוחד חיבורים תוצרת הארץ ...
ה. אפשרות לא סבירה, אבל לא נשכח אותה: זליגה מהסוויץ' עצמו - הרבה עבודה לבדוק ...
ו. אם כל זה לא עזר, לא נותרת ברירה אלא להתחיל לעקוב אחרי כל החוטים ...
לגבי א-ה, מספיק מד זרם רגיל, לגבי ו' הרבה יותר קל עם מד זרם טבעת
אם אתה צריך מד זרם רגיל, אתה מוזמן להשתמש בשלי (אני גר ליד כפ"ס ועובד ברעננה - קרוב אליך) או לקפוץ איזה ערב ונסתכל ביחד ...
בהצלחה ולהתראות בשטח,
נדב.
צר לי אבל מפסק ראשי כזה הוא פתרון לבעיה הספצפית אבל מקור לבעיות אחרות .
רכב מודרני חדש שיש לו מערכות בקרה שונות הדורשות כיבוי לטובת זכרון ותפקוד טוב .
לא אוהבות ניתוק וחיבור :!: .
איציק
שים לב, זו ויטארה - לא גראנד, כלומר לכל המאוחר מודל 97.
למיטב ידיעתי אין בעיות מיוחדות בניתוק המצבר, אבל בכל מקרה זה לא פתרון ...
נדב.
שים לב, זו ויטארה - לא גראנד, כלומר לכל המאוחר מודל 97.
למיטב ידיעתי אין בעיות מיוחדות בניתוק המצבר, אבל בכל מקרה זה לא פתרון ...
נדב.
כמה דברים:
1. ניתוק אולי יפתור את הזליגה אבל זה אינו פיתרון נוח (זיכרונות הרדיו יאבדו, למשל). מציאת מקור הזליגה היא הפתרון היחיד.
2. לגבי מד זרם השראתי (טבעת) - אם זרם הזליגה קטן (כלומר פחות מאמפר) אזי מד זרם השראתי לא יהיה מספיק רגיש. עדיף להשתמש במד זרם טורי, מה גם שבד"כ זליגה מאופיין ברמה נמוכה של זרם.
אוהד.
כמה דברים:
1. ניתוק אולי יפתור את הזליגה אבל זה אינו פיתרון נוח (זיכרונות הרדיו יאבדו, למשל). מציאת מקור הזליגה היא הפתרון היחיד.
2. לגבי מד זרם השראתי (טבעת) - אם זרם הזליגה קטן (כלומר פחות מאמפר) אזי מד זרם השראתי לא יהיה מספיק רגיש. עדיף להשתמש במד זרם טורי, מה גם שבד"כ זליגה מאופיין ברמה נמוכה של זרם.
אוהד.
1. אם כך הרי שאנחנו מסכימים ...
2. מעולם לא היה לי, אז לא יודע מה הרגישות שלהם, אבל חיפוש קליל ברשת העלה:
http://www.fluke.nl/comx/show_product.aspx?pid=35958&product=PRCU&type=3&locale=ilen
ובכלל ממה שקראתי קצת עכשיו נראה לי שרגישות המדידה תלוייה גם במכשיר המדידה, ובמכשיר שלי (Fluke79) עם טבעות ברגישות 100mV/A אפשר למדוד אפילו מיליאמפרים בודדים ...
נדב.
1. אם כך הרי שאנחנו מסכימים ...
2. מעולם לא היה לי, אז לא יודע מה הרגישות שלהם, אבל חיפוש קליל ברשת העלה:
http://www.fluke.nl/comx/show_product.aspx?pid=35958&product=PRCU&type=3&locale=ilen
ובכלל ממה שקראתי קצת עכשיו נראה לי שרגישות המדידה תלוייה גם במכשיר המדידה, ובמכשיר שלי (Fluke79) עם טבעות ברגישות 100mV/A אפשר למדוד אפילו מיליאמפרים בודדים ...
נדב.
אמרת FLUKE... אני מניח שרובנו לא מחזיקים פלוק (חוץ משנינו...)
למכשירים הפשוטים יותר אין רגישות כזאת.
מנסיוני, זרמי זליגה לא רצויים (אלה שפורקים מצברים) נעים בין 0.1 אמפר (מערכות אזעקה) ל-0.8 אמפר (הנורה בתא המטען).
אמרת FLUKE... אני מניח שרובנו לא מחזיקים פלוק (חוץ משנינו...)
למכשירים הפשוטים יותר אין רגישות כזאת.
מנסיוני, זרמי זליגה לא רצויים (אלה שפורקים מצברים) נעים בין 0.1 אמפר (מערכות אזעקה) ל-0.8 אמפר (הנורה בתא המטען).
מכשיר בן 19 שנה, קניתי כשהשתחררתי מהצבא ביחד עם מלחם של Hakko, צמד סוסי עבודה ...
אבל טבעת למדידת זרם אין לי ...
(במחשבה שנייה, הויטארה שלי לא הרבה יותר צעירה מהם, גם לה מגיע סחטיין בתור סוס עבודה)
(במחשבה שלילית, נראה לי שאני כבר מזדקן ...)
בכל מקרה, לבןבן: אם אתה זקוק לעזרה אשמח לנסות ...
נדב.
אז מה אתם מציעים? אני מוכן לשלוח את העצות למוסך סוזוקי המרכזי שילמדו....הדגם אכן שנת 97 ואין אזעקה ולכן נולד במוחי רעיון המפסק(הרכב לא שלי),מאחר ,ואני חוזר ומדגיש,שלא נתקבל פתרון מכמה מוסכים מורשים(עאלק) של סוזוקי!!
אז מה הרגע צעקתם "המלך עירום!" ?
אגב נדב תודה על הצעת העזרה אבל עברתי את הגיל שבו אני מוכן להשקיע שעות ברכב לא שלי (גם בשלי כבר לא כל כך...) אבל כשאין פתרון ממוסכים והם מרימים ידיים אז אני הולך לבקש עצה מהשכל קודם ואח"כ מהפורום המכובד הזה.
אה..דבר נוסף... לזכות המוסכים יאמר שלפחות על הזליגה ידעו להצביע,לא לפני שגבו סכום מכובד לכל הדעות.
אה..דבר נוסף... לזכות המוסכים יאמר שלפחות על הזליגה ידעו להצביע,לא לפני שגבו סכום מכובד לכל הדעות.
אם אתה באזור חדרה, אז ביום שישי בבוקר יש לי קצת זמן...
האם בדקת שבזמן ניתוק המצבר אין פריקה עצמית של המצבר?
האם יש "סמני הזעה" ליד פקקי המצבר?
מצבר הוחלף לחדש במסגרת התהיות...ולאחר מכן נקבע חד משמעית = זליגה.
איציק - 4X6ZH
17-02-10, 08:16
1 מערכת הזעקה ישנה מנותקת ששוכבת ללא שימוש ברכב ועדיין צורכת זרם ;)
2 אלטרנטור אחד הדיודות על גשר הישור ( בדרך כלל יש 12 ) נדרש סקופ לבדיקה .
3 מנורת כל שהיא שאתה לא רואה אותה ביום ... ( מנורת תא ככפות שנפלה מאחורי התא )
4 יש עוד ;)
איציק
מצבר הוחלף לחדש במסגרת התהיות...ולאחר מכן נקבע חד משמעית = זליגה.
בןבן שלח אותו\אותה לאמיר מכפר אס הוא ימצא את הזליגה.....
לא מצליח לחשוב על תקלת זליגה שחשמלאי אמיתי לא יצליח לעלות עליה ובטח לא על החלפת חלקים על עיוור.... אם אתה צריך הכוונה אליו דבר איתי 7955798 ברשת פלאפון
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.