PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי מנוע

haimovich2000
14-02-10, 20:30
מי שמכיר ומי שלא יש לי בעיות עם המנוע ולטפל יכול להגיע למחיר שכבר עדיף מנוע מייבוא.

לי כרגע יש מנוע 8 שסתומים 1600 קרבורטור והמוסכניק מצא לי מנוע מייבוא 16 שסתומים 1600 קרבורטור ב3500 ש"ח + 2000 ש"ח עבודה וכל המסביב (שמן, מחזירי שמן וכו'...)
סה"כ 5500 עם אחריות ל3 חודשים על המנוע

האם משתלם? מה ההבדלים המהותיים בין 8 שסתומים וה16?
תקנו אותי אם אני טועה אבל אני חשבתי שכל ה 16 שסתומים הם הזרקה

אשמח לתשובה בהקדם כדי שמנוע לא ייחטף על ידי מישהו אחר
תודה

צביקה קרבורטור
14-02-10, 20:34
שלום רב !
המחיר סביר, אך השאלה מצב המנוע, והאם ישנה אחריות של לפחות שלושה חודשים לפי החוק?
בכל מקרה תמיד יש עדיפות למנוע 16 שסתומים בהספק ובחיסכון בדלק.
בברכה
צביקה

נדב42
14-02-10, 22:06
אני לא בטוח שמנוע 16V יהיה חסכוני וחזק עם קרבורטור כמו שהוא במקור עם הזרקה ממוחשבת.

ראיתי שחן דן מוכר מנוע עם כל הזרקה ממוחשבת וכל המסביב (http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=294521&postcount=9) - דבר איתו קודם ...

נדב.

haimovich2000
14-02-10, 22:17
אני לא בטוח שמנוע 16V יהיה חסכוני וחזק עם קרבורטור כמו שהוא במקור עם הזרקה ממוחשבת.

ראיתי שחן דן מוכר מנוע עם כל הזרקה ממוחשבת וכל המסביב (http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=294521&postcount=9) - דבר איתו קודם ...

נדב.

כן רק המחיר שהוא מבקש הוא כפול ממחיר המנוע שמוצא לי...

נדב42
14-02-10, 22:30
כן רק המחיר שהוא מבקש הוא כפול ממחיר המנוע שמוצא לי...

המחיר של המנוע שהציעו לך כולל סעפות (או החלפה ראש בראש אם צריך) ?

אני לא יודע, לא אוהב קומבינות כאלו אלא אם כן הן נותנות ערך מוסף משמעותי לעומת הסטנדרט.
שמעתי (ואין לי איך לחזור ולוודא) שהרכיבו מנוע 16 שסתומים עם הזרקה חד נקודתית (לא ממוחשבת) כדי לחסוך עלויות. לא יודע איך זה יצא.

תשאל גם מאותו מקור כמה יעלה המנוע עם ערכת הזרקה ממוחשבת מלאה.

אני רוצה רק לחזור ולהזכיר לך שלקנות בזול עולה בסוף ביוקר...
אני לא מציע לך ללכת על הקומבינה הזו - אני מעריך שלא תרוויח את הייתרונות של המנועים החדשים, וגם לך תדע איזה עוד הפתעות (חוסרים) תגלה בדרך.

בהקשר הזה - אם אתה הולך על הזרקה ממוחשבת (של חן דן או אחר), בנוסף לסעפות צריך לוודא שכל החיישנים ישנם ושיש לך איך להרכיב אותם - תעלות הזנת האוויר שונות בין קרבורטור להזרקה.

בהצלחה ותמשיך לעדכן ...

נדב.

haimovich2000
15-02-10, 21:31
המחיר של המנוע שהציעו לך כולל סעפות (או החלפה ראש בראש אם צריך) ?

אני לא יודע, לא אוהב קומבינות כאלו אלא אם כן הן נותנות ערך מוסף משמעותי לעומת הסטנדרט.
שמעתי (ואין לי איך לחזור ולוודא) שהרכיבו מנוע 16 שסתומים עם הזרקה חד נקודתית (לא ממוחשבת) כדי לחסוך עלויות. לא יודע איך זה יצא.

תשאל גם מאותו מקור כמה יעלה המנוע עם ערכת הזרקה ממוחשבת מלאה.

אני רוצה רק לחזור ולהזכיר לך שלקנות בזול עולה בסוף ביוקר...
אני לא מציע לך ללכת על הקומבינה הזו - אני מעריך שלא תרוויח את הייתרונות של המנועים החדשים, וגם לך תדע איזה עוד הפתעות (חוסרים) תגלה בדרך.

בהקשר הזה - אם אתה הולך על הזרקה ממוחשבת (של חן דן או אחר), בנוסף לסעפות צריך לוודא שכל החיישנים ישנם ושיש לך איך להרכיב אותם - תעלות הזנת האוויר שונות בין קרבורטור להזרקה.

בהצלחה ותמשיך לעדכן ...

נדב.

הסעפת כלולה ואני לא חושב שזאת קומבינה של מנוע 16 שהפכו אותו לקרבורטור זה פשוט מנוע 16 קרבורטור מלידה

בכל מקרה החלטתי ללכת על זה ואני מבטיח לעדכן איך הוא נוסע

נדב42
15-02-10, 22:51
הסעפת כלולה ואני לא חושב שזאת קומבינה של מנוע 16 שהפכו אותו לקרבורטור זה פשוט מנוע 16 קרבורטור מלידה

אני לא חושב שהיה כזה אי פעם. היו מנועי 8 שסתומים מוזרקים ...

אלדר
15-02-10, 23:01
בויטרה שלי, שנת 94 יש מנוע 8 שסתומים מוזרק

haimovich2000
22-02-10, 10:49
המשך לייעוץ:
המוסכניק הביא מנוע של בלנו 16 שסתומים קרבורטור אבל המפלג לא יושב אותו הדבר ואין מקום בשבילו ולכן האופציה ירדה מהפרק.
האופציה הזאת (נקרא לה אופציה א') הייתה אמורה לעלות 4000 ש"ח מנוע ועוד 1500 עבודה סה"כ 5500 ש"ח.

האופציה השנייה (נקרא לה אופציה ב') היא מנוע כמו שיש לי עכשיו 8 שסתומים קרבורטור בעלות כוללת של 6000 ש"ח עם עבודה

הנה חישוב קטן שעשיתי:
האוטו "שותה" את השמן אחרי 700 ק"מ, כלומר כל 700 ק"מ 50 ש"ח
6000:50=120
120X700=84,000

ההוצאה תחזיר את עצמה אחרי 84K ק"מ (בתקווה)
יש לציין שהמנוע סוחב ועובד היטב (בינתיים) רק "שותה" את השמן

האם כדאי למשוך עם המנוע הנוכחי? כדאי להחליף? אני מתחיל להיות מבולבל

תודה

נדב42
22-02-10, 11:57
האם כדאי למשוך עם המנוע הנוכחי? כדאי להחליף? אני מתחיל להיות מבולבל

חוזר ומזכיר: לקנות בזול יכול לעלות ביוקר ...

אתה יכול למשוך עם המנוע הנוכחי עד שתמצא פתרון הולם, אבל אל תכנס איתו לשגרה (וגם לך תדע מתי הוא יתפגר סופית, טפו-טפו-טפו ...)

נראה לי שהפרש המחיר למנוע 16 שסתומים עם הזרקה ממוחשבת יצדיק את ההשקעה באמינות, צריכת דלק וביצועים. אני מכיר כמה מוסכים שיכולים לעשות את העבודה, ממליץ בחום לבחון כראוי את האופציה הזאת.

אם אתה נשאר ב- 8 שסתומים קרבורטור, זו עבודת מוסך סטנדרטית ...

נדב.

s_n_p
22-02-10, 12:27

16 שסתומים עם קרבוראטור היו מורכבים בדגמי 1600 של סוויפט סדן.

haimovich2000,
אני לא היתי מחליף מנוע לפני שהיה מתברר איפה נעלם השמן.

shiko333
22-02-10, 13:16
אופצייה שלישית
יש לי מנוע זהה לזה שאתה צריך מויטרה שירדה מהכביש,
דבר איתי אולי נוכל לעזור לך ...
המנוע אגב עבר טיפול מקיף שכלל טימינג ומשאבת מים מחזירי שמן קראנק וקאמשאפט ...

נדב42
22-02-10, 13:56
אני לא היתי מחליף מנוע לפני שהיה מתברר איפה נעלם השמן.

+1

קודם תוודא שהמנוע באמת גמור לפני שאתה שם כסף על החלפת מנוע.

נדב.

נדב42
22-02-10, 14:13
אופצייה שלישית
יש לי מנוע זהה לזה שאתה צריך מויטרה שירדה מהכביש,
דבר איתי אולי נוכל לעזור לך ...
המנוע אגב עבר טיפול מקיף שכלל טימינג ומשאבת מים מחזירי שמן קראנק וקאמשאפט ...

בהמשך לתגובה הקודמת, אם אתה מחליף מנוע זוהי האופציה הפשוטה והזולה, בלי הסתבכויות טכניות ובירוקרטיות. מכיוון שיש לשי את הרשיונות והוא משבית את הרכב, לא תהייה לך בעייה לרשום את המנוע ברשיון. מחיר העבודה (במוסך החביב עלי) כ- 1500 ש"ח

לגבי המנוע 16 שס', עלות העבודה דומה (אולי עוד 200 ש"ח לסידור הצמה ותעלת האוויר), צריך לבדוק האם ניתן לרשום את המנוע ברשיון (ביקשתי כבר שיבדקו עבורך). חן: האם יש לך שטר מכר, או את רשיונות הרכב עם רישום המנוע ?

נדב.

haimovich2000
22-02-10, 18:58
המנוע 16 קרבורטור היה של בלנו והוא פשוט לא התאים בגלל המפלג...
בנתיים ויתרתי עליו הבעיה היחידה שאני חושב עליה עם המנוע של שי היא שאני לא יכול לבדוק אותו ו/או לא מקבל אחריות כמו מייבוא מבחינתי יכול להיות שאני קונה חתול בשק (עם כל הכבוד לשי).

haimovich2000
22-02-10, 22:25
האם ניראה לכם שבכמות שכזאת של שמן שנעלם (גלון ל700 ק"מ) הבעיה היא רינג שמן כי קומפרסיה טובה יש...
אני ממש לא רוצה להמר בנושא ולהשקיע בטיפול שאולי יעבוד

ishc
23-02-10, 01:05
האם ניראה לכם שבכמות שכזאת של שמן שנעלם (גלון ל700 ק"מ) הבעיה היא רינג שמן כי קומפרסיה טובה יש...

במידה ואני מבין את השתלשלות האירועים המנוע שלך צריך אוברול או חצי אוברול (רינגים). למה לא להשקיע בשיפוץ המנוע. להחליף מנוע זה חתול בשק. אתה לא יודע בדיוק מה המצב שלו. אוברול אם הוא מבוצע טוב הופך את המנוע בעיקרון למנוע חדש (כמעט). מוסכים היום מעדיפים החלפת מנוע כי הרווח יותר גדול עבור העבודה. אני הייתי שוקל ברצינות חוות דעת נוספת לגבי ביצוע אוברול. לפי דעתי גם יצא לך יותר זול.

haimovich2000
23-02-10, 21:44
במידה ואני מבין את השתלשלות האירועים המנוע שלך צריך אוברול או חצי אוברול (רינגים). למה לא להשקיע בשיפוץ המנוע. להחליף מנוע זה חתול בשק. אתה לא יודע בדיוק מה המצב שלו. אוברול אם הוא מבוצע טוב הופך את המנוע בעיקרון למנוע חדש (כמעט). מוסכים היום מעדיפים החלפת מנוע כי הרווח יותר גדול עבור העבודה. אני הייתי שוקל ברצינות חוות דעת נוספת לגבי ביצוע אוברול. לפי דעתי גם יצא לך יותר זול.

הלוואי וזה היה כ"כ פשוט אם היו אומרים לי שזה מה שיפתור את הבעיה מחר הייתי הולך לעשות את זה אבל לא בטוחים מה הבעיה
מכירים מישהו אמין וזול שייתן חוות דעת שאפשר לסמוך עליה?

נדב42
23-02-10, 23:48
הלוואי וזה היה כ"כ פשוט אם היו אומרים לי שזה מה שיפתור את הבעיה מחר הייתי הולך לעשות את זה אבל לא בטוחים מה הבעיה
מכירים מישהו אמין וזול שייתן חוות דעת שאפשר לסמוך עליה?

אני מטפל בטירה וממליץ בחום, בחור מקצועי ואמין (מטפל בעיקר בג'יפים ומכיר סוזוקי היטב). אם תרצה גם אבוא אתך.

נדב.

shmulikbg
24-02-10, 11:15
בוקר טוב.
בכזו צריכת שמן, היית אמור לנסוע עם מיסוך עשן.
אם זה לא כך...תתרכז בלמצוא את הנזילה.
בהצלחה.

haimovich2000
24-02-10, 12:31
בוקר טוב.
בכזו צריכת שמן, היית אמור לנסוע עם מיסוך עשן.
אם זה לא כך...תתרכז בלמצוא את הנזילה.
בהצלחה.

אין כזה מיסוך עשן (אני יודע, שיריונר לשעבר...)
ונזילה גם לא בנמצא, חיפשתי ופרסתי סמרטוטים מתחת לאוטו
השמן פשוט נשרף כניראה ביחד עם הדלק

ותודה לנדב הלכתי למוסך שהמלצת והאוטו יעבור בדיקת לחץ הפוכה, נקווה שהבעיה תימצא...

נדב42
28-02-10, 14:26
אין כזה מיסוך עשן (אני יודע, שיריונר לשעבר...)
ונזילה גם לא בנמצא, חיפשתי ופרסתי סמרטוטים מתחת לאוטו
השמן פשוט נשרף כניראה ביחד עם הדלק

ותודה לנדב הלכתי למוסך שהמלצת והאוטו יעבור בדיקת לחץ הפוכה, נקווה שהבעיה תימצא...

הי רועי,

נדמה לי שראיתי את האוטו שלך שם ... תכלת ?
מה קורה הלאה ?

נדב.

haimovich2000
28-02-10, 17:13
הי רועי,

נדמה לי שראיתי את האוטו שלך שם ... תכלת ?
מה קורה הלאה ?

נדב.

תכלת זה אני!
הוא ביצע בדיקת לחץ הפוכה וראה שיש באמת בריחה מהרינגים, שמתי תוסף לשמן שבנתיים מתגלה כלא כ״כ יעיל...
האופציות הן לפצוח ולראות מה מצב המנוע, אם יש מדרגה לעשות אוברול ואם לא רק רינגים או מנוע מייבוא...
לא יודע כל כך מה לעשות...

shmulikbg
28-02-10, 22:24
תכלת זה אני!
הוא ביצע בדיקת לחץ הפוכה וראה שיש באמת בריחה מהרינגים, שמתי תוסף לשמן שבנתיים מתגלה כלא כ״כ יעיל...
האופציות הן לפצוח ולראות מה מצב המנוע, אם יש מדרגה לעשות אוברול ואם לא רק רינגים או מנוע מייבוא...
לא יודע כל כך מה לעשות...
כמה אחוז נפילת לחץ?

-->