צפייה בגרסה מלאה : גרנד ZJ - אלטרנטור
למיטב הבנתי, [המועטה] הרגולטור בגרנד ממוקם במחשב ולא באלטרנטור.
השאלה, היא איך משנים את התנהגות האלטרנטור?
לדוגמא, אני רוצה לשנות את עקומת הטעינה כך שייספק יותר חשמל בסל"ד נמוך, או להעלות את הספקו , וכו'
האם יש אפשרות לשינויים כאלה ?
ברורה לי האפשרות של הקטנת הפולי ע"מ "לעבוד" על האלטרנטור [ שיחשוב שהוא נוסע בסלד גבוה יותר ] הבעיה היא שהפולי קטן גם ככה ואני לא בטוח שהשינוי יספיק. מה גם שייגרום לשחיקה מוגברת.
הבעיה נובעת מזה שברוב המקרים [ שיוט, נסיעה בשטח וכו] הנסיעה מתבצעת בסלד של עד 1200-1800 סל"ד , [מהמחדלים של מנועי ה V8 ...] למעט נקודות האצה מסויימות ונראה לי שהאלטרנטור מתוכנן לעבוד בסלד גבוה יותר.
יוסי,
אתה מתאר בעיה כביכול, שאינני משוכנע שאכן קיימת: האם נתקלת בטעינה שאיננה מספקת במהלך טיולי השטח שביצעת? הכוונה לא בבחינה רגעית, אלא בטיול בכללותו, ובאופן הפוגע ביכולת הטיול.
אייל
אייל
1. אני מעדיף לדעת על הפתרונות בלי קשר לקיום הבעיה ו / אוו לפניה ...
2. הטעינה בנסיעה רגועה מספיקה לרכב במצב "רגיל", אצלי, כמו אצל אחרים יש רשימה ארוכה של צרכני חשמל שחלקם עובדים ביחד, חלקם לא.
רדיו + מגבר, אורות, מזגן, מקרר, מחשב ניווט, טעינה של פנס, כל אלה מחוברים קבוע ומעמיסים בנוסף לצריכה הרגילה. וכל זה במצב הטוב יותר שהרכב מונע ובתנועה.
תוסיף לזה סצינת חילוץ קלה של חצי שעה .. ואם הגעת עם מצבר טעון רק למחצה, אתה כבר בבעיה.
עכשו, מה חיפשנו ? מצב שבו האלטרנטור יגיע למקס היכולת [ 14.4V] רק בסל"ד נמוך יותר ממה שהוא מגיע היום...
לא חושב שהבעיה לא קיימת.
עכשו לפתרונות, ראיתי בארץ הנפלאות , שמוכרים אלטרנטורים שמספקים 136A, 160A ואפילו 200A, ובמחיר של שיפוץ אלטרנטור רגיל פה בארץ.
האם מישהו התנסה במוצר שכזה?
יוסי,
עם רשימת השימושים שלך, אתה צריך וו גרירה טוב, לא אלטרנטור אחר - כדי לגרור גנרטור מהסוג שמשמש למופעים הגדולים בפרק הירקון למשל ... :)
אגב, האלטרנטור של WJ נותן 136A (אין לי מושג באיזה סל"ד). מה יש ב- ZJ?
אייל
יוסי,
עם רשימת השימושים שלך, אתה צריך וו גרירה טוב, לא אלטרנטור אחר - כדי לגרור גנרטור מהסוג שמשמש למופעים הגדולים בפרק הירקון למשל ... :)
אגב, האלטרנטור של WJ נותן 136A (אין לי מושג באיזה סל"ד). מה יש ב- ZJ?
אייל
וו גרירה קניתי ב EBAY ב 17$ לא כולל משלוחה ...
ב ZJ מספק 90A עלובים ... ורובם מעל 2000-2500 סל"ד.
השאלה אם ה אלטרנטור של ה WJ מתאים ל ZJ מבחינת התושבות וכו' , שווה בדיקה...
הנה קיבלת רעיון ... (כנראה חרא, אבל עדיין רעיון).
בהצלחה,
אייל
הנה קיבלת רעיון ... (כנראה חרא, אבל עדיין רעיון).
בהצלחה,
אייל
נראה לא כ"כ חרא הרעיון. דווקא מתאים אחד לאחד.
בכל מקרה אני אזמין אחד עם 200A חזקים יותר.
יוסי ,
קודם כל לפני שאתה מזמין, תבדוק שהוא מתאים למערכת החשמל שלך, שלא תשרוף או תעמיס על מערכת החשמל של הרכב. רק בשביל להמנע מלהצטער אח"כ. מכשירים כמו: מחשב, חוטי חשמל, מצבר וכל מיני RELAYS וכו'..
זה פשוט נשמע הזוי שאתה עובר מ90A ל200A פי שתיים ממה שצריך.
קיצר, תבדוק לפני שאתה רץ לשים את הכסף על קרן הצבי..
למיטב הבנתי במקרה הזה יותר לא מזיק.
עלויות ? 200A עולה בארץ הנפלאות כמעט כמו שיפוץ מקומי.
כיוון שהתוכנית היא להעמיס את מע' החשמל עוד קצת, עם מאוורר חשמלי, מצבר נוסף, ועוד קצת צרכנים, אני מעדיף להקדים רפואה למכה.
אלטרנטור מקורי מוציא 90A ומספיק למע' המקורית [בקושי]. ויספיק גם לקיימת, רק שייקח לו הרבה יותר זמן לטעון את המצבר למצבו ה"מלא".
אלטרנטור חזק יותר יספק את הצריכה השוטפת ועדיין יישאר עודף מספיק לטעון את המצבר/ים.
אלא אם כן אני מפספס במשהו, אני לא רואה בעייה מיוחדת באלטרנטור עם זרם גבוה יותר.
אשמח לשמוע, אם למישהו יש רעיונות מנומקים.
שווה להתייעץ עם חשמלאי רכב או מהנדס חשמל, תשאל את השאלה ב-"פורום הבונים+הנדסת גיפים".
אלטרנטור משופר לרוב יתן את מקסימום ההספק בסל"ד גבוה, כך של תראה ממנו הרבה תועלת ברוב תנאי הנסיעה.
חפש אלטרנטור מקורי של ZJ 98-96 , מתאים בדיוק לתושבות ולחיבורים ומספק 136A.
מק"ט 56005686
DAKOTA 00 136 amp 2.5L
DAKOTA 97-99 136 amp
GRAND CHEROKEE 96-98 6-242
http://motors.desc.shop.ebay.com/i.html?_nkw=56005686&_sacat=&LH_TitleDesc=1&_trksid=p4506.m270.l1313&_sop=10&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_odkw=mustang+master&_osacat=0&bkBtn=1&_rdc=1
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.