PDA

צפייה בגרסה מלאה : צרות בצרורות לאחר החלפת גיר בויטרה

shiko333
21-02-10, 08:17
ברשותי 2 ויטרות ידניות האחת שנת 95 והשניה שנת 90 , נתחיל בכל שאני נוהג רק ב95 מכיוון שה 90 מושבתת והיא לצרכי חלקים בלבד !!!
הסיפור החל בכך שהיה לי רעש מעצבן וחזק ביותר מהמסב הראשי בגיר וככל הנראה גם מהמסב של ההילוך ה 5 שכידוע עובד על ציר שונה מה ארבעה האחרים...
בכל אופן לאחר בדיקה והתיעצות נפלה החלטה לא להתעסק בשיפוץ הגיר הקיים (95) אלא להחליף אותו בזה הנמצא בויטרה לחלקים(90) . עד כאן הכל נהדר - העבודה התבצעה ב"מוסך" שהוא כבר סיפור בפני עצמו בכל אופן מה שקרה בסוף דבר הוא שהגיר שהוחלף וכרגע נמצא על הרכב (95)
הורכב ככל הנראה בסדר אלא שברוב טיפשותם של המכונאים שם ב"מוסך" הם החזירו את ידית ההילוכים ללא חלק פלסטי (בצורת גליל חלול) שאמור לשבת בסופה בחיבור לגיר עצמו... הדבר יצר חופש מטורף בידית ההילוכים ובאופן לא מפתיע הדבר גם הקשה על החלפת הילוכים... ללא כלל קשר או שדווקא כן - הילוכים חמישי ורוורס לא ממש נכנסים כמו שצריך אם בכלל !
לא רציתי לנסוע ברכב יותר מדי במצב הזה והתחלתי להפעיל לבד את הראש עד שהגעתי למסקנה ובעזרת פורמים בחו"ל מצאתי שבאמת קיימץ הדיסקה הזו ... חזרתי למוסך מצאתי את הדיסקה זרוקה לה איפה שהוא הרכבתי וכעת אין חופש!!! עד כאן נפתרה בעייה אחת , הבעייה העיקרית היא שההילוכים בדר"כ חמישי ורוורס לא נכנסים באופן טבעי , יש להם קריזות משלהם פעם נכנסים בקלילות ופעם בכלל לא מוכנים להיכנס!
אני אציין שהדבר קורה לרוב בנסיעה ושאני רוצה להחליף מ 4 ל 5 פשוט אין מצב , הצלחתי להכניס פעם או פעמים ל5 רק שהייתי במהירות נמוכה ביותר ~ 50 קמ"ש.
אציין שהעברתי באופן מוחלט את כל מערכת ההינע דהינו גיר וטרנספר שכידוע מחוברים בינהם ואת שני הדרייבשפטים שהיו ברכב הישן יותר.(עשיתי זאת משום שידעתי באופן ודאי שהם תקינים ללא חופשים ובגיר ההילוכים עברו באופן חלק)
בנוסף אציין שלעתים יש בעייה גם בהילוכים אחרים אך באופן נדיר יחסית .

ועכשיו לשאלות או לספקות
1.האם יש למישהו מושג מה עלולה להיות הבעיה?
2.האם העיה שהחלה כחופש יכלה לגרום את הבעייה הנוכחית?
3.האם בכלל המערכות בין שני הרכבים זהים (יחסי העברה וכ' - אולי בכלל זו היתה שטות להחליף ומראש הם לא מתאימים)

תודה לכל המשיבים

שבוע טוב

נדב42
21-02-10, 09:11
הי שי,

הגירים קודם כל שונים ביחס ההעברה של ההילוך החמישי - בישן יותר הוא קצר יותר, ולדעתי מסיבה זו בלבד לא היה כדאי לעשות זאת מלכתחילה.
(זו גם הסיבה שכאשר הסבתי את הארוכה שלי מאוטומט לידני, לא השתמשתי בקצרה שהיתה לי להצלבת חלקים)

חמישי ורוורס ממוקמים (מבחינת הנהג) בצד הימני ביותר. אולי מיקום הידית מעט שונה (או שבגלל ההבדל בתושבות, הרכבת כולה ממוקמת לא טוב), ואז החור בפח בין תא הנוסעים לתחתית הרכב פשוט מגביל את תנועת הידית.

נדב.

shiko333
21-02-10, 12:47
מבחינה חיצונית כלומר האוזינג של הגיר מיקום הברגות סטארטר והתושבות הכל עבר בצורה חלקה , חיצונית מיקום החורים נראה למעשה דומה לחלוטין רק מבחינת עיצוב שהיה מעט שונה
(עובי הגשר)

בכל אופן יחסי העברה הם כן עניין מטריד ביותר , למרות שמבחינה מעשית כבר נסעתי בהילוך חמישי ואף במהירת די גדולה ולא ממש שמתי לב להבדל ... יכול להיות שבאמת זו הבעיה .

נדב , האם אתה בטוח בקביעתך כי שני הגירים אינם זהים ביחסי ההעברה ואם כן אודה לך אם תוכל להפנות אותי לחומר מקצועי בעניין...

נדב42
21-02-10, 14:20
נדב , האם אתה בטוח בקביעתך כי שני הגירים אינם זהים ביחסי ההעברה ואם כן אודה לך אם תוכל להפנות אותי לחומר מקצועי בעניין...

כן. מאוד פשוט: עד לאחרונה היו לי 2 ויטארות עם גיר רגיל, אחת ארוכה 16 שסתומים ואחת קצרה 8 שסתומים אשר נמכרה לאחרונה.

כאשר אספתי את הארוכה מהחלפת הגיר, נסעתי עם חבר, אחד בקצרה ואחד בארוכה והשווינו יחסי העברה/סל"ד.מהירות בין השתיים. עד הילוך רביעי הכל אותו הדבר, ההילוך החמישי היה ארוך יותר בגיר של ה- 16 שסתומים - הבדל של כ-500 סל"ד ב- 100 קמ"ש.

לא שמרתי חומר מקצועי על זה, אבל לפני החלפת הגיר גם חיפשתי באינטרנט ומצאתי שיש הבדלים ביחס ההעברה של ההילוך החמישי.

נדב.

חן אלינועם
21-02-10, 14:30
שלום לך
תשאל במוסך אם מסיבה כל שהיא פירקו את המצמד ואם כן האם הוא נפל ?
כידוע המצמד הוא מסוג"שמש" בעל אצבעות אשר מכוונות על משטח מפולס ואם הוא מקבל מכה {כתוצאה מנפילה למשל}הכיוון נהרס וזה יוצר תופעה כמו שאתה מתארבעת החלפת הילוכים.
יום נעים
אלינועם

איציק - 4X6ZH
21-02-10, 14:56
איך המצמד יודע שאתה משלב להילוך 5 או ל R
להילוכים אחרים הוא טוב ולהילוך 5 רק לפעמים ? :confused: :rolleyes:

איציק

נדב42
21-02-10, 23:37
דרך אגב, אני החלפתי אצל ארז מטופ-גיר ברעננה את הגיר, ואני יודע שיש לו גישה לעוד אחד כזה במלאי אצל ספק שלו (היו 2 ואני לקחתי אחד ...) עלה לי 2500 ש"ח כולל עבודה - לא כולל מע"מ

נדב.

shiko333
22-02-10, 13:11
בירור קצר אצל ארז ואכן ההילוך החמישי קצר יותר בגיר של שנת 90 , מאכזב קצת אבל לדבריו לא אמור להיות בעייה בהחלפת ההילוכים - כלומר אין ממש קשר לכך שההילוך החמישי קצר יותר - זה רק ישפיע על מהירות הסגירה שכרגע לא ממש רלוונטית...

באמת לא יודע מה לעשות כבר :(

נדב42
22-02-10, 14:18
בירור קצר אצל ארז ואכן ההילוך החמישי קצר יותר בגיר של שנת 90 , מאכזב קצת אבל לדבריו לא אמור להיות בעייה בהחלפת ההילוכים - כלומר אין ממש קשר לכך שההילוך החמישי קצר יותר - זה רק ישפיע על מהירות הסגירה שכרגע לא ממש רלוונטית...

באמת לא יודע מה לעשות כבר :(

לא אמרתי שיש קשר, רק שלא הייתי עושה את זה מלכתחילה ...

shiko333
22-02-10, 17:15
כן ברור הבנתי שזו היתה כוונתך פשוט רציתי לוודא אם הדבר עלול להוות בעייה רצינית בעתיד...

בכל אופן שאני מנסה לחשוב בצורה רציונלית מה הבעיה אני חושש שאולי התושבת לא ממש תואמת , האם יכול להיות שתושבת היא הבעיה לחוסר רצונם של החמישי והרוורס (ולעיתים נדירות ראשון) להיכנס???

מבחינה רציונלית הכל אמור להיות בסדר - הלא הגיר תפקד על לרגע הכנסו למוסך שם פורק מהרכב - כלומר משהו בהתקנה או באביזרים הנלווים לא צלח את ההליך...

נדב42
22-02-10, 17:52
כן ברור הבנתי שזו היתה כוונתך פשוט רציתי לוודא אם הדבר עלול להוות בעייה רצינית בעתיד...

בכל אופן שאני מנסה לחשוב בצורה רציונלית מה הבעיה אני חושש שאולי התושבת לא ממש תואמת , האם יכול להיות שתושבת היא הבעיה לחוסר רצונם של החמישי והרוורס (ולעיתים נדירות ראשון) להיכנס???

מבחינה רציונלית הכל אמור להיות בסדר - הלא הגיר תפקד על לרגע הכנסו למוסך שם פורק מהרכב - כלומר משהו בהתקנה או באביזרים הנלווים לא צלח את ההליך...

אתה בטוח לגבי הראשון ?
כל עוד זה היה רק חמישי ורוורס, הנחתי שהגיר לא יושב בדיוק במקום ואז הידית נתקלת בדופן הפתח למטה, אבל אז זה לא יכול להיות קשור להילוך הראשון ...

נדב.

shiko333
22-02-10, 18:15
נדב , יצא לי לא מעט להתעסק עם הידית גיר בזמן האחרון והפתח שעליו אתה מדבר כביכול - גדול משמעותית מהעיגולון הקטן והפנימי המצוי בגיר אליו מתחברת הידית ולכן אני בטוח וודאית שהידית לא נתקלת בשום דבר מלבד מה שהיא אמורה להיתקל בו (מכאנית) - אני יושב בתוך הרכב אין גומיות כיסויים או כל חלקי פלסקי שכאלו שמונעים תזוזה לכאורה ולכן אינני חושב שבכך הבעייה .
השאלה היא האם גשר שממוקם לא נכון או עם תושבת לא נכונה\ שונה או יושב בזוית לא מדויקת עלול לגרום לכך שהילוכים לא יכנסו (חמישי ורוורס)

שוב לעניין הראשון - זה די נדיר ואני נוטה להאמין שכאשר חמישי ורוורס יכנסו הבעייה הזו גם תפטר...

תודה בכל מקרה על הרעיונות וההצעות ...

-->