צפייה בגרסה מלאה : הכנה למעברי מים עמוקים עזרה
שלום לכולם היום כמו בכל שבת יצאתי לטייל באיזור השרון ביציאה ממושב חגור וכך קרה שעברתי מיתחת לגשר מלא במים לא הערכתי נכון את עומק המים הם הגיעו לי עד המראות !!!! הרכב נכבה באמצע הדרך אחרי כמה ניסיונות הניע ונסע כמו גדול הבעיה היא שבכמה שניות שעמדתי חדרה כמות מים דיי רצינית לאוטו זו כבר פעם שניה שזה קורה לי (פעם ראשונה בירקון) עכשיו מה עושים? ייבוש יקח למעלה משבוע מניסון. חשבתי להפשיט את האוטו מהשטיח המקורי ולשים חומר איטום כלשהו פלוס גומיות עבות בדלתות אשמח לקבל רעיונות יעול ועצות פקקים בריצפה אולי ???
בתודה וסליחה על החפירה מור :)
מסקרנות - איזה אוטו זה ?
לידעתך, לא רעיון טוב להניע אחרי שנכבה ממים בעומק כזה.
יש מצב שניכנסו מים למנוע ואז יש נעילה. זה שובר את המנוע.
גם אם הכיבוי היה בגלל חשמל.
זה לא בדיוק מה שביקשת, אבל זה מיועד לצלילה הקרובה:p, לפחות שהאוטו יהיה מוכן
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=16129
שבוע טוב
יואב
GMC JIMMY מוגבה קלות
והייתי חייב לנסות להניע זה היה ממש תוך שניה מרגע שנכבה לא חשבתי על זה יותר מידי יכל להיגמר רע
איפה אתם חברים אני רוצה לשמוע את דעתכם כל טיפ יתקבל בברכה :)
איציק - 4X6ZH
01-03-10, 12:08
תאמין לי עדיף ללא תגובות :rolleyes:
אז איך אני ילמד רק מניסיון ???? אין לי מספיק כסף לזה :)
לא מומלץ בכלל להיכנס למים ???
הסבר איציק הסבר אני אשמח לדעת כי פשוט אין לי מושג
אני מבין שהרכב הזה לא בדיוק "חיית שטח" אבל אני אוהב אותו ונהנה ממנו ואם יש מה לשפר אז למה לא ??
ערן המסוקס
01-03-10, 17:12
המים בריפודים הם הצרה הקטנה שלך. אתה פשוט הורס את האוטו. הוא לא מיועד לנסיעה במים עמוקים.
לך למוסך ובדוק את כל השמנים ברכב, בגיר, מנוע, תיבת העברה, סרן קדמי וסרן אחורי וגירוז כללי.
בפעם הבאה אל תכנס למים, שאתה לא יודע מה העומק שלהם, ובכל מקרה תשתדל לא לעבור את עומק חצי הגלגל.
היום עשיתי בדיקה והכל תקין למזלי :)
קצת מבאס שאני אמור להימנע מזה אבל.... אין ברירה
אגב אם היה לי שנורקל עדיין לא מומלץ???
ערן המסוקס
01-03-10, 21:52
שנורקל פותר לך בעייה אחת מני רבות עם המים. הוא מונע כניסה של מים למערכת היניקה של הרכב. עכשיו נשאר לך "רק" לאטום הרמטית את כל מערכת החשמל של הרכב, להגביה או לחבר לשנורקל את כל הנשמים של כל המכלולים (גיר, תיבת העברה, דיפ' קדמי, דיפ' אחורי, מיכל דלק), לדאוג למצב מושלם של כל מחזירי השמן והגומיות בכל מכלולי הרכב. ואז הרכב יהיה מוכן לסבול התעללות מים, אבל גם אז יהיה צריך לבדוק ולטפל ברכב אחרי כל התעללות כזאת.
לכל אקסטרים עם הרכב צריך להיות מוכן להשקיע, בהכנה של הרכב להתעללות הרצוייה, לתחזוקה הדוקה לפני ואחרי ההתעללות, ותמיד להיות מוכן לתקלה בטווח המיידי או בהמשך.
סוזי המשתוללת
01-03-10, 23:01
אני מציע לך להתעלם מכל התגובות שמתחתיך למעט אלו שנותנות עצות פרקטיות ולא עתצות כמו - אל תיכנס ....
מה לעשות שחלקנו דפוקים בראש ואוהבים גם לנסות את מזלם במיים
בשביל זה אנחנו ממציאים פטנטים שונים ולומדים איך למגן / מה כן לעשות / ומה מוגזם בעליל
ועכשיו לעצות שיעזרו לך כן לשרוד במידה ותחליט כן להשתטות - אחרי הכל זו זכותך כל עוד אתה לא גורם נזק לאחרים ומסכן רק את עצמך
1) תדאג שחוטי ההצתה יהיו חדשים ואיכותיים
2)כשאתה מרכיב אותם קח גריז צהוב הכי פשוט (שאינו מוליך!!!)ומלא את הגומיות של חוטי ההצתה לפני שאתה מחבר אותם לפלאגים ולכוילים/דיסטריבוטור (אני לא יודע מה יש אצלך)
3) במידה ויש דיסטריבוטור כדאי לעשות כנ"ל בין המיכסה לגוף של הדיסט'
4) אם אתה אוהב מים עמוקים או לא רוצה להסתכן בנזק קרדינלי למנוע תבנה שנורקל
5)תגביה את הנשמים של הגיר /טרנספר/ סרנים ותחברם לשנורקל או לבית הפילטר
אם תעשה את כל זה ותצליח גם לשמור על תנועה במים - קרי לא תשקע בבוץ שלמטה לא ייכנסו מיים לרכב אבל אם תשקע אוי יוי יוי
לא כל מחשבי ניהול המנוע אטומים וכנ"ל לא מחשבי גיר
גם מערכות של חלונות חשמל לא אוהבות מים דלוחים
ובכל מיקרה אחרי צלילות כאלה רצים לבדוק את כל השמנים ובייחוד גיר אוטומט
אם אתה נכנס למים בלי לדעת מה עומקם כדאי שתקדיש מחשבה קודם כל איך אתה מחלץ את עצמך במידה והרכב טובע .
סע בלי חגורת בטיחות
תתקין סאן רוף ותסע שהוא פתוח
תחליף את מנגנוני החלונות לידניים במידה והם חשמליים
תחבר רצועת גרירה ואת הצד החופשי שלה תניח במקום גבוה למשל אל גגון או אל אותו סאן רוף, תדאג שיהיה רכב אחר בקרבת מקום שיוכל תוך שניות להרתם אליך ולמשוך אותך החוצה.
קודם כל תודה רבה על התגובות העניניות. אני מבין שמדובר על הרבה השקעה ותחוזקה שוטפת דבר שאולי יאלץ לחכות (תקציב) העיניין הוא שבכל מקום שהגעתי אילו היו מעברי מים הגשמים מילאו את הכל ודיי מבעס לחזור אחורה כמובן שמהיום זה בדיוק מה שיקרה :(:(:( את המעבר המדובר אני מכיר טוב ועברתי אותו הרבה פעמים הפעם לא יודע איך :eek: לא שמתי לב שהוא מלא עד כדי כך בכל מקרה באמת תודה על המידע מקווה שרק נמשיך להנות ממה שכולנו כל כך אוהבים :)
מור
בהמשך לכל מה שאמרו פה לפניי מומלץ גם להגביה את היציאה של מערכת הפליטה (אגזוז).
אגב,אם תרצה שנורקל תוצרת כחול לבן במחיר שפוי תוכל להשיג אצלי בה"פ.
אחלה יום ותהנה בשטח.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.