צפייה בגרסה מלאה : התקנת כפתור התנעה במקום סוויצ'
שלום!
יש לי גרוטעה (סקודה פיבוריט ישנה, מורדת מהכביש, עמדה יותר משנה) שקיבלתי מחבר כדי שתשמש לי לחלקי חילוף לסקודה פיבוריט שקיניתי עכשיו.
אני פירקתי את כל מה שהייתי צריך ועכשיו אני רוצה שהגרוטעה תיהיה במצב נסיעה כדי להסתובב איתה קצת בשדות מסביב לקיבוץ.
אחרי חיפוש ממושך נואשנו מלנסות למצוא את המפתח בבית של החבר אז אני רוצה לבטל את הסוויצ' ולהתקין מתג לסגירת מעגל+כפתור להתנעה.
יש לי בסוויצ'- שני חוטים אדומים בקונקטור ראשון, חוט שחור בקונקטור שני, חוט צהוב בקונקטור שלישי, חוט שחור וחוט אדום בקונקטור רביעי.
הסטארטר מחובר ישירות למצבר עם פלוס והמינוס שלו צהוב (אני לא יודע אם זה אותו צהוב שבסוויצ')
אני ישמח לקצת עזרה לגבי ביצוע ההתקנה הזאת.
יש לך מספרים על הסוויץ' מאחורה?
בד"כ המספרים קבועים, ולפיהם תוכל לדעת מה ה+ מהמצבר, מה ה+ אחרי סוויץ'(לחברעם מתג ביניהם), ומה הסטרטר (מחברים לחצן)
אסף.
מחר אני אבדוק אם יש מספרים על הסוויצ'
יש לי סכמת חשמל של ההצתה ושל ההתנעה.
שם מופיעים באמת המספרים, נראה שהשחור (30) הוא דווקא הפלוס והוא עובר דרך הבית פיוזים ומשם אל המצבר, הצהוב (50) הולך מהסוויצ' אל הסטארטר, ומהסטרטר אל הפלוס של המצבר יש חוט שחור.
לגבי הסטארטר, אני צריך בעצם לעשות חיבור קבוע של החוט הצהוב אל השלדה ולהתקין לו את הכפתור התנעה?
ולגבי המפסק, אני מבין שצד אחד שלו יהיה החוט השחור (מספר 30) אבל איזה אני מחבר אליו? (יש לי רגל עם שני אדומים ורגל עם חוט שחור וחוט אדום)
תודה!
אתה צריך להתקין למעשה 2 מפסקים.
אחד מפסק קבוע on/off עבור החצי סיבוב של המפתח בסוויץ'. (אולי אפילו שניים, אם יש שני מצבים בסוויץ')
ולחצן נוסף קפיצי עבור הסטרטר - ככה שלחיצה רגעית עליו תתחיל את ההתנעה, ושחרור יפסיק את הסטרטר.
אתה מרכיב מתג ועל ידו לחצן.
למתג אתה מחבר מצד אחד את מה שמתחבר היום ל30 (מצבר) ומצד שני את מהשמתחבר היום ל15 (+ אחרי סוויצ'). את ה30 אתה מג'מפר ללחצן, ולצד השני שלו אתה מחבר אתמה שמתחבר היום ל50. פרט לג'מפר הזה, חבר לכל אחד מהקטביםשל המפסקים בדיוק מה שמחובר היום לכל אחד מהקטבים בסוויץ' המקורי - יש יותר מצרכן אחד מכל חיבור. שים לב שהסכימה היא חלקית ולא רואים בה אם יש מעגלים נוספים, כמו מעגלי ACC למשל, שמחוברים בפתיחה חלקית של הסוויץ' - ואז חבר גם אותם יחד עם ה15.
אם אתה רוצה שזה גם יראה יפה, קח מפסק עם נצרה (http://www.e-shetach.co.il/pl_product%7Er17%7E16%7E68.htm).
אסף.
אוקיי נראה לי שהבנתי אבל רק שאלה אחת לגבי הסטרטר, לסטרטר בעצם יש חיבור מינוס קבוע לשלדה וחיבור פלוס קבוע ישירות למצבר, אז איך זה בעצם שכשסוגרים מעגל בין החוט הצהוב (50) שמגיע מהסטרטר והחוט השחור (30) שמגיע מהמצבר, הסטרטר מתחיל לעבוד?
פשוט מעניין אותי איך הוא עובד...
דרך אגב . בטלת את מנעול ההגה ?
בעיקרון את בעיית המנעול הגה התכוונתי לפתור אחרי שאני יסיים את שלב ההתנעה... האם העובדה שההגה נעול אמורה למנוע את ההתנעה? (קילסוויץ' או משהו כזה...) הניחוש שלי שלא...
את מערכת החשמל של הסטרטר הבנתי בעזרת תמונה מגוגל...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.