התחברות

צפייה בגרסה מלאה : העברת הדפסה לאלומיניום (כמו מעגל מודפס) - אפשרי?

asafk
02-03-10, 22:18
מכירים את השיטה ליצירת מעגלים מודפסים בבית? מדפיסים את המעגל על נייר פוטו במדפסת לייזר, ומגהצים את ההדפסה על לוח נחושת, ההדפסה נדבקת לנחושת, מורידים את הנייר, והשאר כימיה.

השאלה - האם אפשר לעשות אותו דבר ללוח אלומיניום? כלומר, אותו דבר אבל בלי הכימיה - המטרה היא לא מעגל מודפס, אלא לוח אלומיניום עם כיתוב עליו.

אסף.

tooshey
02-03-10, 22:35
נדמה לי שאתה מתכוון לפוטומטאל.
אם כן, תריץ בגוגל , יש הרבה מקומות שעושים.

בברכה,טושי

asafk
02-03-10, 23:03
אני מדבר על שיטת עשה זאת בעצמך למעגלים מודפסים - מדפיסים את השרטוט על נייר צילום במדפסת לייזר, מגהצים את ההדפסה על הלוח, ועם מים ממיסים את הנייר - נשאר הטונר על לוח הנחושת. אחר כך יש כימיה שהיא לא העניין במקרה הזה.
אני רוצה להעביר שרטוט ללוח אלומיניום, ולא בטוח אם זה תופס כמו על נחושת.
??

אסף.

landrover
02-03-10, 23:39
לדעתי זה יעבוד גם על אלומניום , עשיתי דברים דומים , על משטחים אחרים מנחושת.

קח בחשבון , שאם אתה רוצה שההדפסה תישאר על האלומניום , תצטרך לשים על זה לכה שקופה או משהו בסיגנון , כי הדיו של המדפסת לא ישאר על האלומניום לאורך זמן.

מדריך מפורט בנושא יצור PCB בדרך הזו :

http://www.qsl.net/vk5cu/

אם מאיזושהיא סיבה זה לא ילך לך - יש קיט מיוחד לקנות , למי שרוצה מדבקות שקופות שניתן להדפיס עליהם במדפסת ביתית.

אמיר.

asafk
02-03-10, 23:49
ספריי לקה שקופה יעבוד? השאלה היא אם לא ילך לאיבוד הגוון הטבעי של האלומיניום..? ולא ימיס את הצבע (אני חושב שהלקה היא על בסיס של ממיס כזה או אחר)?

אסף.

אסף.

landrover
02-03-10, 23:55
זה כניראה משהו שתצטרך לבדוק מראש , תדפיס דף עם שרטוט ותנסה לצבוע אותו עם הלכה - ותראה האם זה ממיס את השירטוט או לא.

לא ניראה לי שיהיה מישהו שיוכל להגיד לך האם הצבע ימיס את הדיו של המדפסת או לא, יש הרבה סוגים של דיו והרבה סוגים של לכה...

אותו דבר לגבי הגוון של האלומניום - צריך לנסות - למשל לאורך זמן בטוח זה יראה לעין - כי החלק שיהיה מתחת ללכה לא יעבור שיתוך(קורוזיה) , אז אם זה משהו שאמור להחזיק שנים - הוא יהיה פחות לבן מהסביבה שכן קיבלה קורוזיה.

אמיר.

asafk
03-03-10, 00:54
האמת היא שאני בהתלבטות אם "רק" להעביר את ההדפסה, או כבר להדפיס בנגטיב, להעביר את ההדפסה ואז לאכל מהלוח בעזרת אלקטרוליזה... יותר עמיד, קצת יותר עבודה.
מה שלא יהיה, תראו את התוצאות עוד כמה ימים...
ובינתיים, מי שיש לו עוד נסיון עם זה - בבקשה..

אסף.

ishc
03-03-10, 07:52
יכול לענות לך לפחות לגבי הלכות. כל לכה דו רכיבית (פוליאריטנית למשל) תהיה עמידה מספיק וחזקה מספיק כדי להגן גם על האלומיניום (מהתחמצנות) ועל הדיו שלא ירד, אבל, כל לכה דו רכיבית כזו מדוללת בטינר שסביר להניח ימיס לך את הדיו. יש לכות מבוססות מים (שאני לא עובד איתן) שהן מאוד חזקות ומאוד עמיד ולא אמורות לפגוע בדיו כלל, אבל, הן גורמות לשינוי בגוון אינן שקופות 100% כמו הלכות הנ"ל שציינתי. בכל מקרה, לכות כאלו נמכרות לרוב בסט של 4 או 5 ליטר מה שמיותר לחלוטין עבורך ועולה הרבה כסף!!! אז אני מציע לפנות לבעל מקצוע רק כדי שיצבע התזה. עוד אופציה היא לחפש לכות להגנה על כסף ופליז. יש כאלו לצורפים (שנמצאים בלימודים), הן מגיעות מוכנות בפחית ספריי (אפשר למצוא נראה לי בכל חנות לדברי אומנות או במקרה ולא בת"א ברחוב אלנבי יש מקבץ חניות לצורפים) ופחות חזקות ועמידות מהלכות היקרות. כל עוד לא מדובר במשהו שימצא בתנאי שחיקה הן יעשו את העבודה ולדעתי גם לא יפגעו בדיו (כדאי קודם לנסות בכל זאת).

אייל67
03-03-10, 11:52
במפעל "צורון" במעגן מיכאל צורבים מתכות מכל המינים והסוגים, והתוצאה היא כל כיתוב שיעלה בדעתך, הצרוב לתוך המתכת לעומק שתבחר, ועמיד ביותר לאורך שנים רבות. המפעל (יותר מפעלון) בנוי לייצר מוצרים עם רמת דיוק גבוהה, אך "על הדרך" עושה גם עבודות פרטניות ו/או אומנותיות שלא נדרש בהם דיוק (עבודות אלו קלות ומהירות יותר להכנה).

במידה ותשנה הקונספציה ותחליט להוציא העבודה (ואינני יודע את היקפה) - שווה לבדוק איתם.
אולי אפשר להתייעץ עמם גם ללא הוצאת העבודה ...

אייל

איש
09-03-10, 15:24
לנקות את האזור לפני התהליך , יכול לסייע מאוד . בכך של תישאר שכבה של אלומניום מחומצן , ויעודד את התהליך היוני .
ואלקטרוליזה בטוח תסייעה .
אם זה יעבוד , לדעתי מסובך מדי לדעת מראש , אבל שווה לנסות .

asafk
09-03-10, 21:29
בינתיים - אני אחרי נסיון ראשון, שיצא "ככה ככה", מכמה סיבות, אבל למרות זה - ההדפסה טובה ויציבה. מבטיח להמשיך וללמוד ובסוף לסכם את העניין.

אסף.

-->