התחברות

צפייה בגרסה מלאה : אין דיפנדר

עמי
11-03-10, 10:41
גם אני בסטטיסטיקה.

אתמול גנבו לי את הדיפנדר מתחנת הרכבת חוף הכרמל בחיפה.

אין לי מילים לתאר את עוגמת הנפש.

עמי

נמרוד
11-03-10, 10:49
משתתף בצערך עמי...
:(

whisky
11-03-10, 11:01
עמי שלום,

שלחתי לך ה"פ, תעשה את כל הניסיונות כבר עכשיו, אחרי זה כבר יהיה מאוחר מדי.

בהצלחה.

מצטער לשמוע.

whisky

amimiller
11-03-10, 11:24
ראשית מצטער לשמוע.
אמנם קל להעביר ביקורת לאחר מעשה.
אבל חברה שמשארים רכב בחניון ציבורי לכמה שעות טובות ללא הגנות רציניות באיזה שהוא מקום מזמינים את הגנב.
הגנות מסיביות לא יזיקו,
סנדלי דנבר,מתקן על הדוושות(מעניין שאף יצרן לא יצא עם מוצר איכותי)לקשור את הרכב לעמוד חשמל או תאורה עם שרשרת רצינית.

דרור ברלי
11-03-10, 16:38
לא נשארו לי מילים..

kobiarava
11-03-10, 16:50
זה פשוט לא נגמר... כבר כמעט לא נשארו כאן אנשים שלא חוו את הנושא על בשרם.

משתתף בצערך, עמי, מי ייתן וזה יהיה השרשור האחרון בנושא הכאוב:-(

קובי

דרור ברלי
11-03-10, 17:03
כל זמן שלא יורים בהם זה גם לא ייגמר.

רון נחמן
11-03-10, 18:43
כל זמן שלא יורים בהם זה גם לא ייגמר.

זה כל כך מעצבן אותי...
אני יודע שהיו כאן כבר עשרות דיונים בנושא אבל אני חייב להוציא קצת קיטור -
אני בן 25. עושה לא מעט מילואים, משלם מסים,
ופשוט נמאס לי מתחושת חוסר האונים הזאת. אחד השיקולים הרציניים שבגללם לא הגשמתי חלום (נוסף...) וקניתי סי ג'יי זה הפחד מגנבים. עוד שיקול הוא כמובן החשש משוטרים.
אני לא מבין איך הגענו למצב שבו אנחנו נתונים לחלוטין לחסדי הסטטיסטיקה - שמחים שהפעם זה מישהו אחר שגנבו לו/אנסו לו/רצחו לו (ובכוונה אני שם את שלושת אלו באותו משפט), או אבלים על כך שהפעם אלו אנחנו.
כמובן שעכשיו יכלתי להמשיך ולכתוב על כהות החושים המוחלטת של החברה שלנו ועל נבחרי הציבור שמעוניינים רק בכותרות ושרידות - אבל מה זה יעזור... אני יוצא להתאוורר בשטח במקום, עד שיוציאו גם את זה מהחוק.

או במלים אחרות, דרור -
+1

דרור ברלי
11-03-10, 18:48
אני יוצא להתאוורר בשטח במקום, עד שיוציאו גם את זה מהחוק.

או במלים אחרות, דרור -
+1

יודע מה מעצבן ומדאיג אותי?
שאני חושש שזה בדיוק מה שיקרה - שנסיעה בשטח תהפוך לא-חוקית הרבה-הרבה לפני שהמדינה תעשה טובה ותתחיל לטפל בגנבים ובשאר פושעים פליליים ביד קשה.

MR BIG
11-03-10, 19:02
הדיפנדר שלי נמכר לפני חודש בדיוק.
הוא נמכר בגלל קבלת רכב מהעבודה ועוד שיקולים כלכליים....אבל בואו נגיד....שעונת גניבות הדיפנדרים שהחלה לא מזמן דיי הכריעה לטובת צעד המכירה.וזה בלשון המעטה.....
ידעתי שזה עניין של זמן עד שהדיפנדר שלי ייעלם, במיוחד אם הוא עומד כל השבוע באותו מקום ברחוב , מתחנן שייקחו אותו!
העדפתי להישאר עם כסף ביד מאשר עם הנאה וחלום...
צובט לי בלב גם בשבילך עמי, ממש צובט.

אני תמים....אבל ....הלוואי ואתה האחרון!
מוות לגנבים!

shmil
11-03-10, 20:26
תנחומי, עמי.

גיא
11-03-10, 20:40
צר לי :(

landrover
11-03-10, 21:58
הי עמי - באאסה רצינית ....משתתף בצערך.

במיוחד שזה מקום שהחנתי בו כמה פעמים את הדיפנדר שלי ,
כל פעם עם חששות כבדים ,
פעם אחרונה שהחנתי שם , לפני כמה חודשים ,
רכב לידי - זכוכיות מנופצות ...אחרי זה כבר לא החנתי אותו שם.

גם החניון רכבת של בינימינה - אותו הסיפור ...זה נהיה כמעט משחטת רכבים...

אולי אפשר ללמוד מזה משהו ,

באיזה שעה זה קרה בערך ?

האם זה היה באיזור המרוחק מהתחנה ?

אמיר.

GodsFather
12-03-10, 07:09
הדבר היחיד שאפשר ללמוד מזה נכון להיום הוא שהג'יפ צריך להיות רכב שלישי, וכשהוא לא בשימוש הוא צריך להיות קבור בבונקר ולצאת איתו רק לנסיעות רצופות, בלי התרחקות ממנו.

או לשכור 2-3 מאבטחים חסרי רחמים שישמרו על הרכב. (ואולי אני עולה פה על סטראט-אפ - חברות שמירה על רכבים. אתה יודע שאתה נוסע לקניון, אתה מתריע לחברת השמירה, היא שולחת פקח שישב ליד הרכב וישגיח עליו...)

משתתף בצערך.

דרור ברלי
12-03-10, 10:06
הדבר היחיד שאפשר ללמוד מזה נכון להיום הוא שהג'יפ צריך להיות רכב שלישי, וכשהוא לא בשימוש הוא צריך להיות קבור בבונקר ולצאת איתו רק לנסיעות רצופות, בלי התרחקות ממנו.

או לשכור 2-3 מאבטחים חסרי רחמים שישמרו על הרכב. (ואולי אני עולה פה על סטראט-אפ - חברות שמירה על רכבים. אתה יודע שאתה נוסע לקניון, אתה מתריע לחברת השמירה, היא שולחת פקח שישב ליד הרכב וישגיח עליו...)

משתתף בצערך.

לא, זה לא פוליטי, ואני לא אגע בפוליטיקה.
אבל הגישה ששולטת היום, תחסל אותנו כאן כמדינה וכחברה.

אם נסתכל על מה שכתבת מתוך נקודת מבט רחבה, נוכל להקיש מזה על התפיסה התבוסתנית שהשתלטה בדור האחרון על כל תחומי חיינו.
הגישה הדיפלומטית, הפוליטקלי-קורקטית של פשרנות, התמגנות, התבצרות, התגוננות, ספיגה, הגשת הלחי השניה שוב ושוב, רק כדי להישאר הומניים.
להבין את הגנב, את הפושע, את המחבל, את הרוצח, את המפגע. לתהות מה גרם לו להתנהג כך. להתחשב בו. קדושת חיי הפושע. חופש הגנב, האנס, הרוצח, המחבל - וחירותם. לא לפגוע בהם אלא להתמגן - כך שזה יגרום להם לעבור הלאה - לרכב הבא, לקורבן הבא. ככל שנתמגן יותר, כך הפושעים יעיזו יותר. הרי גם הם צריכים להתפרנס.

אז מי שיכול להרשות לעצמו, משלם לחברת שמירה פרטית, מתבצר מאחורי חומות ושערים חשמליים. ומי שלא יוכל להרשות לעצמו, מופקר.
וכל זה במקום שהמדינה, זו שאנחנו משלמים לה מיסים כדי שתשמור על אזרחיה, תתקוף מלכתחילה את מי שצריך, תפגע ותסכל מלכתחילה במי שצריך, תמנע ממנו מלכתחילה לבצע את זממו. בין אם מחבל, בין אם גנב. אנחנו יודעים יפה מאוד לסכל מחבלים, למה אנחנו לא מסכלים גנבים ועבריינים? הרי הם מוכרים למשטרה ומסתובבים חופשי. אין לדעתי שום הבדל ושום "מידתיות". היום הם מכרו סמים, פרצו לך לעסק, גנבו לך אוטו. כן - זה רק אוטו. "רק ברזלים", לרוב גם יש ביטוח, אז מקללים ועוברים הלאה. אבל מחר הם יטיילו בתוך הבית שלך. מחרתיים יאנסו את האישה שלך. בעוד שבועיים ירצחו את הילד שלך.

בעיני אין שום הבדל, כולכם יודעים מה אני חושב, והפיתרון היחיד לדעתי - למרבה הצער, אותו פיתרון.

צר לי על הדיפנדר שלך עמי. אתה אולי לא היית פומבי ומוחצן בקהילת הג'יפאים, אבל כל מי שמכיר אותך יודע כמה אהבת את הדיפנדר הזה, ורק מי שנגנב ממנו ג'יפ אהוב, יודע באמת עד כמה המכה הזו כואבת, משפילה, מייאשת. עצוב לי בשבילך.

asafk
12-03-10, 15:26
עמי,

העלה בבקשה כמה תמונות עדכניות ואולי סימני זיהוי יחודיים. מדי פעם נתפסים רכבים גנובים ולא יודעים לשייך אותם לבעליהם.

אסף.

טל רותם
12-03-10, 18:03
משתתף בצערך, שצחי סיפר לי הייתי בהלם...
אגב אתה לא לבד, נגנב עוד דיפנדר קצר בגלילות באותו היום...

raanan
12-03-10, 18:23
כאחד שעבר טראומה דומה בחניון הרכבת "בית יהושע" , זוכר את הימים (שלאחר הטראומה) שהיייתי יורד מהרכבת ומסתכל ימינה/שמאלה בחניון מתוך איזה אשלייה שאולי הרכב הוחזר ...

שאלה מעשית למשפטנים שביננו (מקווה שיש),
האם יש סיכוי בתביעת רכבת ישראל ?

אני יודע שלכאורה זאת שאלה שטותית אבל,
החניון הוא חלק מהאזור "סטרילי" המחויב בבדיקות ביטחוניות של אבטחת הרכבת .
נניח שאחוז אחד מגניבות הרכבים היה רצח/אונס , היתה מיידית דרישה/חובה של המשטרה/רשויות לתפעול (רשיון) העסק (רכבת) במתן בטחון לקהל הנוסעים.

באותה תביעה (יצוגית זאת גם אפשרות לא רעה) ניתן יהיה להציג נתונים ממשטרת ישראל, צילומים של שברי זכוכית כנגד היתממות של הנהלת הרכבת שלא יודעים על הנעשה מתחת לאף שלהם ....

אז מה דעתכם ?

רענן

אמיר מ
12-03-10, 18:40
ראשית משתתף בצער.
אני חושב לרכוש חובק הגה לדיפנדר שלי, למרות שממוגן בהתאם לדרישות הביטוח.
http://www.carsandals.com/46240/%D7%97%D7%95%D7%91%D7%A7-%D7%94%D7%92%D7%94-1-1

מצ"ב קישור ליצרן החובקים. עד כמה שאני יודע המשטרה רוכשת אצלו את החובקים עבור הסקודה אוקטביה שנגנבת כמו לחמניות וכנראה שהחובק עוזר.
כבר רכשנו אצלו סנדל דנבר ומנעול רתק לייצול נגרר וקבלנו שרות מצוין
נראה לי שביום ראשון אדבר איתו לקבל פרטים.
אמיר

עמי
13-03-10, 19:50
תודה על הסימפטיה ועל העצות שקיבלתי פה, בהודעות פרטיות ובאס-אם-אס'ים. כרגע, אין קצה חוט, ולצערי, נראה שגם לא יהיה בהמשך.

עם האובדן של הדיפנדר (על כל תכולתו) כבר השלמתי פחות או יותר. מה שלי קשה יותר להשלים איתו, זו ההגבלה על אורח החיים שנכפית עלי והעובדה, שלאף אחד זה לא ממש מזיז.

יש לי נסיון רב מול הרשויות, בכל התחומים ובכל הדרגים. אחרים יגידו שלעיתים אני אפילו מצליח להשיג תוצאות לא רעות (עבור הלקוחות שלי...), אבל תחושת חוסר אונים כזו, מזמן (אם בכלל) לא חשתי.

זה פשוט לא ייאמן - מבחינה פרקטית, אין לי (ולצורך העניין, לאף אחד) שום אפשרות להחזיק דיפנדר ולעשות בו שימוש יומיומי רגיל ופשוט, והחניית הרכב בתחנת רכבת, היא שימוש רגיל לכל דבר ועניין, ויש בה אפילו אינטרס ציבורי. אגב, ככל הנראה, שום מנגנון הגנה (והיו כאלה כמה ברכב שלי), לא יעזור. לא יצליחו בפעם הראשונה, יצליחו בשניה, בשלישית או בעשירית. אף אחד לא מונע מהם להמשיך ולנסות ולא נראה שדיפנדרים עומדים לרדת בקרוב מ"רשימת הקניות" של הגנבים.

אגב, לטעמי המצב הזה, בו נמנע ממני באופן מעשי מלהחזיק בדיפנדר, עקב מחדלי המדינה, המשטרה או כל אחד אחר שאחראי על בטחוני האישי ושמירת הקניין שלי, שקול בדיוק למצב בו יתקינו תקנה או הוראה חוקית אחרת לפיה אסור לי להחזיק בדיפנדר. לצערי, אין לי ממש מה לעשות בקשר לזה.

עמי

landY
13-03-10, 20:46
משתתף בצערך.

GodsFather
13-03-10, 20:58
עד כמה אני נסחף בהצעה להקמת אמבוש בתחנת רכבת ?

לשים דיפנדר, לשבת ברכבים פרטיים סביבו בהיחבא ולחכות לנבלה שיבוא לפרוץ.

מה לעשות איתו אח"כ ? להסגיר אותו כמובן (אף אחד הרי לא רוצה לשבת בכלא על רצח).

ואולי לתחקר אותו (במשטרה?) לגבי המקור ממנו הגיע וכד'....

אני נותן פה יותר מידי קרדיט למשטרה, אני יודע, אבל יש פה אנשים שמכירים קציני משטרה ויכולים להשפיע ולהניע את המשטרה לעבוד כראוי לשם שינוי...

דעתי (התמימה, אני יודע)

MR BIG
14-03-10, 08:01
עמי,
לצערי ניסחת את זה בצורה הכי טובה בעולם.
אנחנו אנשים תמימים שלא יכולים להנות מהדברים הקטנים של החיים...כמו החזקת ג'יפ. הזוי לחלוטין...
אני בזמנו ניסיתי להניא כמה אנשי תקשורת לחקור קצת את הנושא ולהציף אותו למודעות הציבורית . כתבתי מכתבים לחיים הכט, למיקי רוזנטל ולאילנה דיין.זה לא מעניין אף אחד....אם לא את המשטרה...אז גם בעיני עיתונאים כאלה ואחרים אנחנו לא אייטם מספיק טוב.
כל שנשאר הוא פשוט להשלים עם המציאות...

ננ.ב
שבוע שעבר סיימתי שבועיים מילואים, אני משלם מיסים כחוק, מתנדב למען הקהילה ....- בקיצור , אני אזרח טוב.
תופעות כאלה שחוזרות ונשנות גורמות לי לתהות אולי לשנות את התייחסותי לרשויות ולמדינה. אך באותה נשימה המחשבה הזדונית הזו יורדת ונעלמת....הריי אנחנו אנשים טובים מדי, מפחדים מהצל של עצמנו ומהמצפון שיעיק עלינו. (לפחות אני).
פראיירים לא מתים....הם רק מתחלפים...
סליחה על הבוטות....אבל....- כוסאומאומו!!!!!

liraz miller
14-03-10, 10:28
לצערי התבשרתי הבוקר, על עוד דיפנדר שניגנב בצפון הקרוב.

לירז.

GodsFather
14-03-10, 10:36
הכלבים נובחים והשיירה עוברת...

moriseven
14-03-10, 18:01
לא, זה לא פוליטי, ואני לא אגע בפוליטיקה.
אבל הגישה ששולטת היום, תחסל אותנו כאן כמדינה וכחברה.

אם נסתכל על מה שכתבת מתוך נקודת מבט רחבה, נוכל להקיש מזה על התפיסה התבוסתנית שהשתלטה בדור האחרון על כל תחומי חיינו.
הגישה הדיפלומטית, הפוליטקלי-קורקטית של פשרנות, התמגנות, התבצרות, התגוננות, ספיגה, הגשת הלחי השניה שוב ושוב, רק כדי להישאר הומניים.
להבין את הגנב, את הפושע, את המחבל, את הרוצח, את המפגע. לתהות מה גרם לו להתנהג כך. להתחשב בו. קדושת חיי הפושע. חופש הגנב, האנס, הרוצח, המחבל - וחירותם. לא לפגוע בהם אלא להתמגן - כך שזה יגרום להם לעבור הלאה - לרכב הבא, לקורבן הבא. ככל שנתמגן יותר, כך הפושעים יעיזו יותר. הרי גם הם צריכים להתפרנס.

אז מי שיכול להרשות לעצמו, משלם לחברת שמירה פרטית, מתבצר מאחורי חומות ושערים חשמליים. ומי שלא יוכל להרשות לעצמו, מופקר.
וכל זה במקום שהמדינה, זו שאנחנו משלמים לה מיסים כדי שתשמור על אזרחיה, תתקוף מלכתחילה את מי שצריך, תפגע ותסכל מלכתחילה במי שצריך, תמנע ממנו מלכתחילה לבצע את זממו. בין אם מחבל, בין אם גנב. אנחנו יודעים יפה מאוד לסכל מחבלים, למה אנחנו לא מסכלים גנבים ועבריינים? הרי הם מוכרים למשטרה ומסתובבים חופשי. אין לדעתי שום הבדל ושום "מידתיות". היום הם מכרו סמים, פרצו לך לעסק, גנבו לך אוטו. כן - זה רק אוטו. "רק ברזלים", לרוב גם יש ביטוח, אז מקללים ועוברים הלאה. אבל מחר הם יטיילו בתוך הבית שלך. מחרתיים יאנסו את האישה שלך. בעוד שבועיים ירצחו את הילד שלך.

בעיני אין שום הבדל, כולכם יודעים מה אני חושב, והפיתרון היחיד לדעתי - למרבה הצער, אותו פיתרון.

צר לי על הדיפנדר שלך עמי. אתה אולי לא היית פומבי ומוחצן בקהילת הג'יפאים, אבל כל מי שמכיר אותך יודע כמה אהבת את הדיפנדר הזה, ורק מי שנגנב ממנו ג'יפ אהוב, יודע באמת עד כמה המכה הזו כואבת, משפילה, מייאשת. עצוב לי בשבילך.

דרור, אתה יודע מה הכי אבסורד, שגם אם אתה כבר הולך להגיש תלונה, במשטרה לא מבקשים ממך בכלל את המספר רכב, הם מראש לא חושבים אפילו על לחפש אותו.
בעבודה גנבו לנו לפני שבועיים יונדאי H1, שלחנו את הנהג להגיש תלונה במשטרה, כי אחת הדרישות של הביטוח כשאתה רוצה לקבל את הכסף, זה דו"ח תלונה מהמשטרה(ועוד 20 אלף דרישות מטומטמות:mad:).
אחרי כמה ימים כשכל הטפסים בידינו, שולחים אותם לביטוח, ואז מה מתברר? אין מספר רכב, סוג רכב באישור הגשת תלונה של המשטרה, כל מה שכתוב זה מקרה התלונה "גניבת רכב".:shock:
והביטוח בשלהם, הם רוצים דו"ח עם מספר הרכב שנגנב.
בדיקה באתר של המשטרה אם הרכב רשום כגנוב העלתה כמובן, שלא!(ובאתר רשום שזה מתעדכן על בסיס יומי!)
בקיצור עדיין לא נסגר העניין, טלפונים לתחנה, לביטוח וכל אחד בשלו לא מעניין אותו מה השני דורש

רון נחמן
14-03-10, 19:31

אני נותן פה יותר מידי קרדיט למשטרה, אני יודע, אבל יש פה אנשים שמכירים קציני משטרה ויכולים להשפיע ולהניע את המשטרה לעבוד כראוי לשם שינוי...

דעתי (התמימה, אני יודע)

זה הרי כל כך פשוט, שאם רק המשטרה הייתה רוצה לתפוס את הגנב הם היו עולים על זה בעצמם...
לא נראה לי שהם יעשו עם זה משהו. בסוף הוא עוד יגיד נגדך תלונה על תקיפה...

gp1
14-03-10, 19:44
מה אתם כועסים על השוטרים ? הם מיואשים כי בתי המישפט מגינים על הפושעים . ראו מיקרה מיכאל מור בנהריה וזה נמשך ששוטרים עוצרים עבריינים ומשחררים אותם על המקום מפני שהם חוששים לשלומם ושלום בני ביתם, וגם לרכושם . אם תדעו איזה איומים הם חוטפים.
גנבים מהמיגזר החקלאי לא פוחדים לנגח ניידות מישמר הגבול כדי לברוח . הם יודעים טוב מאוד שהשוטר ייענש בחומרה עם יפתח באש במצב כזה .
ציטוט מגנב ברזל שנעצר : לא מעניין אותי המישטרה תפסיקו לבזבז את זמני במילא בית המישפט ישחרר אותי .

במדינה שמאפשרת את הדבר הבא : אסיר למופת? מעכשיו אמרו ד"ר ברגותי

http://news.walla.co.il/?w=/2688/1652842

וד"ר גלעד שליט לא רואה אור יום .

שופטי בית המשפט הם הפושעים . שימו לב להתבטאויות שלהם כאילו זה העסק הפרטי של האבא שלהם . במיקרה של חשין , בייניש ונידמה לי ברק זה אפילו עבר בירושה .

בתי המישפט גיבורים עלינו כי למרות שאנו מייבבים אנחנו משלמים ומצייתים .

דרור ברלי
14-03-10, 20:09
שופטי בית המשפט הם הפושעים .

בדיוק.

עמוס.מ
14-03-10, 22:57
עמי
יש כמה מצלמות באיזור חניון הרכבת,יש טעם לבדוק אם אחת מהן או יותר כיסתה את המקרה.
עמוס

ניב151
15-03-10, 14:59
אני באמת לא מבין אותכם, או שאתם נאיבים או.........
גנבות רכבים וציוד חקלאי זה אינטרס של המדינה!!!!!!!!!!!
זה מניע את הכלכלה והצריכה.

רכב שניגנב ב90% מהמקרים יבוא במקומו רכב חדש = מיסים למדינה, אותו דבר עם ציוד חקלאי.
את עלות הביטוח האזרחים סופגים.

אז במקום שבכסף הזה תצרכו, תבלו, תבזבזו על דלק, אתם משלמים אותו לחברות הביטוח בעלות הפרמיה.

וכך כולם מרוצים.

הגנבים, סוחרי החלקים, הרשות הפלסטינאית, הצבא, המשטרה, חברות הביטוח, האוצר והמדינה.

בלבד אותו אחד שגנבו לו את הרכב..............

אני רץ לבדוק בחניה......

ניב

רון נחמן
15-03-10, 22:34
אני באמת לא מבין אותכם, או שאתם נאיבים או.........
גנבות רכבים וציוד חקלאי זה אינטרס של המדינה!!!!!!!!!!!
זה מניע את הכלכלה והצריכה.

רכב שניגנב ב90% מהמקרים יבוא במקומו רכב חדש = מיסים למדינה, אותו דבר עם ציוד חקלאי.
את עלות הביטוח האזרחים סופגים.

אז במקום שבכסף הזה תצרכו, תבלו, תבזבזו על דלק, אתם משלמים אותו לחברות הביטוח בעלות הפרמיה.

וכך כולם מרוצים.

הגנבים, סוחרי החלקים, הרשות הפלסטינאית, הצבא, המשטרה, חברות הביטוח, האוצר והמדינה.

בלבד אותו אחד שגנבו לו את הרכב..............

אני רץ לבדוק בחניה......

ניב

עצוב אבל נכון.
מצד שני, זה לא מוריד מהתסכול והעצבים...

KOOKE
18-03-10, 01:03
אוף עמי..מצער לשמוע וממש מפחיד...

אני עובר לישון בשלי....

אולי זה תבוסתני...אבל בשל גל הגניבות הקפדתי לבטח את שלי בערכו הממשי כולל התוספות והשיפוץ...טפו טפו חמסה חמסה....

mixael
18-03-10, 01:41

דעתי (התמימה, אני יודע)

שמעתי שבימים אלה מצולמת תוכנית ריאליטי של ערוץ 2(??) בדיוק על העקרון הזה. מניחים חפץ גניב כמו אופניים יקרות, מחשב נייד וכד' אשר מוצמד אליו משדר GPS נסתר, באיזור מועד לפורענות. מחכים עד שיגנב, עוקבים אחריו עד למאורה של בן הבליעל, ומגיעים לשם בליווי שוטרים. והכל מצולם בוידאו.
לא יודע מה שם התוכנית, אני לא רואה טלוויזיה כבר כמה שנים טובות. אבל אם אתה רציני בהצעתך, אנסה לקבל פרטים של אחד הצלמים (חבר של חבר). אולי שווה להגיע אליהם בהצעה דומה.

GodsFather
18-03-10, 04:46
יש הבדל בין גנב רכב לגנב מחשבים ניידים ואופניים ,גם מבחינת האבטחה שיש סביב אותו גנב... אבל אם המשטרה אכן תפעל כראוי , דיינו.

zivviz
18-03-10, 08:38
קודם כל , תנחומי .

סיפור שהיה כך היה : אי שם בשנת 1998 , עוד כששירתתי בסדיר , היתה לי סופה . ארוכה , פתוחה ומשופרת . אחת ששמרה לי נאמנות כשחזרתי הביתה פעם ב...כי הייתי מחוייב לשמירת ביטחון המדינה ואזרחיה .
היה זה יום יפה . בבוקרו של יום הזיכרון לחללי צה"ל . עמדתי על הטריבונה של רחבת הטקסים מחכה לשמיעת הצופר הצהלי לעמידת דקה דומיה . הפלפון רטט בכיס . מן העבר השני אבא . לצידו , אני שומע חבר טוב שלו שאני יודע שכשהם ביחד - הם תמיד עובדים עלי . מה נשמע? , תגיד , נסעת עם הסופה לבסיס? . "לא" אני עונה בחיוך . "למה?" . "אתה בטוח? , הג'יפ לא בחניה." אני משתהה מספר שניות ועונה : "די לעבוד עלי , יש דברים שאתה יודע שלא עובדים עלי - אתה וחבר שלך והשטויות שלכם.." . "זיו , אני אומר לך , האוטו לא פה!" . אני מריץ בראשי את סדר השארת הג'יפ לפני שחזרתי לצבא : מנעול הגה יש . מנעול מוט הילוכים יש . אזעקה - יש גם יש . מוט ברזל מרובע 10 על 10 מקובע עם מנעול לכביש מאחורי הג'יפ - לא שכחתי .
"טוב אבא , זה לא הזמן לשטויות . יש עוד שנייה צפירה ואתה מפריע לי . אני מתקשר לניצן בכל מקרה . הוא בבית ויגיד לי מה קורה ." מנתק . "ניצן , אתה בבית ? (אחי ) , תרד למטה ותראה אם הג'יפ במקום" . "מה , לא נסעת איתו לצבא? הוא לא פה." צופרי הזיכרון מתחילים ליבב . כל החיילים מרכינים ראש וזוכרים את הנופלים . גם אני מרכין ראש . מעכל את הידיעה הטרייה - הג'יפ ניגנב . יהי זיכרו ברוך...

השתלשלות העניינים לאחר מכן בטח מוכרת לרבים מכם. עשינו טלפונים לאנשים שמכירים אנשים שמכירים אנשים שמכירים את הגנבים . "הסופה שלך בבית לחם . אתה רוצה אותה ? בוא לשלם.."
מערבים את המשטרה . "אנחנו לא נכנסים לשטחי A . מקסימום עד למחסום" .הלכה המשטרה .
ואני בבסיס , שבור לב ועובד עצות . בלילה לא מצליח להרדם . פתאום טלפון . אבא על הקו . "מה אתה מתקשר ב 02:30 בלילה ? גם אתה לא נירדם? . "תישמע , הסופה אצלי . מפורקת ושחוטה אבל אצלי ." אני בהלם , לא מבין...איך?למה?כמה? "נכנסתי לשם עכשיו , הכניסו אותי לרכב , הובילו אותי להאנגר , שם שכבו עשרות רכבים . אחד מהם שלך . לא זיהיתי בהתחלה . האוטו על בלוקים , מנעול הגה שבור , חוטי חשמל קרועים , הפשיטו אותו לחלוטין. שילמתי להם כמה אלפים והם עשו לי טובה והזמינו גרר שיקח אותנו ( אותי והסופה ) החוצה . הגרר לא איחר לבוא בדמות ג'יפ של המשטרה הפלסטינית . אני חושב שהצמיגים שלך היו על האוטו שלהם...גררו אותי חזרה למחסום. אני ממתין כרגע לגרר יהודי ."

מעבר לעובדה שרציתי להרוג את אבא שלי שהסתכן כך בשביל אוטו , הייתי בהלם .
כשחזרתי הביתה , חיכתה לי הסופה . כבר לא יפה , כבר לא מאובזרת , אבל עדיין נאמנה .

ובגישה קצת שונה ,

אני מסכים לחלוטין עם אינטרס המדינה לאפשר גניבת רכבים . בזמנו , הוקמה יחידה ושמה "כידון" . מטרתה סיכול גניבות . היחידה למיטב ידיעתי התפרקה . לא שאין עוד גניבות . פשוט "לא מצליחים להשתלט על התופעה והסיכון גבוה..."

אני רוצה לסיים בשאלה : אני יודע כי ג'יפים נגנבים מכמה סיבות ובכללם שימוש להברחות , חלקים , הזמנות וכו'.. אני יודע כי יש רכבים גניבים יותר מאחרים . בראשם סופות ודיפנדרים וטנדרים למיניהם.
מעניין אותי לדעת אילו עוד ג'יפים נחשבים כגניבים? , אני עדיין מצטער על הגניבה של הדיפנדר .

ד ו ר ו ן
18-03-10, 18:40
שמעתי שבימים אלה מצולמת תוכנית ריאליטי של ערוץ 2(??) בדיוק על העקרון הזה. מניחים חפץ גניב כמו אופניים יקרות, מחשב נייד וכד' אשר מוצמד אליו משדר GPS נסתר, באיזור מועד לפורענות. מחכים עד שיגנב, עוקבים אחריו עד למאורה של בן הבליעל, ומגיעים לשם בליווי שוטרים. .
שמעתי שיש תוכנית ריאליטי כזו גם לרכבים..יש אפילו יותר מתוכנית אחת..
התוכנית רצה כבר כמה שנים,לוקחים לך כסף חודשי על ההשתתפות- כמעט אותו רעיון רק ששם המשטרה לא מגיעה לגנב..
:cool:

Mr. Haas
19-03-10, 15:58
עמי שלום,
אנחנו לא מכירים.
את תופעת הגניבות אני לצערי מכיר די מקרוב (דווקא מכיוון אופנועי השטח).
אם זה מתאפשר כלכלית עליך לקנות ג'יפ חלופי, זאת דרך ההתמדות היחידה שתעקור ממך את תחושת התסכול. תהליך החיפוש והרכישה עצמה הם הדרך המהירה ביתר למיסוס התחושות הרעות.

לגבי מוות לגנבים, הבעיה היא כמובן הרוורסביליות, אם ישנה טעות בזיהוי/הפללה וכו' ובסופו של עניין היתה זאת אחותו שגנבה, להשיב את הגלגל יהיה קשה.
אני מציע חודש בכלא קציעות (או דומיו) על כל ק"ג גניבה.
אחרי 1800 חודשים בכלא יהיה להם קשה ללכת ישר...

danipc
19-03-10, 16:58
פעם הבאה תתקינו מערכת איתוראן או כל מערכת איתור אחרת
תאמינו לי זה שווה את הכסף
המערכת הכי זולה של איתוראן עולה 750 ש"ח כולל מע"מ והתקנה
הכי יקרה בסביבות ה-2000 ש"ח

דרור הראל
19-03-10, 17:10

קשקוש מוחלט,היחידים שמרוויחים המערכת הזאת אלו חברות הביטוח ואיתוראן,שאני לא אתפלא אם יש קשר בין הרווחים של האחת לשנייה.
שום מערכת לא תמנע גניבות, הרכבים הכי ממוגנים נגנבו,אין אחד שיכול לומר שיש לו את הפתרון,למעט פתרון מערכתי ברמת מדינה.
אבל אצלינו הבעייה זה לא המדינה אלה האזרחים שיורקים עליהם והם בטוחים שזה טוב למפלס של הכנרת,אין מדינה למעט מדינות קומנסטיות או בשלטון דיקטוטורי שמאוכלסת ביותר עלובי נפש מאשר אצלנו,פוגעים לנו בכיס,בחיים,בילדים,בשלווה בבטחון האישי וכולם בבית לא עושים כלום חוץ מלקטר ברשת.במדינות דמוקריטיות אחרות,אנשים יוצאים לרחובות ולא מוכנים לחיות בפחד וזה במקרה הטוב במקרה הגרוע היו קמות כל מיני מפלגות וארגונים פאשיסטיים שהיו לוקחים את החוק לילדיים,אבל אצלנו יוצאים לרחוב רק אם חס וחלילה מישהו מנסה לעשות שלום או משהו כזה.
אנחנו ציבור מפגר,שנשלט ע"י עבריינים בדואים,פאלשתינים ועארסים יהודים וערבים(ללא הבדלי מוצא),שגורמים לנו ללכת לישון בפחד,לא להנות מחיינו או לפחות לחיות אותם בביטחון וכולנו שותקים,משום שגם אם נעשה משהו,יבואו מטונפי המדים,עם צדיקי המשפט ויפתחו לנו את התחת יחד עם העבריינים.

דרור הראל

דרור הראל

GodsFather
19-03-10, 17:13

אתה צוחק נכון ?

nir.samo
19-03-10, 19:56
בדיוק ראיתי בטלויזיה איתוראן בארה"ב שמותקן בתוך קופסת פלדה במקום לא נגיש ברכב כך שהגנב לא יכול לגשת אליה בלי לפרק חצי אוטו ולמוקד יש אפשרות לגרום לרכב להאט ע"י גישה למחשב הרכב שהמשטרה רודפת אחריו.

נ.ב. לדעתי הפיתרון לבעייה בברזל ועופרת ולא בסיליקון.

GodsFather
19-03-10, 20:16
= שהמשטרה רודפת אחריו.

עד למשפט הזה עוד היה אפשר לתת למוצר הזה סיכוי (ואני סלחן בעניין המוקד הטלפוני). מרדפים לא יהיו פה.

אני דווקא חושב שסיליקון זה אחלה פתרון - תקשור מישהי מצוידת בסיליקון לרכב וכשיבוא הגנב היא תסיח את דעתו מהגניבה של הרכב.

המשוטט
19-03-10, 21:14
הבעיה בנוגע להתקנות שנעשות בארץ היא שרוב ההתקנות נעשות באותם מקומות ברכב .

כך שתוך שניות המערכת מפורקת.

מספיק לשנות במעט את ההתקנה ולהוסיף מערכת רדומה כדי למנוע את הניטרול.

ובלי להכנס לשיוך המשפחתי של הגנבים והמתקינים.

MR BIG
05-04-10, 20:57
חובה לצפות עד הסוף!!
חשוב שכל אחד יראה את זה ויבין מה קורה פה .
חשוב להעביר לכמה שיותר אנשים , מי שיכול לפרסם בפייסבוק, זה יהיה מעולה...
חבר שלי תרם כסף, אני בשאיפה לתרום לילה אחד בחודש , וכל אחד צריך לתת קצת איפה ואיך שהוא יכול.
מחר אני מדבר איתו.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/200835

כל מילה מיותרת...

רון נחמן
06-04-10, 21:19

סיליקון הוא אחלה פיתרון, רק שהיום חלק גדול מהגניבות מבוצעות ע"י העמסת הרכב לגרר ולא ע"י הנעה, ככה שאני מסכים איתך.
אגב, יש לי חבר שניסה לפתח מערכת נגד גניבות שמושתלת בתוך מחשב המנוע, ולמעשה הדרך היחידה לעקוף אותה היא להביא מחשב מנוע חדש. הוא לא הצליח לקבל תמיכה מאף גוף - לא המשטרה, לא חברות הביטוח... אז הוא נטש את התכנית.
מה לעשות? אם אף אחד לא יוכל לגנוב, לא יעשו ביטוח מקיף ולא יגדילו תקציבים למשטרה, ואז איך הם יוכלו להציק לנו?

ד ו ר ו ן
06-04-10, 23:56
יש לי חבר שניסה לפתח מערכת נגד גניבות שמושתלת בתוך מחשב המנוע, ולמעשה הדרך היחידה לעקוף אותה היא להביא מחשב מנוע חדש.
הוא לא קיבל תמיכה כי הגנבים כבר לא מעט זמן מממשים הלכה למעשה את העניין-מביאים מחשב משלהם.

יניב 1
07-04-10, 12:01
הי עמי כמי שניגנב לו רכב שטח לפני 9 שנים מחניה בבית פרטי ועדין לא מתאושש למרות רכישה חדשה והיום הרכב משמש רק לשטח אני ממליץ לך לחזור למקום הטראומה וכן לרכוש רכב שטח
תעלה מסקנות ותיישם אותם אל תיתן למערכת לישבור אותך הנבלות דואגים רק לעצמם ואל תצפה שיעשו בישבילך כלום עשה בעצמך למענך .אין מצב שהנבלות יבינו אהבה בין אדם למכונה.
בהצלחה

danipc
14-04-10, 09:03
קשקוש מוחלט,היחידים שמרוויחים המערכת הזאת אלו חברות הביטוח ואיתוראן,שאני לא אתפלא אם יש קשר בין הרווחים של האחת לשנייה.
שום מערכת לא תמנע גניבות, הרכבים הכי ממוגנים נגנבו,אין אחד שיכול לומר שיש לו את הפתרון,למעט פתרון מערכתי ברמת מדינה.
אבל אצלינו הבעייה זה לא המדינה אלה האזרחים שיורקים עליהם והם בטוחים שזה טוב למפלס של הכנרת,אין מדינה למעט מדינות קומנסטיות או בשלטון דיקטוטורי שמאוכלסת ביותר עלובי נפש מאשר אצלנו,פוגעים לנו בכיס,בחיים,בילדים,בשלווה בבטחון האישי וכולם בבית לא עושים כלום חוץ מלקטר ברשת.במדינות דמוקריטיות אחרות,אנשים יוצאים לרחובות ולא מוכנים לחיות בפחד וזה במקרה הטוב במקרה הגרוע היו קמות כל מיני מפלגות וארגונים פאשיסטיים שהיו לוקחים את החוק לילדיים,אבל אצלנו יוצאים לרחוב רק אם חס וחלילה מישהו מנסה לעשות שלום או משהו כזה.
אנחנו ציבור מפגר,שנשלט ע"י עבריינים בדואים,פאלשתינים ועארסים יהודים וערבים(ללא הבדלי מוצא),שגורמים לנו ללכת לישון בפחד,לא להנות מחיינו או לפחות לחיות אותם בביטחון וכולנו שותקים,משום שגם אם נעשה משהו,יבואו מטונפי המדים,עם צדיקי המשפט ויפתחו לנו את התחת יחד עם העבריינים.

דרור הראל

דרור הראל

אין שום מערכת שתמנע גניבות
אבל יש מערכות שיכולות לספק לך מידע על מיקום הרכב לאחר שהוא נגנב

danipc
14-04-10, 09:05
בדיוק ראיתי בטלויזיה איתוראן בארה"ב שמותקן בתוך קופסת פלדה במקום לא נגיש ברכב כך שהגנב לא יכול לגשת אליה בלי לפרק חצי אוטו ולמוקד יש אפשרות לגרום לרכב להאט ע"י גישה למחשב הרכב שהמשטרה רודפת אחריו.

מערכות האיתוראן בארץ מאפשרות להפסיק את פעולת הרכב , אבל הדבר לא נעשה בגלל בעיות שעלולות לפגוע באזרחים, בארה"ב אין בעיה להשבית את הרכב בזמן נסיעה

danipc
14-04-10, 09:06
אתה צוחק נכון ?
אני לא צוחק

מערכת "סמארט" של איתוראן עולה 692.5 ש"ח כולל מע"מ, עלות חודשית של 27.5 ש"ח
המערכת עובדת על סוללה ל-5 שנים ואפשר להסליק אותה בכל מקום ברכב

GodsFather
14-04-10, 09:15
אתה כנראה לא יודע שהם (הגנבים) יודעים איפה אתה מסליק את המערכת (במיוחד אם הלכת למתקין מורשה, ואתה חייב ללכת, אחרת אין אישור להתקנה) ולרוב גם לומדים את הרכב כמה ימים לפני ביצוע המכה.

אם כבר, ורשמתי את זה בעבר, אפשר להביא מערכת מארה"ב, שמתחברת לסלולרי ומאפשרת שליטה ברכב בSMS, את המערכת הזו אפשר לחבר עצמאית ובלי קשר לאיתוראן ואז נכונה להם הפתעה.

כאמור, אין דבר שעוצר אותם לחלוטין, אבל תמיד אפשר להקשות.

חן אלינועם
14-05-10, 22:56
חובה לצפות עד הסוף!!
חשוב שכל אחד יראה את זה ויבין מה קורה פה .
חשוב להעביר לכמה שיותר אנשים , מי שיכול לפרסם בפייסבוק, זה יהיה מעולה...

כל מילה מיותרת...

מדהים ,כמה שזה נכון...בתור אחד שגר בגליל ומכיר את הנושא מקרוב.
איך מצטרפים ולמי פונים?

-->