צפייה בגרסה מלאה : התקנת קומפרסור
יש לי קומפרסור חד בוכנתי (מעפן כזה שמוכרים בהום סנטר ב250 ש"ח). אני מעוניין להתקין אותו בתא מנוע (הוא הרי כבר אצלי לא?). שתי שאלות:
1. דרך איזה פיוז כדאי לחבר אותו (או שצריך ממסר)? הקומפרסור הוא 14 אמפר
2. הקומפרסור הגיע עם צינור ממש קצר. אני מעוניין להתקין לו מחבר ולקנות ניצור ארוך שלא יהיה מחובר באופן קבוע. איפה קונים בכלל דברים כאלו? (אם מישהו מכיר בטירה זה יהיה מעולה)
קומפרסור של הום סנטר 14 אמפר? נישמע מעט מוזר... תמיד היה לי התחושה שגם על סוללה 9V הם יעבדו :)
תתקין בית פיוז וחוטים בריאים. עם מפסק מתאים.
- בריא מהגוף. + מהטרמינל שבאזור המצבר.
במחשבה שניה, לאור העובדה שזה קומפרסור ב 200 שקל
אני בספק אם הוא יאריך ימים בתוך תא המנוע.
בגלל החום, הזעזועים והג'יפה הוא כנראה ימות מהר. חבל?!
צינור אוויר ספיראלי תוכל למצוא בל.כ בגרושים.
על הדרך אפשר למצוא גם ידית לניפוח וכו'.
יש גם בת"א בפאר, בטכנו-צינור ודומיהם.
קומפרסור של הום סנטר 14 אמפר? נישמע מעט מוזר... תמיד היה לי התחושה שגם על סוללה 9V הם יעבדו :)
תתקין בית פיוז וחוטים בריאים. עם מפסק מתאים.
- בריא מהגוף. + מהטרמינל שבאזור המצבר.
במחשבה שניה, לאור העובדה שזה קומפרסור ב 200 שקל
אני בספק אם הוא יאריך ימים בתוך תא המנוע.
בגלל החום, הזעזועים והג'יפה הוא כנראה ימות מהר. חבל?!
צינור אוויר ספיראלי תוכל למצוא בל.כ בגרושים.
על הדרך אפשר למצוא גם ידית לניפוח וכו'.
יש גם בת"א בפאר, בטכנו-צינור ודומיהם.
תשמע גם אני חשבתי כמוך עד שפגשתי מישהו בשבת שיש לו את אותו אחד מותקן בתא המנוע כבר תקופה (והוא משתמש בו לנפח צמיגים אחרי כל ירידה לשטח). השאלה היא איזה פיוז נדרש?
גם לדעתי השהייה בתא המנוע לא תעשה לקומפרסור טוב ...
לשאלתך: אם רשום על הקומפרסור מה ההספק או הזרם - הוסף 50% וזה צריך להיות הפיוז.
אם לא רשום והקומפרסור עובד על שקה המצית, שים פיוז כמו של שקע המצית.
אם לא זה ולא זה, צריך למדוד את הצריכה. אני לא בטוח אם הפלוק שלי יכול למדוד את זה ...
אפשר לנסות עם מטען מצברים חזק שיש לו שעון ... נסה במוסך או אצל חשמלאי רכב.
אבל עזוב את זה. אם כבר פתחת מכסה מנוע, תקדיש עוד 37 שניות להוציא את הקומפרסור מהארגז ולחבר חיבור מהיר למצבר ...
נדב.
GodsFather
24-03-10, 04:42
אבל עזוב את זה. אם כבר פתחת מכסה מנוע, תקדיש עוד 37 שניות להוציא את הקומפרסור מהארגז ולחבר חיבור מהיר למצבר ...
נדב.
אבל הוא יכול לעשות חיבור מהיר מהכנף עם כפתור בתא הנוסעים ואז הוא לא צריך לפתוח את המכסה מנוע
אבל הוא יכול לעשות חיבור מהיר מהכנף עם כפתור בתא הנוסעים ואז הוא לא צריך לפתוח את המכסה מנוע
אמיר, נדבר דיבר על זה שהשהיה של הקומפרסור בתא המנוע תזיק לו. לא חושב שזה נכון, הוא נראה די מסיבי עם גוף מתכת. בכל מקרה הוא הותקן. לפתוח תא מנוע אני חייב אם אני רוצה לנפח את הגלגל.
אמיר, נדבר דיבר על זה שהשהיה של הקומפרסור בתא המנוע תזיק לו. לא חושב שזה נכון, הוא נראה די מסיבי עם גוף מתכת. בכל מקרה הוא הותקן. לפתוח תא מנוע אני חייב אם אני רוצה לנפח את הגלגל.
אני מניח שאמיר דיבר על חיבור מהיר לאויר וכפתור הפעלה מתא הנוסעים, זה פותר אותך מהצורך לפתוח מכסה מנוע...
לגבי החום, מישהו נגע פעם בקומפרסור מתכת שעבד רק 10 דקות?..אתה לא יכול להניח עליו את היד הוא מתחמם הרבה מעבר לחום השורר בתא המנוע , מה גם שהאויר הזה מתחלף ככה ש-70-90 מעלות מקסימום לא יהיו אלו שיהרגו את הקומפרסור..
לגבי הפיוז, אתה צריך למדוד צריכת זרם בעומס מלא , אם אתה בצפון יש לי רב מודד צבת לזרם ישר אתה מוזמן לבדוק.
תגיד גם איזה צינור אתה מחבר, תקבל מחבר מהיר...עלי :)
ליאור
אני מניח שאמיר דיבר על חיבור מהיר לאויר וכפתור הפעלה מתא הנוסעים, זה פותר אותך מהצורך לפתוח מכסה מנוע...
לגבי החום, מישהו נגע פעם בקומפרסור מתכת שעבד רק 10 דקות?..אתה לא יכול להניח עליו את היד הוא מתחמם הרבה מעבר לחום השורר בתא המנוע , מה גם שהאויר הזה מתחלף ככה ש-70-90 מעלות מקסימום לא יהיו אלו שיהרגו את הקומפרסור..
לגבי הפיוז, אתה צריך למדוד צריכת זרם בעומס מלא , אם אתה בצפון יש לי רב מודד צבת לזרם ישר אתה מוזמן לבדוק.
תגיד גם איזה צינור אתה מחבר, תקבל מחבר מהיר...עלי :)
ליאור
ליאור תודה, הקומפרסור הותקן כבר. לא מפריע לי לפתוח מכסה מנוע בסוף טיול. מצויין עליו 14 אמפר אז חיברתי אותו דרך פיוז של 20
ליאור תודה, הקומפרסור הותקן כבר. לא מפריע לי לפתוח מכסה מנוע בסוף טיול. מצויין עליו 14 אמפר אז חיברתי אותו דרך פיוז של 20
בוקר טוב.
רצוי להחליף את הצינור גומי שמחובר לקומפרסור בצינור נחושת או מתכת כלשהי כיון שחום המנוע יהרוס אותו מהר.אבל גם אני חושב שהוא לא יחזיק מעמד הרבה מחום המנוע {אחרי הרבה שעות בשטח המנוע חם וגם הקומפרסור מן הסתם ואחרכך להפעיל את הקומפרסור כדי לנפח ארבע צמיגים {מה עם של החברה}כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק מעמד?לא הרבה נדמה לי.}גם מבוץ רטוב, מים ואבק שינחת עליו ויסתום אותו וכו" .היום עם כמות תחנות דלק שנימצאות בכל חור אפשרי בארץ אני משתמש עם הקומפרסור רק בתוך בשטח עצמו,ולניפוח אויר לאופניים{לא נורא לנסוע עם לחץ נמוך קלומטר או שניים}.אז בשביל זה חבל להרוס קומפרסור.אבל תספר לנו כמה זמן החזיק הקומפרסור לפני שהחזיר נשמתו לבורא.ארז
שבת שלום וחג שמח וכשר לכל עם ישראל
ItayWitzer
26-03-10, 12:26
בוקר טוב.
אני חושב שהוא לא יחזיק מעמד הרבה מחום המנוע {אחרי הרבה שעות בשטח המנוע חם וגם הקומפרסור מן הסתם ואחרכך להפעיל את הקומפרסור כדי לנפח ארבע צמיגים {מה עם של החברה}כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק מעמד?לא הרבה נדמה לי.}גם מבוץ רטוב, מים ואבק שינחת עליו ויסתום אותו וכו" .היום עם כמות תחנות דלק שנימצאות בכל חור אפשרי בארץ אני משתמש עם הקומפרסור רק בתוך בשטח עצמו,ולניפוח אויר לאופניים{לא נורא לנסוע עם לחץ נמוך קלומטר או שניים}.אז בשביל זה חבל להרוס קומפרסור.אבל תספר לנו כמה זמן החזיק הקומפרסור לפני שהחזיר נשמתו לבורא.
אצלי מחזיק מעמד יפה כבר שנה. סמוראי לא מתחמם כל כך כמו רכבים אחרים.
יש פה הרבה תשובות נכונות.אבל צריך לרכז את האינפורמציה. זה באמת מדחס קטן אם רשום עליו 14 אמפר, זה זרם הפיק בהפעלה ראשונית של המדחס אחר כך הזרם יורד לזרם עבודה שוטפת. 14 אמפר כפול המתח 12 = 168 הספק [וואט] וזה באמת לא ביג דיל, ממש חלש.הפיוז לעולם צריך להיות יותר קטן מהזרם שכתוב על האובייקט[הפיוז הוא נקודת התורפה של המעגל החשמלי] ולכן תחליף מיד לפיוז 10 אמפר בכדי לא לשרוף את כבלי החשמל והמדחס במקרה של עומס יתר, קצר וכו'.אני הייתי משאיר אותו בתור נייד ולא קבוע הוא לא נועד מלכתחילה לעבוד בתא המנוע בשל הסיבות שאמרו קודמיי בשרשור ובצדק, רד מהמפסק וחבר ישיר עם התנינים
מחובר כבר מעל לשנה ומנפח צמיגים אחרי כל טיול (עם מחירי הדלק זה מתחיל להיות ממש מעט).
עובד מצויין.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.