PDA

צפייה בגרסה מלאה : איזה רכב לקנות

meir31
04-04-10, 17:45
שלום
אני מעוניין ברכב שטח שישמש בשוטף את אישתי (20 קמ' נסיעה ביום)
בסכום של כ 25-30 אלף ש"ח האם כדאי לקחת ג'יפון (אולי סמוראי פרוזה או ויטרה)
או טנדר(מיצובישי או מאזדה)
משפחתי מונה 4 נפשות
עדיפות לרכב ידני
אם יש למישהו המלצות לגבי כלים אחרים אשמח לשמוע
תודה מראש

Saar
04-04-10, 18:42
אני הייתי הולך על ויטרה, רכב אמין יחסית, נעים לנהיגה וטוב בשטח.
טנדרים לא עושים לי את זה, אלא אם יש צורך אמיתי.

סער.

meir31
05-04-10, 22:57
תודה
אבל עדיין אם יש למישהו חו"ד לגבי טנדרים
(גיפון לא כ"כ נוח לגבי הילדים)

גיא
05-04-10, 23:17
עשה טובה, תשתמש בחיפוש.

התשובה לשאלה הספציפית הזאת נענתה ממש יותר מידי פעמים.

נדב42
06-04-10, 02:56
עשה טובה, תשתמש בחיפוש.
התשובה לשאלה הספציפית הזאת נענתה ממש יותר מידי פעמים.

מסכים עם גיא, אכן נושא לעוס, אבל מכיוון שמשעמם לי על הגרר בדרך למוסך (:confused::confused::confused:), ארחיב קצת ...

כמובן שאין רכב שנותן הכל ובזול, אבל נראה לי שאם תתפשר על הגיר אז ויטארה ארוכה תענה לך על שאר הצרכים:

- נוחה בכביש כמו פרייבט
- 5 דלתות - מקום לכולם + בגאז' שבארגון יעיל יכול גם לספק גם לטיול עם לינה בשטח גם בלי גגון.
- חסכוני בדלק
- שוק שיפורים נרחב בכל טווחי המחירים
- אמין וחסכוני בתחזוקה (כן, ואני כותב את הדברים כאשר הרכב מונח מאחורי על הגרר ... באופן ואופי השימוש שלי זה זול בהרבה מכל דבר אחר ואחרי 8 שנים מצטברות על ויטארות זו הפעם הראשונה שאני על גרר ...)

הסיכוי שלך למצוא ויטארה ארוכה ידנית הוא אפסי. הארוכה לא יובאה לארץ באופן סדיר עם גיר ידני אלא רק אוטומטי. למעט שלי (שהסבתי ביוקר מאוטומטי לידני) ובודדות מיבוא אישי (אני מכיר עוד אחת) כולם אוטומטיות. מצד שני, הגיר האוטומטי של הארוכות הוא מדגם אמין ועמיד, ובעל הילוך רביעי ארוך וחסכוני.

אני אישית ממש לא נהנה מנהיגה בגיר אוטומטי, והצבעתי על כך בארנק, אבל גם לאוטומט יש יתרונות, למשל בשטח טכני (ואני מניח באופן שוביניסטי שגם אשתך תעדיף את האוטומטי

חלופה אחרת מאותה הקטגוריה שיכולה לתת מענה הינה הקיה ספורטאז'. אני פחות אוהב אותה - צורכת קצת יותר דלק, קצת יותר יקרה בתחזוקה, מגוון שיפורים מצומצם יותר, אבל מגיעה עם גיר ידני ו- 5 דלתות ונכנסת בתקציב שלך.

מציע לך כמו שהצעתי לכל השואלים: עשה סיבוב התרשמות על המועמדים הפוטנציאליים ותחליט. אשמח לארח אותך בויטארה שלי (אשר אינה קונבנציונלית כמעט בכלום, אבל ההזמנה פתוחה)

דרישת שלום מכביש 6, ולהתראות בשטח בקרוב :razz:,

נדב.

Saar
06-04-10, 08:52
קאיה הגיעה עם גיר ידני רק בשנת 95, אח"כ יובאו רק אוטומטיות, למעט מקרים בודדים ומיוחדים אני מניח.
ויטרה ארוכה ידנית היא אכן אופציה טובה ונדירה (היה לי העונג להיות הבעלים של אחת כזו, מודל 92, יבוא אישי)

סער.

meir31
07-04-10, 13:44
תודה על היעוץ
אני כנראה בכיוון של הויטארה הארוכה
אשמח לראות ולהתרשם אצלך
(אגב לגבי אישתי עד לא מזמן היא אסרה עלי לפזול לכיוון האוטומטיות)

kruvi
09-04-10, 08:27
תודה על היעוץ
אני כנראה בכיוון של הויטארה הארוכה
אשמח לראות ולהתרשם אצלך
(אגב לגבי אישתי עד לא מזמן היא אסרה עלי לפזול לכיוון האוטומטיות)

בישביל ויטארה ארוכה תצתרך קצת ל"מתוח" את התקציב לכיוון ה 40K+

נדב42
09-04-10, 13:13
בישביל ויטארה ארוכה תצתרך קצת ל"מתוח" את התקציב לכיוון ה 40K+

תתפלא מה המחירון של ויטארה ארוכה מודל 94 ...
ובתור בונוס, הרכב לא מחוייב בממיר קטליטי ובדיקת 4 הגזים שמפילה כה רבים ...

מה שכן חשוב מאוד לדעת בקניית ויטארה: צריך המון סבלנות. לוקח לפעמים הרבה זמן למצוא אחת טובה, לפעמים חודשים.

נדב.

-->