צפייה בגרסה מלאה : כללים לבטיחות בעבודה
אני רוצה לכתוב מאמר או לפחות איזה שהם כללים מנחים לעבודה במוסך\סדנא\בית לאתר של ארנון
בינתיים זה קצת מבולגן
http://members.lycos.co.uk/benimosr/viewforum.php?f=5
אני זקוק לקישור (רצוי באנגלית) לאיזה שהוא מקום שמכיל חוקים והנחיות כאלה, מישהו מכיר?. ראיתי את הקישור של אסף בנוגע לריתוך ואני אכן מתכוון להשתמש בו
בגדים ארוכים, נעליים גבוהות, והכי חשוב... הגנה לעיניים.
עד שלא ביקרתי פעם אחת במיון עיניים לא ירד האסימון עד הסוף. ואני לא מדבר על כשמרתכים או משחיזים, אני מדבר סתם ככה כשאתה נכנס מתחת לרכב לגרז נניח, שוכב על הגב, דופק על משהו וענן של חול ובוץ נופל לך על הפנים.
בזמן ריתוך:
כובע, כפפות , נעלי עבודה , חובה מכנסי עבודה שיהיו מעל לנעליים (לא בגובה, במישור אופקי) , ולפי אותו עקרון שרוולי החולצה מעל לכפפות.
חובה חובה חובה לסגור את החולצה עד הכפתור האחרון אחרת אתם מסתכנים במשולש באזור הצוואר אשר יזכיר על עצמו לפחות למשך כמה ימים.
עבודה עם דיסק:
אותו ציוד + הקפדה כיוון ניצוצות של הדיסק (לא עליך, ולא על הריצפה , גם שם יכול להיות ריקושט)
ציוד חשמלי - לא לעבוד באזור לח.
בנוסף יש להקפיד על כלים מיצרנים מוכרים.
והכי חשוב
הגנה לעניים! חובה ! - גם אני ממבקרי מיון עיניים. (עקב יתוש , חרק , עב"ם שנכנס לי לעין - יומיים של סבל עד שגררו אותי למיון)
אריאל.
את כל זה כבר כתבנו... וגם יותר... אני מחפש מקור מוסמך עם הוראות והנחיות מדוייקות...
את כל זה כבר כתבנו... וגם יותר... אני מחפש מקור מוסמך עם הוראות והנחיות מדוייקות...
למה אתה צריך "מקור מוסמך" (הביטוי הזה גורם לי לבחילה קלה) עם "הנחיות מדויקות"? מה שצריך זה שכל ישר.
אני כותב כתבה... שכל ישר זה טוב לעבודה עצמית... את הכתבה הזו יקראו אנשים אז אני לא רוצה שהשכל הישר שלי יפספס משהו... בינתיים חיפשתי באינטרנט בכל מני פורומים, מצאתי, אבל ממש מעט (אצל הפיראטים לא מצעתי כלום (חוץ מתעוד של פציעות לא סימפטיות בכלל))
יש הרבה כללים לבטיחות בעבודה..
מה זה הרבה יש אפילו מחלקה ארצית שלמה לנושא הזה.
אם תחפש מאמרים שהולכים לפי התקנות הארציות אתה תצתרך לפרסם מגילות שלמות.
בין היתר בביטוחת בעבודה זה גם מכליל תקינות המבנה, תקינות מערכת החשמל, שטחי עבודה מבודדים לעבודות כמו ריתוך\חיתוך... בקיצור אתה לא תצה מזה.
קח רק את העיקר כמו שאנשים אומרים פה.. כי זה מה שרוב האנשים פה גם עושים.
איך עובדים בריתוך או חיתוך דיסק.
כללים לעבודה מתחת לרכב או הגבהה של רכב.
כללי התנהגות בסביבת עבודה.
עזרה ראשונה.
בטיחות נגד אש ודלקות חשמליות.
בטיחות בסביבה של חומרים דליקים\כימים.
כל הכללים שאתה כופה על עצמך בזמן העבודה ואתה מרגיש בטוח איתם הם כנראה הדברים הנכונים לעשות. מיגונים, בגדי עבודה תקינים, נעליים סגורות עם מגן קשיח לאצבעות...
כללי אכסנה.. כל הדברים האלה.
זה בדיוק מה שאני מחפש... אני ינסה למצוא ספרים של "בטיחות וגיהות" או איך שלא קוראים להם...
אבל כבר כתבו לך הכל פה בשביל מה אתה צריך ספרים?
עבודה עם ריתוך או חיתוך דיסק או בכלל כל דבר שמוציא ניצוצות או שבבים:
כובע או כיסוי ראש. לא רוצים שהשערות ישרפו בטעות.
מגן לעיניים, מסיכה לפה או אפילו מסיכה שקופה שתכסה את כל הפנים.
חולצה עם שרוולים ארוכים, ושתשב טוב על הגוף שלא תהיה רופפת.
מכנס ארוך גם לא רופף.
נעליים סגורות עם הגנה לאצבעות.
להוריד את כל התכשיטים ונזמים מהגוף.
להשתדל לעבוד בלי אבזם חגורה.
כפפות לידיים.
שהריתוך או כל דבר אחר לא יהיה בסביבת חומרים דליקים או נפיצים.
שלא יהיה בסביבת חשמל או מוצקים דליקים כמו פלסטיק, ניילון וכדומה.
עבודה עם חשמל:
כלל אחד יש: אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אל תעשה!
תמיד להזהר עם ניצוצות ודלק. לא הולכים ביחד.
עבודה עם כלים כגון: פטישים, מברגים וכל כלי אחר:
תמיד להיות מרוכז בעבודה.
לא לשתות, להסניף, להזריק, או לעשן שום דבר בזמן עבודה לא משנה מה היא.
תמיד לשים לב לסביבה שלא בטעות יעבור מישהו ויקבל פטיש לראש.
תמיד להזהר בסביבת העבודה הישירה עצמה למשל: לא להכות עם פטיש על מיכל דלק מלא, או לא לחרוץ עליו עם מברג ובטעות ליצור ניצוץ.
כללי עבודה עם חומרים מסוכנים:
כל החומרים צריכים להיות מרוכזים במקום אחד מוצל ובתנאי סביבה נאותים (לא חם מידי ולא קר מידי).
לא להשאיר בקבוקים\מיכלים פתוחים.
תמיד לעבוד עם הגנה על הגוף הפנים ובמיוחד העניים.
לא לעבוד ברשלנות. להשתמש עם כלים מיועדים למשל: במילוי דלק מבקבוק למיכל לא פשוט לשפוך אלה להשתמש במשפך.
לדאוג לשים בד מתחת לאיזור העבודה שיספוג את הנוזל במקרה של השפכות\נזילה.
במקרה שנשפך דלק יש לספוג ולאחר מכן לשפוך על זה מים.
במקרה שנשפך שמן יש לספוג ולאחר מכן לשים על זה קצת חול.
במקרה של פגיעה בעיניים יש לשטוף היטב ומייד לגשת למרפאה.
במקרה של בליעה צריך מייד לגשת למרפאה ולהביא את החומר שנבלע איתך, אסור לגרום להקאה!
עבודה מתחת לרכבים\מכונות.
אסור לסמוך על הג'ק. תמיד לתמוך את המטען עם תומכים יעודיים כגון חמורים וכדומה.
בזמן פירוק מכלול מתחת לרכב או מכונה אף פעם לא לשכב או לעמוד מתחתיו אלה תמיד מהצד ולדאוג שתהיה תמיכה למכלול להשען עליו.
אסור להפעיל את הרכב או המכונה בזמן שבן אדם נמצא מתחת. יש לאבטח אותה, להפעיל ורק לאחר מכן במקרה הצורך נכנסים מתחת.
במקרה של פציעה:
תוסיף מדריך לעזרה ראשונה.
במקרה של שריפה:
דליקה. (אש שיצאה מכלל שליטה)
תמיד להחזיק מטף יעודי בסביבת העבודה.
במקרה של דליקה חשמלית אסור לשפוך מים.
במקרה של דליקה כתוצאה מחומרים כימים צריך מייד לקרוא למכבי האש ולהתרחק מהמקום.
במקרה של דליקה שלא כתוצאה מקצר חשמלי אם ניתן צריך לנתק את החשמל באיזור השרפה.
זה בלשון המעטה תקציר לכללי בטיחות שכל אחד שעובד בבית או בסדנא צריך להכיר.
אם תקח את הנוסך המלא של כל זה תגיע להמון המון המון דפים מפורטים. אבל שורה תחתונה זה מה שהרוב החובבני צריך לדעת.
תוסיף גם כל מיני מקורות ומספרי טלפון חיוניים ויצאת ידי חובה.
אני לא יודע אם נכנסת לקישור או לא... אבל כל מה שאמרת כבר כתוב שם או בדרך ללהיות כתוב שם... מה שאני רוצה זה גיבוי מספרות מקצועית, זה הכל...
אתה צריך גיבוי כדי להוכיח לאנשים שבאמת צריך לעשות את כל זה ולהשתמש במידע הזה?
תדע לך שמי שזהיר עושה את זה גם בלי שתגיד לו ומי ששם ז#$ גם אם תשלח לו פקח של משרד העבודה הדברים האלה לא יענינו אותו
כל מה שרשמתי זה מה שעובדים חובבנים צריכים כדי לעבוד בצורה בטוחה וזהירה.
בעל עסק לא צריך את כל זה כי יש לו את משרד העבודה על התחת שלו.
אהלן
אני עובד במחלקה לבטיחות וגיהות של האוניברסיטה העברית (בפקולטה לחקלאות ברחובות)
אני יכול לשאול ביום ראשון את האחראי עלי אם יש לו איזה חוברת או דיסק שמכילים את כל המידע הרלוונטי, אם כן אני אעביר לך את זה ותוכל לבנות על בסיס זה
אם זה מעניין אותך, תאשר לי את זה שאני לא סתם אתרוצץ
איתי
ידוע שיש חוברות ועלונים לבטיחות אבל שוב זה מידע בסיסי וישיר ממש, בדיוק ואחד לאחד כמו שפירטו פה.
נראה לי הוא מחפש איזה ספר שיראה גם מי חתם על התקנות האלה ובאיזה שנה קבעו אותם :)
OPL אתה יכול לפנות לכל סניף של המשרד לבטיחות וגיהות בעבודה ויתנו לך עלון כזה שם.
רק תזהר שלא יבוא לך איזה פקח לבית ויתחיל לשגע אותך על מפגעים במקום העבודה :lol:
תודה רבה חברים, יש לי גישה לחומר דרך אבא שלי...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.