בוקר טוב
אני רוצה לבצע הזמנה גדולה בארה"ב שכוללת סט צמיגים+ג'אנטים ומערכת מתלים ששוקלת 100 קילו בערך. סך המשקל - 160-190 קילו .
יש לי מכר ששולח מכולה של תושב חוזר בעוד כחודש .
שאלתי :
לאילו עלויות אני אמור לצפות ( אם בכלל? ) במשלוח מכולה ביחד עם הציוד שלו? ( הנחה - עלות משלוח אין )
האם הרשויות בודקים מכולות אלו? ואם כן , כיצד ניתן למזער את נזקי המיסוי?
בתודה
זיו
השמשוני יחיעם
13-04-10, 08:39
בוקר טוב
אני רוצה לבצע הזמנה גדולה בארה"ב שכוללת סט צמיגים+ג'אנטים ומערכת מתלים ששוקלת 100 קילו בערך. סך המשקל - 160-190 קילו .
יש לי מכר ששולח מכולה של תושב חוזר בעוד כחודש .
שאלתי :
לאילו עלויות אני אמור לצפות ( אם בכלל? ) במשלוח מכולה ביחד עם הציוד שלו? ( הנחה - עלות משלוח אין )
האם הרשויות בודקים מכולות אלו? ואם כן , כיצד ניתן למזער את נזקי המיסוי?
בתודה
זיו
בוקר טוב,,
ראשית (תנסה) שכל המשלוח יהייה רשום על "בעל המכולה".ותתפלל שלא תהייה בדיקה מדגמית.
אבל!!! אם מדובר על חלקים שדורשים אישור משרד התחבורה >>ולבעל המכולה אין רכב בארץ שהחלקים מתאימים לו,
אז,,
1. תכין אישור משרד התחבורה על יבוא החלקים.
2. תדאג שכאשר המכולה מגיעה לארץ כל האישורים יהיו בידי "עמיל המכס". ( שאחרת הדבר יגרור עיכוב המכולה במכס עוגמת נפש לבעל המכולה ויתכן שאף הוצאות איכסון).
3. במידה ותתבצע בדיקה מקיפה תאלץ לשלם מ.ע.מ. + כמה אגורות תלוי במצב הרוח של איש המכס.
4. לעיתים המכס עושה בעיות כאשר יש הבדל בין בעל הזכויות ( תושב חוזר וכו') לבין אישור משרד התחבורה לחלקים בבעלות אחרת.
הכי חשוב!!!!!שהזמנת ה"סחורה" בחו"ל תהייה על שם בעל המכולה,,,ולא רק הכתובת למשלוח,,מאחר וכל תעודות המשלוח של כל הציוד המוכנס למכולה מצטרפות לשטר המטען.
בכל מקרה העסק כדאי!!!! מניסיון
תלוי אם היה מעל 6 שנים.
מדריך מכס לתושב חוזר (http://www.finance.gov.il/customs/2years.htm)