התחברות

צפייה בגרסה מלאה : בחירת כבל עבור מאריך לאנטנת קשר

נדב42
13-04-10, 20:29
הי,

השאלה הזו מופנית למומחי הקשר פה בפורום.

אני רוצה לייצר מאריכים לאנטנה של מכשירי הקשר לעצמי וכמה מחברי, מאחר והאנטנות המקוריות מגיעות עם כבל קצר מדי לחיבור האנטנה בצידו האחורי של רכב ארוך.

קניתי (בחו"ל, כי לא מצאתי בארץ) את הקונקטורים המתאימים (Mini-UHF זכר ונקבה), ארגנתי לוחץ מתאים וניערתי את האבק מעל הזכרון מימי הצבא לגבי שימוש בציוד הזה ...

אם יש משהו שלמדתי לגבי RF, זה שלמעט יחידי סגולה שבאמת מבינים מה קורה שם, עבור כל שאר בני התמותה מדובר בוודו מוחלט, וגם למדתי שכל שינוי מהתכנון המקורי יכול להביא לשינויים משמעותיים בתפקוד.
אז ברור לי שאם כבר עושים הארכה, היא צריכה להיות איכותית, באמצעות קונקטורים תקניים, ובדוקה בציוד המתאים לפני השימוש. מצד שני, עצם ההארכה היא שינוי מהתכנון המקורי (אני מניח שלא סתם כל האנטנות מגיעות עם כבל באורך תקני - 3 מטר), מה שמביא אותי לשאלה הבאה:

האם עדיף לי להשתמש בכבל התקני הרגיל של האנטנות שלנו ( RG58 ) גם להארכה, או שמא עדיף להשתמש בכבל בעל ניחות נמוך יותר, כגון CS23 המשמש לחיבור האנטנות של הדיבוריות לרכב, אשר ממה שקראתי הינו בעל הנחתה פחותה ?

תודה,

נדב.

איציק - 4X6ZH
13-04-10, 21:11
RG 58 זה הכבל .
יש כזה כבל זמין כמה שאתה רוצה .

איציק

נדב42
14-04-10, 21:47
RG 58 זה הכבל .
יש כזה כבל זמין כמה שאתה רוצה .

איציק

תודה איציק,

אני יודע שזה הכבל הסטנדרטי, השאלה היא האם לא עדיף להשתמש בכבל בעל הנחתה נמוכה יותר עבור ההארכה ?

בכל מקרה, אשמח להסבר קצת יותר נרחב ...

ושאלה אחרת: איפה כדאי לקנות כבל RG58 ? (במרכז/שרון)

תודה,

נדב.

shilov
22-05-10, 21:50
RG-58 זה כבל עם התנגדות של 75 אום.
תבדוק את CS23 האם הוא בהתנגדות המתאימה.
כבל RG-58 או RG-59 תוכל למצוא בכל חנות לאלקטרוניקה או חנות סטריאו למינהם.
אם לא הצלחת להשיג, שלח לי הודעה לפרטי אני יעזור לך

נדב42
22-05-10, 21:51
אם לא הצלחת להשיג, שלח לי הודעה לפרטי אני יעזור לך

השגתי, תודה :p

shilov
22-05-10, 21:54
בכיף.
עכשיו תזכור שאם אתה צריך עוד כבל כזה תדבר איתי :)

-->