צפייה בגרסה מלאה : שיטה "ביתית" לניקוי מסנן אוויר
שלום,
מעבר להחלפה תקופתית של המסנן, ספר הטיפולים ממליץ גם לנקות אותו לעתים על ידי אוויר דחוס, כאשר האוויר מכוון מבפנים החוצה.
שאלות:
1) לא הצלחתי להוציא את המסנן, אחרי שפתחתי את בורג הפרפר. לא רציתי "להילחם" בו, שלא לשבור משהו. המסנן אמור לצאת במשיכה לאחר פתיחת הפרפר, או שיש לשחרר עוד משהו קודם לכן ?
2) יש למישהו רעיון איך ניתן לנקות את המסנן באמצעים ביתיים(לא מתחשק לי להשקיע 2K ש"ח במדחס) ? חשבתי על שואב אבק או לקנות בלון חד פעמי למילוי צמיגים ולהשתמש באוויר שבתוכו... זה יעבוד לפי דעתכם ?
3) עוד דברים שכדאי לדעת על מסנן האוויר, ולא כתוב בספר ?
1) לא הצלחתי להוציא את המסנן, אחרי שפתחתי את בורג הפרפר. לא רציתי "להילחם" בו, שלא לשבור משהו. המסנן אמור לצאת במשיכה לאחר פתיחת הפרפר, או שיש לשחרר עוד משהו קודם לכן ?
המסנן אמור לצאת במשיכה אחרי שפתחת את בורג הפרפר.
2) יש למישהו רעיון איך ניתן לנקות את המסנן באמצעים ביתיים(לא מתחשק לי להשקיע 2K ש"ח במדחס) ? חשבתי על שואב אבק או לקנות בלון חד פעמי למילוי צמיגים ולהשתמש באוויר שבתוכו... זה יעבוד לפי דעתכם ?
3) עוד דברים שכדאי לדעת על מסנן האוויר, ולא כתוב בספר ?
שלא כדאי לנקות אותו באמצעות אוויר דחוס, זה פוגם ביכולת הסינון שלו. יש בפורום כמה דיונים בנושא.
אדי
1.... אין סיבה שהמסנן לא ייצא לאחר הוצאת הפרפר , תפעיל טיפה כח הוא חייב לצאת , יתכן והוא כל כך ישן שהוא קצת נדבק , מה שאומר שכדאי לנקות טוב את בית המסנן ולהחליף למסנן חדש.....כן כדאי מידי פעם לנקות אותו
2....אין סיבה להשקיע 2K בניקוי מסנן, אגב קומפרסור עולה בסביבות ה700 ש"ח, אפשר לפרק לקפוץ לפנצ'ר מאכר ולבקש להשתמש בלחץ האוויר שלו , בדיוק שתי דקות.....כן והניקוי מבפנים החוצה
3....כל דבר שמוציא אוויר בלחץ , לי אין כזה דבר
בברכה
שאולי
סרגי,
א, לא מנקים מסנן אויר. שכח את מה שקראת.
ב, מסנן אויר סופה הוא תואם מיצ'ובישי, ומסנן חליפי שכזה עולה 65 ש"ח.
קיד.
מצטרף לדבריו של קיד !
"בניקוי" שכזה אתה הורס את הנייר שבמילא הוא גם ככה עדין , קורע אותו או מגדיל את חורי הסינון המיקרוניים.
תחליף לחדש במיוחד כאשר העלות זניחה.
שחר.
אוקי,
מקבל (כרגיל :wink: ) את דברי קיד ושחר - תודה. המסקנה המתבקשת אבל שאם "שכחתי" את מה שקראתי בספר הטיפולים על ניקוי המסנן, כדאי אולי לשכוח גם על תקופת החלפתו שמומלצת בספר ?
אז כל כמה זמן / קילומטרים כדאי להחליף את הפילטר אוויר ? או אולי צריך להחליף אותו לפי סימנים מסוימים על הפילטר עצמו (מלוכלך מדי - איך יודעים שהוא אכן מלוכלך מדי ?)
אחת ל 10,000 ק"מ זה בהחלט מספק.
לטעמי , אם נסעת למספר טיולים גדול בדרום ברצף לדוגמא או בכל מקום אחר עם אבק סמיך
או טינופת שמשפיעה על יכולת הסינון ופוגמת בה , הייתי מקצר את מועד ההחלפה גם אם
הפילטר "עשה" רק 6000 ק"מ למשל (זאת לאחר כמובן שבדקתי ויזואלית את הפילטר).
את צבעו החדש של הפילטר אתה מכיר נכון ? לא תהייה לך בעיה לזהות אותו כאשר הוא מטונף...
שחר.
אינדיקטור.
יש על זה דיונים...
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.