התחברות

צפייה בגרסה מלאה : קופסת פיוזים נפרדת

ishc
24-04-10, 12:16
היי לכולם,
אני רוצה להוסיף קופסת פיוזים נפרדת עבור כל מיני צרכנים חדשים שקיימים ויתווספו לאוטו (קומפרסור, מכ"ק וכו'...).
להן מס' שאלות:
1. האם אני פשוט מוציא כבל פלוס עבה מהמצבר לקופסתפיוזים ומתפצל משם?
2. איפה כדאי למקם קופסת פיוזים (תא נוסעים או מנוע)?
3. מאיפה לוקחים מינס לקופסה (נקודה בבודי או ישירות מהמינוס של המצבר)?
4. בהתחשב שלא כל התוספות ההלו על האוטו והמטרה היא להכין לי את קופסת הפיוזים לחיבורים עתידיים, איך אני משאיר אופציה לחבר לקופסה בלי שכל פעם אני אצטרך לחבר ולנתק אותה?
כמובן שאם למישהו ישנן עוד הערות, הארות והצעות אני אשמח לשמוע.
תודה
צחי

shachar
24-04-10, 16:47
צחי

לא צריך "מינוס לקופסא" היא כולה +
כל צרכן יכול להתחבר לבודי, תדאג שיש חיבור טוב בין המצבר לבודי

ishc
24-04-10, 19:20
ושאר השאלות יש למישהו תשובות?

omri_t
24-04-10, 19:45
קפוץ ליצחק שדה, יש שם כמה חנויות חשמל למניהן.
מצא לך שם קופסת פיוזים אוניברסאלית.
יש כאלו פשוטות של 4-5 פיוזים ומכסה- לטעמי זה בהחלט מספיק.

לדעתי תמקם אותה בתוך הרכב בסמוך לקופסא המקורית. ככה שאם משהו לא עובד ניגשים תמיד לאותו אזור.
חבר אליה פלוס טוב מהמצבר או מהפלוס המקורי של הקופסא הקיימת.
חיבורים כמו שצריך עם חוטים עבים והלחמות!! (כי חאפריות בחשמל זה פשע!)
להקפיד על צבעים כמו שצריך (אדום + שחור -) אם אין לך תוכל לרכוש חוטים באותה חנות.

אם אתה כבר נוגע בחשמל, כל צרכן שיש לו פיוז שאינו בקופסא- דאג לחווט מחדש לקופסא.
ואני מתכוון לקודנית, דיבורית, רדיו - או כל דבר אחר שחיברו בארץ בחאפריות הנהוגה כאן.
זה בהחלט זמן טוב להוציא חוטים שלא מובילים לשום מקום ולהלחים את החיבורים שישנם כמו שצריך.

אם אתה צריך עזרה או סתם עוד זוג עיניים לתכון- תבוא!

עמרי.
(שפירק חצי סופה השבוע במאמץ עיקש להשיב לה את בתוליה החשמליים- וטרם סיים)

ishc
24-04-10, 19:52
חחח....
תודה
יש קצת זמן עד שאני אתחיל (הוצאות, יש טסט וביטח חודש הבא) אבלא ני אשמח עזרה בהרכבת הכיסא מתי שתביא אותו (ואני אבוא לקחת אותו).

נדב42
24-04-10, 19:53
אם אתה מתכנן צרכן מאסיבי כמו מכשיר קשר קבוע, רכוש את הקופסה הכי איכותית שתצליח למצוא, או שתוליך כמו כולם את המקסטרק בנפרד מכל היתר עם בית פיוז עצמאי בריא.

אני כבר לא מציע את עזרתי, אתה אף פעם לא בא ...

נדב.

sos4u
24-04-10, 21:36
היי לכולם,
אני רוצה להוסיף קופסת פיוזים נפרדת עבור כל מיני צרכנים חדשים שקיימים ויתווספו לאוטו (קומפרסור, מכ"ק וכו'...).
להן מס' שאלות:
1. האם אני פשוט מוציא כבל פלוס עבה מהמצבר לקופסתפיוזים ומתפצל משם?
2. איפה כדאי למקם קופסת פיוזים (תא נוסעים או מנוע)?
4. בהתחשב שלא כל התוספות ההלו על האוטו והמטרה היא להכין לי את קופסת הפיוזים לחיבורים עתידיים, איך אני משאיר אופציה לחבר לקופסה בלי שכל פעם אני אצטרך לחבר ולנתק אותה?
כמובן שאם למישהו ישנן עוד הערות, הארות והצעות אני אשמח לשמוע.
תודה
צחי

ראשית אל תתפשר. לך על הטוב ביותר. ההבדל בינו לשאר זניח ושווה כל שקל שתשקיע.

1. כן.
2. הכי קרוב לצרכנים שאתה רוצה להוסיף. אני הוספתי שתיים, אחת ליד רגלי הנוסע ואחת מאחור בתא המטען.
3. ראה בקישור- זה דגם עם מינוס בקופסא, יקר יותר, ולא רק שלא יעיל יותר יכול להיות מסוכן
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ATO-ATC-12-Circuit-Fuse-Block-Cover-Ground-Bus-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem588721cf04QQ itemZ380224261892QQptZBoatQ5fPartsQ5fAcc essoriesQ5fGear

4. בקופסא ששלחתי לך יש אפשרות לחבר 12 חיבורים, תשתמש במה שאתה רוצה ויישארו לך השאר לחיבורים עתידיים....

ראה כאן http://motors.shop.ebay.com/__?_from=R40&_trksid=m39&_nkw=Blue+Sea+5029

זה הדגם שמתאים לך, אני קניתי 3 ב 23$ כל אחת אבל לא מוצא את הקישור.
זו קופסא עם 12 חיבורים ללא מינוס, כאשר כל מינוס מחובר לגוף, או שתמשוך כבל מהמצבר לצורך המינוס. ממש לא חובה.

בלי קשר לקופסא או סתם חיבור, שים לב שהחיבורים צריכים להיות איכותיים. אישית אני לוחץ נעלי כבל, מלחים, ומכסה בבידוד מתכווץ [ שרינק] אבל זה אני .. יעשה כל אחד כטוב ליבו וכיסו.

אני השתמשתי בכבל רתכת 16 ממ"ר לקופסא שמחזיקה את כל הצרכנים בתא הנוסעים, ויש לא מעט ... [ פנס נטען, מחשב ניווט, מקסטרק, כריזה ועוד רשימה ארוכה..]
ומינוס לגוף הרכב.

פתר המון צרות של חיבורים רופפים והיסטוריים...

בהצלחה ובזהירות . כדברי שקע ותקע " חשמל זה לא משחק ילדים" - נכון אפילו יותר ברכב !!

עידו לוריה
24-04-10, 22:24
תפנה בה.פ לאסף קציר או בכנוי שלו באתר "asafk" זה העבודה שלו מוצרי חשמל איכותם לרכב, קישור לדף של אסף:
http://www.jeepolog.com/forums/member.php?u=58
עידו

ishc
25-04-10, 07:34
תודה לכולם אחרי הטסט והביטוח אני אגש לפרוייקט

-->