צפייה בגרסה מלאה : שאלה לגבי תמסורת ומהירות
באופן תיאורטי, אם אני אשים בגיר גלגל שיניים עם קוטר אינסופי, לרכב יהיה כוח אינסופי, הוא יוכל לגרור כל דבר ויהיה בלתי ניתו לעצירה (הכל באופן תיאורטי).
השאלה היא: האם הדבר עובד הפוך? אם אני ארכיב בגיר גלגל שיניים בעל קוטר אפסי, האם הרכב בסופו של דבר יגיע למהירות אינסופית?
תודה לכל מי שיכול לענות
בהנחה שאתה מדבר על גלגלי שיניים בתמסורת כמו של אופנוע:
בדיוק הפוך. גוטה. הפוך.
באופן תיאורטי, אם אני אשים בגיר גלגל שיניים עם קוטר אינסופי, לרכב יהיה כוח אינסופי, הוא יוכל לגרור כל דבר ויהיה בלתי ניתו לעצירה (הכל באופן תיאורטי).
באופן תיאורטי, אם היית מוצא את גלגל השיניים הזה, אכן היית יכול לגרור כל דבר ... במהירות 0.
אני מת על התאוריה הזאת ...
באופן תיאורטי, עם מנוע של שעון מחוגים בעל תמסורת מתאימה ... אפשר להזיז משאית 15 טון :)
בהנחה שאתה מדבר על גלגלי שיניים בתמסורת כמו של אופנוע:
בדיוק הפוך. גוטה. הפוך.
ברור שזה עובד, כמו שגיא אמר, תוכל לגרור את כל דבר כולל את כדור הארץ רק שתגרור אותו לשום מקום (מהירות 0) ותוכל להגיע למהירות אין סופית רק אתה צריך להיות בעל משקל שווה ל 0,
וכל זה במגבלות של ניוטון :grin:
עכשיו תגלה לכולם, על איזה רעיון מפגר חשבת ;)
חברה זה לא ממש מדוייק מה שאתם אומרים פה.
לכל מנוע יש הספק מסויים, הספק זה מתבטא במהירות סיבוב ובמומנט.
זה נכון שביחס קטרים של גג"שים על כל סיבוב כניסה תקבלו אין סוף סיבובי יציאה אבל אם לא יהיה לכם מנוע שיכול לספק את ההספק הזה הוא פשוט לא יצליח להזיז את הגלגל הראשון.
ולכל מהנדסי המכונות פה. קורס תיכון מכונות 1.
חברה זה לא ממש מדוייק מה שאתם אומרים פה.
לכל מנוע יש הספק מסויים, הספק זה מתבטא במהירות סיבוב ובמומנט.
זה נכון שביחס קטרים של גג"שים על כל סיבוב כניסה תקבלו אין סוף סיבובי יציאה אבל אם לא יהיה לכם מנוע שיכול לספק את ההספק הזה הוא פשוט לא יצליח להזיז את הגלגל הראשון.
ולכל מהנדסי המכונות פה. קורס תיכון מכונות 1.
הבעיה היא שיש כאלה שלמדו הנדסת מכונות לפני שהמציאו את הגלגל.... פוטרמן למשל...
חחחח חזק אחי! אגב זה פורטמן והוא עדיין מלמד... למדת בבן-גוריון?
חחחח חזק אחי! אגב זה פורטמן והוא עדיין מלמד... למדת בבן-גוריון?
אכן. סיימתי ב-2001
האיש והאגדה
http://www.bgu.ac.il/me/staff/portman/Portman.gif
איל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.