PDA

צפייה בגרסה מלאה : הקצאת שטחים לג'יפאים (דוגמה למה שצריך להיות פה בארץ)

Tom Bril
12-05-10, 15:39
http://www.4wdandsportutility.com/events/0902_4wd_the_iron_range_ohv_recreation_a rea/index.html

לינק לכתבה מצורפת

אשר צור
12-05-10, 16:26
אני יכול להסכים ולקבל בכיף את העובדה ששטחים מסוימים ברחבי ארצנו יהיו סגורים לתנועה של כלי רכב.
אני לא רוצה ולא מוכן שיסגרו אותי בתוך שטחים מוגדרים.
יש לנו חופש תנועה רחב למדי במדינתנו הקטנה.
אתה רוצה לשלול את זה מאיתנו?
אתה רוצה לסגור אותנו בתוך פארקים?

אני לא מאמין שהצעה כזאת מגיעה מג'יפאי.

six 4 life
12-05-10, 16:47
אכן לא נשמע כמו מישהו שמטייל.

דרור ברלי
12-05-10, 16:50
רק זה חסר לנו.
שמורה סגורה.

Tom Bril
12-05-10, 16:51
אוקי, אולי לא הייתי ממש ברור, הכוונה שלי היא להעלות דיון בנושא ופחות לקבוע מה אני חושב שצריך להיות פה בארץ, זה לא הכיוון,

בתור אדם שקרוב לצלחת הפוליטיקה בכל הקשור לסגירת שטחים והפיכתם לשמורת טבע ידוע לי שהמצב קיום הוא זמני

ולא לעד שטחים פתוחים לכל ג'יפאי ישראל, בנוסף ישנם אזורים שלמים במרכז ובצפון שעתידים להסגר לתנוע כוללת

לכן באותם מקומות במקום לסגור סופית את התנועה , פתרון כזה יכול להיות ידידותי מאוד

קח לדוגמה תחרויות של ספורט מוטורי של רכבי העבירות, הקצאת שטח כזה יכולה להיות מקום מעולה לקיום אירועים

עוד דוגמה היא חופי הים שידוע לי שבעבר היה ניסיון להקצאת שטחים לטובת ג'יפאים

six 4 life
12-05-10, 17:10
ברגע שיהיו שטחים כאלו (ובמדינה שלנו אם זה יקרה זה יהיה מטר על מטר באיזה חור), שאר השטחים והטבע יהיו סגורים חד משמעית לרכבי שטח ולטיול בהם,
ובשביל שיהיה לכמה מעטים בעלי ממון (עבירות, ראלי רייד, וואטאבר) ארגז חול קבוע לשחק בו, שאר 99.8% של הג'יפאים בארץ לא צריכים לסבול בגלל זה.

אשר צור
12-05-10, 18:01
תום, למה אתה מנסה לכרות את הענף שעליו אתה יושב?

בבקשה ממך, אל תעלה את הנושא לדיון במקומות בעלי ההשפעה אליהם אתה מקורב.

אפשר להקים בג'יפולוג פארק לשרשורים נעולים, רחוקים מעין הרע. (סליחה, התכוונתי לעין הציבור)

אפשר להתחיל עם השרשור הזה, ויפה שעה אחת קודם.

sinai77
12-05-10, 18:24
זה נשמע כמו הדבר הכי נורא שיכול לקרות בעולמינו, יותר מכל החוקים חסרי ההיגיון, השוטרים שנטפלים לגלגלים וכו'. זה באמת ישבור אנשים רבים ויוציא אותם מהעסק.

בבקשה, לא :).

גיא
12-05-10, 20:03
מה זה אומר סגורים לתנועה כוללת ?

עוצר מ 4 אחרי הצהריים ?

אם אתה יודע משהו מעניין למה אתה שואל שאלות קשות ולא מספר לנו מה אתה יודע ?

Tom Bril
12-05-10, 20:11
תום, למה אתה מנסה לכרות את הענף שעליו אתה יושב?

בבקשה ממך, אל תעלה את הנושא לדיון במקומות בעלי ההשפעה אליהם אתה מקורב.

אפשר להקים בג'יפולוג פארק לשרשורים נעולים, רחוקים מעין הרע. (סליחה, התכוונתי לעין הציבור)

אפשר להתחיל עם השרשור הזה, ויפה שעה אחת קודם.

כי אני לא באמת יודע פרטים מבוססים אז למה לצאת בהצהרות שב, אני מעלה פה שאלה זה הכל

אפשר לקחת את זה לאיזה כיוון שאתם רוצים, לגבי הערתך אפשר גם להקים פארק לגולשי פורום לא מצחיקים

על כל נושא אפשר לדון וזאת מטרת הפורום, מי יודע אולי אותו דיון יוביל להחלטה מועילה שכן תבוא לטובת הג'יפאים

לא כל נושא נגמר בחלום בלהות, יש משפט שאומר "מחשבות בוראות מציאות קיימת"

גיא
12-05-10, 20:15
יש בישראל משפט שאומר, אם אפשר לזיין את האזרחים עוד קצת .. אז למה לא ?

mi88
12-05-10, 20:47
מה קרה? דופקים את כולם?

הרי גם ככה כולם סגורים. בים אסור ג'יפים, במדבר אסור ג'יפים-רק בשבילים.
(כי יש קוד זוכרים?), בשדות אסור כדי לא לפגוע בחקלאים-מוצדק מאד.

אז מה נשאר? רק שמורות ומסלולים מוסדרים. נו זה לא סגורים? זה לא חופשי.

אם כוונת הבחור הייתה לדוגמא להקצות רצועות חוף, או איזורים מדבריים, איזורי דיונות וכדו' שיהיו פתוחים לג'יפים, גם בלי שבילים. אזיי יוזמתו די ברוכה.

ואם לא, אז שינסה את המכוניות המתנגשות בלונה פארק, ואז הוא ירגיש מה זה.

משה

Tom Bril
12-05-10, 21:33
אן זאת הייתה הכוונה שלי, שימו לב לתמונות בכתבה

יונתןמצפה
12-05-10, 22:04
במדבר אסור ג'יפים-רק בשבילים.

אז מה נשאר? רק שמורות ומסלולים מוסדרים. נו זה לא סגורים? זה לא חופשי.

משה, יש לי שאלה אבת תענה בכנות:
מתוך כל השבילים המוסדרים בתוך שמורות בנגב, בכמה נסעת?
ובכמה שבילים לא מסודרים מחוץ לשמורה נסעת?

אתה בטוח שמה שמגביל אותך מלהכיר את המדבר זה חוסר חופשיות בתנועה שמקורה באיסורים?

אשר צור
12-05-10, 22:07
אני מקווה שבאתר הזה לא תמצא פרטנרים לדיון בנושא הזה.
שב על בירה עם החברים הקרובים שלך ודסקס את הנושא כאוות נפשך.
אם אתה בכל זאת רוצה לדון בנושא ברשת, נסה בקישור המצורף.
אני בטוח ששם תזכה לאוזן קשבת.
http://israblog.nana10.co.il/tblogread.asp?blog=532809&blogcode=8785553

mi88
12-05-10, 22:36
יונתן

בכנות, נסעתי בשביל אחד. זה לא מגביל אותי אישית בשלב הזה. הבעיה זה המרחק.(למדבר יהודה).
אבל תיראה, כל הזמן שומעים על אותם טיולים, אותם מקומות, אותם שבילים
נניח תשאל על מסלול לרכב שלי, יש אחד, שניים. ואז אם עשיתי אותם, נגמר. אבל אם יכולתי נניח באיזור מסוים לנסוע היכן שמתחשק לי, אולי היה לי יותר מעניין ולא כל הזמן באותו מסלול.

כך לדוגמא רצועת חוף, אין מקום לבוא עם הרכב עד לים, ולמה? אם היו עושים מקומות כאלו היה כיף יותר גדול עבורי. ויש מקום. למה בחוף בלי מציל אסור לנסוע? כי אנשים יתרחצו שם, זה יותר מסוכן מרכב שיסע שם.

מצד שני בדיונות באשדוד אין מסלול, ואז נחמד לנסוע מכיוונים שונים, זה יותר מעניין.

זה הכוונה

חייב תגובה על הנאמר בקישור (של אשר צור מעלי)-מכונית ספורט בפקקים נראה לי יותר מטופש,ומכונית ספורט עם מנוע 4000 6 צילינדרים, בולעת דלק ומזהמת לא פחות.

משה

יונתןמצפה
12-05-10, 22:45
יונתן

בכנות, נסעתי בשביל אחד.
נניח תשאל על מסלול לרכב שלי, יש אחד, שניים.

משה, איך אתם אומרים שם בבתי המשפט: I REST MY CASE...
ובנימה יותר רצינית- יש עוד המון, מלא, ימבה מסלולים שיכולים להתאים אפילו לרכב שלך. כן כן, במדבר.
אתה בעצמך אומר שהבעייה שלך היא המרחק. אגב, מדבר יהודה נמצא במרחק של שעה וחצי ממרכז הארץ. וגם שם יש מסלולים שמתאימים לרכב שלך.

בקיצור, אין שום קשר בין הטענה שלך ממקודם לצורך (הלא קיים) בהקצאת שטחים.
אגב, בהקשר של הכתבה המצורפת בהודעה הראשונה, זה באמת לא היה מתאים לרכב שלך.

בוא נשאיר כרגע את נושא חוף הים מחוץ לדיון הזה. לפחות את הסיבות שבגללם אסור לך לנוע בים.
תעשה חיפוש בנושא, היה על זה הרבה שרשרורים ביניהם שלי עם דעות לכאן ולשם.

zagi
12-05-10, 22:51
משה , על מפת סימון שבילים שמעת ? , נראה לי ( אני לא ממש בטוח , צריך לבדוק ) שבפעם האחרונה שהסתכלתי במפה כזו - היו יותר משביל או שניים או מאה ...

ד"א - הייתי סקפטי ויצאתי לבדוק אם באמת יש שם שבילים .

עד היום אני בודק ( יותר מעשור ) ועוד לא הספקתי לטייל בכולם , אפילו לא במחצית ...

ארץ ישראל אמנם קטנטונת , אבל להלה לנד קטנה יותר :rolleyes:

תניע את הרכב וצא לטייל , נפגש עוד עשור ונחליף חוויות ...

טוב, יונתן הקדים אותי ...

גיא
משה,

בים אסור לך לנסוע כי זה הורס את הטבע ואת בתי הגידול של הרבה בעלי חיים שאין להם איפה לחיות. לא כל כך בגלל המתרחצים ...

לגבי שמורות הטבע לג'יפאים .. אם תיסע כל פעם באותו מסלול אחד שמתאים לרכב שלך פעם אחרי פעם אחרי פעם .. כמה פעמים לפני שתתיאש, תשתעמם ותקנה מכונית מרוץ עם מנוע 4000 ותלך להתפרע בכביש ? ...
אני חושב שלי זה יקרה אחרי שבוע.

יונתן

בכנות, נסעתי בשביל אחד. זה לא מגביל אותי אישית בשלב הזה. הבעיה זה המרחק.(למדבר יהודה).
אבל תיראה, כל הזמן שומעים על אותם טיולים, אותם מקומות, אותם שבילים
נניח תשאל על מסלול לרכב שלי, יש אחד, שניים. ואז אם עשיתי אותם, נגמר. אבל אם יכולתי נניח באיזור מסוים לנסוע היכן שמתחשק לי, אולי היה לי יותר מעניין ולא כל הזמן באותו מסלול.

כך לדוגמא רצועת חוף, אין מקום לבוא עם הרכב עד לים, ולמה? אם היו עושים מקומות כאלו היה כיף יותר גדול עבורי. ויש מקום. למה בחוף בלי מציל אסור לנסוע? כי אנשים יתרחצו שם, זה יותר מסוכן מרכב שיסע שם.

מצד שני בדיונות באשדוד אין מסלול, ואז נחמד לנסוע מכיוונים שונים, זה יותר מעניין.

זה הכוונה

חייב תגובה על הנאמר בקישור (של אשר צור מעלי)-מכונית ספורט בפקקים נראה לי יותר מטופש,ומכונית ספורט עם מנוע 4000 6 צילינדרים, בולעת דלק ומזהמת לא פחות.

משה

mi88
תגיד יונתן בחורשן בטח היית
ואם היו אומרים לך, סע בחורשן איפה שאתה רוצה, לא היית נהנה יותר
(בטח נוסעים רק בשושו, אני לא יכול לרדת משבילים באופן חופשי גם ככה כרגע)

משה

יונתןמצפה
12-05-10, 22:56
תגיד יונתן בחורשן בטח היית
ואם היו אומרים לך, סע בחורשן איפה שאתה רוצה, לא היית נהנה יותר

משה

לא. בוודאי לא בחורשן :p

bizon
12-05-10, 23:02
אולי פשוט תחליף את הרכב אם אתה חושב שהוא כזה נכה :) ואני נוהג בג'ימי שזה ממש לא חיית שטח ונהנה מכל רגע צא רגע מהבועה ותבין שאנחנו חיים יחד עם הטבע אם יגידו לך ליסוע איפה שאתה רוצה בחורשן אז..... פשוט תשמיד חצי מהמקום בשבת אחת וזה יהיה כמו לטייל במחצבה או משהו בסיגנון קצת היגיון פשוט

Tom Bril
13-05-10, 04:05
יש הרגל בפורום הזה להשמיץ כל מי שמשמיץ רכבי שטח

אז אני אכתוב את דעתי לגבי הנושא,

קודם כל אני ג'יפאי, ג'יפאי בדם גם משתתף בספורט מוטורי , טיילתי ברוב המסלולי השטח בארץ

זה נכון שאנו בתור אוהבי רכבי שטח לא אוהבים ש"מקללים" את הרכב שלנו, מציגים אותו קריקטורות מעליבות שמזכירות לנו את הרישומים של יהודים בשואה אבל חשוב להבין שאותה דעה כוללת של המון הוגי דעות כאלה ואחרים מגיע ממקום של חוסר הבנה וכך נוצרת הכללה שכל רכבי השטח והג'יפאים נכנסים אליה

כך לדוגמה את הבלוג של הכתב אביב פרנקל, אם בוחנים את הדברים ניתן לראות שבאמת אותה טענה לגבי רכבי שטח מופנת אל אותם אנשים שלא משתמשים ברכב שטח ליעודו המקורי

לא יעזור דבר!!,

השכנה שלי שתחיי נוסעת לעבודה על טוארג לבן עושה 25 ק"מ ביום לעבודה וחזרה, הרכב מעולם לא ירד לשטח והשימוש היחיד שלה ברכב הוא לקניות ועבודה, בעלה נוסע גם הוא על רכב שטח, שברולט טאהו, גם הוא לא ביציע מעולם בחייו נסיעת שטח, עכשיו תנו לי סיבה אחת להחזקת המכוניות הללו בבית .

עוד דוגמה : http://www.auto.co.il/כתבה-25163-קאדילק-SRX-החל-השיווק.aspx
תנו סיבה אחת ליצור הרכב הזה.

אותה שינאה וכמובן קנאה של רובד רחב באוכלוסיה כלפי רכבי השטח היא מוצדקת , אכן הרכב הנ"ל מסוכן לסובבים אותו מפני שרוב רוכשי הרכבים הללו לא מתיחסים לגודל הרכב ורמת הנהיגה והמודעות שלהם אינה תואמת את יכולות הרכב

אני אישת חושב שאין לשלול את זכותו של אדם לעשות בכספו ככל העולה על רוחו וכל הגבלה או סגירה של שטחים היא ללא ספק מהווה תקדים הרסני לחיי הפנאי של רובינו פה

אך חשוב להבין שהיחס של הרבה אנשים לא בא לכיוון אנשי השטח אלה אל אותם אנשים שמשתמשים ברכב שאין בו צורך

גיא
13-05-10, 07:14
תום ידידי.

הסיבה היחידה שיש לייצור של הרכב ההוא היא הרצון של היצרן להרויח ו .. יש קונים :)

אבל הסיבה לשנאה ... היא משהו שאתה כתבת. קנאה.

אז יש ריכבי שטח שהם ממש זולים לקניה ובעיה של הקנאי שלא בדק והיה מגלה שגם הוא יכול להחיזק אחד כזה.

ולטענה נוספת שעלתה בבלוג של הקנאי, יש רכבי כביש ( והמון !!! ) שהם הרבה יותר בזבזניים / מזהמים / מיותרים מרכבי השטח.

מי צריך בבית פורש 911 ? או קדילק stc עם מנוע מפלצתי 500 כוח סוס וצריכת דלק של 1:4 בשביל לקחת את הילדים לגן ? ... ( יש בגן של הבן שלי ילד שאבא מביא אותו ב911 חדשה לגמרי ... אמא אוספת אותו בג'יפ מרצדס שלא זוכר את מספר הדגם, המכוער הקובייתי החדש ) הוא לא נוסע מהר והיא לא נוסעת בשטח, אבל יש להם כסף.

הכל שטויות, הכל תרוצים והכל כסף .... אם לא היה איזה בעל שררה שמרויח מזה, אף אחד לא היה שונא רכבי שטח.

לדעתי, רכב שטח זה הרכב הכי מתאים לישראל. רמת האספלט פה היא ברמה של שטח ...
:)

nir.samo
13-05-10, 07:33
אני לא מצליח להבין למה דווקא פה אנשים מספקים תחמושת למי שהאינטרס שלו מנוגד למהות האתר.

Tom Bril
13-05-10, 13:28
מה שחשוב להבין שאותה קנא-שנאה לא מכווונת אל אף אחד מאנשי האתר הזה אלה לאנשים שלא עושים שימוש לצורכי שטח

ולניר מעלי, שום תחמושת, הכל שטויות מה גם שכשמדברים על רכבי שטח לא מדברים על וויטרות אז אתה יכול להיות רגוע

גיא
13-05-10, 13:49
אני חושש שאתה הוא זה שלא מבין שהקנאה-שנאה מופנות כלפי נהגי ג'יפ באשר הם .. אף אחד לא בודק אם אתה באמת יורד לשטח או לא.

אם אתה נהג רכב גבוה וגדול - אוטומטית אתה אשם.

elro
13-05-10, 14:03
אני חושש שאתה הוא זה שלא מבין שהקנאה-שנאה מופנות כלפי נהגי ג'יפ באשר הם .. אף אחד לא בודק אם אתה באמת יורד לשטח או לא.

לצערי הרב (מאוד), אתה צודק!

ramkol
13-05-10, 14:18
אהלן,

אני דווקא בעד הדיון הזה(מה שהוצג בהתחלה...), וחושב שחשוב להעלות את הנקודות האלו, ודווקא באתר כמו כאן.

אני חושב שצריך להיות עיוור כדי לא להודות שרכבי השטח גורמים וגרמו לנזק בלתי הפיך במקומות רבים (או קי... לא הרכבים, האנשים שנוהגים בהם). זה שיש מעט אנשים שמנסים להקפיד ולשמור על הטבע (ואנחנו מדברים על הטבע), לא אומר שכולם כך. לפי הנזקים שרואים בנגב, אפשר לחשוב שהרוב לא כך...
מזהים את המקום שבצילום? אפילו מהלוויינים אפשר לראות את הנזק...

אפשר להפריד את הנסיעה ברכבי שטח לשניים. הצד הספורטיבי, ה"עבירויות", והצד הטיולי.
נכון שהגבול לא מדויק אבל לצורך הדיון, אני חושב שזה ברור.

אם יש אפשרות להקטין את כמות האנשים שמחפשים הרפתקאות עבירות, על ידי זה שיקצו מקום מסודר לכך, כמו בצילומים למעלה, אני חושב שאז אולי פחות אנשים יגיעו לנגב רק כדי לגאול מבתוליו איזה הר בשטח.

יותר מזה, לדעתי גם מתי שהו ייצא חוק שיאסור עשיית צרכים בשטח, ויחייב רכבים בשטחים מסוימים להיות מצוידים בשירותים ניידים. ראיתם איך נראים הערוצים הנסתרים ליד החניונים?

.

Tom Bril
13-05-10, 14:32

בדיוק כמו שכבר כתבתי, בידי אלה שלא מבינים דבר היא מופנת בצורה כוללת

אנשים כמו אביב פרנקל היא מופנת בצורה סלקטיבית

כל השאר אלה "רגשי נחיתות" או "ריגשי הגבהות" בשפה שלנו, כי לכל אחד מאיתנו יש איזו צביטה בלב כי הוא יודע שהוא לא תמיד היה הג'יפאי הטוב, הוריד איזה עץ, פתח איזה קוליס, דרס איזה צב....

שלמי
13-05-10, 14:37
אני חושב שצריך להיות עיוור כדי לא להודות שרכבי השטח גורמים וגרמו לנזק בלתי הפיך במקומות רבים (או קי... לא הרכבים, האנשים שנוהגים בהם). זה שיש מעט אנשים שמנסים להקפיד ולשמור על הטבע (ואנחנו מדברים על הטבע), לא אומר שכולם כך. לפי הנזקים שרואים בנגב, אפשר לחשוב שהרוב לא כך...

אם יש אפשרות להקטין את כמות האנשים שמחפשים הרפתקאות עבירות, על ידי זה שיקצו מקום מסודר לכך, כמו בצילומים למעלה, אני חושב שאז אולי פחות אנשים יגיעו לנגב רק כדי לגאול מבתוליו איזה הר בשטח.

יותר מזה, לדעתי גם מתי שהו ייצא חוק שיאסור עשיית צרכים בשטח, ויחייב רכבים בשטחים מסוימים להיות מצוידים בשירותים ניידים. ראיתם איך נראים הערוצים הנסתרים ליד החניונים?

בהכללה, דווקא רוב הג'יפאים שכבר מגיע לנגב יודע איך להתנהג, ולא גורם לנזקים.
אלה שכן עושים קוליסים, בד"כ הסיבה היא חוסר מודעות. זה עניין של חינוך וזה חלק מהתפקיד של הפורום לדעתי.
מי שמתפרע, אני מקווה שייתקל בפקחי הרשות (ואני יודע שהסיכוי נמוך).
בכל מקרה, כל מי שהסתובב בשטחי אימונים של צה"ל, יודע שזה מה שגורם לנזקים האמיתיים, בקנה מידה אחר לגמרי, וכדאי להעלות כמה תצלומי לווין גם משם.
על הפוספטים ומחצבות החרסית למיניהן אין מה להרחיב את הדיבור.
את הג'יפאים אפשר לעזוב בשקט.
ולגבי חוקים, יש לנו יותר מדי מהם, תודה.

גיא
13-05-10, 14:42
אני לא יודע מי אתה ואיך אתה נוהג, אני לא מוריד עצים ולא דורס צבים.

לגבי הקקי, בטיול האחרון, צייד אותנו הפקח במספר שקקיות ... שק בד עם אפשרות לקשירה על מנת לשמור שם את הניירות המלוכלכים ....

הוא אמר שזה סטארט-אפ שלהם בנסיון למגר את התופעה ...

הקקי עצמו מתפרק כמו קקי של כל ערוד או אייל ... הקקי שלך או שלי לא גורם ליותר נזק מאשר כל קקי אחר בשטח.

לגבי הצבא ....

כן, בהחלט אפשר לפרוק אגרסיות בשטחים שהצבא כבר חירב ... והוא עושה את זה עם כל הלב.

Tom Bril
13-05-10, 14:49
מסכים עם כל מילה שלך
בתור אחד ששירת ביחידה לנהיגה מבצעית אני יכול לומר לך שישנו אימון יעודי ששמו הוא "נסיעה בר בשטח" משמע נסיעה לא בשבילים, לא נעשתה מעולם שום הקפדה לגבי הנושא ויש סיכוי טוב מאוד שאותה אצבע מאשימה אמורה להיות מופנת לשם.

נדב42
13-05-10, 14:50
הכל שטויות מה גם שכשמדברים על רכבי שטח לא מדברים על וויטרות אז אתה יכול להיות רגוע

תתפלא,

בשבוע שעבר נסעתי לתומי בשדות המושב בו אני גר (בשכירות) ולפני אחד הצמתים עמד טנדר גדול וחסם את הדרך ... סימנתי לבעל הרכב בתנועות ידייםשיאפשר לי לעבור, אבל הוא במקום להזיז את הרכב שלו, התקרב אלי לויטארה והתחיל לקלל, לצעוק ולהשתולל, להסביר לי שהדרך היא בכלל פרטית שלו ושהורסים לו את השטח (מה שכנראה היה נכון - עקרו לו איזה צינור או משהו כזה). ישבתי בשקת וחיכיתי 3 דקות שיעבור זעם, הסברתי לו בנימוס שאם לא היה חשוב לי לשמור על השטח שלו הייתי עוקף את הטנדר כבר מזמן, ושלחתי אותו להסתכל על כיסוי הגלגל (כמו זה שבסמל שלי מימין). הוא שאך אם אני מהמושב ועניתי שכן, ובשלב זה הוא הזיז את הטנדר ואני המשכתי לדרכי באיטיות יתרה ...

מסקנה: גם לנסוע בויטארה לא פוטר אותך מדיעות קדומות וקבעונות של הזולת ...

נדב.

Tom Bril
13-05-10, 14:53
אני לא יודע מי אתה ואיך אתה נוהג, אני לא מוריד עצים ולא דורס צבים.

לגבי הקקי, בטיול האחרון, צייד אותנו הפקח במספר שקקיות ... שק בד עם אפשרות לקשירה על מנת לשמור שם את הניירות המלוכלכים ....

הוא אמר שזה סטארט-אפ שלהם בנסיון למגר את התופעה ...

הקקי עצמו מתפרק כמו קקי של כל ערוד או אייל ... הקקי שלך או שלי לא גורם ליותר נזק מאשר כל קקי אחר בשטח.

לגבי הצבא ....

כן, בהחלט אפשר לפרוק אגרסיות בשטחים שהצבא כבר חירב ... והוא עושה את זה עם כל הלב.

אני לא רוצה לקחת את הדיון למקום של "אני לא ואתה כן" לפי דעתי או שאתה ג'יפאי חדש או שאתה מטעמם

או שאתה באמת כמו שאתה אומר ואתה חצי אחוז ביחס.

Tom Bril
13-05-10, 14:55
תתפלא,

בשבוע שעבר נסעתי לתומי בשדות המושב בו אני גר (בשכירות) ולפני אחד הצמתים עמד טנדר גדול וחסם את הדרך ... סימנתי לבעל הרכב בתנועות ידייםשיאפשר לי לעבור, אבל הוא במקום להזיז את הרכב שלו, התקרב אלי לויטארה והתחיל לקלל, לצעוק ולהשתולל, להסביר לי שהדרך היא בכלל פרטית שלו ושהורסים לו את השטח (מה שכנראה היה נכון - עקרו לו איזה צינור או משהו כזה). ישבתי בשקת וחיכיתי 3 דקות שיעבור זעם, הסברתי לו בנימוס שאם לא היה חשוב לי לשמור על השטח שלו הייתי עוקף את הטנדר כבר מזמן, ושלחתי אותו להסתכל על כיסוי הגלגל (כמו זה שבסמל שלי מימין). הוא שאך אם אני מהמושב ועניתי שכן, ובשלב זה הוא הזיז את הטנדר ואני המשכתי לדרכי באיטיות יתרה ...

מסקנה: גם לנסוע בויטארה לא פוטר אותך מדיעות קדומות וקבעונות של הזולת ...

נדב.

אתה מדבר פה על כיוון אחר של דיון, אפשר להבין את הפחד של אותו בחור
אבל בדיוק כמו שאתה אומר, יש צורך ביצוג הולם של הג'יפאים אל מול אותם גופים שמסכנים את ההובי שלנו ואת הפרנסה של חלקנו

לאטום אוזניים ופיות לא יוביל אותנו לשום מקום, אם על כל בעל דעה הנוגדת את נסיעה בשטח ורכבי שטח יבואו ג'יפאי ישראל ויגידו שהוא סתם קנאי לא ישתנה דבר ויש יותר בעלי כוח וחוסר ידע בעולם השטח במדינה שלנו מאשר ג'יפאים

גיא
13-05-10, 15:18
אני גם חדש וגם מתמם.

וגם אידיוט.

:)

אשר צור
13-05-10, 16:03
אהלן,

אני דווקא בעד הדיון הזה(מה שהוצג בהתחלה...), וחושב שחשוב להעלות את הנקודות האלו, ודווקא באתר כמו כאן.

אפשר להפריד את הנסיעה ברכבי שטח לשניים. הצד הספורטיבי, ה"עבירויות", והצד הטיולי.
נכון שהגבול לא מדויק אבל לצורך הדיון, אני חושב שזה ברור.

.

איזה נזק רואים בתמונה שצירפת? אני לא רואה שום נזק. את מעלה ורדית אפשר לראות מהחלל עקב היותו לבן כשלג.
אז נכון השביל קצת התרחב עם השנים, אז מה? יש לצערי דוגמאות רבות של נזקים, זו לא אחת מהם.
אבל אם אתה מחפש להקטין את כמות האנשים שמסתובבים בשטח, אפשר גם לנקוט בצעדים אחרים. לאו דווקא פארקים סגורים.
אפשר פשוט להעלות את המיסים העקיפים על רכבי שטח במאות אחוזים ובכך לצמצם את הכמות ואפילו אולי לשפר קמעה את האיכות של המשתמשים בשטח.
ככה לא יתרוצצו בשטח אלפי סוזוקואים קטנים וסופות חבוטות של כל מיני כאלה שנכנסו לשטח אתמול וכבר רוצים לשנות סדרי עולם.
אפשר להגדיר שלרכב שמחירו מתחת ל - 450 אש"ח לא תותר כניסה לשטח, ובא לציון גואל.
אפילו אברי גלעד יתן את ברכתו.
מכיוון שאני מקורב לצלחת (כדברי פותח השרשור) של נערי האוצר ופקידי משרד הרישוי, אולי אוכל לתרום ולהשפיע עליהם לקבל החלטות בכיוון כזה.

נ.ב.
הדברים כמובן נאמרים באירוניה ועל מנת לסבר את האוזן בלבד.
עוד נ.ב. ליד יוטבתה יש פארק מוגדר ומגודר לשימושם של הולכי על 4.
אפשר לנסות ולבקש מהנהלת האתר (החיבר) לפתוח את שערי המקום גם ל4 על 4.
או לפחות להולכי על 2 מסוימים שיכולים להשתלב יפה באוכלוסיית היחמורים במקום.

דרור ברלי
13-05-10, 18:34
הדברים כמובן נאמרים באירוניה ועל מנת לסבר את האוזן בלבד.
עוד נ.ב. ליד יוטבתה יש פארק מוגדר ומגודר לשימושם של הולכי על 4.
אפשר לנסות ולבקש מהנהלת האתר (החיבר) לפתוח את שערי המקום גם ל4 על 4.
או לפחות להולכי על 2 מסוימים שיכולים להשתלב יפה באוכלוסיית היחמורים במקום.

ענק.
אני מכיר לפחות 120 הולכי על 2 כאלה.

אני צופה בויכוח הזה מהצד.
יש דברים שקשה לי להבליג עליהם. דברים מהסוג של יריה לעצמנו ברגליים.

ואני מדבר על התכונה המעצבנת שלנו כבני אדם להחליט בידענות עבור אחרים "מה הם צריכים".
מה הוא צריך פורשה 911, ומה ההיא צריכה טוארג, ומה אני צריך סופה. ההוא לא נוסע מהר, וההיא לא נוסעת בשטח, ואני דווקא כן נוסע בשטח אבל רק בסופ"ש אז מה אני צריך את הג'יפ ביום שלישי בצהריים, ומה אתה צריך.
מה זאת אומרת מה הם צריכים? הם רוצים. וההבדל בינם לבינינו נעוץ בעובדה שהם יכולים. וכל מי שיש לו טענות והשגות מגיע ממקום מובהק של רוע, צרות עין, קנאה וחוסר פירגון.
תגידו לי בעצמכם - מי צריך לאכול סטייק אנטריקוט מיושן ב-130 שקל לקילו? הרי אפשר לשבוע יופי ממנה פלאפל ב-10 שקלים. (בחולון יש פלאפל מצוין גם ב-5 שקלים). מי צריך נעלי נייקי ב-700 שקל לזוג? אפשר להסתדר לא רע גם עם משהו שמגיע מהשטחים ב-50 לזוג. מי צריך חליפת ארמאני אם יש ג'ינסים ב-40 שקל בשוק?... מי צריך באמת?
זו לא עבירה על שום חוק לנסוע במכונית של מיליון שקל, לאכול ארוחה של 1000 שקלים לראש במסעדת גורמה וללבוש מחלצות פאר. כל עוד זה כספך, עשה בו כרצונך.

לשלטון שמכתיב לנתיניו מה הם צריכים - במה לנסוע, איפה לנסוע, מה ללבוש, מה לאכול, מה לקרוא, איזה סרט לראות, קוראים שלטון בולשביקי.

ואם אנחנו נסחבים לויכוחים אלה - "מה הוא צריך רכב כזה וכזה" אנחנו לא שונים מאותם זבלים בכלי תקשורת ובמשרדי הממשלה שמנסים להצר את צעדינו וגלגלינו אנו החוצה מהשטח באותו נימוק מטומטם.

Tom Bril
13-05-10, 18:47
אפשר לדבר ואפשר לא לדבר, אפר להשתיק קולות ואפשר לא

הטיעונים שאתה מעלה הם נכונים אבל לא מבטלים את הבעיות שאליהן מופנה הדיון, מחר בונים לך כביש במקום שהייתה מטייל מאז ילדותך, משהו שאל אותך אם אתה רוצה או לא?

להגיד למה לאכול סטייק במקום פלפל ב20 ש"ח זה לא באמת פיתרון נכון?

אני מעלה פה דיון כדי לדבר ואין בי צורך להטיף לאף אחד

תאמין לי דרור , יש לי מספיק כסף ואני מתפרנס מאותם רכבי שטח אז אני מקנא?
אני סתם אידיוט? כן?, לא?

"אל תבלבל אותי עם עובדות"

דרור ברלי
13-05-10, 18:59
במקום להציע פתרונות של "שמורות" לג'יפאים שרק יחזקו את טיעוניהם של אלה שרוצים לסגור לכולנו את כל המרחבים, צריך להילחם על זכותנו לנסוע בכל מקום. לנסוע כחוק, לא לרדת משביחלים, לשמור על הטבע ועל נקיונו, אבל לנסוע איפה שרוצים. כפי שמותר היום.

יש אלפים רבים של בעלי רכבי שטח במדינה, וזה ציבור שחוטף על הראש קיתונות של טענות והאשמות על אחריותו כביכול להרס הטבע, לפגיעה בחי ובצומח ובאיכות האוויר ולא ירחק היום שאפילו נואשם באחריות להתפרצות הר הגעש באיסלנד ולדריסת נמלים. מיותר לציין שהרוב המוחלט של טענות אלה מורכב מהבלים ומשקרים שמתובלים בצרות עין, בבורות מדהימה ובפופוליזם זול, שאותו מובילים כוכבי תקשורת נאלחים בעלי נפש מסוכסכת ומטונפת (ואני לא אזכיר שמות. כולכם יודעים במי בדיוק מדובר. הם לא אחד ולא שניים). אם הציבור הגדול הזה ישכיל להתאחד כדי להילחם על זכותו הבסיסית הזו לנסוע לאן שירצה במגבלות החוק, אנחנו נצליח. אבל משום מה אני סקפטי.

דרור ברלי
13-05-10, 19:02
אני מעלה פה דיון כדי לדבר ואין בי צורך להטיף לאף אחד

תאמין לי דרור , יש לי מספיק כסף ואני מתפרנס מאותם רכבי שטח אז אני מקנא?
אני סתם אידיוט? כן?, לא?

"אל תבלבל אותי עם עובדות"

אז מה אכפת לך במה אחרים נוסעים ואיך הם משתמשים ברכבם?

טלטולי
13-05-10, 20:29
[quote=דרור ברלי;312711], שאותו מובילים כוכבי תקשורת נאלחים בעלי נפש מסוכסכת ומטונפת (ואני לא אזכיר שמות. כולכם יודעים במי בדיוק מדובר. הם לא אחד ולא שניים). qu
במילה אחת מ ע ו ל ה"

דרור ברלי
13-05-10, 20:41
את זה אתה אמרת.

EREZ.B
14-05-10, 00:02
במקום להציע פתרונות של "שמורות" לג'יפאים שרק יחזקו את טיעוניהם של אלה שרוצים לסגור לכולנו את כל המרחבים, צריך להילחם על זכותנו לנסוע בכל מקום. לנסוע כחוק, לא לרדת משביחלים, לשמור על הטבע ועל נקיונו, אבל לנסוע איפה שרוצים. כפי שמותר היום.

יש אלפים רבים של בעלי רכבי שטח במדינה, וזה ציבור שחוטף על הראש קיתונות של טענות והאשמות על אחריותו כביכול להרס הטבע, לפגיעה בחי ובצומח ובאיכות האוויר ולא ירחק היום שאפילו נואשם באחריות להתפרצות הר הגעש באיסלנד ולדריסת נמלים. מיותר לציין שהרוב המוחלט של טענות אלה מורכב מהבלים ומשקרים שמתובלים בצרות עין, בבורות מדהימה ובפופוליזם זול, שאותו מובילים כוכבי תקשורת נאלחים בעלי נפש מסוכסכת ומטונפת (ואני לא אזכיר שמות. כולכם יודעים במי בדיוק מדובר. הם לא אחד ולא שניים). אם הציבור הגדול הזה ישכיל להתאחד כדי להילחם על זכותו הבסיסית הזו לנסוע לאן שירצה במגבלות החוק, אנחנו נצליח. אבל משום מה אני סקפטי.
דרור במילה או שתים יפה כתבת.
תראו הכל מתחיל בחינוך{כמו שאומרים}אני מטיל בארץ עם קבוצה של חברה צעירים שקנו רכבי שטח ובזכות האתר הזה ואחרים נכנס לי לראש ענין שמירת ניקיון הארץ החי והצומח ואני יכול לומר עם יד על הלב שגם החברה הצעירים שמטילים איתי פשוט הפנימו את הענין והתחילו לשמור על הניקיון,על נסיעה בשבילים מסומנים בלבד ועל עוד כללי התנהגות בשטח.זה ענין של חינוך בלבד.
זה שיש נהגי גיפים מופרעים שמתנהגים בגועל נפש לסביבה זה תמיד יהיה ואין כל כך מה לעשות שים לב שגם בחיהם הפרטים הם מתנהגים כך.אני נוהג כמה שנים על גיפ ולא הרגשתי מעולם מבטים של חוסר פרגון/יחס מגעיל על זה שאני על רכב שטח.נראה לי שזו סטיגמה בלבד ולא יותר
זה שיש אנשים שנוהגים על רכבי שטח מפוארים שעולים כמו דירה ולא יורדים לשטח לא אומר כלום כמו זה שיש לו וילה על שני דונם ויש לו ילד אחד,או כאלה עם וילה ענקית ושני מטבחים אחד מפואר ליופי שתמיד אבל תמיד מבריק ומצוחצח והשני שהאישה מבשלת בו גדלו כמטר על מטר דחוס ומחניק ועמוס ונראה על הפנים.מי שזיכה אותו אלוקים בכסף יכול לעשות בכסף מה שהוא רוצה גם לקנות חללית אבל הוא לא נוסע לירח בכלל.{איך הוא יבזבז את הכסף????.יביא לנו}בקיצור חברים תתנהגו בשטח כמו שצריך ובלי רגשות אשמה בגלל אלו שמשחיטים את השטח אתם לא אשמים.שאלתי פעם את הרב גמליאל איך יכול להיות שבחור דתי אונס ילדה קטנה הרב ענה לי בפשטות הבחור לא דתי נקודה.אם הוא היה דתי הוא לא היה אונס כי זה אסור מהתורה .אותו דבר לגבי נסיעה בשטח והריסת הטבע מי שאוהב את הטבע ונהנה ממנו לא יהרוס וישחיט אותו נקודה.הרי הוא ירצה לשוב ולבקר שם שוב.ואם הוא יראה משהוא משחיט הוא יעשה משהוא לא?.
אם יש כאלה שהורסים את הטבע הם לא גפאים.זה שהם נוסעים על גיפ לא אומר כלום תפנימו ותפסיקו עם רגשות האשמה.תתנהגו כמו שצריך בשטח ותחנכו את מי שאתם יכולים וזהו.
בכל אופן לילה טוב ושבת שלום.ארז.

ישי.פ
14-05-10, 00:41
הבעיה היא לא ג'יפים יקרים והיא לא חוקים, כי מי שרוצה יעבור עליהם
הבעיה היא תרבות וחינוך. אחנו אלו שנעצב ונחליט איך ניראה.

לטעמי הרעיון של שמורה לגיפים מטופשת בטירוף, בעיקר שמהות הגיפאות הוא לטייל
אבל למי שרוצה לעסוק באקסטרים ובעבירות. כן יש להקצות לזה שטח מסוים שבו הוא יוכל "להתפרק"

mi88
14-05-10, 00:48
[quote=EREZ.B;312783].
זה שיש נהגי גיפים מופרעים שמתנהגים בגועל נפש לסביבה זה תמיד יהיה ואין כל כך מה לעשות שים לב שגם בחיהם הפרטים הם מתנהגים כך.אני נוהג כמה שנים על גיפ ולא הרגשתי מעולם מבטים של חוסר פרגון/יחס מגעיל על זה שאני על רכב שטח.נראה לי שזו סטיגמה בלבד ולא יותר
]

מה נהיה? חוסר פירגון?
הלו להתעורר, ג'יפ זה בשביל הפוזה לא? מאז שיש לי ג'יפ נהייתי סלבריטי, חה חה חה.

אנשים מתייחסים אלי, לקוחות חושבים שנהייתי מולטי מליונר, למה? כי יש לי ג'יפ. כי זה סמלסטטוס, כי יש לו סטייל.
אז מאיפה הריגשי נחיתות האלו? ההיפך, יש כבוד.

אה וגם לא מעניין אף אחד אם אני מטייל או לא.

לגבי הנהגים המופרעים שהורסים את הטבע, אם היה להם מקום מסודר ל"השתעשע", אזיי ההשחטות היו פוחתות לפחות בחצי.

קחו לדוגמא את מרוצי המכוניות, כרגע אין מקומות מסודרים, אז מה מקבלים, תחרויות ולימודי מרוצים בכל מיני מקומות וכך נהרס הטבע.
כי הצורך של האנשים קיים, ואי אפשר לעצור אותו. אז עדיף להסדיר אותו. כך יש פיקוח, ונמנע הרס בלתי נשלט.

וכמובן זה יהיה בנוסף למסלולים הקיימים.

משה

Tom Bril
14-05-10, 14:24
מספר דברים

האחד, שימו לב לדוגמה כמו בלינק, http://www.motocar.co.il/article/12373.aspx
ההגבלות ודעת הקהל נגד רכבי השטח ונהיגת שטח מגיע לרוב מנושא "הבזבזנות" , שוב!, לא שאני מצדיק את זה

לאנד רובר כנראה נפגעת קשה מאוד בגלל אותם אנשים כמו אביב פרנקל,

אבל אפשר לראות מגמה ברורה של חברות שמייצרות את רכבי השטח הבאים שלהם עם מנועים וטכנולוגיות היברידיות
מה שיוריד מהפרק את העובדה שאותו רכב הוא בזבזני בדלק ויש סיכוי שכך יתנדפו לאוויר שאר הדעות וסוף סוף ירדו מאיתנו בתקשורת.

השני, האם לא כדי להפוך את רכבי השטח לדרגת רישיון בפני עצמה בדיוק כמו באופנועים
למשל רכב מעל 2 טון כאשר בנוסף לתהליך הרישיון יש צורך לעבור קורס מודעות כמו נהיגה מונעת אבל של רשות שמורות הטבע
ובכך להעביר את המודעות וגם לסנן : )

איתמר_DRZ
14-05-10, 15:08
וגם לסחוט מאיתנו עוד(הרבה) יותר כסף

kobiarava
14-05-10, 17:31
תום, איכפת לך להרגיע עם ה"רעיונות"?
אם ההצעה המגוכחת שלך תעבור, מי שמחזיק רכב שטח לא יוכל לנהוג על הרכב שלו?! ונניח שאתה ואני, ועוד כמה מאות, נוציא את הרישיון, אז יתר בעלי רכבי השטח ישלחו אותם לגריסה?!
רעיון אכזרי של משטר בולשביקי, גם ככה לכל שטות צריך בארץ היתר, רישיון או הסמכה, אתה רוצה עוד להוסיף?! רובנו מנסים להקל עם בעלי רכבי השטח, למה אתה מציע להכביד?
לדעתי, הגיע הזמן להעלים את השרשור הזה (כמו שהק.ג.ב. יודע להעלים:wink:), לנעול או אפילו למחוק, לפני שעיניים מרושעות עוד יקבלו כאן חומר למחשבה.

קובי

גיא
14-05-10, 17:47
בהחלט למחוק - מצטרף לבקשה

( למרות שאני חושב שלא משנה כמה הרעיונות פה יהיו מופרעים, אפעם לא נגיע לרמה של בעלי השררה )

אשר צור
14-05-10, 18:18
מספר דברים

האחד, שימו לב לדוגמה כמו בלינק, http://www.motocar.co.il/article/12373.aspx
ההגבלות ודעת הקהל נגד רכבי השטח ונהיגת שטח מגיע לרוב מנושא "הבזבזנות" , שוב!, לא שאני מצדיק את זה

לאנד רובר כנראה נפגעת קשה מאוד בגלל אותם אנשים כמו אביב פרנקל,

אבל אפשר לראות מגמה ברורה של חברות שמייצרות את רכבי השטח הבאים שלהם עם מנועים וטכנולוגיות היברידיות
מה שיוריד מהפרק את העובדה שאותו רכב הוא בזבזני בדלק ויש סיכוי שכך יתנדפו לאוויר שאר הדעות וסוף סוף ירדו מאיתנו בתקשורת.

השני, האם לא כדי להפוך את רכבי השטח לדרגת רישיון בפני עצמה בדיוק כמו באופנועים
למשל רכב מעל 2 טון כאשר בנוסף לתהליך הרישיון יש צורך לעבור קורס מודעות כמו נהיגה מונעת אבל של רשות שמורות הטבע
ובכך להעביר את המודעות וגם לסנן : )

הרצון הטוב שלך יכול לגרום נזק יותר גדול משל כל הרשעים ששונאים אותנו ומנסים להגביל אותנו.

עשה טובה לכולם, צא לשטח תן קצת בגז ועזוב אותך מהרעיונות האלה.

zagi
14-05-10, 19:26
בהחלט למחוק - מצטרף לבקשה

( למרות שאני חושב שלא משנה כמה הרעיונות פה יהיו מופרעים, אפעם לא נגיע לרמה של בעלי השררה )

+1 , בהחלט למחוק ומהר.

azora
14-05-10, 19:54
לדעתי, הגיע הזמן להעלים את השרשור הזה (כמו שהק.ג.ב. יודע להעלים:wink:), לנעול או אפילו למחוק, לפני שעיניים מרושעות עוד יקבלו כאן חומר למחשבה.

קובי

כמה נקודות:

א. קובי אתה חי בסרט אם אתה חושב שלמישהו בעל השפעה משנה מה רשום פה, או במילים אחרות: לאף אחד לא אכפת.

ב. משה, אתה חי בסרט אם אתה חושב שכל מי שקונה ג'יפ זה בשביל הפוזה (עוד לא יצא לי לשמוע - וואו, אפי, סחטיין על הסמוראי. כן יצא לי לשמוע: בוא'נה אפי - זה מחזיק זה? ו-תעשה פחחות גבר). יש כאלו שאשכרה קונים ג'יפ כי הם אוהבים לטייל.

ג. לגבי הפורום של אותו אביב פרנקל (שגם הוא אגב, חי בסרט) זה שכל טמבל יכול לכתוב כתבה טפשית שאחת הטענות שלה נגד רכבי השטח היא צריכת דלק המוגזמת שלהם, ובד בבד להמליץ בסוף הכתבה: "אם אתם רוצים רכב שתרגישו בו כמו מלכים, אל תקנו רכב שטח. מכונית ספורט חזקה תעשה את העבודה, בלי להסתכן על הכביש." רק מדגיש כי לא כל כתבה שתרשם איי פעם ברחבי המדיה הדיגיטלית חייבת בהתייחסות. אגב, ראיתי קומיקסים בעלי תחביר ועריכה ברמה גבוהה יותר מאשר הנ"ל.

ד. כן, כנראה (ולפי דעתי) דרור (שוב) צודק.

ה. לצערי, גם ארז צודק. כנראה, שכמו כל כך הרבה דברים בחיים, הכל מתחיל ונגמר בחינוך.

את השירשור אגב, צריך להשאיר. כל עוד זה לא עוד שירשור טיפשי, עם כותרות טיפשיות וכיתוב מעצבן (ואלוהים יודע שיש לנו יותר מידי מהן בפורום סוזוקי בזמן האחרון).
אנחנו לא איזה מדינת עולם שלישי שמגבילה דעות שמנוגדות לשלנו.

שבת שלום.

צלי רשף
14-05-10, 20:42
תום - ואללה - אם הצלחת לעצבן את אשר צור - זה כבר אומר עליך משהו.
טוב שרובי לא נכנס לשרשור.
הכיחשוב שמחר הפועל יקחו את האליפות וילמדו את כל הגזענים (בראשות אלי אוחנה) לקח.
ראו כתבה מצ"ב.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1168774.html

tzagi
14-05-10, 21:37
http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=573210

זה האביב פרנקל המדובר?
אלוהים ישמור, נראה בדיוק כמו האמא שלו...

כשהיה קטן וחמוד ובלונדיני...היתי עושה לו ביביסיטינג (כמובן, לא ביזרעל)

Tom Bril
14-05-10, 21:38
תום, איכפת לך להרגיע עם ה"רעיונות"?
אם ההצעה המגוכחת שלך תעבור, מי שמחזיק רכב שטח לא יוכל לנהוג על הרכב שלו?! ונניח שאתה ואני, ועוד כמה מאות, נוציא את הרישיון, אז יתר בעלי רכבי השטח ישלחו אותם לגריסה?!
רעיון אכזרי של משטר בולשביקי, גם ככה לכל שטות צריך בארץ היתר, רישיון או הסמכה, אתה רוצה עוד להוסיף?! רובנו מנסים להקל עם בעלי רכבי השטח, למה אתה מציע להכביד?

קובי

למחוק את השרשור? ,ההצעה למחיקת השרשור לא יותר חכמה מהצעותי.
לדרור ותומכיו, תגובות ודעות קיצוניות לא באמת יקבלו את מקומם ברגע אמת כזה או אחר, זה לא עובד אף פעם.
בבקשה להיות רפויים : )

קובי, לא באמת ציפית שאני דוגל בגריסה מרוכזת של רכבי שטח נכון?
אלה בבניה מתוכננת כמובן מי שכבר בבעלותו רכב שטח לדוגמה לא יהיה יכול לרכוש אחד אחר שוב מבלי להשלים את הרישיון
או למשל לא לגבות סכום רישיון מלא על הוצעת רישיון לרכב שטח, כמובן שכל קטגורית הג'יפונים לא נכנסת.

בואו אני אתן לכם מספר יתרונות וסיבות

1.קח עכשיו בחור ובחורה שמוציאים רישיון והרכב הראשון בו הם מיועדים לנהוג הוא רכב שטח במשקל 2500 ק"ג, האם רמת ההכשרה של אותם ילדודס תואמת את מודעות והניסיון שהם דרושים כדי לנהוג על אותו רכב?, הרי גם ככה המצב אגום גם במכוניות רגילות.

אם אתם חושבים שכאשר אני רואה ילדות על אסקלייד ויש לי צביטה בלב זה בגלל קנאה או צרות עין אתם טועים
זה מפני שאני יודע שלבחור אין שמץ של מושג מה לעשות עם אותו רכב במצב מסוכן וכאשר הוא נוהג על רכב גבוהה וכבד הסיכון גובר.

2. הארץ שלנו קטנה וצריך לשמור עליה את זה כל אחד יודע, קורס של רשות שמורות הטבע לבעלי רכבי שטח בחיוב ישפר את המודעות באופן רחב לגבי שמירה על טבע בקרב אנשים חדשים שמצטרפים לתחום.

tzagi
14-05-10, 21:59
1.קח עכשיו בחור ובחורה שמוציאים רישיון והרכב הראשון בו הם מיועדים לנהוג הוא רכב שטח במשקל 2500 ק"ג, האם רמת ההכשרה של אותם ילדודס תואמת את מודעות והניסיון שהם דרושים כדי לנהוג על אותו רכב?, הרי גם ככה המצב אגום גם במכוניות רגילות.

אם אתם חושבים שכאשר אני רואה ילדות על אסקלייד ויש לי צביטה בלב זה בגלל קנאה או צרות עין אתם טועים
זה מפני שאני יודע שלבחור אין שמץ של מושג מה לעשות עם אותו רכב במצב מסוכן וכאשר הוא נוהג על רכב גבוהה וכבד הסיכון גובר.

תום,
עם כל הכבוד לך,
אבל הסטטיסטיקה לא איתך
בא ניקח את העולם המערבי, ארה'ב לדוגמה,
רשיון רגיל, נורמלי CLASS C
מרשה לכל אדם לנהוג על מה שבא לו כל עוד לרכב יש 2 סרנים, בלי הגבלת משקל!

אין כל קשר בין גודל הרכב לתאונות, למעשה, לדעתי זה הפוך, אדם נוהג יותר בפזיזות ברכב קטן וזריז כמו הונדה סיביק מברכב גדול וכבד כמו סאבורבן, זה יצר אנושי (כן גם אני נוהג במוסטנג בצורה שונה מב דודג' ראם 2500....שאל את אישתי)

Tom Bril
14-05-10, 22:23
תום,
עם כל הכבוד לך,
אבל הסטטיסטיקה לא איתך
בא ניקח את העולם המערבי, ארה'ב לדוגמה,
רשיון רגיל, נורמלי CLASS C
מרשה לכל אדם לנהוג על מה שבא לו כל עוד לרכב יש 2 סרנים, בלי הגבלת משקל!

אין כל קשר בין גודל הרכב לתאונות, למעשה, לדעתי זה הפוך, אדם נוהג יותר בפזיזות ברכב קטן וזריז כמו הונדה סיביק מברכב גדול וכבד כמו סאבורבן, זה יצר אנושי (כן גם אני נוהג במוסטנג בצורה שונה מב דודג' ראם 2500....שאל את אישתי)

לא בדקתי אבל אני לא אתפלא אם בישראל יש את ריכוז רכבי השטח הצפוף בעולם ביחס לגודל המדינה, כל מקרה לגופו ולפי דעתי לא ניתן לעשות השוואה

בישראל המצב שונה לחלוטין יש לך פה מספר גדול של אנשים שמסתובבים בשטח מבלי לדעת מה הם הורסים ומה לא.

אשר צור
14-05-10, 22:57
תעזוב אותנו כבר באימש'ך.

טיסה לאוסטריה/שוייץ/דנמרק/שוודיה מחלקת עסקים כיוון אחד, עלי!

צדקנים וחוקים מגבילים תמצא שם בשפע.

נמרוד
14-05-10, 23:18
קראתי את כל השרשור.

יש לי שני ציטוטים לך תום.
אחד של וולטיר:

"אני חולק על דעתך, אך אגן עד מוות על זכותך להשמיע אותה"

(בעברית - זכותו של תום לדבר שטויות. השרשור לא ימחק)

ושני של הרשלי מאוסטרופולי, יותר נכון אבא שלו:

"בני, אם יותר משני אנשים אומרים לך שאתה שיכור - לך לישון".

tzagi
15-05-10, 07:31
אם אנחנו כבר בעניני ציטוטים,
הנה אחד תפור על תום:
"THEY CAME FIRST for the Communists,
and I didn't speak up because I wasn't a Communist.

THEN THEY CAME for the Jews,
and I didn't speak up because I wasn't a Jew.
מי ציטטי
THEN THEY CAME for the trade unionists,
and I didn't speak up because I wasn't a trade unionist.

THEN THEY CAME for me
and by that time no one was left to speak up."

מרטין נימיולר.

כן, אני יודע בדיוק את מי ציטטי ובאיזה הקשר, ולא, זה לא מוגזם בכלל.

gp1
15-05-10, 22:03
http://www.tog.co.il/he/New.aspx?id=3465

http://geodep.haifa.ac.il/index.php?Itemid=50&id=119&lang=&option=com_content&task=view

גיא
15-05-10, 23:40
מצד שני, הלכנו היום בים. כמויות מטורפות והזויות של ליכלוך .... אף לא ג'יפ אחד ! כולם בפרייבט ...
אבל הליכלוך ... ( יש לי תמונות בטלפון ... אולי מחר )

עוד מעט ניסע לאוסטרליה ... שם עוד יש טבע בחינם.

שלמי
16-05-10, 10:05
האם לא כדי להפוך את רכבי השטח לדרגת רישיון בפני עצמה בדיוק כמו באופנועים למשל רכב מעל 2 טון כאשר בנוסף לתהליך הרישיון יש צורך לעבור קורס מודעות כמו נהיגה מונעת אבל של רשות שמורות הטבע ובכך להעביר את המודעות וגם לסנן : )

תום, בלי לפגוע, זה באמת רעיון שמועמד לתואר הרעיון הדבילי של השנה.
הדרך לגהינום רצופה כוונות טובות, כמו שאומרים.
מבחינת רשעות שמורות הטבע, ג'יפים זה מפגע ואם הם היו יכולים לא היה דבר כזה ג'יפ בשמורה (זה בסדר, יש כאן הדדיות, לפחות מבחינתי הרשות מהווה הרבה פעמים מפגע).
אני יכול להבטיח לך שאם חלילה היה כזה קורס (אללה יוסתור) אף אחד לא היה עובר אותו בחיים, אם זה היה תלוי בהם.
זו אותה רשות שמורות הטבע שסגרה את מעלה שגיא לג'יפאים (כל עוד הם לא על האמר צבאי), כדי שלא יהיה רעש לפראים (שלדעתי כבר מזמן לא נמצאים באזור הזה, ראיתי חמישה השבוע בבאר מילחן).
זו אותה רשות שמורות הטבע שתחסום לך את הכניסה לבקעת צין יותר משעה לפני החשכה, כי ככה בא להם (גם אם תגיע לחניון לילה בוודאות באור מלא).
זו אותה רשות שתעצור טיול ג'יפים של קציני צה"ל שעצרו לא בחניון יום, כי יש להם חשבון עם המדריך (ואז השופט יעיף אותם מכל המדרגות).
אני בטח לא בא להגיד שכל מה שהם עושים זה רע, זה גוף חיוני והכרחי, יש להם תרומה מאוד גדולה לשמירת הטבע, אבל יש להם הרבה בעיות, בטח בתחום של התנהלות מול ג'יפאים.
ולהם אתה רוצה לתת את הכוח הזה ?
עזוב, סע הלאה.

Tom Bril
16-05-10, 11:02
סוף סוף תגובה לעניין, אני מסכים איתך, כפי שכבר אמרתי הרעיונות שאני מעלה הן בגדר רעיון ולא דעה נחרצת.

מה שאתה אומר שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא?

האם לדעתך אין כל יתרון בחלוקת ספתיפית יותר של דרגות הרישיון כדי לסנן ג'יפאים.
לא פעם שמעתי כמה "מהפיגורות" הרציניות בתחום שכאשר אופנת השטח תעלם יעלמו גם כל מיני אנשים שלא באמת צריכים רכב שטח.

השאלה הרצינית היא מה באמת תמונת המצב קיום בישראל, אמצעי תקשורת אוהבים להקצין ולחפש את הכותרות הטרמינליות אך האם באמת המצב עגום או שמה אנחנו במצב טוב מאי פעם?

שלמי
16-05-10, 12:00
לא פעם שמעתי כמה "מהפיגורות" הרציניות בתחום שכאשר אופנת השטח תעלם יעלמו גם כל מיני אנשים שלא באמת צריכים רכב שטח.
השאלה הרצינית היא מה באמת תמונת המצב קיום בישראל, אמצעי תקשורת אוהבים להקצין ולחפש את הכותרות הטרמינליות אך האם באמת המצב עגום או שמה אנחנו במצב טוב מאי פעם?

תום,
לדעתי אין אפשרות ריאלית לחלוקה ספציפית של דרגות רישיון כדי לסנן ג'יפאים מצד אחד, ומצד שני זה מדרון חלקלק, שתאמין לי שאתה לא רוצה להיכנס אליו כי בסוף יסננו גם אותך ואותי.
מי יקבע מי "עובר" ומי לא ? מחר יגידו לי שהמנוע 4.2 דיזל שלי נורא מזהם את האוויר בשמורה, אז אני לא יכול להיכנס. מחרתיים יגידו לי שאין לי נעילות ואני גורם נזקים למעלות כאלה או אחרים, אח"כ לא ייתנו לי להיכנס ג'יפ יחיד לשטח כי זה לא בטיחותי (ומה לעשות שאני עושה את זה מדי פעם). או שיגידו שחייבים שני סרנים חיים, שלדת סולם מנוע דיזל וגיר ידני (יש ! עברתי !!)
בקיצור, אין לזה סוף.
יש פה מספיק חוקים והגבלות (למשל בכל מה שקשור בשיפורים) שלפחות ייתנו לטייל בשקט.
נכון שיש כאלה שקונים רכב שטח מהסיבות "הלא נכונות" (לדעתך או לדעתי) אבל באיזה זכות אני אמנע ממישהו זכות להחזיק ג'יפ רק לשופוני ? זכותו, ואל תשכח שבזכות אנשים כאלה הרבה מחברי הפורום הזה יכולים להשיג רכב שטח במצב טוב במחיר שפוי.
כשאני קניתי את ה CJ הראשון שלי באמצע שנות התשעים, היו הרבה פחות ג'יפים בשטח, וכמעט לא היה דבר כזה SUV. זה לא ריאלי לחשוב שאפשר לחזור לזה, אבל גם היום כמו שכתבתי אי שם למעלה, גם השטח הוא סוג של מסנן בעצמו, ורוב הג'יפאים מתנהגים בסדר גמור, ואת היתר אפשר לחנך / לחנוך (למשל, כמעט כל חניוני הלילה שהגעתי אליהם בשנים האחרונות היו נקיים עד נקיים מאוד, ואת הקרדיט אני לא נותן לפקחים של הרשות דווקא).
ואת אמצעי התקשורת עזוב, הם צריכים את הקורבן התורן, ופעם ב X זמן זה עליהום על הג'יפים. אנחנו בטח שלא צריכים לעזור להם בזה.

דרור ברלי
16-05-10, 15:09

מה בדיוק לא תקין ב"מצב" עכשיו? מה מפריע? שכל פעם איזה כוכב תקשורת דה-לה-שמעטע פותח עלינו פה גדול בבלוג נידח שלו? בקצב ההתרחשויות במדינת ישראל, אף אחד לא זוכר מה אמרו בחדשות של לפני שעה.

אם זה היה תלוי בי, רשיון נהיגה בכלל היה פרויקט רציני ש-90 אחוז מהאוכלוסיה לא היה מצליח לעבור ולקבל, פשוט כי אינו יודע לנהוג ומסכן את עצמו את כל סביבתו. אבל זה לא מעשי תום. גם אתה יודע את זה.
בקשר ל"אופנת" השטח שתלך ותיעלם - אני חושב שזה באמת הכיוון. אוהבי השטח והטיולים ימשיכו לקנות רכבי שטח, אוהבי האקסטרים והעבירות ימשיכו לבנות לעצמם מפלצות. אבל הרוב המוחלט של SUV ורכבי כביש שטח חדשים נרכשים משיקולי פוזה נטו וצורך בלתי נשלט של בעליהם בתשומת לב ובהפגנת רושם. כל עוד זה באופנה - זה מה שהם קונים. ברגע שזה ייצא מהאופנה - ותהליך היציאה מהאופנה של הכלים הללו מתחיל, העשירים האלה ימצאו להם צעצועים חדשים להתהדר בהם. לגיטימי.

המצב אולי לא אידאלי, אבל גם לגמרי לא רע. עדיין מותר לך לנסוע בכל מקום (במגבלת נסיעה בשבילים ושמירה על הטבע, אני לא רואה שום דבר רע בזה) כל עוד לא מתרחשת איזו תאונה מטופשת ועתירת נפגעים או כל עוד אף ערס מסריח לא משתולל ודורס תיירת שמשתזפת בחוף הים, העניינים רגועים. אנחנו לא צריכים כותרות אלא להיפך - להיטמע ולהיעלם מהעין הרעה והצרה. כלעוד ננהג בזהירות, נשאיר חניוני לילה נקיים ונקפיד על מערכת יחסים תקינה עם פקחי הרשות, לא נעלה לכותרות וזה יעשה לנו רק טוב.

...

דרור הראל
16-05-10, 18:30
יש מדינות בהן נדרש רשיון וקורס גם לנושאי תחביב.

במדינה בא אני גר,בלי להזכיר שמות(שברלי לא יצטרך להביע את דעתו על גרמניה וגרמנים בכלל).מדינה שופעת אגמים נהרות ומקווי מים שורצי דגה,גן עדן לדייגים מכל הסוגים.אבל כדי לדוג נדרש רשיון דיג-כדי להשיג את רשיון הדיג נדרש המועמד לעבור קורס של 100 שעות לימוד,כשעומדות לרשותו האפשריות ללמוד במשך חצי שנה בסופי שבוע או קורס אנטנסיבי בין שבועיים.תוכנית הלימודים כוללת,אסור ומותר מבחינת מיקום ועונות שנה,זיהוי סוגי דגה,חוקי הדיג ושמירת הסביבה וכו-קורס שעל פי מכרי שעברו אותו,מעניין מלמד ונותן הרבה כלים חיוביים.
כאן מקובל שכל מי שעוסק במשהו,עוסק בו בצורה רצינית מקצועית לכל דבר יש קורס ויש רשיון--יש בזה מין ההגיון וגם מן הטרוף-אבל אלו האירופים וככה טוב להם

אני בעבר הצעתי רעיון מסויים וניתקלתי בתגובות מאד דומות לאלו שקיבל תום---לכן מאחר ואני כנראה מזוכיסט אז אני אציע שוב את הרעיון והוא חיוב לעבור הדרכה מקצועית למשתמשי השטח למינהם.חס וחלילה אין שום קשר לסוג רכב וכו-אבל יהיה קשר ישיר ללמוד שמירת ערכי הטבע,מה אסור מותר וכו.
אני מאמין שעיקר מסיבי הנזק לג'יפאים הם ג'יפאים בעצמם ואני מאמין שחלק גדול מהם הינם ג'פאים מזדמנים,וכמו כן קיים חלק מהג'יפאים שהינו חסר מודעות לכללי התנהגות בשטח ושמירת ערכי טבע ומאחר ויש שתי דרכים מוכרות אחת היא חינוך והשנייה היא אכיפה-ואצלנו חלשים באכיפה אז פשוט דופקים את כולם את הפושע יחד עם הצדיק,אני פונה לדרך החינוך וגם מאמין שרבים ומיותרים פשוט יוותרו על הרצון להיכנס לשטח ולהתפרע אם תדרש מהם לעבור הדרכה כל שהיא.

אנחנו חיים במדינה קטנה,למזלנו עדיין ניתן לטייל בה,אבל לא רחוק היום ואיזה אופנה ירוקה ומטונפת של חבר כנסת עלוב נפש תגדע במחי חוק אחד את תרבות טיולי השטח בארץ,ועם תרבות הלובי הפוליטי שלנו אין שום בעייה לארגן כזה חוק,החופש להינות מהחיים אינו חוק יסוד במדינתנו.
אני חושב שהרעיון שלי,יקדים תרופה למכה,ואולי אפילו יטיב עם הג'יפאים-ואם תחשבו לרגע לפני ההתפרעות על המקלדת ותנסו להיות "פרקטים" ולא דווקא אידאולגים אולי תמצאו גם אתם הגיון--ואם לא אז אני כנראה מרגיש לא טוב והייקים טחנו לי את המוח-אני מתנצל מראש.

דרור הראל

kobiarava
16-05-10, 18:40
מה בדיוק לא תקין ב"מצב" עכשיו? מה מפריע? שכל פעם איזה כוכב תקשורת דה-לה-שמעטע פותח עלינו פה גדול בבלוג נידח שלו? בקצב ההתרחשויות במדינת ישראל, אף אחד לא זוכר מה אמרו בחדשות של לפני שעה.
המצב אולי לא אידאלי, אבל גם לגמרי לא רע. עדיין מותר לך לנסוע בכל מקום (במגבלת נסיעה בשבילים ושמירה על הטבע, אני לא רואה שום דבר רע בזה) כל עוד לא מתרחשת איזו תאונה מטופשת ועתירת נפגעים או כל עוד אף ערס מסריח לא משתולל ודורס תיירת שמשתזפת בחוף הים, העניינים רגועים. אנחנו לא צריכים כותרות אלא להיפך - להיטמע ולהיעלם מהעין הרעה והצרה. כלעוד ננהג בזהירות, נשאיר חניוני לילה נקיים ונקפיד על מערכת יחסים תקינה עם פקחי הרשות, לא נעלה לכותרות וזה יעשה לנו רק טוב.

כל מילה נוספת מיותרת!

קובי

שלמי
16-05-10, 19:42
למרות שקובי חתם את השרשור...
יש היגיון בגישה שלך דרור, אבל גם ברייך הרביעי אני די בטוח שלא צריך קורס או השתלמות כדי לרדת מהכביש לשטח, להבדיל מדייג או מציד (שדורש רשיון גם כאן בלבאנט).
זה סוג של חופש בסיסי בדמוקרטיה.
הבעיה היא שנניח שיהיה צורך להוציא "רישיון שטח", איזה חותמת ברישיון שעברת השתלמות לצורך זה ואתה יודע מה מותר / אסור, כמו שכתבתי קודם, בכלל לא בטוח שתאהב את הקריטריונים שיוגדרו (ואת מי שיגדיר אותם), וכמו אצלנו, זה עלול להפוך לעוד אמצעי לשאוב כסף מהמיליונרים עם הג'יפים בצורת אגרה (שתגדל כמובן כל שנה), וכמובן עוד בירוקרטיה.

nir.samo
16-05-10, 21:32
אני רוצה לראות את השוטר שמתנדב לעבור ולבדוק רישיון שטח במאהלי הבדואים ולא בכניסה למסלולים הפופולרים...

asafk
17-05-10, 03:02
...ומה יהיה הקריטריון לאותו קורס שטח?
משקל הרכב? הרי מרצדס S משהו שוקלת יותר מכפול מג'ימני.
הנעה לכל הגלגלים? כלומר לגמור בשניה את מכירת מכוניות הכביש (למשל) של סובארו?
גובה מעל 1.80 ? ומה עם טנדרונים?
או אולי תהיה רשימת דגמים מפורטת, ואז כולם יקנו דווקא ג'יפון שהתחמק מחוץ לרשימה?
וכן הלאה וכולי... ומה שאני רוצה להראות הוא שהצעות מטופשות נשארות מטופשות כי אי אפשר ליישם אותן.
גטו לג'יפים? רשיון מיוחד? תגידו לי, החלקתם על השכל?

אסף.

GodsFather
17-05-10, 05:55
אוסיף על דבריו של אסף - ואז כשיש לך את אותו רשיון שטח מובהק, תהיה לאותו ג'יפאי-נבלה לגיטימציה לנהוג בשטח איך שבא לו, כי יש לו רשיון. אז מה אם הוא למד בקורס שאסור, אף אחד לא ישב לו על הראש.

גם רשיון נהיגה רגיל מלמד אותך מה מותר ומה אסור בכביש, אז מה ? אז לא שותים ונוהגים ? לא נוסעים טיפה מעל המהירות המותרת ? לא מפרפרים ברמזור כדי להדליק בחורה ?
לרובנו, התשובה היא "לא", אבל עדיין יש כאלה ש"כן".

כמו בכל שרשור שמדבר על הנושאים הללו, ואם תבדקו היטב תגלו שאני צודק - התשובה הסופית היא
א. מדובר בקומץ נבלות ואנשי תקשורת שמחפשים תשומת לב, אנשים שלא קשורים באמת לתחום.
ב. הכל מתחיל ומסתיים בחינוך.
ג. דרור ברלי מועמד להנהגת המדינה.

דרור ברלי
17-05-10, 12:01
יש היגיון בגישה שלך דרור, אבל גם ברייך הרביעי אני די בטוח שלא צריך קורס או השתלמות כדי לרדת מהכביש לשטח, להבדיל מדייג או מציד (שדורש רשיון גם כאן בלבאנט).
זה סוג של חופש בסיסי בדמוקרטיה.

אתה מתכוון לחברנו היקר דרור השחור, ההוא שבגרמניה, לא אלי... אני דרור הלבן.

בכל מקרה, אין לי מושג אם בגרמניה הארורה צריך רשיון מיוחד כדי לנהוג בשטח (אני לא אתפלא אם כן). מה שאני כן בטוח ומנסיון - הוא שבגרמניה אין דבר כזה שנקרא "שטח" כדי לנהוג ולטייל בו... אמנם המדינה מכוסה כולה בנהרות, אגמים ויערות, בחלקה הדרומי גם הרי האלפים עם כל מה שנילווה (מעברים ושבילים ושלגים), אבל הכל או פרטי, או מגודר, או גם וגם, ובכל מקרה אסור בכניסה לכל סוג של רכב מנועי.

בזמנו (2002) כשהתארחתי במשך שבוע הזוי לגמרי אצל מרצדס בשטוטגרט, בין יתר הצעצועים הצנועים ששיחקתי בהם שם היה ML400CDI ולא מצאתי שום שטח כדי לנסוע בו ולצלם בו. אחרי שנואשנו מצאנו איזה פלג מים לצד כביש הררי נידח, ירדנו אליו, טבלנו את הגלגלים במים וצילמנו. הצלם עבד ואני לא הספקתי לסיים סיגריה, ופתאום עצר איזה רכב ומישהו זקן עם שלייקס יצא ממנו, נופף ידיים וצעק עלינו בגרמנית. עשיתי לו "יה, סורי, סורי, יה יה" ואמרתי בעברית בקול די רם מה אני חושב על גרמנים זקנים שבטח שירתו בגסטפו באושוויץ-בירקנאו ומה בדיוק צריך לעשות להם.

אחר כך נכנסתי לשביל באמצע יער, שגם בו, כמ ובכל שביל שם, ניצב תמרור מפורש שאוסר כניסה לכל רכב מנועי. לא עברה רבע שעה, ושתי זקנות שטייל ועל אופניים התחילו לצרוח בגרמנית - גם להם אמרתי בתערובת רצוצה של גרמנית ואנגלית שאני מצטער, ובעברית - שאני יודע שהן היו סוהרות באגף הנשים בברגן-בלזן שיעופו לי מהפרצוף לפני שאני נוקם גם בהן כאן ועכשיו את דמם של כל שמונת אחיה של סבתי.

כשהחזרנו את הרכב לקצינת העיתונות של מרצדס (אז זו היתה איזה סוזאן אחת, מגה-אישה במימדים של משאית) היא התפלאה למה לא אמרתי שאני רוצה לנסוע בשטח. "מה פתאום, פה אסור. אם היית מבקש מראש (בכתב כמובן), הייתי מסדרת לך כניסה ל"מסלול נהיגת שטח" במיתחם סגור של מרצדס, עם מדריך כמובן..." ככה זה. דברים מתנהלים שם בצורה שונה לגמרי. הם חושבים אחרת ושומרים על הטבע במיליטנטיות מופרעת לגמרי.
בגרמניה מטיילים בשטח ברגל, באופניים או על גב סוס. לא בג'יפ. תראו שם המון רכבי SUV, אבל רובם ככולם עם צמיגי כביש ספורטיביים ומקסימום גוררים סירה או קרוואן. יש כל מיני מחצבות נטושות ששם אפשר לשחק, מין מתחמים סגורי םבסגנון מה שתום מציע... אבל בפעם האחרונה שראיתי רכבי שטח מדוגמים ומרשימים כמו שאנחנו אוהבים (שלושה רנגלר-רוביקון-אנלימיטד משופרים מהתחת) עם לוחית רישוי גרמנית, הם היו דווקא בפאריז, כשהגיעו לתערוכת המכוניות הדו-שנתית כדי להשיק שם את מסע סביב העולם שלהם...

יתקן אותי דרור השחור אם אני טועה - גרמניה זו מדינה יעילה ונקייה ומסודרת להפליא, הכל מתקתק טיפ-טופ, רמת החיים גבוהה ביותר ויש שם הרבה מאוד דברים טובים (בירה מצויינת, המכוניות הכי טובות בעולם וכמה כבישים ללא הגבלת מהירות), אבל שלא תחשבו שזה גן עדן ושאצלנו הכל חרא. יש שם המון חוקים דרקוניים (תנסו לעבור שם טסט שנתי) והם מקפידים עליהם קלה כחמורה. אין תרבות של "סמוך", של מאכערים ושל עיגול פינות וזלזול בחוקים כמו כאן.

יונתןמצפה
17-05-10, 12:28
מה שאני רוצה להראות הוא שהצעות מטופשות נשארות מטופשות כי אי אפשר ליישם אותן.
גטו לג'יפים? רשיון מיוחד? תגידו לי, החלקתם על השכל?

אסף.

זאת התגובה היחידה הרצינית בשרשור הזה.

כל פעם שאני מעיין בשרשור המצחיק הזה, אני חושב על איזה עסקן פוליטי כזה או אחר שקורא אותו, צוחק בכל רם ואומר: "איך הג'יפאים האלו מצליחים לכתוב 4 עמודים על משהו כ"כ ריק מתוכן..."
בדבר אחד כולנו מצויינים: אנחנו הציבור הכי מתפלצף במדינה.

Tom Bril
17-05-10, 14:43
דרור ,

עוררה את סקרנותי לגבי ההקשר הגרמני, מה שכן בכל הקשור לנושא הספורט המוטורי לא רע להם

http://www.dailymotion.com/video/x7jl1i_gorm-german-offroad-masters-officia_auto

http://www.youtube.com/watch?v=kIuYMBQXylw

http://www.youtube.com/watch?v=VY7jb_vn8fo

וכן, תחילת הסרטון הראשון יעשה לכם אסוציאציה של הסרט רשימת שינדלר

Tom Bril
17-05-10, 15:05
זאת התגובה היחידה הרצינית בשרשור הזה.

כל פעם שאני מעיין בשרשור המצחיק הזה, אני חושב על איזה עסקן פוליטי כזה או אחר שקורא אותו, צוחק בכל רם ואומר: "איך הג'יפאים האלו מצליחים לכתוב 4 עמודים על משהו כ"כ ריק מתוכן..."
בדבר אחד כולנו מצויינים: אנחנו הציבור הכי מתפלצף במדינה.

לא נראה לי שעסקנים פוליטים שהם נגד רכבי שטח ונהיגת שטח יש צורך להכנס לדפי הפורום
ואם באמת יש כאלה שמסתובבים בפורום וגם מטיפים זה בהחלט ללא ספק מגיע ממקום של קנאה כי אחרת מה יש להם לחפש פה.

כל נושא ניתן לדיון, עובדה שיש הרבה תגובות לדיון הנ"ל, הוא אינו ריק מתוכן מכיוון שזאת יכולה להיות מציאות קיימת
יהיו אלה שלא יתיחסו ויחשבו שזה איום חולף ויו כאלה שלא כמו בכל דבר...

azora
17-05-10, 16:09
(א) ב. הכל מתחיל ומסתיים בחינוך.
(ב) ג. דרור ברלי מועמד להנהגת המדינה.

וכן הלאה וכולי... ומה שאני רוצה להראות הוא שהצעות מטופשות נשארות מטופשות כי אי אפשר ליישם אותן.
גטו לג'יפים? רשיון מיוחד? (ג) תגידו לי, החלקתם על השכל?

אסף.

אני חושב שזה דיי מסכם את הכל לא?

או כמו שנאמר פעם ע"י גדולים וטובים ממני: אחי אתה חופר, שחרר..

מדברי
17-05-10, 16:17
שלום תום

אתה אומר שאין לך דעה ושהצפת את הנושא כדי לספוג מדיעותינו. אבל הכותרת שנתת אומרת אחרת לגמרי (דוגמה למה שהיה צריך להיות.....)

כל דבר יכול להיות מציאות קיימת, אבל אם נדבר על כל אופציה שתיתכן נמצא את עצמינו מדברים כל היום כך שזה ממש לא רלבנטי.

לדעתי, ההצעה הזו והמחשבה הזו (למרות שאני לא גיפאי ותיק) מקוממת. כי היכן עובר הגבול?

יום אחרי זה יגידו לי מתי לנסוע בכביש ואיפה, ואחרי זה באיזה מכולת לקנות את החלב ואחרי זה מתי לצאת מהבית אם בכלל? זה מזכיר למישהו משהו?

הרי מדינת ישראל קמה כדי שלא יגידו לנו דברים כאלה שוב. לא?

טוב, בזבזתי מספיק זמן יקר על קריאת השרשור הזה שנולד מהרעיון המגוחך הזה. ואני מתחיל להצטער על זה כבר - אז עד הפעם הבאה
ניר

Tom Bril
17-05-10, 16:37
2-3 הודעות מתחת נתתי הסבר לגבי הכותרת, מי שחם לו מזה שידליק מזגן

מדברי
17-05-10, 18:11
תגובה עיניינית

דרור הראל
17-05-10, 19:27
אסף-לפני התנפלות קצת הבנת נקרא,אני כתבתי בפרוש שאין קשר לסוג הרכב ברעיון שלי--בנוגע לטיפשות הרעיון,חכה חכה אני כבר יודע איפה אתה גר,איך נראה הקמפר שלך ואפילו איפה יש בו נקודות חלודה,ויש לי סיבות היסטוריות לנקמה(ואני לא מתכוון לזה שקבעתה שהטמבון שיצרתה עבורי ישר והבעייה היא שהפוראנר שלי עקום).

ברלי-בכל מה שנוגע לגרמניה די דייקתה,כמעט בכל שרשור הוצאת קיטור על מדינתנו הנפלאה(ישראל,כן),אני טורח לציין את היתרונות האדירים שיש אצלנו(יש לא מעט אצלנו שחושבים שהם בעולם שלישי)גם לעומת הכלכלה האדירה והמפותחת באירופה.
אני באופן אישי מאמין בחינוך(בעיקר מחדש)ובחופש,אך מאחר ואנחנו הצלחנו לייצר תרבות חסרת משמעת וכבוד ברמות קיצוניות,אני חושב שחינוך לא יספיק.

בנוגע לגרמניה והחיים בסוג כזה של מדינה,מבחינה אישית,מבחינה תרבותית והיסטורית יש לי המון על מה לספר ולכתוב,אבל זה לא המקום,בעוד שבועיים יש פה תערוכת שטח גדולה של גיפאים,אני מתכוון להגיע ולייצר עבורכם כתבה מעניינת(אני מקווה).
מה שאני על קצה האצבע יכול לספר לכם על גרמנים-שביחס אלינו המכנה המשותף היחידי שאני מצאתי הוא שגם הגרמנים וגם אנחנו מוצאנו ממשפחת היונקים.

דרור הראל

ramkol
17-05-10, 20:10
יתקן אותי דרור השחור אם אני טועה - גרמניה זו מדינה יעילה ונקייה ומסודרת להפליא, הכל מתקתק טיפ-טופ, רמת החיים גבוהה ביותר ויש שם הרבה מאוד דברים טובים (בירה מצויינת, המכוניות הכי טובות בעולם וכמה כבישים ללא הגבלת מהירות), אבל שלא תחשבו שזה גן עדן ושאצלנו הכל חרא. יש שם המון חוקים דרקוניים (תנסו לעבור שם טסט שנתי) והם מקפידים עליהם קלה כחמורה. אין תרבות של "סמוך", של מאכערים ושל עיגול פינות וזלזול בחוקים כמו כאן.

דרור הלבן,
מה שכתבת למעלה זה בדיוק תמצית העניין. זה שאפשר לנהוג בכבישים כמה מהר שרוצים, וזה שמיצרים בגרמניה מכוניות שיכולות לעשות את זה בביטחון, זה בדיוק בזכות (!) החוקים הדרקוניים האלו. מכונית שאיננה 100 בטוחה לא עולה על הכביש. (פחות או יותר...)

ואני חושב שהציטוט הזה מחזק את הצורך בדיון שהעלה כאן תום. ומדובר על דיון... כן, אף אחד לא הולך לסגור את הנגב מחר. אבל דיונים כאלו מחדדים רעיונות, וטוב שהם קיימים.

הדיון התפצל לשני פנים. שאין בניהם משותף. הסלידה המסויימת בציבור לרכבי 4*4 לא קשורה לנסיונות לשמור את הנגב מפני 4*4 אחרים.
ותהיו רציניים, הנגב הרוס. נכון, בעיקר הצבא והמפעלים, אבל במקומות שהם לא אז קשה מאוד לברוח משרידים של המטיילים.

ramkol
17-05-10, 20:13
למשל:
http://www.notes.co.il/hoolly/66265.asp

.

שלמי
17-05-10, 23:31
נראה לי שאתה יכול לכבות את הרמקול.
לא ברור לי מה ניסית להגיד, אבל התמונות בלינק שלך ממש לא קשורות למה שכתבת.
אז איזה אידיוט ביזבז את הטיול שלו במכתש רמון בלצלם לכלוך ומפגעים, בעיה שלו.
בכל התמונות אין שום קשר לג'יפים או לג'יפאים, אפילו הגלגל שזרוק שם בערוץ לא נראה לי של ג'יפ.
אם כבר, זה מחזק את מה שכתבתי קודם ביחס לנזק שגורם הצבא (ותרמילים זה בקושי קצף על פני המים).
לגבי שרידים של מטיילים, המקומות הפחות נקיים בנגב הם אלה שכל אחד יכול להגיע אליהם, בלי ג'יפ.
אני עדיין חושב שרוב הג'יפאים מתנהגים בסדר, ואנחנו בטח שלא צריכים להשמיץ את עצמנו.
יש לנו מספיק מהסוג הזה במדינה, בעצם יותר מדי.

ramkol
18-05-10, 12:31
שלום שלמי,
תודה רבה על קבלת הפנים החמה.

יכול להיות שהלינק שצרפתי לא ממש התאים לנזק של ג'יפאים. רציתי רק להביא דוגמה לנזקים שלמדנו לחיות אתם. נכון אלה בעיקר נזקים של הצבא, אבל גם קווי המתח ודרכי הנפט למיניהם הם נזקים. כמובן שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אבל אין סיבה ליפות את המצב. והמצב של הנגב- קטסטרופלי.

אותו אידיוט שצלם זה אני... וזה לא במכתש. זה במקומות שונים, בחלקם מרוחקים מאוד מצירי הטיולים הרגילים. ואתה צודק. באמת יש לי בעיה עם זה. לכן אני כותב.

בטיול האחרון שעשיתי בנגב, א. אמר שדווקא באזורים הסגורים על ידי הצבא (שטחי אימונים וכו') הנזק היום קטן יותר מבעבר, כי יושבים חזק על הצבא, ודווקא באזורים הפתוחים נזק המבקרים ניכר יותר.
אין ספק שהצבא אחראי לנזק עצום שנעשה בנגב, ואין ספק שחייבים לדרוש ממנו לתקן ולפנות כל נזק שנעשה, אבל זה נושא אחר. הנושא כאן זה הג'יפים. ועל זה אני כותב. גם אם נזק הג'יפים ורכבים אחרים קטן יותר, עדיין הוא משמעותי.

אם הבנתי נכון, אז תום העלה כמה רעיונות בעניין. אין סיבה להיכנס למגננה, "הג'יפאים ברובם בסדר..." כי מדברים על האפשרות להקטין את הלא בסדרים שקיימים...

לצורך הדיון אציע עוד רעיון. (נעזוב לרגע את עניין האכיפה...) אם יהיה חוק (האמת, הגיוני ביותר מכמה אספקטים) שאוסר על רכבים ללא הנעה בכל הגלגלים וללא נעילה אחת לפחות, לרדת מהכביש לשטח (מסוים, לצורך הדיון).
לא רובינו היינו מבסוטים מהעניין?

.

דרור ברלי
18-05-10, 12:56
שלום שלמי,
תודה רבה על קבלת הפנים החמה.

יכול להיות שהלינק שצרפתי לא ממש התאים לנזק של ג'יפאים. רציתי רק להביא דוגמה לנזקים שלמדנו לחיות אתם. נכון אלה בעיקר נזקים של הצבא, אבל גם קווי המתח ודרכי הנפט למיניהם הם נזקים. כמובן שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אבל אין סיבה ליפות את המצב. והמצב של הנגב- קטסטרופלי.

אותו אידיוט שצלם זה אני... וזה לא במכתש. זה במקומות שונים, בחלקם מרוחקים מאוד מצירי הטיולים הרגילים. ואתה צודק. באמת יש לי בעיה עם זה. לכן אני כותב.

בטיול האחרון שעשיתי בנגב, א. אמר שדווקא באזורים הסגורים על ידי הצבא (שטחי אימונים וכו') הנזק היום קטן יותר מבעבר, כי יושבים חזק על הצבא, ודווקא באזורים הפתוחים נזק המבקרים ניכר יותר.
אין ספק שהצבא אחראי לנזק עצום שנעשה בנגב, ואין ספק שחייבים לדרוש ממנו לתקן ולפנות כל נזק שנעשה, אבל זה נושא אחר. הנושא כאן זה הג'יפים. ועל זה אני כותב. גם אם נזק הג'יפים ורכבים אחרים קטן יותר, עדיין הוא משמעותי.

אם הבנתי נכון, אז תום העלה כמה רעיונות בעניין. אין סיבה להיכנס למגננה, "הג'יפאים ברובם בסדר..." כי מדברים על האפשרות להקטין את הלא בסדרים שקיימים...

לצורך הדיון אציע עוד רעיון. (נעזוב לרגע את עניין האכיפה...) אם יהיה חוק (האמת, הגיוני ביותר מכמה אספקטים) שאוסר על רכבים ללא הנעה בכל הגלגלים וללא נעילה אחת לפחות, לרדת מהכביש לשטח (מסוים, לצורך הדיון).
לא רובינו היינו מבסוטים מהעניין?

.

יחד עם ההזדהות וההערכה אליך בשל דאגתך הכנה למצבו של הנגב, אני חושב שאתה היסטרי ומגזים.
עזוב לרגע את השטחים שנטחנו בזחלי הטנקים והם כבר אבודים... מצב הנגב רחוק מלהיות "קטסטרופלי".

צמיג ישן של משאית, חבית של מטרות ירי, כמה תרמילים זרוקים... קו מתח... זה לא מראה מלבב אבל זה רחוק מלהרוס את המדבר.
איפה בדיוק נזק הג'יפים הוא משמעותי? קוליס פה ושם? זה מכוער ומפריע לכולנו בעין, אבל ביחס לרוב ששומרים על הכללים ונוסעים על השביל, זו כבר תופעה נדירה וזניחה, בטלה בשישים.

זו עובדה מוגמרת שעיקר הזבל וההרס הוא באותם מקומות שנגישים לפרייבטים. ככל שהשביל הולך ונעשה עביר רק לג'יפים האמיתיים, כך מימדי ההרס, הליכלוך והטינופת הולכים ונעלמים. את זה אני אומר כמי שמטייל במדבר בג'יפ/רכב שטח ורואה בעיניים מה קורה בדיוק - עמישראל בהכללה גסה מתנהג כערב-רב, אספסוף של מטנפים כרוניים - אפשר לראות את זה לאורך חופי הכינרת, בפארקים ובגנים אחרי כל חג ומועד. אבל קהילת הג'יפאים בכללותה היא בהחלט משהו אחר שמתנהג אחרת. יש יוצאי דופן שיורדים משביל או שופכים זבל בשטח, אבל הם בהחלט בודדים. בטלים בשישים. את נזקה של משפחה רגילה שמגיעה בפרייבט לאיזה פארק תוכל לזהות גם אחרי שבוע, אבל אתה יכול לראות חבורת ג'יפאים שמתארגנת אחרי שהיה בחניון - שתי דקות אחר כך לא תוכל להצביע בדיוק איפה הם ישבו, כי הרוב המוחלט של הג'יפאים כן מקפידים לאסוף כל בדל וכל גרגיר.

אבל מכאן ועד לאסור על רכבים ללא הנעה 4X4 ונעילה לנסוע בשבילים? התחלקת על השכל? ואם מכרתי את הג'יפ, אז אתה אוסר עלי להיכנס לשבילי המדבר עם הפרייבט-ליסינג (עד לאן שיוכל להגיע)? ואם אני בעניין של חיפושית באחה, אתה אוסר עליה לנסוע במדבר? לפי התיאוריה שלך גם סימון השביל ע"י הרשט"ג, הוא כבר אקט של "הרס המדבר".
כלי רכב עם הנעה כפולה או בלעדיה, לא הורסים את המדבר. ממש כמו שהם לא הורגים. אלה רק אנשים שעושים דברים נכונים ולא נכונים. אנשים שומרים על כללים וחוקים או מזלזלים בהם ועוברים עליהם. ומי שיקפוץ ויציע "אכיפה" - אני אציע לו להפנות את אנרגיות האכיפה שלו לעניינים קצת יותר בוערים ודחופים משקית זבל או כמה תרמילי רובה - כמו טיפול רציני יותר, יעיל יותר וכן, מה לעשות - גם ברוטלי, מאוד ברוטלי, בפשיעה פלילית ובגנבים.

mi88
21-05-10, 13:48
קודם תגובה לאזורה, סמוראי זה לא פוזה, טוארג, המר, לנדקרוזר, אינפיניטי, גם לנד רובר וכו', זה פוזה.תיקנה ותיראה.

ולעניננו, יש את ה"בור", (אני הולך לראות מה זה), נניח והיו סוגרים אותו, יותר נכון תוחמים אותו, בתור מקום "שעשועים" לג'יפים, זה היה פוגע במישהו מחברי הפרום??????????

ברור שלא, ותחשבו על זה!!!!!!!!!!

משה

גיא
21-05-10, 14:51
מר עורך דין ידידי הניכבד והמלומד ...

אם היו תוחמים את הבור, היה מגיע גם שוטר, השוטר היה מחליט איפה כן תעלה ואיפה לא תעלה.
הוא היה אומר שאתה עלית עם רכב פרילי במסלולים של רכב יוגורט ולכן תשלם קנס ...
ובכלל הרוחב של הצמיגים שלך לא נראה לו חוקי אז הוא יוריד אותך מהכביש ( זה לא סיפור ששמעתי, זה סיפור אמיתי שלי, ניראה לו לא חוקי והוא הוריד אותי מהכביש ) להמשיך ? ....

עו"ד / שופטים / שוטרים זה משהו שלא ממש צריך. בטח לא כמו שהם היום.

shay_love_off_road
22-05-10, 01:35
השתגעתם???? אפילו היינריך הימלר לא חשב על גיטאות לג'יפאים היהודים!
הפקיד האפור ורב המרצחים הזה אומנם מזכיר מעט את חברי הכנסת שלנו...
אבל אפילו ברייך לא היו הגבלות ל4X4 שהיחידים ביינהם בשירות הוורמאכט והוואפן SS.

ההגבלות על הג'יפאים בחופים החלו שאותו בן אלף זבובות דרס תיירת מאירופה
שרצתה להנות מהשמש הישראלית. ופה אסור לנו ליסוע חצי קילומטר מקו החוף.
בן ז*** אחד הורס לכולם. ושתבינו... רוב החופים אסורים ברחצה ואפילו סוכת מציל אין שם

בנוגע לליכלוך. הכי קל להאשים את הג'יפאים! ולמה?! כי לנו יש רכב שמסוגל ליסוע בשטח.
אבל אותה ברברוסה מטומטמת שלוקחת את הילדים שלה לטבריה ומחליפה לילד
טיטול על אחד החופים ומעיפה טיטול מפוצץ מלט חום ומצחין הצידה
לדשא. היא בסדר... כי היא נוהגת על מאזדה 3

אני שונא את הירוקים הצבועים האלו!!! תקן יורו הדפוק הזה הורס את האמינות של המנועים!
הרבה אלקטרוניקה עדינה נכנסו ברכבים בגלל זה (אני לומד דיאגנוסטיקה ואני מעט נכנס לתחום)
ולדעתי...כל האג'נדה הירוקה זה מניפולציה פוליטית כלכלית של בעלי השלטון...ולכל
הצבועים בעלי הרכב ההיברידי אני מאחל הקרנות נעימות מהסוללות בגבי המושבים.

שלא תבינו אותי לא נכון! אני בעד לשמור על הטבע! אחרי הכל זה בית הנופש של הג'יפאים!
בחגים בסופ"שים ואפילו סתם ליסוע בשבילי עפר באיזור גבעת אולגה - חבצלת לכיף כדי לא
לראות כל הזמן אלספלט. ג'יפ נתפס כמזהם. אבל לוקסוס V6 ופורשה מזהמות לא פחות!
וביננו יש יותר טוב מהג'יפ האמיתי? ההוא ללא הגג והדלתות עם הגג הברזנטי ושני הסרנים
ההוא שמוטבע עליו Jeep עם הפנסים העגולים? יש יותר טוב מזה? מג'יפ אמיתי תרתי משמע?

בזמנו (2002) כשהתארחתי במשך שבוע הזוי לגמרי אצל מרצדס בשטוטגרט, בין יתר הצעצועים הצנועים ששיחקתי בהם שם היה ML400CDI ולא מצאתי שום שטח כדי לנסוע בו ולצלם בו. אחרי שנואשנו מצאנו איזה פלג מים לצד כביש הררי נידח, ירדנו אליו, טבלנו את הגלגלים במים וצילמנו. הצלם עבד ואני לא הספקתי לסיים סיגריה, ופתאום עצר איזה רכב ומישהו זקן עם שלייקס יצא ממנו, נופף ידיים וצעק עלינו בגרמנית. עשיתי לו "יה, סורי, סורי, יה יה" ואמרתי בעברית בקול די רם מה אני חושב על גרמנים זקנים שבטח שירתו בגסטפו באושוויץ-בירקנאו ומה בדיוק צריך לעשות להם.

אחר כך נכנסתי לשביל באמצע יער, שגם בו, כמ ובכל שביל שם, ניצב תמרור מפורש שאוסר כניסה לכל רכב מנועי. לא עברה רבע שעה, ושתי זקנות שטייל ועל אופניים התחילו לצרוח בגרמנית - גם להם אמרתי בתערובת רצוצה של גרמנית ואנגלית שאני מצטער, ובעברית - שאני יודע שהן היו סוהרות באגף הנשים בברגן-בלזן שיעופו לי מהפרצוף לפני שאני נוקם גם בהן כאן ועכשיו את דמם של כל שמונת אחיה של סבתי.

כשהחזרנו את הרכב לקצינת העיתונות של מרצדס (אז זו היתה איזה סוזאן אחת, מגה-אישה במימדים של משאית) היא התפלאה למה לא אמרתי שאני רוצה לנסוע בשטח. "מה פתאום, פה אסור. אם היית מבקש מראש (בכתב כמובן), הייתי מסדרת לך כניסה ל"מסלול נהיגת שטח" במיתחם סגור של מרצדס, עם מדריך כמובן..." ככה זה. דברים מתנהלים שם בצורה שונה לגמרי. הם חושבים אחרת ושומרים על הטבע במיליטנטיות מופרעת לגמרי.
בגרמניה מטיילים בשטח ברגל, באופניים או על גב סוס. לא בג'יפ. תראו שם המון רכבי SUV, אבל רובם ככולם עם צמיגי כביש ספורטיביים ומקסימום גוררים סירה או קרוואן. יש כל מיני מחצבות נטושות ששם אפשר לשחק, מין מתחמים סגורי םבסגנון מה שתום מציע..

(קצת אוף - טופיק. וסלחו לי מראש)
גדול הקטע עם הגרמניות....אף פעם לא אהבתי גרמנים. נשאר בהם עוד משהו
מהרייך השלישי. כמובן זה לא גלויי והם נחמדים והכל. אבל עצם האווירה שהם משרים
נשאר שם עוד קצת משרידי הרייך. שהייתי באפריקה (אתם לא מאמינים איזה רכבי שטח
ביזארים יש שם) הייתה איתי איזו גרמניה בקבוצה והיא התחילה לדבר איתי בנחמדות וחינניות
שלא היה מזיק קצת לישראליות לקבל מזה. ואפילו ישנו בייחד כמה לילות. (כן...בטח...ישנו!)
אבל היה בה משהו מעבר לחינניות. משהו בעיניים ופעם אחת כשדיברנו מלמלתי לעצמי בלב
"את כזאת חמודה שאין דברים כאלו בישראל. אבל אותי מעניין אם סבא שלך היה בSS,
בוורמאכט, או באייזנגרופן" ....לעניינינו. נהיגת שטח + מתחם סגור. לא מסתדר לי!
והייתי אומר את זה בפניה של מיס סוזאן אקטרוס. ואתה דרור. אני לא מכיר אותך אישית
אבל שמעתי עליך רבות וטובות. וקורא הרבה הודעות שלך/כתבות ועלפי מה ששמעתי.
אין מדריך שטח בעולם שיכול לחדש לך משהו בנהיגת שטח. בכלל לא ניראה לי שהגרמנים
יכולים ללמד משהו על נהיגת שטח לאנשים שמחזיקים סיקסים/סופות/רלנגים/צ'ירוקיים/היילקסים/
דיפנדרים/פורדים/סוברבנים/בלייזרים/גלאדיאטורים/סיירות/סילברדואים. וכ'ו וכ'ו. משהו.
לא יכולים ללמד אותם כלום. מהסיבה הפשוטה. ששם מורכבים על רכבי "כאילו" שטח צמיגי
חתך נמוך. ופה. זה מתחיל מצמיגי 50/50 וטוראג תישבר בשטח איפה שאיפון סטאנדרתי יסע.

מה שמזכיר לי את הרתיחת וביעבוע דם שהביאו לי לאנדרובר עם הדיסקוברי 3 ו4 והריינג'רובר
ספורט. מה לעאזזל ועוד פעם מה לעאזזל קשורים מתלים נפרדים וצמיגי חתך נמוך ברכב שטח?
ומה לכל הרוחות הגחון המצחיק הזה?! בדיסקוברי 1 ו 2 מהגובה שלו היה אפשר להעביר תיש
מתחת לרכב...היום. בקושי חתול יכול להזדחל מתחת. וגם לא פסחתי על ג'נרל מוטורס. מה זה
הסוברבנים הקטנים האלו? מה זה הטהו הזה בגודל של דיסקוברי ממוצע? יעני אם אני רוצה
לקבל רכב שטח אמיתי אני צריך ללכת לסדנאת שיפורים שתגביה לי את הרכב ותכניס בו סרנים?
רכב כמו GMC יוקון שבא עם מרווח גחון זהה לזה של הקורבט (הגזמה ברוטאלית כמובן)....
איפה שברולט של שנות ה70 וה80 עם הסרנים החיים ויכולות השטח המעולות גם כסטאנדרתי.
גם על JEEP שהשם שלה הפך לשם נרדף לכל סטיישן מתחזה עם חתך נמוך קצת גובה ו4X4
JEEP האמא והאבא של כל רכבי השטח בעולם שתל בפטריוט מתלים נפרדים. איזה בושה!!!!
אם JEEP הגיעו למצב כזה אז המצב באמת עגום/עקום... עוד עשור שנרצה להשתדרג לכלים
האלו יהיה לנו הרבה עבודה להכשיר אותם לשטח אמיתי אם ישאר כזה ויהיה מותר ליסוע בו!
אם החברות שמעולם לא התעסקו עם רכב עירוני (כמו JEEP ולאנדרובר) עד לשני העשורים
האחרונים מתחילות (או ממשיכות, מי יודע...) לייצר רכבים עם מתלים נפרדים ומרווח גחון של
סקודה אוקטביה. אז כניראה שבאמת הקללה הגשימה את עצמה והעולם אכן מתברגן...
ביננו עם עוד 20 שנה תיראו אותי מתנייד על CJ5 ממודל 67 עם קארבוראטור ונהנה בשטח
אל תתפלאו. כי כילים אמיתיים כבר לא מייצרים (פרט לבודדים ויקרים/טנדרים ורכבי צבא/
עבודה וצמ"ה) ומה שנשאר לנו זה לשדרג את עצמינו כל הזמן.

סליחה על החפירה באישון לילה. הייתי חייב לפרק את המטען הזה שיש לי על כל נושא השטח/יצרנים

-->