PDA

צפייה בגרסה מלאה : מוט מייצב

yoav
04-09-04, 23:24
מרוב שאתם מקשקשים עליו אני חייב לשאול.. מה זה מוט מייצב? למה לנתק אותו עוזר לנהיגה בשטח? מתי כבר אלון יתן OK ךנעילה שאני רוצה להזמין? :twisted:

shermenz
04-09-04, 23:57
יואב אני ישמח אם אחרי שתזמין את הנעילה (במידה ותזמין...) תספר לי איך היא ומאיפה אני יכול לקנות גם אחת.
תודה
דין.

yoav
05-09-04, 00:14
ברגע שנקסוס יאשר את הדגם... תוזמן מארה"ב
אלון? שומע עבור?... 1 2 3 נסיון?
:lol:

אלון_ק
05-09-04, 00:40
מוט מייצב (זו תמונה חלקית שלו, זה מה יש לי כרגע. זה החלק המושחר עם החור בפנים, במקור זה מוט אחד - זה שבתמונה מתנתק):
http://imgsrv.pic4u.co.il/d99a2af073b664efe741aeb5e94b7ff0020000.a spx

המוט המייצב הוא בעצם מתכת גמישה יחסית, שמחברת את הפלטה מתחת לקפיץ הימני הקדמי לפלטה מתחת לקפיץ השמאלי הקדמי * , דרך השאסי. תפקידו הוא להגביל את התנועה של צד אחד של הסרן ביחס לשני, בתנאי שהתנועה בכיוונים מנוגדים. דהיינו, אם צד ימין יורד וצד שמאל עולה (סיבוב חד ימינה, לדוגמה) המוט הזה מגביל את המרחק שצד ימין יכול לרדת וצד שמאל יכול לעלות. נוצר מצב של זוית מופחתת בין המרכב לרצפה (הזווית הנ"ל נקראת: זוית גלגול) שתורמת ליציבות הרכב בסיבובים.
בשטח לעומת זאת, אתה רוצה לאפשר לסרן להתרחק מגוף הרכב ככל הניתן ע"מ לקבל מהלך מתלה מקסימלי ובכך הן לשפר את האחיזה שלך בקרקע, הן לשפר את נוחות הנסיעה בשטח.
משום הניגוד הברור בין צרכי השטח והכביש - הפכים גמורים, במקרה המוט המייצב - נולד המוט המייצב המתנתק.

* ברכבים מסויימים, דיסקברי לדוגמה, יש גם מוט מייצב אחורי. תפקידו זהה.

נסיעה ללא מוט מייצב תגרור זויות גלגול חדות יותר בסיבובים בכביש, עבירות טובה יותר במעט ונוחות טובה בהרבה בשטח. עם סגנון הנהיגה שלי לא מורגש החוסר במוט כלל, אבל תמיד צריך לזכור שיש פה השפעה חשובה גם בעת בלימת חירום, לכן אין די בהורדת המהירות וכד' כאמצעי זהירות לאחר ניתוק המוט אלא יש צורך גם (לדעתי) באימון מסויים בבלימות חירום ללא המוט, ע"מ לאפשר התרגלות לתגובות המחודשות של הרכב למצבים. הורדת המוט איננה משנה את תגובות הרכב, היא מקצינה אותם.

לא שכחתי אותך, ידידי. אני קצת עסוק, אם זה ממש דחוף לך חפש מישהו בשם MR BER, בחור בשם אלכס, בפורום ג'יפטריפ - עזרתי לו בהרכבה על סמוראי 96, אז הוא יידע את הדגם. הבנתי שאתה לא מתרוצץ שם, אז אני אצור איתו קשר בשבילך - אני פשוט לא הייתי בבית בסופ"ש.
אגב, אני מניח שקראת את התגובה שלי ב"בעיה הנדסית בלוקרייט" של חגי, בפורום סוזוקי. תקנה עם קופלרים ותחסוך לעצמך הרבה כאב ראש - נתקלתי בזה היום שוב, בגראנד ויטארה...

yoav
05-09-04, 08:49
תודה תודה ושוב תודה :roll:
אחפש אותו בג'יפ טריפ, כמובן שקראתי את ענין הקופלרים, וממילא אין לחץ- אחי צפוי להגיע רק בעוד כחודש וחצי חודשיים אם לא יותר מכך.
כרגיל- המום תודה על ההסברים
נדבר כשתחלוף הסערה מעל לראשך העמוס לעייפה :lol:
יואב.

-->