צפייה בגרסה מלאה : קרבורטור סובארו לסיקס
שמעתי על כאלו שהחליפו לקרבורטור סובארו. דיברתי עם הבחור ממכון הקרבורטורים והוא טוען שהחלפה זו משפרת את צריכת הדלק ל1:8 בכביש. האם מישהו מכיר? יתרונות וחסרונות/בעיות?
תודה
six 4 life
05-09-04, 13:48
לא יודע אם הוא יוריד לך לצריכה של 1:8 אבל מן הסתם הצריכה תרד כאשר אתה מרכיב קרב' שמתוכנן לספק כמות דלק למנוע 1600
ועוד דבר קטן...תרד הצריכה אמנם, אבל ירד לך גם הכח. משמעותית.
-ארז 8) -
השאלות הן:
1. עד כמה ירד הכח? האם באופן שממש יפגע ביכולות הג'יפ? בוא נניח שאינני מן הכובשים את זיק ורעיו חדשות לבקרים. האם ישנן מספיק עתודות כח כדי לספוג ירידה שכזאת?
2. האם יכולות להיווצר בעיות? האם יש למישהו נסיון עם זה שיוכל לשתף?
ארז, תעצור בבקשה.
אם יש מישהו שהתנסה ויודע לענות, מצוין.
אם לא, עדיף שהשאלה תישאר ללא תשובה מאשר שתענה עם תשובה חסרת ביסוס.
six 4 life
05-09-04, 14:20
חנן- עצרתי.
לכותב ההודעה- נתונים ממשיים כמו שחנן אמר אני לא אוכל לתת לך
מה שכן, לדעתי האישית אם אתה מחפש להגיע של צריכה של 1:8, או שתשקיע בהזרקה, מה שלא בטוח יעלה אותך ל1:8 אבל ישרוף דלק בהרבה יותר יעילות, או שתעבור לסמוראי.
סיקס לא נועד לצריכה של 1:8.
סיקס שעושה 1:8 לדעתי האישית זה סיקס חולה. סיקס מאופק אם תרצה, סיקס שריסנו לו את הסוסים.
ואני בטוח שיהיו כאלו שיאמרו ששלהם דווקא כן עושה 1:8 ודווקא כן נוסע חזק.
אני לא מאמין. אני אישית מכיר לפחות אחד שנוסע עם מנוע אחרי אוברול וקרב' מכוון פיקס- והוא אוכל לו 1:5. והוא לא כבד על דוושת הגז.
ובכללי, זו דעתי. סיקס עושה 1:5-1:6 ביום מצויין מקסימום, אבל לא יותר טוב מזה.
מקווה שהובנתי.
-ארז 8) -
אני לפני החלטה על רכישת ג'יפ. האם ביחס לצריכת הדלק ישנה עדיפות ברורה לסופה? (כביש? שטח?) והאם אחזקה יקרה יותר של הסופה מקזזת יתרון כזה אם ישנו?
האם ביחס לצריכת הדלק ישנה עדיפות ברורה לסופה?
כן.
(כביש? שטח?) והאם אחזקה יקרה יותר של הסופה מקזזת יתרון כזה אם ישנו?
לא ניתן לענות בצורה חד משמעית. יש תלות גדולה מדי במצב הרכב הספציפי , ובמזל.
מי הקרבורטוריסט שדיברת איתו ?
בעיקרון יש קרבורטור של סובארו שניתן להתאמה מבחינה פיזית, זה קרבורטור כפול דו שלבי מתקדם הרבה יותר מאשר הקרבורטור המקורי.
כדי שיתאים לעבודה עם מנוע הסיקס דרוש בעל מקצוע שיתאים אותו מבחינת דיזות וכיוונים לספק תערובת מתאימה של דלק/אוויר. מתקבל חסכון כלשהו בדלק וביצועים עדיפים בעבודה בסרק ובשיפועים. הקרבורטור הזה נותן ספיקה נמוכה יותר במצערת פתוחה לעומת המקורי בגלל מגבלות פיזיות - הוא יתנהג למעשה כמו קרבורטור מקורי שהגבילו לו את פתיחת המצערת = הספק נמוך יותר = האצה איטית יותר = יכולת טיפוס דיונות נמוכה יותר.
ערן המסוקס
06-09-04, 22:02
אני אהיה מהאנשים שטוענים שהסיקס שלהם עושה 1:8 והוא ממש ממש לא מאופק מבחינת הכח. הכל עניין של כיוונים נכונים.
עכשיו סיימתי לכוון מחדש את הקרבורטור כולל כוונים פנימיים ואשמח לרשום פה את צריכת הדלק הנוכחית בנסיעה הקרובה הארוכה שתהיה לי.
מדובר כמובן על צריכת דלק בכביש מהיר, ללא נסיעות בעיר או בשטח.
six 4 life
08-09-04, 13:40
אני לא יודע כמה רלוונטית הצריכה של הג'יפים שלנו בכביש מהיר,
הבעיה הכי גדולה, מתי שהצריכה הכי משמעותית, זה בנסיעה היומיומית- בעיר
על כמה הצריכה שלך עומדת בנסיעה בתוך העיר?
-ארז 8) -
אני אהיה מהאנשים שטוענים שהסיקס שלהם עושה 1:8 והוא ממש ממש לא מאופק מבחינת הכח. הכל עניין של כיוונים נכונים. עכשיו סיימתי לכוון מחדש את הקרבורטור כולל כוונים פנימיים ואשמח לרשום פה את צריכת הדלק הנוכחית בנסיעה הקרובה הארוכה שתהיה לי.
ערן, עפ"י השרשורים האחרונים, עד לפני יומיים עדיין לא ידעת איך מכוונים את גובה מחטי הקיצוב של הדיזות הראשיות, כלומר במצערת חצי פתוחה (שזה המצב במהירות שיוט) הקרבורטור שלך לא היה מכוון.
אם צריכת הדלק שלך עמדה על 1:8 עם קרבורטור לא מכוון , אז צריכת הדלק לאחר הכיוונים האחרונים היא זאת שמעניינת יותר. אל תשכח לדווח.
אני לא מצליח להבין איך אפשר לעשות 1:8 , רכבים שהוסבו להזרקה
לא מגיעים לתוצאות כאלה .
ברוך שמגרד את ה 1:5 בנסיעה רגועה
UNIX ,
אני לא יודע על הסבות להזרקה , מה שכן , הסופה שלי מוזרקת וצריכת הדלק
עומדת כבר 3 שנים בדוקות על 1:8.5 . אני מזמין כל אחד שרוצה לבוא ולבדוק ,
כמובן , במידה והפסיד ...הדלק על הראש שלו.
שחר.
six 4 life
08-09-04, 17:33
שחר,
מנוע 258 שהוסב להזרקה בחיים לא יגיע לצריכה של מנוע 4.0L של סופה
ל 4.0L טכנולוגיה אחרת, אופי אחר,ואל תשכח- מחשב ניהול מנוע, של258 אין.
-ארז 8) -
כן, מן הסתם ידוע לי ... , רק רציתי לרקוד לך קצת על הדם ... :twisted: מה לא
מגיע לי ? מי יודע אולי תעבור לסופה ... :twisted: :lol: אל תענה , אני יודע
כבר...
שחר 8)
ערן המסוקס
08-09-04, 18:54
ניר. הקרבורטור שלי היה מכוון נכון וצריכת הדלק שלו היתה טובה.. רק בימים האחרונים נגעתי בו. תחילה כוונתי לפי המרווח הנכון ואחרי שלא היה נראה לי שזה תקין כי הרכב היה עצלן התחלתי לשחק עם הכוונים, ולשער היכן טעיתי. עכשיו החזרתי שוב את הכוון הנכון של המחטים אבל לא הסתפקתי רק במדידת המרווח (שקשה מאוד למדוד מדוייק בדבר הזה) אלא גם בנסיעות מבחן, עד שהגעתי למצב האופטימלי.
לברוך. אין לי מושג מה צריכת הדלק בעיר אבל אני יכול לשער שהיא משהו בסביבות ה 1:6 וגם זה תלוי מאוד בסגנון הנהיגה ובעיר בה אתה נוסע.
בנסיעה מהבית שלי לירושלים (עליות) נסיעות לא מעטות בתוך ירושלים וחזרה הביתה, צריכת הדלק עומדת על 1:7.7 לפי הכוונים הישנים (והטובים, לפני שנגעתי במחטים).
שחר. תרגע, כי אם אתה לא זוכר כשטיילנו ביחד יומיים אתה הכנסת 38 ליטרים ביציאה מהשטח ואני 37 (ואלי eliv1 הכניס 39). נכון שזה מפתיע? אבל ככה זה כשהרכב מכוון נכון. אל תשכחו ששני הרכבים בנויים בצורה דומה. אוירודינמיקה גרועה, משקל דומה, גלגלים, ויתרון לסיקס בצורת לוקרים לנסיעות כביש.
[quote="ערן המסוקס"
שחר. תרגע, כי אם אתה לא זוכר כשטיילנו ביחד יומיים אתה הכנסת 38 ליטרים ביציאה מהשטח ואני 37 (ואלי eliv1 הכניס 39). נכון שזה מפתיע? אבל ככה זה כשהרכב מכוון נכון. אל תשכחו ששני הרכבים בנויים בצורה דומה. אוירודינמיקה גרועה, משקל דומה, גלגלים, ויתרון לסיקס בצורת לוקרים לנסיעות כביש.[/quote]
ערן איך , איך אתה זוכר את כמות הליטרים ...שתהייה לי בריא :twisted: .
אצלי 32" .
שחר.
six 4 life
08-09-04, 21:15
ערן אני לא יודע איך לאמר לך את זה,
אבל כנראה "יד אלוהים" נגעה לך בג'יפ אם הוא עושה 1:6 בעיר, ו1:7 בעליות ירושלים.
השאלה שלי היא- מתי אתה בא לכוון לי את הג'יפ?!?! :twisted:
-ארז 8) -
גם אצלי בסיקס (היום של eliv1)
הייתה הצריכה 1:8
חגי
ערן המסוקס
09-09-04, 00:00
הג'יפ שלי לא עושה 1:7 בעליות לירושלים.
הוא עושה בנסיעה לירושלים מלהבים, בתוך ירושלים וחזרה ללהבים 1:7.7 :wink:
עכשיו רק אצטרך לוודא שלא הרסתי את זה כשנגעתי בכוונים הפנימיים.
לפחות אולי תלמד סוף כל סוף,
"שמה שעובד טוב, לא נוגעים... בייחוד בקרבורטור..."
אני כבר למדתי את הטיפ החשוב הזה, בייחוד בקשר לקרבורטורים :lol: ...
ומי שיודע במה מדובר מוזמן לגכח בכיף :lol:
שלום לכם
קרבורטור של סובארו יעבוד-אבל יחנק בעליות
פרקתי כמה הסבות כאלה והחזרתי אותן למוטב
הספק של גיפ' עם מנוע תקין יגיע לאחד לשבע ושמונה בלי בעיה
וזה אומר פלגים והצתה תקינים כיוון הצתה לפי הספר עם אקדח הצתה ולא מוקדם מדי
וקרבורטור מכוון נכון
פילטר אויר נקי
וסוד נוסף לנסוע במהירות של עד 85 קמ"ש
כל זה בדוק
גם אני יכול להעיד על כך שהג'יפ שלי לאחר כיוון של טדי, אחל 1:8.5 בנסיעה בין עירונית בלבד כאשר הרגל על הגז עדינה ביותר. אם הייתי נוסעה עם רגל כבדה על הגז אז לא הייתי מגיע ל 1:8.5, לאחר החלפה של הקרבורטור ספעת ומע' הצתה משופרים, היה לרכב הרבה יותר כוח אבל הוא שתה 1:5.5 בממוצע (יותר עיר מאשר בין עירוני, לא יצא לי למדוד כמה הוא אוכל רק בדרך בין עירונית).
ממש בימים אלה אני מסיים התקנה של מע' הזרקה TBI. כן כן מע' הזרקה חד נקודתית על מנוע ה258 של הסיקס כולל מחשב ניהול מנוע וכל החיישנים. את צריכת הדלק אני אוכל להגיד לכם בשבועות הקרובים, לאחר שאני אגיע לכיוון המדויקת של ההצתה.
יניב.
למי שרוצה לראות את הגלריה
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Albums&group=8&item=3046
יניב
ערן המסוקס
12-09-04, 17:22
אני אהיה מהאנשים שטוענים שהסיקס שלהם עושה 1:8 והוא ממש ממש לא מאופק מבחינת הכח. הכל עניין של כיוונים נכונים. עכשיו סיימתי לכוון מחדש את הקרבורטור כולל כוונים פנימיים ואשמח לרשום פה את צריכת הדלק הנוכחית בנסיעה הקרובה הארוכה שתהיה לי.
ערן, עפ"י השרשורים האחרונים, עד לפני יומיים עדיין לא ידעת איך מכוונים את גובה מחטי הקיצוב של הדיזות הראשיות, כלומר במצערת חצי פתוחה (שזה המצב במהירות שיוט) הקרבורטור שלך לא היה מכוון.
אם צריכת הדלק שלך עמדה על 1:8 עם קרבורטור לא מכוון , אז צריכת הדלק לאחר הכיוונים האחרונים היא זאת שמעניינת יותר. אל תשכח לדווח.
אוקיי. אגב, צריכת הדלק שרשמתי היתה עוד לפני שנגעתי לראשונה בכוונים הפנימיים של הקרבורטור, כלומר עם מחטים מכוונים ככל הנראה.
מדדתי בסופ"ש את צריכת הדלק של הרכב בנסיעה לירושלים, ונרשם לי 1:7.8, כלומר אפילו טוב יותר מקודם או לפחות אותו הדבר. אגב, עכשיו הרכב סוחב עוד יותר טוב אפילו מקודם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.