צפייה בגרסה מלאה : ריח רע ממזגן סמוראי 98 ..
היי חברים ,
אני בעלים של סמוראי 98 סגור , לאחרונה התחיל ריח רע מהמזגן מלווה באבק בלתי נסבל .
חקרתי מעט והעלתי מספר אופציות :
1.פילטר אוויר מזגן - אם יש איפה הוא ?
2.גז מזגן שעומד להיגמר ..
3.תעלות מזגן .. עובש ?
לגבי הגז ברור שאלך למישהו מוסמך , אבל לגבי הפילטר אין לי מושג איפה הוא אם יש אחד ..שלא נדבר על איך לנקות את התעלות למישהו יש מושג ?...למישהו הייתה כזאת בעיה ?
תודה מראש
נ.ב :מה עם טיולים בואו נארגן קבוצה ..
היי חברים ,
אני בעלים של סמוראי 98 סגור , לאחרונה התחיל ריח רע מהמזגן מלווה באבק בלתי נסבל .
חקרתי מעט והעלתי מספר אופציות :
1.פילטר אוויר מזגן - אם יש איפה הוא ?
2.גז מזגן שעומד להיגמר ..
3.תעלות מזגן .. עובש ?
לגבי הגז ברור שאלך למישהו מוסמך , אבל לגבי הפילטר אין לי מושג איפה הוא אם יש אחד ..שלא נדבר על איך לנקות את התעלות למישהו יש מושג ?...למישהו הייתה כזאת בעיה ?
תודה מראש
נ.ב :מה עם טיולים בואו נארגן קבוצה ..
פילטר למזגן אין
גז לא קשור
יכול להיות שנשפך לך משהו לתעלות
אבק? אין לי מושג...
בין מכסה המנוע לבין השמשה הקדמית יש לך פס שנועד לכניסת אויר. בסמוראים הסגורים מהדגמים האחרונים יש פס פלסטיק עם שני ברגים בצדדים שאוטם אותו.
בשני צידי הפס הנ"ל יש צינורות שמובילים אל מתחת לתא המנוע. שפוך קצת מים לכל אחד מהם ובדוק שישנה זרימה תקינה, במידה ואין, נקה את החורים בעזרת לחץ אויר / צינור גמיש של אינסטלטורים וכו'.
יש זרימה תקינה? ערבב מים עם סבון / שמפו לרכב ושפוך שם + ותשפריץ לתוך החורים בעזרת צינור גינה עם לחץ לא גבוה במיוחד.
במידה ועדיין יש ריח, אני הייתי פותח את התעלות מכיוון הדשבורד ומנסה לנקות כמה שיותר פנימה.
איציק - 4X6ZH
18-05-10, 11:38
ריח רע במיזוג אויר מקורו בפטריה שגדלה על תעלות האויר .
בכלי רכב שיש מסנן יש לפטריה מקום גידול טוב .( על המסנן )
בכלי רכב שאין מסנן היא מתפתחת על האבק בתוך התעלות .
הפתרון הוא פרוק וניקוי ( בדרך כלל לא מעשי ) כי יש לפרק גם את הסוללה הפנימית .
יש תרסיסים מיוחדים לניקוי ( ללא פרוק )
יש תרסיס במיכל קטן ( כמו רימון עשן ) שפתוחים אותו בתוך תעלת יניקת האויר .
איציק
ריח רע במיזוג אויר מקורו בפטריה שגדלה על תעלות האויר .
בכלי רכב שיש מסנן יש לפטריה מקום גידול טוב .( על המסנן )
בכלי רכב שאין מסנן היא מתפתחת על האבק בתוך התעלות .
הפתרון הוא פרוק וניקוי ( בדרך כלל לא מעשי ) כי יש לפרק גם את הסוללה הפנימית .
יש תרסיסים מיוחדים לניקוי ( ללא פרוק )
יש תרסיס במיכל קטן ( כמו רימון עשן ) שפתוחים אותו בתוך תעלת יניקת האויר .
איציק
איפה משיגים כזה תרסיס? תודה מראש.
תודה למגיבים ,
בקיצור היום ניסיתי לפתור את הבעיה בכוחות עצמי ועם עזרתכם האדיבה .
אז ככה :
מים ושטיפה - בדקתי את התעלות יש מצב שיש שם לכלוך לא עלה בידי להכניס צינור לשם . שטיפה נשמע לי רעיון מפחיד הרבה חיווט נמצא באיזור והפחיד אותי לקצר משהו ברכב .
לפתוח את התעלות - אשמח אם מישהו יראה לי איך , כי לבד לא ממש הצלחתי. לדעתי צריך לפרק את כל הדש בורד משהו שאני לא כל כך שש לעשות .
לגבי התרסיס , חיפשתי בכמה מקומות ולא מצאתי .
לכן שניסתי מותני וטסתי למכון מזגנים בכפ"ס , בחור נחמד פגש אותי שם , הראה לי שאכן אין פילטר בדגם הזה הוא שטף את הרדיאטור של המזגן ( זה בפנים מתחת לדש בורד ליד הרגליים של הנוסע הקידמי בתוך קופסה שחורה בלתי ניתנת לפתיחה מהירה :) התיז שם ספריי וסגר את הסיפור . כרגע זה עובד עלה לי 120 שקל מקווה שזה ייתפוס לאורך זמן אם לא , אני אאלץ לפרק את הכל אני מניח . חג שמח
תודה למגיבים ,
בקיצור היום ניסיתי לפתור את הבעיה בכוחות עצמי ועם עזרתכם האדיבה .
אז ככה :
מים ושטיפה - בדקתי את התעלות יש מצב שיש שם לכלוך לא עלה בידי להכניס צינור לשם . שטיפה נשמע לי רעיון מפחיד הרבה חיווט נמצא באיזור והפחיד אותי לקצר משהו ברכב .
לפתוח את התעלות - אשמח אם מישהו יראה לי איך , כי לבד לא ממש הצלחתי. לדעתי צריך לפרק את כל הדש בורד משהו שאני לא כל כך שש לעשות .
לגבי התרסיס , חיפשתי בכמה מקומות ולא מצאתי .
לכן שניסתי מותני וטסתי למכון מזגנים בכפ"ס , בחור נחמד פגש אותי שם , הראה לי שאכן אין פילטר בדגם הזה הוא שטף את הרדיאטור של המזגן ( זה בפנים מתחת לדש בורד ליד הרגליים של הנוסע הקידמי בתוך קופסה שחורה בלתי ניתנת לפתיחה מהירה :) התיז שם ספריי וסגר את הסיפור . כרגע זה עובד עלה לי 120 שקל מקווה שזה ייתפוס לאורך זמן אם לא , אני אאלץ לפרק את הכל אני מניח . חג שמח
אתה יודע עם איזה ספריי מנקים את הרדיאטור הפנימי?
ניקוי הוא ביצע עם סוג של לחץ אוויר + נוזל כולשהו ..
ספריי - הוא טוען אנטיבקטריאלי + ריח , אממ מהיכרותי עם חומרים אנטיבקטריאלים בעבודה - אני לא מכיר חומר בתצורת ספריי שעובד ככה מה גם שאם כבר מדובר בפטרייה אז צריך אנטיפונגאלי ולא בקטריאלי ..בכל אופן נסה גם אתה למצוא בחנויות הרכבים למינהם .. חג שמח .
אם אתה גר בסביבות רחובות, אני מוכן להראות לך איך לנקות את התעלות החיצוניות וחלקית את הפנימיות.
יש לי את אותה בעיה בג'ימני.
כל פעם בדקה הראשונה יש ריח מסריח מהמזגן.
במכשירי תנועה דחפו איזה ספריי לתעלות, אם תשאלו אותי זה ספיי רק לריח.
בכל אופן אני כמעט ולא משתמש במזגם ברכב, ובגלל זה זה נוצר..
מסתבר שצריך להפעיל את המזגן איזה פעמיים בשבוע כדי למנוע את זה...
Crazy Balloon
30-05-10, 16:59
היה לי חבר, חבר טוב, שאחת מהנאותיו העיקריות הייתה להגיע ממקום למקום באמצעות עצירת טרמפים.
תחבורה ציבורית, מוניות ספיישל, אופניים, שום דבר לא דיבר אליו, טרמפים טרמפים ושוב טרמפים.
לפעמים היה אפילו יוצא ועוצר טרמפים רק בשביל ההנאה והכיף שבכך (בשבילו לפחות).
אפרופו טרמפים הנה אתר יעיל בנושא http://www.tremp.co.il (http://www.tremp.co.il)/
לדעתי, לא היה סוג כלשהו של רכב שהבנאדם לא נכנס אליו בחייו.
פעם אחת תוך כדי שיחה על כל העניין הוא סיפר לי שאחד הדברים שמאוד מפריעים לו במהלך נסיעה בטרמפים הוא לא פחות ולא יותר הריח.
מכונית, בסופו של דבר, היא מקום קטן וסגור (שלא לומר חנוק, עמכם הסליחה) אשר מצטבר בו אבק באופן תמידי, השמש קופחת עליה בשעות היום, ומספיק הדבר הקטן ביותר שיגרום לריח מעט לא נעים ברכב (ולא חסרים דברים כאלה) והמכונית הופכת למקום איך לומר - לא נעים במיוחד.
לפעמים אין ריח מסריח ממש במכונית אבל יש איזשהו ריח לוואי שכל דבר שנכנס למכונית ונשאר שם יותר מ-24 שעות מקבל אותו ועד שהוא משתחרר ממנו....
הדבר המפליא בעניין הוא שניתן לפתור את הבעיה באמצעות דבר קטן ונחמד, שעלותו מינימלית מכל בחינה שהיא, והשפעתו - מדהימה.
עץ ריח (http://www.crazyballoon.com/ShowCat.asp?CatId=159).
http://www.diytools.co.uk/diy/Images/DB_Detail/_16805_167260.jpg
דבר קטן ופשוט, עלותו מינימלית, משנה את האווירה (תרתי משמע).
הדבר הקטן והנפלא הזה, שמפיץ ריח נעים, עושה בעצם הרבה יותר מסתם להפיץ ריח נעים, הוא משנה את האווירה ברכב, ממקום חנוק, מסריח, בעל אוויר כבד הופך הרכב למקום בעל אוויר ריחני נעים וקליל, הדבר משפיע על חווית הנסיעה, וגם על הרגיעה והריכוז של הנהג (בטיחות בדרכים !!!) והנוסעים.
הנה עוד מידע מעניין בנושא ריחות והשפעתם.
------------
הרבה בעלי רכבים יודעים את מה שכתבתי מקודם ומיישמים את הרעיון ונהנים מריח נעים ברכב.
ועכשיו חברים, שימו לב כיצד ניתן לנצל את הדבר הקטן והחמוד הזה למטרה רווחית ומסחרית - פרסום.
שמעתי פעם סיפור, אינני יודע אם הוא נכון או אינו נכון, אבל אני בטוח שהעיקרון של הסיפור נכון.
זה הסיפור:
חברת משקאות רצתה לנסות צורת פירסום מסויימת ולבדוק אם היא אכן משפיעה - היא הציבה מחוץ לבית קולנוע עמדת מכירה של המשקאות שלה, כאשר בסמוך לעמדה זו עמדו עמדות של חברות מכירת משקאות אחרות, היא סיכמה עם בעל הקולנוע שבמהלך הקרנת הסרט, תופיע כמה פעמים לזמן קצר מאוד (אפילו פחות משניה) בקצה המסך פרסומת קטנה של חברת המשקאות שלה ומיד תיעלם, בעל הקולנוע הסכים.
התוצאה הייתה מדהימה, לאחר סיום הקרנת הסרט, כאשר יצאו האנשים החוצה וחלק מהם פנו לכיוון קניית המשקאות, הגיעו רוב האנשים לעמדת המכירה של החברה הנ"ל וקנו משם משקאות, וזאת כמובן ללא שמישהו ביקש מהם לעשות זאת, ה"טריק" הפרסומי הצליח ובגדול.
--------------
עכשיו חברים, נחזור לעץ ריח (http://www.crazyballoon.com/ShowCat.asp?CatId=159) החביב שלנו, עץ ריח נמצא בדרך כלל תלוי על מראת התשקיף החזיתית של הרכב, מקום שנמצא בטווח הראיה התמידי של הנהג, של היושב לידו ושל היושב במושב המרכזי מאחורה (הנה קישור לתמונה לדוגמא).
נחשוב ביחד, כמה זמן בממוצע שוהה בעל רכב ברכבו באופן יומיומי ?
אם נניח שרוב האנשים המחזיקים רכב הם אנשים שעובדים ונוסעים עימו כל יום למקום עבודתם, ונניח כמו כן שהנסיעה למקום העבודה היא לפחות 15 דק' לכל כיוון, נמצא שאדם שוהה ברכבו כל יום לפחות במשך חצי שעה.
כעת נשים לב, אם יהיה על עץ ריח (http://www.crazyballoon.com/ShowCat.asp?CatId=159) (שנמצא ברוב המקרים בטווח הראייה של הנהג) מסר פרסומי ולו הפשוט ביותר מכל הבחינות, הרי שהדבר יעבוד באופן מקביל ודומה לאותה פרסומת מרצדת על מסך הקולנוע שהוזכרה בסיפור הנ"ל, שהרי עץ הריח נמצא בזווית עינו של הנהג "מרצד" לפחות חצי שעה ביום, (אם נכפיל 5 ימים בשבוע בחצי שעה בארבע שבועות בחודש = 10 שעות !!) ואין ספק שהמסר - יחדור.
-------
חברת קרייזי בלון (http://www.crazyballoon.com/) מתמחה בהדפסה על בלונים, עץ ריח, ועל עוד מגוון מוצרים שונים שיפרסמו את המותג שלכם בצורה מקצועית ויעילה.
להזמנות: 03-9248883
http://www.crazyballoon.com
אז מלבד עץ ריח, איך אני פותר את זה?
שוב יוצא ריח של עובש מהמזגן...
אין דרך לפתוח ולנקות את התעלות? אין שום פילטר? חייבת להיות דרך לפתור את זה.
לי בג'ימיני היתה בעיה של ריח רע מאוד מהמזגן, ומפתחי האיורור יצאו אדים לבנים כמו אבק, לאחר בדיקה מעמיקה וניקיון התברר שהרדיאטור חימום נוזל ובעצם המים הירוקים הם שגרמו לריח הרע, שים לב אם הרכב מאבד מעט מים סביר להניח שזאת הבעיה
לשמחתי הוא לא מאבד מים :)
זה רק בחצי דקה הראשונה.
לשמחתי הוא לא מאבד מים :)
זה רק בחצי דקה הראשונה.
אתה יכול לפרק את המפוח הפנימי, ודרכו, לשטוף את הסוללה הפנימית,
כשכל המים נשפכים החוצה מצינורית הניקוז. ככה גם תרויח סוללה נקייה
ויש סיכוי שבעיית הריח תיעלם.
בהצלחה.
אתה יכול להיות קצת יותר ברור :)
מאיפה אני מתחיל?
אתה יכול להיות קצת יותר ברור :)
מאיפה אני מתחיל?
תחילו מכאן! יש הסבר איך לנקות את התעלות. בהצלחה. http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=38500&highlight=%E7%E3%E9%F8%FA+%EE%E9%ED&page=2
זה לא קשור למזגן... השרשור מדבר על נקיון תעלות הניקוז שבין המכסה מנוע לשמשה.
חברים יש פיתרון..
ישנה חברה גרמנית בשם WURTH בעיברית "וירט" והם יושבים בקיסריה..
ישנו תרסיס שמטפל בירח רע שנוצר עקב התפתחות של בקטרייה על הראדיאטור הפנימי
התרסיס מכיל חומר חיטוי שמוזרק בעמצאות צינורות מפתחי האיורור מק"ט 893764
כמו כן ישנו תרסיס המבטל ריח רע ברכבים כמו שנאמר "קודם כמו רימון" מנערים לוחצים ומניחים באוטו כאשר המזגן על מיחזור אויר (סירקולייט) ואין לי מק"ט..
אפשר ליצור קשר עם וירט (04-6273939) ולנסות לרכוש..
או לברר עם המוסכניק מכיר את וירט ולרכוש דרכו..תמורת עמלה קטנה...
לי אין ריח מסריח מהמזגן ..
המזגן לא עובד בגמל....
ראם
חברים יש פיתרון..
ישנה חברה גרמנית בשם WURTH בעיברית "וירט" והם יושבים בקיסריה..
ישנו תרסיס שמטפל בירח רע שנוצר עקב התפתחות של בקטרייה על הראדיאטור הפנימי
התרסיס מכיל חומר חיטוי שמוזרק בעמצאות צינורות מפתחי האיורור מק"ט 893764
כמו כן ישנו תרסיס המבטל ריח רע ברכבים כמו שנאמר "קודם כמו רימון" מנערים לוחצים ומניחים באוטו כאשר המזגן על מיחזור אויר (סירקולייט) ואין לי מק"ט..
אפשר ליצור קשר עם וירט (04-6273939) ולנסות לרכוש..
או לברר עם המוסכניק מכיר את וירט ולרכוש דרכו..תמורת עמלה קטנה...
לי אין ריח מסריח מהמזגן ..
המזגן לא עובד בגמל....
ראם
התכשיר נקרה "קוויק פראש" וראיתי אותו בצמיגי החוף אצל גפני
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.