PDA

צפייה בגרסה מלאה : משאבת מים ורדיאטור-כנראה שנחוצה החלפה. עזרתכם

six 4 life
06-09-04, 16:13
שלום לכולם.
טוב. סיקס. מצרה לצרה. סיימתי ראש מנוע, אז עכשיו הרדיאטור נוזל, והמשאבת מים מרעישה... :roll:

סביר להניח שיש דיונים דומים- אבל בחרתי לפתוח שרשור חדש כי אם בסופו של דבר אני יחליף משאבה, אני יעשה כמו עם הראש מנוע- שלב שלב ויתעד כאן, כולל תמונות.

לעניין המשאבה:
בעיקרון- בדקתי חופש במאוורר- אין שום חופש.
אבל המשאבת מים מרעישה, גם אני הרגשתי וגם מוסכניק ג'יפים שאני מכיר שמע עוד לפני שהג'יפ התקרב אליו בכלל.

השאלה היא- איך אני יודע אם היא טובה- או לא?
בעיקרון מהרעש שאני שומע, היא במצב לא טוב. למרות שאין חופש.
המים ברדיאטור לא רצים, רק שאוטו חם חם, ותאמת אני לא יודע מה לחשוב, הרדיאטור הזה גם ככה גמור (מקורי מאז שהג'יפ יוצר-22 שנה על הג'יפ)
-מן הסתם הבחירה שלי היא מהזול ליקר.
מלהחליף משאבת מים-ושיפוץ רדיאטור על הדרך, בתקווה שהוא יסחוב ככה עוד קצת עד שיהיה לי מספיק כסף להביא לו רדיאטור חדש.

איזה בדיקה אני יכול לעשות כדי לדעת שהמשאבה בסדר/ או לא?

ועוד דבר-
אני מחפש רדיאטוריסט אמין שמסוגל להתמודד עם רדיאטור ישן כמו שלי, שישפץ אותו בידיים אמינות, כי עד היום החארות שהלכתי אליהם שיפצו, לקחו כסף, ואחרי זמן קצר הכל חזר לקדמותו. פשוט גועל נפש.
יש למישהו המלצה לבנאדם אמין שאפשר לסמוך עליו לגביי טיב העבודה שלו?
איזור ר"ג-ב"ב-ת"א-יפו
אם יש משהו שהוא קריטי- זה זה.

תודה מראש-

-ארז 8) -

ניר ל
06-09-04, 16:23
אם אתה רוצה לחסוך - תמכור את הג'יפ.
משאבה עולה 300 ש"ח גג, זה לא כסף, אם אתה בטוח שהרעש הוא מהמשאבה אז תחליף אותה. לפתוח ולסגור שלושה ברגים זה לא משהו ששווה לכתוב עליו.
רדיאטור קונים חדש ב 1300 ש"ח מאמנון משילת, תנסה לשפץ רדיאטור רקוב ותמשיך לאכול חרא, אל תבוא אח"כ בטענות לבעלי מקצוע.

six 4 life
06-09-04, 16:33
למכור אותו? את מדבר ברצינות?
הג'יפ הזה שלוש שנים אצלי, עמד תקופה של שמונה חודשים כי לא היה כסף בסדיר, ונשאר אצלי לא משנה מה. אז אתה אומר לי עכשיו מכור אותו? לא בא בחשבון בשום מצב.
סה"כ אני מחפש פיתרון זמני כי חבל לי על הקיץ שמתבזבז,
ו-1300 ש"ח לרדיאטור אין כרגע. רק לפני שבוע סיימתי איתו בלאגן של טסט.
לכן שיפוץ הוא האופציה היחידה כרגע.
אין לי אפשרויות אחרות.
את המשאבה כנראה שאני מחליף, אבל מה הקשר בלחסוך? אני לא מחפש לא להחליף משאבה, אני מחפש עוד דרכים לדעת מה מצבה לפני שהיא יורדת.

-ארז 8) -

חנן א.
06-09-04, 16:40
אין חופש במאוורר ומשאבת המים מרעישה? בדוק חופש באלטרנטור או במיסב המותחן של המזגן (אם יש לך) , הם עושים רעש דומה . שחרר לפני הבדיקה את הרצועות כדי שהן לא יפריעו לך להרגיש חופשים.

ואלא אם כן נהנית מהעבודה על ראש המנוע עד כדי כך שבא לך לחזור עליה עוד שבוע, החלף את המצנן. לפי תיאור מצבו חבל על הזמן ועל הכסף עם נסיונות תיקון שלו.

ניר ל
06-09-04, 16:59
תגדיר מה השימוש שאתה עושה בג'יפ.
למה אתה כ"כ לחוץ על הקיץ ?
אצלי בקיץ הג'יפ יושב בחנייה ומחכה לחורף, הנסיעות שלי איתו הן לרוב לדרום, לרוב בין 500 ל 1000 ק"מ לטיול, כך שלמעשה כל נסיעה שלי איתו היא הוצאה של מעל 500 ש"ח, לא הייתי רוצה להיתקע עם משאבה שבורה או רדיאטור מפוצץ באמצע טיול.
מאידך אם הנסיעות שלך הן סביב הבית, לים או למרכז המסחרי לצוד כוסיות, אז במקרה הכי גרוע תחליף את המשאבה או הרדיאטור כשהם ילכו ולא יקרה כלום. רק תשים לב לשעון החום.

itayhi
06-09-04, 18:16
משאבת מים תחליפית (נדמה לי של gmb) עולה 240 ש"ח
אצל יאנוביץ משאבה מקורית (מקורית? לסיקס? מעניין!) עולה 340 ש"ח

לידיעה...

איתי

נ.ב. למה לעזאזל אני יודע מחירים של חלפים לסיקס ואני נוסע בסמוראי?!?!?!?!

שחר-סופה
06-09-04, 19:35
ארז תרחם , ארז תרחם ...

דברים מדוייקים כאן נכתבים "בדם" (נסיון) , בשביל זה אתה שואל לא ?

ואלא אם כן נהנית מהעבודה על ראש המנוע עד כדי כך שבא לך לחזור עליה עוד שבוע, החלף את המצנן. לפי תיאור מצבו חבל על הזמן ועל הכסף עם נסיונות תיקון שלו.

זה לא רלוונטי : " סה"כ אני מחפש פיתרון זמני כי חבל לי על הקיץ שמתבזבז,"

אני באותה דעה , את הקיץ אתה תבזבז בלתקן ...

שחר.

haimmiri
06-09-04, 20:14
אם אתה רוצה להשאר עם הגיפ קנה חדש וקבל ראש שקט לכמה שנים טובות.

פתרון זמני וזול זה לקפוץ לסמו ולחפש ראדיאטור ומשאבה בסכום סימלי. יש מספיק מבחר ואם אין לך 1600-1700 ש"ח לקנות חדש אז זה יכול לתת לך תשובה זמנית טובה. ( זמנית זה בין יום עד הודעה חדשה)

UNIX
06-09-04, 20:49
שווה לבדוק באמת אצל סמו , לפעמים יש לו דברים חדשים בקרטונים ואולי
יש לו גם רדיאטור אחד כזה.

enakar
06-09-04, 21:02
ארז,

משאבה אצל יאנוביץ עלתה לי לפני שנה 170 ש"ח, גם לי היה רעש, אבל הוא בא מכוון המניפה. כנראה ששם הרעידות נכנסו לתהודה והרעישו, בדיוק בסלד מסוים. זה כמובן היה חופש במשאבה. אני לא ממליץ למכור את הג'יפ, אני יודע מה אתה מרגיש וזה חשוב שתמשיך להרגיש כך. קנה רדיאטור חדש, ואל תשחק משחקים, זה לא שווה את הלחץ שיהיה לך על החזה בכל פעם שתצא לטייל.

אלעד.

ערן המסוקס
06-09-04, 21:50
אני חושב שאצל סמו תוכל למצוא רדיאטור טוב ב 300 ש"ח, אבל אני לא יכול לחתום לך על זה.. בכל מיקרה הייתי קופץ לשם לבדוק.
אפשר למצוא שם מציאות שיחזיקו לך עוד הרבה שנים במחיר זול מאוד. תיקון רדיאטור עולה 250 ש"ח, כך שזה בהחלט שווה אפילו אם יש סיכוי שהרדיאטור לא משהו (למרות שתוכל לראות בעיניים שהוא לא רקוב, ללא תיקונים וללא סתימות ברדיאטור).

Etno
07-09-04, 14:53
אם אתה כל כך לחוץ בכסף ומוכן לרדת ברמה יש לך גם אפשרות של שיפוץ משאבת מים ורדיאטור.
זה יסחוב לך את מה שנשאר מהקיץ אבל תמיד צריך לשים לב לחום המנוע.

במשאבת מים מה שהולך זה המיסב... אצלי הוא גם הלך וקניתי חדשה ב320 שקל ואת הישנה סידרתי לבד למקרה חירום.

רדיאטור אם אין לך נזילה רצינית אתה יכול לסתום עם חומר לתיקון רדיאטורים או אפוקסי. כדי לסחוב את הקיץ כמו שאמרתי....

אבל בתור אחד שגם עובד עם תקציב מאד מצומצם ומשקיע כמעט חמישים אחוז ולפעמים יותר מהמשכורת בשביל ההנאה הקטנה והייקרה הזאת אני רוצה להגיד לך, ואל תעלב, שזה זנות לא לקנות חדש.

asafk
07-09-04, 15:04
משאבת מים יכולה להתקלקל בשתי נקודות-
מיסב- נשמע צפצוף כמו של רצועה לא מתוחה, מרגישים חופש בציר של המשאבה (כשבודקים מהפולי), ויש נזילה מהציר (שוב, מכיוון הפולי בד"כ, אבל לא בהכרח).
כנפיים- אם המערכת מלאה קורוזיה לאורך זמן, הכנפיים של המשאבה מאבדות חומר, והמשאבה הופכת לא יעילה.

פרק את המשאבה ותבדוק אותה. חצי שעה עבודה גג, ותדע בדיוק מה קורה.

לגבי רדיאטור- חדש, מפירוק במצב טוב- תעשה מה אתה רוצה, רק אל תנסה לשפץ מה שיש לך. זה חסר טעם ובזבוז כסף.

אסף.

six 4 life
08-09-04, 13:36
טוב כמה דברים בכללי-

דבר ראשון- משאבה אני כנראה מחליף. בכל אופן לשפץ אני לא מתכוון לשפץ. 300 שקל זה לא משהו ששווה לי לא להיות רגוע לגביו.

דבר שני-
הג'יפ שלי, כרגע לא עובר את סביבת הבית (ר"ג, ת"א, חולון, מקסימום ראשון)
הג'יפ, נכון לעכשיו ולכמה חודשים הקודמים- לא עושה טיולים.
שוב- כי אין תקציב לטיול ראוי (דלק) ותכל'ס אין ממש עם מי.
בשבילי נסיעה לבור בתל ברוך היא סתמית לחלוטין, לכן כשאני אומר טיול אני מדבר על צפון/ דרום/ שטח טכני של יום שלם.

לשאלה למה אני לא רוצה שהקיץ יתבזבז- חלאס חבר'ה.כל הכיף בג'יפ פתוח- זה כשהוא באמת פתוח! נראה לי שכחתם מרוב שאתם כל העונות עם הברזנט על הג'יפ ומזגן עובד :twisted: .

עצם העובדה שהג'יפ לא הולך לדפוק נסיעות לטבריה/באר שבע וכו', אני מחפש אופציה חלופית לזמן הק-ר-ו-ב.
נכון שהפיתרון הכי נכון זה רדיאטור חדש
זה נכון לגביי כל חלק באוטו. אבל מה עושים שאין כסף?
ואל תגידו לי לא נוסעים. או מוכרים. או תקנה אחר. או לא יודע מה.
חלאס. הג'יפ הזה זה אני, והוא לא הולך לשום מקום. אכלתי איתו הרבה חרא. לא מצטער על שניה או שקל שבזבזתי עליו. יש כאלו שקוראים לזה טמטום או עיוורון אם תרצו.
בשבילי, הסיקס שלי זה משהו שכבר בבטן אצלי. לא בראש. לא בשיקולים. בבטן.
אפילו שאני קורא את זה אני אומר לעצמי שאני אדיוט.
אפילו שאני יודע שאני עלול לקבל ממכם קטילות היסטריות על זה, כזה אני.
הטפות אני מקבל מההורים/משפחה/חברים כל יום כל היום.
כבר התרגלתי.

מצטער על ההתפלספות.

בחזרה למציאות-
משאבה אני כנראה מחליף.

לגביי רדיאטור, אני עובד כרגע על פיתרון זמני בדמות רדיאטור משומש במצב טוב.
כרגע- הג'יפ בחניה.

תודה לכולם.

-ארז 8) -

Etno
08-09-04, 14:39
מבין לליבך ארז...

גם אני מחזיק את הג'יפ בשיניים. אבל מה שמנסים להגיד זה עדיף להתאמץ ולגרד ולהשקיע קצת או פשוט להעמיד אותו כמה זמן עד שיהיה כסף לרדיאטור מאשר שתהנה איתו עוד שבוע שבועיים ואז ילך המנוע ותצתרך להשקיע פי 10 יותר כסף.

ניר ל
08-09-04, 15:06
אני לא מבין למה אתם נלחמים בשביל לתחזק את הגרוטאות האלה שממילא אין לכם כסף לתדלק.
עצה חינם ממישהו יותר מבוגר ויותר עשיר מכם - המטרה שלכם בגיל הזה צריכה להיות : לזיין כמה שיותר (פרגיות לא את השכל), אם הג'יפ לא משרת את המטרה הזאת, תשביתו אותו. תחזרו לתחביב הזה כשיהיה לכם כסף זמן וטבעת על האצבע.

six 4 life
08-09-04, 15:27
הדעות שלך עובדות לפי סטיגמות של גיל.
בגלל שאני בן 21,
אז אני בטח מחזיק את הג'יפ בשביל הפוזה
בטח מחזיק אותו בשביל הזיונים
בטח מחזיק אותו בשביל הפתיחות
בטח מחזיק אותו בשביל לנסוע גבוה
או לא יודע

לבריאות. תחשוב ככה. אני לא זה שינסה לשנות לך את קו המחשבה.

ג'יפ בשבילי זה לא מקור זיונים כמו שאתה מתאר. (וסליחה על השפה)
תודה לאל אין חוסר בתחום הזה. גם אם הייתי על אופניים.

שורה תחתונה- אני מחזיק ג'יפ, כי אני אוהב ג'יפ, כי כל החיים שלי רציתי ג'יפ
תבין שגיל, לצורך העניין, הוא לא פרמטר במשוואה הזאת של להחזיק ג'יפ.

אתה לא מבין למה אנחנו מתעקשים להחזיק אותו כשאין לנו בכלל כסף לתדלק.
לאיודע.אולי כי אני נשאר אופטימי לגביי המצב הזה.בסופו של דבר,יהיה כסף לדלק. ויהיה כסף להביא את שלי למצב שאתה הבאת את שלך (מעריץ אותך על זה), ובכללי- פשוט נסתדר.
כ-רגע, תקופה יבשה. לכל אחד יש כזאת באיזשהו שלב,
מה שמביא אותי חזרה לנושא העיקרי-
כרגע אין תקציב לרדיאטור חדש.

מדיון על רדיאטור ומשאבת מים נהיה כאן דיון על פוליטיקה והשקפות חיים
בוא נחזור לנושא העיקרי.
המשאבת מים תוחלף. הרדיאטור יוחלף באחד משומש במצב טוב- אם יימצא.
בנתיים הג'יפ נח בחניה.
עד אז- תודה לכל מי שענה.

-ארז 8) -

Etno
08-09-04, 16:17
אני לא מבין למה אתם נלחמים בשביל לתחזק את הגרוטאות האלה שממילא אין לכם כסף לתדלק.
עצה חינם ממישהו יותר מבוגר ויותר עשיר מכם - המטרה שלכם בגיל הזה צריכה להיות : לזיין כמה שיותר (פרגיות לא את השכל), אם הג'יפ לא משרת את המטרה הזאת, תשביתו אותו. תחזרו לתחביב הזה כשיהיה לכם כסף זמן וטבעת על האצבע.

ניר. גם אני בן 21 אז מה. מה הקשר בין ג'יפ לזיונים. ולאמר לך את האמת בחורה שתרצה להזדיין איתי רק בגלל שיש לי ג'יפ יכולה להמשיך לרצות עד מחר.
אצלי זה אחד ממעט מאד תחביבים שיש לי וזה הג'יפ וטיולים. אז למה שאני יוותר על דבר כזה. וכל הכבוד לו שהוא מחזיק אותו ככה.

חוץ מזה ניר. זה שיש לך קצת יותר כסף עוד לא מכניס אותך להגדרה של עשיר. כי אם זה אכן היה כך היית יושב עכשיו בפורום האמרים. :lol:

אה ועוד משהו... אם כמו שאמרת שכל המטרה אצלינו להחזיק את הג'יפ זה בשביל לזיין... אצלך כל המטרה זה לצאת מהתסכול היום יומי של חיי נישואים. לא?

ניר ל
08-09-04, 16:40
יש סטיגמה (דעה קדומה) כזאת שאומרת שהדור הולך ופוחת, שהנוער של היום לא ממש מבריק ומצטיין בהבנת הנקרא. לצערי אתם די מחזקים אותה...
תקראו שוב, הפעם לאט יותר -
אני לא כתבתי שאתם מחזיקים את הג'יפים כדי לתפוס בחורות או להגדיל את כמות החדירות שלכם מעבר לקווים. גם בתקופה שלי זה לא עבד... הבחורה הראשונה שלקחתי לסיבוב בג'יפ במטרה להיתקע, נתקעה עם הראש בחלון באחת הקפיצות ומאז לא שמעתי ממנה.
אני רק קיוויתי שאולי זה עוזר לכם ואם כן אז זאת סיבה לגיטימית (מוצדקת) להחזיק אותו. אם אתם טוענים שזה לא, אז על אחת כמה וכמה אני טוען שאתם לא צריכים להשקיע בג'יפ כרגע.
לא חייבים למכור אותו, אפשר להקפיא את הרשיונות ולהמשיך לשחק איתו בחנייה, אני יודע שזה כיף - זה מה שאני עושה ברוב שעות הפנאי שלי.

אני מקווה שהפעם הייתי מספיק ברור, אם לא אני אנקד.
אני מסכים שגלשנו ורצוי שנפסיק עם זה...

נ.ב.

אצלך כל המטרה זה לצאת מהתסכול היום יומי של חיי נישואים. לא?

אתה צודק, גם זה חלק מעובדות החיים, אני פשוט יודע מה מחכה לכם...

ערן המסוקס
08-09-04, 19:38
אני חייב להגיב מאחר ואני סטודנט ללא שום עודף כסף והרכב אצלי 6 שנים.
מה ההבדל בין אדם שיש לו כסף אבל אין לו זמן/ חשק/ אלוהים יודע מה, ובין אדם דל תקציב?
אני אומר מה ההבדל. אין הבדל! בשורה התחתונה שניהם מטיילים באותה מידה לא פחות ולא יותר. אני מכיר כמה אנשים שכאלה ללא שום מחסור בכסף אבל הג'יפ עומד (אולי בגלל זה אין מחסור?!).
יש לך ג'יפ, תחזיק אותו עם מה שיש כי אתה צעיר והכסף שמושקע עליו אינו מחליף את פת הלחם שמגיעה לפיך. תהנה ממנו, תסע איתו, תתקע איתו, עד שיימאס לך או עד שיהיה לך יותר כסף.

ג'יפ נועד להנאה, וכל עוד הוא מצליח לגרום לזה הוא שווה את זה!

ערן שדל בתקציב אבל לא מוותר ומחזיק את הג'יפ 6 שנים ו120K ק"מ.

t_uri
08-09-04, 20:02
ארז. תקרא שוב ותבין שאתה לא הולך שמוע פה מאף אחד המלצה לתיקון הרדיאטור שלך או המלצה על רדיאטור משומש. אם היה מדובר על רדיאטור המצב מעולה שנוקב ויש אפשרות לתקן אותו, אז אין שום דבר פסול בשיפוץ או מינימום החלפת הרשת. במקרה שלך חבל על הזמן. נקודה.

אתה שואל שאלה ומנסה לכוון אותנו לענות לך מה שאתה רוצה לשמוע. זה לא ילך. תקנה רדיאטור חדש(שלוש שורות). תקנה משאבה חדשה מקורית או תחליפית WHAT EVER וסע לשלום. ג'יפים סובלים מהזנחה גורמים לי לרגשות רחמים שאני לא בנוי אליהם.

יכול מאד להיות ששמעתי שאצל סמו יש רדיאטורים חדשים באיזור 800 ש"ח. שווה להיתקשר אליו ולשאול.

בהצלחה.

אורי טל.

k2000
08-09-04, 22:14
אם כבר גלשנו לדיונים פסיכולוגים...
אז הסיפור שלי הוא כזה: לי היה סיקס שאהבתי בכל הלב באמת.
אבל שהבנתי שאני לא יכול יותר להחזיק אותו ברמה גבוהה וזה הולך לפגוע או בכיס שלי
(גם ככה לקחתי מלא כסף מאמא).
או בתחזוקה של הג'יפ אז עמדו בפני שתי אופציות שאת שתיהן שקלתי ברצינות.
1. להקפיא את הרישיון עד שהמצב הכלכלי ישתפר.
2. להמשיך לטייל אבל עם רכב שטח אחר חסכוני יותר, צעיר יותר מוזרק יותר (סמוראי).

לעולם אני אעדיף את הסיקס כי הוא היה הרכב הראשון שלי ואני גם אחזור לאחד כזה בעתיד.
אבל מגיע הרגע בחיים שמתבגרים ומתפשרים או לכאן או לכאן.
אז ארז ואתו וכל הצעירים שביננו (כן, גם אני בן 21) תעשון את השיקולים.
ותבינו מצד אחד אין בחירות גרועות כל דבר ניתן לתקן בג'יפ גם אם הזנחתם.
מצד שני הזנחה עולה המון כסף....

אני מצדי בחרתי לרדת לסמוראי ואני לא מתבייש להגיד שזאת ירידה ברמה.
אבל אתם לא יודעים כמה לחץ זה מוריד מהחזה.

מיי טו סנט

חגי

six 4 life
08-09-04, 22:43
חגי...
אני מכיר את הסיפור שלך
ואני גם יודע שהסיקס שלך עבר לידיים טובות לא פחות.

הרבה פעמים בשירשור שמתי לב שהתקבל הרושם שהסיקס שלי מוזנח
שהוא מטופל ברמות של חיסכון.
זה לא ככה. ואני ממש לא מתכוון לתת דין וחשבון על המצב של הסיקס שלי.
מי שמכיר מקרוב, יודע.
מי שלא- שימשיך לשער השערות.

אז יהיו כאלו שיגידו מה אתה מבלבל תמוח אתה שוקל ברצינות להחליף רדיאטור למשומש אחר
והתשובה שלי להם היא, כשתהיו במצבי, תדברו.

פילוסופיה:

לגביי הכסף-
אני לא אחד שלוקח כסף מההורים.
אני היחיד שמחזיק את הג'יפ, הכיס שלי הוא הכיס שממנו יוצאים השקלים על הג'יפ
ולא אני לא מוכן לוותר עליו גם אם הוא יעמוד תקופה.
הוא כבר עמד.
לסמוראי, או משהו אחר, אני לא יורד. לא כי הוא לא טוב. הוא פשוט לא סיקס.
ובשבילי ג'יפ, זה רק סיקס. וכמובן גם סופה, אבל לסופה בחיים לא תהיה נשמה של סיקס.
אין הסבר. ותאמת גם אין תקציב לשקול סופה כרגע.

מבחינתי, וחלילה על תיעלב, אתה וויתרת.
וסביר להניח שבצדק. כל אחד וסיבותיו הוא.

אני- לא מוכן לוותר עליו.

-ארז 8) -

חנן א.
08-09-04, 23:40
חברים, השרשור הזה נסחף למקומות שהוא לא היה אמור להגיע אליהם.
לניר יש את ההומור המיוחד שלו (שאני אישית מאוד אוהב אותו אבל זה לא מחייב אף אחד), ואתם, במקום לקרוא, לצחוק (או לא לצחוק) ולהמשיך הלאה, התחלתם לחרוש את זה לעומק ולפתח את זה.

כמו שזה ברור לכם, אחרת לא הייתם כאן, יש כאן די הרבה נסיון של אחראי ומנהלי הפורום הזה, ויש כאן בסה"כ נסיון הכוונה, של חברים, "קצת" יותר מנוסים, לקחת אתכם לכיוונים שבהם אחזקת הג'יפ תעלה בסופו של דבר פחות.

ולפעמים זה אומר להוציא יותר. זו עובדת חיים.

תרצו? תקחו את זה. לא תרצו? תשלמו. זו זכותכם ללמוד בדרך הקשה, על הזקן שלכם, רק אל תעשו מזה שרשור של נעלבים.

קובי
11-09-04, 11:48
אני מודה אבל אני כבר לא זוכר את הנושא של השירשור הזה.
ארז- שאלת מה עדיף או מה כדאי וקיבלת תשובות מאנשים טובים
אני אישית מקבל מאותם אנשים תשובות אני לא מנסה לתחכם אלה פועל על פי מה שאמרו לי או שלא אבל לא מנסה לגרור אותם לתשובות שאני רוצה שיגידו לי.
אז קבל את התשובות (או שלא זאת בחירה שלך) אבל מפה ועד שינוי הנושא?

קובי
(שגם אצלו יש נזילה ברדיאטור)

-->